Παραιτούνται 110 χειριστές της ΤΗΚ!

Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013

..«παίρνουν των ομματιών τους» 110 Τούρκοι
πιλότοι, οι οποίοι αντιπροσωπεύουν το 15% της 

συνολικής δύναμης της ΤΗΚ.
του Σάββα Καλεντερίδη

Μετά τις φυλακίσεις αξιωματικών της Τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας για υποθέσεις όπως η "Εργενεκόν", η "Βαριοπούλα" και η υπόθεση εμπλοκής στο κύκλωμα πορνείας και κατασκοπίας, μια καινούργια εξέλιξη έρχεται να θέσει ζήτημα λειτουργικότητας και αξιοπιστίας της ΤΠΑ. Πρόκειται για το ζήτημα που προέκυψε από τις ομαδικές παραιτήσεις χειριστών μαχητικών αεροσκαφών της ΤΠΑ, οι οποίες, σύμφωνα με ερώτηση που κατέθεσε ο υπαρχηγός του Λαϊκού Ρεπουμπλικανικού Κόμματος (CHP) Ουμούτ Οράν (Umut Oran), προς τον πρωθυπουργό Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Τούρκος βουλευτής ερωτά τον πρωθυπουργό εάν "οι παραιτήσεις 110 χειριστών της ΤΠΑ, λόγω των εξελίξεων του τελευταίου μηνός, δημιουργούν πρόβλημα σε περίπτωση εκτάκτου ανάγκης στην ΤΠΑ και εάν τελικά υπάρχει πρόβλημα έλλειψης χειριστών για να πετάξουν όλα τα μαχητικά αεροσκάφη!"

Ο Οράν συνεχίζει στην ερώτησή του: “Είναι ορθό ότι η παραίτηση 110 πιλότων, που αποτελεί ποσοστό 15% στο σύνολο των χειριστών μαχητικών που διαθέτει η ΤΠΑ, θα δημιουργήσει πρόβλημα στη χρησιμοποίηση όλων των μαχητικών αεροσκαφών που διαθέτει η ΤΠΑ; Η κατάσταση αυτή δεν δημιουργεί πρόβλημα εθνικής ασφαλείας για την πατρίδα μας; Ανάμεσα στους παραιτηθέντες πόσοι είναι εκείνοι που υπηρετούσαν σε πολεμικές μοίρες F16 και F4; "

Ο Τούρκος βουλευτής έθεσε σοβαρά ερωτήματα, ενώ υπάρχει και σειρά άλλων ερωτημάτων που θα πρέπει να απαντηθούν από τους Έλληνες αναλυτές και επιτελείς, ορισμένα από τα οποία θα επιχειρήσουμε να τα απαντήσουμε εμείς σε επόμενο άρθρο μας.

Είπαμε, υπομονή!


infognomon

10 σχόλια:

Nikos 6 Φεβρουαρίου 2013 στις 12:52:00 μ.μ. EET  

Ελπίζω μόνο να μη παραιτήθηκε η Aysegul

Ανώνυμος 6 Φεβρουαρίου 2013 στις 2:48:00 μ.μ. EET  

Και πριν 4-5 χρόνια παρουσιάστηκε το ίδιο ζήτημα. Δεν έχει σχέση με τις συλλήψεις των ανωτάτων αξ/κών αλλά με την εκρηκτική άνοδο των τουρκικών αερογραμμών. Παραιτούνται και προσλαμβάνονται ως πιλότοι εκεί.

Ανιχνευτής 6 Φεβρουαρίου 2013 στις 5:08:00 μ.μ. EET  

νομίζω το κάνουν για να πάνε μελλοντικά (με λιγη εκπαίδευση) στην turkish airlines και pegasus και άλλες γραμμές. Εκεί και πιο πολλά θα παίρνουν και μες την χλιδή θα είναι. Ασφαλώς η απόφασή υποβοηθείται από την κατάσταση στο στρατό..

aviationlive 6 Φεβρουαρίου 2013 στις 5:25:00 μ.μ. EET  

Με αφορμή την φωτογραφία της ανάρτησης


2007 Ικόνιο : Η ελίτ της THK ποζάρει για το φακό, λίγο πριν αναχωρήσει για τις ΗΠΑ (Red Flag)

http://4.bp.blogspot.com/-Mw-RDWZMRos/URJp3Kad04I/AAAAAAAAU9w/C7fxDKCs8bs/s1600/cv.jpg

Σήμερα :

2ος απο δεξιά, Murat Keles, δοκιμαστής-χειριστής της ΤΑΙ.

4ος από δεξιά,Ozsev Erkal σήμερα είναι ένας ευτυχής πιλότος,των Τουρκικών αερογραμμών

Κέντρο,Υποπτέραρχος Atilla Ozler έγκλειστος (16 χρονια) για την Balyoz.

Mithridates 6 Φεβρουαρίου 2013 στις 8:12:00 μ.μ. EET  

Γι αυτό τα α/φη της ΤΗΥ καταλήγουν στο γρασίδι ανάμεσα στους τροχόδρομους του CDG και στα χωράφια εξω από το Άμστερνταμ.

HBS 6 Φεβρουαρίου 2013 στις 9:09:00 μ.μ. EET  

Ο aviationlive να μας ανεβάσει επιτέλους και την άλλη την καλή φωτογραφία, από την 143filo, να κάνουμε γούστα ; )

Ανώνυμος 6 Φεβρουαρίου 2013 στις 10:26:00 μ.μ. EET  

Πρέπει να υποννοεί ο Τούρκος βουλευτής τα τελευταία γεγονότα με το μεγάλο κύκλωμα κατασκοπίας στη τουρκική πολεμική αεροπορία... Μάλλον είναι σε εξέλιξη οι αναταράξεις απο την υπόθεση αυτή... Αναμένουμε το επόμενο άρθρο-έρευνα.

enkripto 7 Φεβρουαρίου 2013 στις 10:45:00 π.μ. EET  

Πάντα ενημερωμένος ο Aviatonlive..Εύγε

supercop748 7 Φεβρουαρίου 2013 στις 1:16:00 μ.μ. EET  

Σίγουρα καλή είδηση,αλλά να μην καταφεύγουμε σε μηδενισμούς και αφορισμούς!Και εκεί είναι σίγουρο πώς θα υπάρχουν καλοί πιλότοι.Αυτό που θα πρεπει να ενδιαφέρει τη δική μας μεριά θα είναι το πώς θα γίνουμε ακόμη καλύτεροι...!!!

Ανώνυμος 7 Φεβρουαρίου 2013 στις 6:26:00 μ.μ. EET  

Άσχετο,αλλά μπορεί κάποιος να γίνει χειριστής μαχητικού στην ΤΗΚ ακόμη κι αν είναι μύωπας;Μιλάω για τον δεύτερο κύριο απο αριστερά.

Μέντωρ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP