Σενάρια ενοικίασης γαλλικών φρεγατών και ΑΦΝΣ από το ΠΝ

Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013

Η ιταλική FREMM, F-590 "Carlo Bergamini"
Σενάρια ενοικίασης γαλλικών φρεγατών και αεροσκαφών ναυτικής συνεργασίας έφερε στο προσκήνιο η σημερινή επίσημη επίσκεψη του Γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ στην χώρα μας. Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλούνται οι περισσότερες μεγάλες καθημερινές εφημερίδες, ο Ολάντ σκοπεύει να προτείνει μια φόρμουλα "ενοικίασης προς πώληση" για δύο φρεγάτες FREMM, με δυνατότητα επέκτασης της στα έξι σκάφη, όπως προέβλεπε η παλαιότερη συμφωνία Σαρκοζί-Καραμανλή, μεταθέτωντας τις πληρωμές για το μέλλον. Παράλληλα στις συνομιλίες αναμένεται να τεθεί και το ενδιαφέρον γαλλικών εταιρειών για συμμετοχή σε μελλοντικές έρευνες για υδρογονάνθρακες στην Ελληνική ΑΟΖ. Ήδη η γαλλική Total έχει εμπλακεί ενεργά στις αντίστοιχες έρευνες της Κυπριακής Δημοκρατίας, η οποία της παραχώρησε δύο οικόπεδα προς έρευνα κατά τον δεύτερο γύρο αδειοδοτήσεων. Σύμφωνα με την προχθεσινή Le Figaro, ο Γάλλος πρόεδρος θα βάλει στο τραπέζι ένα "σχέδιο συνεργασίας που να βασίζεται στο δανεισμό δύο φρεγατών για την αναζήτηση πετρελαίου και φυσικού αερίου στο Αιγαίο". Σε σημερινό της άρθρο η ίδια εφημερίδα μιλά για συμφωνία  ενοικίασης δυο φρεγατών και τεσσάρων αεροσκαφών ναυτικής συνεργασίας με "μικρό μίσθωμα", οι λεπτομέρειες της οποίας θα καθοριστούν σε προσεχή συνάντηση των ΥΕΘΑ των δύο χωρών, στα τέλη Φλεβάρη. Ειρήσθω εν παρόδω, η Γαλλική ναυτική αεροπορία επιχειρεί με 22 αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας Breguet Atlantique 2 (21F,23F) από την βάση Lanvéoc-Poulmic.

Εκτόξευση βλήματος ΑΜ-39 Εxocet από αεροσκάφος ναυτικής συνεργασίας Breguet Atlantique 2 της Γαλλικής ναυτικής αεροπορίας.

Η Γαλλική πλευρά επιθυμεί διακαώς να προωθήσει το σκάφος της DCNS στο Πολεμικό Ναυτικό, παρά την οικονομική στενότητα. Ήδη από το 2009, ο τότε Γάλλος ΥΕΘΑ Ερβέ Μορέν είχε θέσει το θέμα στον Έλληνα ομόλογο του Ε.Βενιζέλο, ενώ μέχρι το τέλος του μηνός αναμένεται και ανάλογη επίσκεψη στον Π.Παναγιωτόπουλο από τον νυν Γάλλο ΥΕΘΑ, Ζαν-Υβ λε Ντριάν.


Δηλώσεις Ολάντ στο Μαξίμου

Χαρακτηριστικές ήταν οι δηλώσεις του Γάλλου πρέδρου μετά από την συνάντηση του με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά. Aναφερόμενος στο θέμα των φρεγατών,δήλωσε : «Δεν ήρθα στην Ελλάδα για να πουλήσω εξοπλισμούς, το άκουσα κι αυτό, ήρθα για να δείξω αλληλεγγύη στις προσπάθειές της» ενώ μίλησε για ευρωπαικά κοιτάσματα για πρώτη φορά..

«Τα κοιτάσματα πρέπει πρώτα να βρεθούν και στη συνέχεια να τύχουν εκμετάλλευσης, σύμφωνα με το Δίκαιο της Θάλασσας και το διεθνές δίκαιο. Αν η Γαλλία μπορέσει να συμμετάσχει στην εκμετάλλευση αυτών των κοιτασμάτων, θα το πράξει»

«Είμαι εδώ, ως ηγέτης μιας χώρας που θέλησε η Ελλάδα να μείνει στην ευρωζώνη και από την πρώτη στιγμή προσπάθησα να πείσω όλους τους ηγέτες ότι έπρεπε η Ελλάδα να μείνει στην ευρωζώνη. Καμία άλλη χώρα δεν έχει περάσει από τέτοιες δοκιμασίες. Έπρεπε να γίνουν θυσίες και μεταρρυθμίσεις αλλά την ίδια ώρα πρέπει να δώσουμε στην Ελλάδα κάθε δυνατότητα και κάθε ευκαιρία να πετύχει τους στόχους της. Επιτρέψαμε στην Ελλάδα να αποκτήσει την απαραίτητη ρευστότητα από την στιγμή που τήρησε τις δεσμεύσεις της».

«Όταν μιλάμε για αλληλεγγύη, δεν αναφερόμαστε μόνο σε ρευστότητα αλλά μιλάμε και για ανάπτυξη. Στηρίζω την δράση της Ελλάδας και ευχαριστώ την Ελλάδα και τον Έλληνα πρωθυπουργό διότι ήταν η πρώτη χώρα στην Ευρώπη που μας στήριξε στην επιχείρησή μας στο Μάλι».


Στο θέμα της ΑΟΖ αναφέρθηκε και ο Αντώνης Σαμαράς λέγοντας πως «είναι δικαίωμά μας να ανακηρύξουμε την ΑΟΖ, δικαίωμα που απορρέει από το διεθνές δίκαιο και θα το πράξουμε όταν πρέπει και με τον τρόπο που πρέπει. Μαζί με την Κύπρο θα παίξουμε σημαντικό ρόλο στην προμήθεια υδρογονανθράκων στην Ευρώπη»

36 σχόλια:

Ανώνυμος 19 Φεβρουαρίου 2013 στις 3:49:00 μ.μ. EET  

Είναι βέβαιο ότι θα πρόκειται για AAW μοντέλα, που είναι και αυτά τα οποία χρειαζόμαστε.

Ανώνυμος 19 Φεβρουαρίου 2013 στις 3:58:00 μ.μ. EET  

ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΗΣ ΑΟΖ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΥΠΟΒΡΥΧΙΑ ΠΟΥ "ΣΚΟΥΡΙΑΖΟΥΝ" ΣΤΑ ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΚΑΙ Η ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΤΟΥ ΣΤΟΛΟΥ ΜΕ ΦΡΕΓΑΤΕΣ ΚΑΙ ΚΟΡΒΕΤΕΣ. ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΣΥΜΠΑΡΑΞΕΙ ΚΑΙ ΚΟΡΒΕΤΕΣ ΚΑΙ ΦΡΕΓΑΤΕΣ ΜΕ ΑΛΛΑ ΚΡΑΤΗ

Vangelis M. 19 Φεβρουαρίου 2013 στις 4:14:00 μ.μ. EET  

Θα ειναι δειγμα τουλαχιστον ανορθολογικης διαχειρισης πορων να νοικιασουμε φρεγατες την στιγμη που εχουμε τρια συγχρονα σχεδον τελειωμενα και σχεδον αποπληρωμενα υποβρυχια που οπως δειχνουν τα πραγματα δεν ενδιαφερομαστε (ή δεν μπορουμε) να παραλαβουμε...

Ανώνυμος 19 Φεβρουαρίου 2013 στις 4:43:00 μ.μ. EET  

1. Παραλαβή υποβρυχίων 214. Αυτα κι αν ειναι μέσα αποτροπής και θαλάσσιου αποκλεισμού και ελεγχου.
2. Άμεσος εκσυγχρονισμός ΜΕΚΟ για να μην πανε χαμένες όπως οι S.
3. Παραλαβή των υπολοίπων SVita

ΑΦΟΥ γίνουν όλα αυτα, κοιτάμε τα υπόλοιπα...

Φτωχός και μόνος κάου - μπόυ 19 Φεβρουαρίου 2013 στις 5:11:00 μ.μ. EET  

Περιμένω το σχόλιο του εν κρυπτώ. Προσωπικά πιστεύω ότι είναι άλλες οι προτεραιότητες και μια τέτοια επιλογή μας δεσμεύει σε μια δύσκολη συγκυρία που λεφτά υπάρχουν αλλά βούληση να τα πάρει το κράτος δεν υπάρχει...η ετήσια φοροδιαφυγή αρκεί για να υπερκαλυφθούν οι ετήσιες δαπάνες για άμυνα και οι αγορές να στραφούν σε μεταχειρισμένα. Θα προτιμούσα να αναβαθμιστούν οι ΜΕΚΟ και να για δούμε τίποτα μεταχειρισμένες φρεγάτες. Και κυρίως από Αμερική (για αντιτορπιλικά) και οπωσδήποτε τα Ambrams (άσχετο αλλά αναγκαίο)

Ανώνυμος 19 Φεβρουαρίου 2013 στις 5:13:00 μ.μ. EET  

http://i.imgur.com/1csHzab.jpg
http://i.imgur.com/1nT31NX.jpg

Συγνώμη για το offtopic
Μήπως γνωρίζει κάποιος ποια στολή είναι αυτή;

Ανώνυμος 19 Φεβρουαρίου 2013 στις 5:21:00 μ.μ. EET  

Dassault Rafale.

Ανώνυμος 19 Φεβρουαρίου 2013 στις 5:22:00 μ.μ. EET  

Καλή και η ενοικίαση, ακόμα καλύτερη και η απευθείας προμήθεια νέων σκαφών.

Δυστυχώς όμως προηγείται η αξιοποίηση υπαρχόντων οπλικών συστημάτων για τα οποία ο ελληνικός λαός έχει ξοδέψει δισεκατομμύρια τις τελευταίες 2 δεκαετίες, και είναι ελάχιστα επιχειρησιακά ή εντελώς άχρηστα.

Παράδειγμα η παραλαβή και αξιοποίηση των υποβρυχίων 214, η αναβάθμιση των PATRIOT, ενεργοποίηση (επιτέλους) των S-300, η ενεργοποίηση των αεροστόμνων ZUBR με αγορά ανταλλακτικών και η αγορά επαρκούς αριθμού πυρομαχικών για τα Leopard, που μέχρι σήμερα είναι μόνο για παρελάσεις.

Ας αξιοποιήσουμε πρώτα τα οπλικά συστήματα για τα οποία ο ελληνικός λαός χρεώθηκε δισεκατομμύρια - και παραμένουν σχεδόν εν αχρηστία - και μετά βλέπουμε για αγορά καινούριων...

enkripto 19 Φεβρουαρίου 2013 στις 5:48:00 μ.μ. EET  

Σχετικά με τις συζητήσεις για τις φρεγάτες,

ρεπορτερ της ΝΕΤ μετέδωσε την άποψη "κυβερνητικής πηγής" η οποία δήλωσε σχετικά με νόημα "αυτή η κυβέρνηση δεν αφήνει σε δεύτερη μοίρα το θέμα της άμυνας"..

Μπαίνω στον πειρασμό να σχολιάσω...αλλά απλώς θα μεταφέρω την είδηση.

HBS 19 Φεβρουαρίου 2013 στις 6:55:00 μ.μ. EET  

Από Γαλλία μεταφέρουν πως το πακέτο είναι ενοικίαση 2 φρεγατών FREMM και 4 atlantique 2 (AM-39 exocet). Οι Γάλλοι παίζουν χοντρό και δυναμικό παιχνίδι κατά πως φαινεται.

enkripto 19 Φεβρουαρίου 2013 στις 7:18:00 μ.μ. EET  

@ kamikaze

Θα βγάλεις ρόζους.

Αρματιστής 19 Φεβρουαρίου 2013 στις 7:24:00 μ.μ. EET  

Οπωσδήποτε χρειαζόμαστε σκάφη με δυνατότητες Α/Α άμυνα περιοχής. Αυτά τα πλοία όμως, τι δυνατότητες έχουν; Και δεν μιλώ τόσο για το Α/Α πυραυλικό, όσο για το ηλεκτρονικό (ραντάρ κλπ). Διαθέτουν αντιπυραυλική άμυνα; Το ΠΝ (που θα τα χρησιμοποιήσει και λογικά είναι αυτό που θα πρέπει να πει το ΟΚ)τα θέλει, ή έχει άλλες προτεραιότητες;

Ανώνυμος 19 Φεβρουαρίου 2013 στις 7:39:00 μ.μ. EET  


ενοικίαση ποδοσφαιριστών, α/φ πολιτικής αεροπορίας, πολυτελών πλοίων για τουρισμό, αυτοκινήτων, αλλά και ενοικίαση ΠΟΛΕΜΙΚΩΝ πλοίων, συγνώμη αλλά ΠΡΩΤΗ φορά το διαβάζω στο αγαπητό εν κρυπτώ! διότι τηλεοπτ. κανάλια της προπαγάνδας δεν παρακολουθώ! έχει ξανασυμβεί αυτό; συμβαίνει και με άλλες χώρες ή μόνο εδώ; άραγε στην ενοικίαση τι όροι θα έχουν συμφωνηθεί;! όπως στα διαμερίσματα που ο ιδιοκτητης σου απαγορευει ορισμένες δραστηριότητες;! δηλ. αν το καλοκαίρι έχουμε "ζέστη" στο Αιγαίο θα μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε; ή θα μας πουν τα νοικιάσατε μόνο για σκοπούς του ΝΑΤΟ ή της Ε.Ε.;! μπορείτε να μας πληροφορήσετε φίλοι του εν κρυπτώ;

Γιάννης

Ανώνυμος 19 Φεβρουαρίου 2013 στις 7:46:00 μ.μ. EET  

για τον φίλο ανώνυμο
(19 Φεβρουαρίου 2013 - 5:13:00 μ.μ. EET)
είναι η στολή υπ'αρθμ. 1. Αν θες, μπες στη σελίδα του ΓΕΣ για να δεις όλες τις στολές και τους αριθμούς τους.

Ανώνυμος 19 Φεβρουαρίου 2013 στις 7:56:00 μ.μ. EET  

@Γιάννη

Οι Ιταλοί είχαν νοικιάσει F-16 από τους Αμερικανούς, ως πρόσφατο παράδειγμα. Υπάρχουν διεθνώς πολλά. Στα πλαίσια του NATO, υπάρχει μεγάλη ευελιξία σε αυτά τα θέματα. Πάντως αν μας τα δώσουν οι Γάλλοι, είναι πιθανότερο να χρησιμοποιηθούν για τον πραγματικό σκοπό τους, παρά για βιτρίνα (π.χ. S-300).

Ανώνυμος 19 Φεβρουαρίου 2013 στις 8:38:00 μ.μ. EET  

Οι Ισραηλινοί μας "δίνουν" UAV, οι Φρανσέζοι μας "δίνουν" κορβέτες και αεροπλάνα επιτήρησης... ε τι άλλο στο κόσμο!Θυμάμαι το βίντεο με το Φραγκούλη να λέει τι θέλει ο Ελληνικός στρατός(η ελληνική πολιτεία να μας χορηγήση το μέσο και τον τρόπο ώστε,να έχουμε πυρομαχικά, αναταλακτικά και καύσιμα http://www.youtube.com/watch?v=Kea0ImId-N0).Δορυφορικκές εικόνες για τους SCALP, από το Γαλλικό πρόγραμmα helios https://docs.google.com/viewer?a=v&q=cache:w9ABELYG_aIJ:www.interception.gr/app/webroot/contentupload/147articles_pdfs_7interception.pdf+&hl=el&gl=gr&pid=bl&srcid=ADGEESjkP9u1lqqhJ_PL940G-Rb5CdGVCu_RdOOY5-J3Aw6zaztBSe8CK9sFUDHx16q1iHScbUJuezAtp7lrV15Rr0Zl5N5Eiuh67KmWVz_BanoeNioVwAh_h6k-3GJy6Qnt1289qLKa&sig=AHIEtbRBUMX4kPeoel3cfpAoJP2_bOV_4Q Ολα θα πάνε καλά...!

Alexandros 19 Φεβρουαρίου 2013 στις 8:42:00 μ.μ. EET  

Γιάννη η ενοικίαση είναι συνηθισμένο φαινόμενο, leasing, το κάνουν πολλές χώρες, όπως το αυτοκίνητο που λέει ο λόγος. Ωστόσο το θέμα αρχίζει και τελειώνει εκεί που έχουν γράψει οι άλλοι σχολιαστές ανώνυμοι και FMK, Armatisths, Βαγγέλης, υπάρχουν 3 υποβρύχια και δυο πυραυλάκατοι να συμπληρώσω, που είναι σχεδόν έτοιμα και δεν τα παραλαμβάνουμε, αρ προέχουν αυτά, ειδικά για την AOZ, τα υποβρύχια είναι εξίσου σημαντικά με τις φρεγάτες για αεράμυνα περιοχής.
Τέλος, μια τέτοια ενοικίαση προϋποθέτει σχετική μελέτη του Πολεμικού Ναυτικού όπως αυτή που έχει κάνει ο Στρατός ας πούμε για τα Abrams, ώστε να υπολογιστεί το οικονομικό κόστος, αλλα και η αξια και η χρησιμότητα του οπλικού συστήματος!

Ioannis 19 Φεβρουαρίου 2013 στις 9:23:00 μ.μ. EET  

Στολή Νο 1:
Είναι αλήθεια ότι αυτή η στολή εχρησιμοποιήθηκε στους Βαλκανικούς πολέμους;
Γιατί χρησιμοποιήθηκε τώρα;
Υπάρχει κάποιος συνειρμός με την τότε νικηφόρα πορεία του Ελληνικού Στρατού;
Μήπως θέλουν να σηματοδοτήσουν μία νέα Εξωτερική πολιτική;

Ανώνυμος 19 Φεβρουαρίου 2013 στις 9:40:00 μ.μ. EET  

τα "ευρωπαικά κοιτάσματα" μου αρέσουν.

Ανώνυμος 19 Φεβρουαρίου 2013 στις 10:08:00 μ.μ. EET  

η Ιταλία θα τα αποσύρει με καινούργια ATR-72ASW και εμείς χοροπηδάμε απο χαρά...

Unknown 19 Φεβρουαρίου 2013 στις 10:16:00 μ.μ. EET  

υπαρχουν πολυ καλυτερες λυσεις απ τις fremm οι οποιες δεν ειναι και φρεγατες αεραμυνας...(τα μοντελα τα οποια μας προτεινουν..)
προτευει το ζητημα παραλλαβης των υποβρηχιων κτλ...για φρεγατες μπορουμε να δουμε τοσο τις μεταχειρισμνενες Ιταλικες κ Ολλανδικες οσο και τις Αμερικανικες..
Τελος η προταση για τα atlantic ειναι ενα πολυ καλο νεο!

Ανώνυμος 19 Φεβρουαρίου 2013 στις 10:32:00 μ.μ. EET  

Οι Γάλλοι κάνουν τη δουλειά τους. Προσφέρουν (ως συνήθως) ένα πανάκριβο προϊόν με μειωμένες δυνατότητες.Οι φρεγάτες είναι υπερεκτιμημένες.Χίλιες φορές καλύτερη η ιταλική διαμόρφωση. Και βέβαια τα Ατλαντίκ είναι το δόλωμα...

Ανώνυμος 19 Φεβρουαρίου 2013 στις 10:41:00 μ.μ. EET  

19 Φεβρουαρίου 2013 - 7:39:00 μ.μ. EET
Οι Ινδοί νοίκιασαν απ΄τους Ρώσους κοτζάμ πυρηνοκίνητο υποβρύχιο κρούσης.

HBS 19 Φεβρουαρίου 2013 στις 11:03:00 μ.μ. EET  

Αν μπορούν να αποδεσμευτούν από το πακέτο FREMM τα Atlantique II παρέχουν:
1. Άμεση παράδοση
2. Επ' έργω εκπαίδευση από γαλλικά πληρώματα
3. Αεροσκάφη που αξιζουν επένδυσης και μελλοντικού εκσυγχρονισμού καθώς κατασκευάστηκαν αρχές ’90
4. Το στοκ των ΑΜ 39 βρίσκει νέο φορέα απελευθερώνοντας μελλοντικά την ΠΑ από τον βραχνά της διατήρησης ενός τύπου μόνο και μόνο για τη χρήση του εν λόγω όπλου.

Μιλώντας καθαρά επιχειρησιακά και ΜΟΝΟ, δεν μπορώ να φανταστώ καλύτερη λύση για το ΑΦΝΣ του ΠΝ…

Ανώνυμος 19 Φεβρουαρίου 2013 στις 11:31:00 μ.μ. EET  

Πολλοί δεν μπορούν να καταλάβουν ότι τα υποβρύχια είναι ένα χρήσιμο όπλο άλλα όχι κρίσιμο για την ΑΟΖ. Τα υποβρύχια δεν μπορούν να αποτρέψουν αεροπορικές επιχειρήσεις, δεν μπορούν να δίνουν ανά πάσα στιγμή εικόνα για το τι πετάει και τι πλέει στην περιοχή, με δυνατότητα να απαγορεύσουν στον αντίπαλο την χρήση της αεροπορίας. Οι FREMM όμως που δίνουν οι Γάλλοι, δεν προσφέρουν κάτι παραπάνω από τις ΜΕΚΟ που ήδη έχουμε από πλευράς ΑΑ δυνατοτήτων. Οι ΜΕΚΟ είναι ανώτερες όσον αφορά την αντιπυραυλική άμυνα, αφού έχουν 2 ΜΚ15 Phalanx ενώ τα Γαλλικά σκάφη δεν έχουν τίποτα!!!! Το υπόστεγο των φρεγατών από την άλλη, μπορεί μεν να φιλοξενήσει τα S-70Β, δεν μπορεί όμως να διαχειριστεί τον οπλισμό τους. Το πιο σημαντικό πρόβλημα που έχουν τα Γαλλικά σκάφη, είναι ότι με εξαίρεση του πυροβόλο των 76 και τους ΜΜ40Β3, τίποτα άλλο δεν είναι γνωστό στο ΠΝ.

HBS 19 Φεβρουαρίου 2013 στις 11:33:00 μ.μ. EET  

@ Ανωνυμος 10:08

Οι Ιταλοί διαθέτουν την πρώτη έκδοση του Atlantique ('72-'74) γι' αυτό τα αποσύρουν...

Ανώνυμος 19 Φεβρουαρίου 2013 στις 11:42:00 μ.μ. EET  

Μου θυμιζει το ενδιαφερον της Μερκελ για την Κυπρο!Μα καλα για ποσο λακαμαδες μας περνανε? Θελουν να βαλουν χερι στα κοιτασματα θελουν και να μας κανουν να αγορασουμε fremm με το ζορι. Τι τους θελεις τους εχθρους αν εχεις τετοιους φιλους! Τους ειδαμε ποσο πολυ μας σκεφτονται οταν τους ειπαμε να εκσυγχρονισουμε τα mirage! Να λειπει το βυσσινο Ολαντ...

Manolis 20 Φεβρουαρίου 2013 στις 12:18:00 π.μ. EET  

Οταν οι αλλες επιλογες ειναι Ρ-3 και ...S-3 του '60 και C-130 με κυαλια, οπως και να το κανεις, τα Ατλαντικ 20ετιας ειναι μια λυσις... Επιφυλασσομαι για τις ΦΡΕΜΜ, οταν αποσυρουμε ηδη λειτουργουντα πλοια (επεται ο ΚΑΝΑΡΗΣ) και δεν παραλαμβανουμε ηδη πληρωθεντα (214, Υ/Β Ωκεανος).

Ανώνυμος 20 Φεβρουαρίου 2013 στις 1:04:00 π.μ. EET  

Atlantique χωρις fremm δυνονται?
εδω ειναι το θεμα!

εξυπνη προταση απο την Γαλλια παντως

Ανώνυμος 20 Φεβρουαρίου 2013 στις 1:10:00 π.μ. EET  

@HBS

Ορθή η επιχειρηματολογία σου για το Atlantique.

Προς όσους θεωρούν την επίσκεψη του Γάλλου Προέδρου ως οφειλόμενη ένδειξη φιλίας και μόνο,άνευ ιδιοτέλειας,τους αφιερώνω τη φράση του Ελευθέριου Βενιζέλου:''Δεν υπάρχουν συναισθήματα μεταξύ των λαών,μοναχά συμφέροντα''....


Μέντωρ

D-Mitch 20 Φεβρουαρίου 2013 στις 1:20:00 π.μ. EET  

@Ανώνυμε της 19 Φεβρουαρίου 2013 - 11:31:00 μ.μ. EET

Τα ηλεκτρονικά κάνουν τη διαφορά και τα jammers. Ποίος σου είπε ότι τα phalanx θα αναχαιτίσουν το στόχο; Επίσης αν το ΠΝ επιλέξει τον τύπο σίγουρα θα βάλει αντιπυραυλικό τύπου RAM ή πυροβόλο 3in με καθοδηγούμενα βλήματα.

Όσο για τη σχεδίαση μιλάμε για τεχνολογία αιχμής με την ιταλική σχεδίαση να είναι πιο κοντά στις ελληνικές ανάγκες (δες ραντάρ αλλά και την υποκλάση με το 5in).

Ανώνυμος 20 Φεβρουαρίου 2013 στις 7:02:00 π.μ. EET  

Μήπως χρειάζεται πολυτελές διαμερίσματα με θεα την ακρόπολη για να υπογραφει και αυτή η σύμβαση ;

Ανώνυμος 20 Φεβρουαρίου 2013 στις 7:44:00 π.μ. EET  

Άσχετο αλλά σχετικότατο. Ακούσατε τον Σαμαρά που αναφέρθηκε σε… πλουτοπαραγωγικές πηγές της Ευρώπης;;; και τον Ολάντ για… συνεκμετάλλευση αυτών των Ευρωπαϊκών κοιτασμάτων με την Ελλάδα;;; Τα Ελληνικά κοιτάσματα έγιναν ξαφνικά… Ευρωπαϊκά!!! Άντε, καλή ανακήρυξη της ΑΟΖ και καλό της ξεπούλημα 5 λεπτά μετά την ανακήρυξή της στους άγγλους, γάλλους, γερμανούς, ισραηλινούς και αμερικάνους. ΚΑΤΟΧΗ

Τόλης Β

Ανώνυμος 20 Φεβρουαρίου 2013 στις 11:36:00 π.μ. EET  

Επειδή καλό είναι να γνωρίζουμε τι σχολιάζουμε, διαβάστε τις σχετικές δηλώσεις Σαμαρά και Ολάντ, οι οποίοι απαντούν σε ερώτηση δημοσιογράφου, στο τέλος της σεδίδας:
http://www.primeminister.gov.gr/2013/02/19/9980

Καμμία σχέση με προδοσίες και ξεπουλήματα. Αυτονόητες διπλωματικές αβροφροσύνες.

Ανώνυμος 20 Φεβρουαρίου 2013 στις 11:43:00 π.μ. EET  

Δεν είναι διπλωματική αβροφροσύνη, αλλά βαθύτατα πολιτικό μήνυμα. "Καθίστε καλά, η Ευρώπη μας στηρίζει"

Ανώνυμος 20 Φεβρουαρίου 2013 στις 2:43:00 μ.μ. EET  

Αυτονόητες διπλωματικές αβροφροσύνες, δηλώσεις στήριξης και αηδίες. Άμα το πας έτσι και τα σύνορα της Ελλάδος σύνορα της Ευρώπης είναι αλλά όλα αυτά τα χρόνια που μπαινοβγαίνουν οι τούρκοι και εμείς τους αναχαιτίζουμε δεν είδα κανέναν Ευρωπαίο ηγέτη να συγκινείται και να διαμαρτύρεται. Θυμάμαι όταν μιλούσα με έναν γερμανό καθηγητή πανεπιστημίου το καλοκαίρι του 2008 που γύρισε και μου είπε, όταν του είπα τα παραπάνω για Ευρωπαϊκά σύνορα και για τις εισβολές των τουρκικών μαχητικών στον Ελληνικό χώρο κάθε τρις και λίγο, «κόφτε τον λαιμό σας, αυτά είναι δικά σας προβλήματα». Τώρα όμως που παίζονται κάτι τρις ευρώ η δική μας ΑΟΖ και τα δικά μας προβλήματα έγιναν ξαφνικά και δικά τους προβλήματα, μη σου πω θα κλάψουν κιόλας... Για ξεπούλημα και πλιάτσικο πάει η δουλειά. Όσο για τους Γάλλους, αν δεν με απατά η μνήμη μου (διότι αρχείο για το θέμα δεν κράτησα), τουλάχιστον ως την εποχή Σαρκοζί στα ζητήματα με την τουρκία αυτήν υποστήριζαν και όχι εμάς. Σταματώ εδώ όμως επειδή καλό είναι να γνωρίζουμε τι σχολιάζουμε, και εγώ μάλλον δεν γνωρίζω.

Τόλης Β

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP