Τρομοκρατία made in Turkey

Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

Ενεργό υποστήριξη στους τρομοκράτες της
οργώνωσης Αλ Νούσρα προσφέρει η Άγκυρα.
Διαστάσεις παίρνουν στην γείτονα οι καταγγελίες Σύρου υπουργού για επίσημη τουρκική υποστήριξη σε ισλαμιστές τρομοκράτες που δρούν στην χώρα. Σύμφωνα με τον Ουμράν Ζουαμπί, η κυβέρνηση Άσαντ έχει στα χέρια της απτές αποδείξεις για την τουρκική εμπλοκή, τις οποίες και σκοπεύει να καταθέσει στον ΟΗΕ. Ένας από τους αποδέκτες της τουρκικής βοήθειας φέρεται να είναι η τρομοκρατική οργώνωση Αλ Νούσρα, γνωστό παρακλάδι της Αλ Κάιντα που εμπλέκεται στον Συριακό εμφύλιο. (βλέπε σχετικά: Το who-is-who του Συριακού εμφυλίου) Περιέργως, τα ελληνικά ΜΜΕ τηρούν σιγή ιχθύος για το σοβαρότατο αυτό θέμα, την ίδια στιγμή που η Τουρκία έχει ξεκινήσει εκστρατεία λάσπης, κατηγορώντας την χώρας μας για "διευκόλυνση τρομοκρατών" και παρουσία "στρατοπέδων εκπαίδευσης" επί Ελληνικού εδάφους. Αναδημοσιεύουμε μετάφραση σχετικού άρθου της εφημερίδας Ραντικάλ (26/2/2013) από το tourkikanea.gr, με την ελπίδα να δούμε επιτέλους το ΥΠΕΞ να απαντά καταλλήλως στα τουρκικά παραμύθια:

"Ο Υπουργός Ενημέρωσης της Συρίας Ουμράν Ζουαμπί κατηγόρησε την ¨τουρκική κυβέρνηση και τους πολιτικούς ηγέτες της¨ πως κλέβουν τη χώρα του και πρόσθεσε πως θα στείλει τις σχετικές αποδείξεις στον Συμβούλιο Ασφαλείας

Ο Υπουργός Ενημέρωσης της Συρίας Ουμράν Ζουαμπί, μιλώντας στο συριακό τηλεοπτικό κανάλι Alem, κατηγόρησε με βαριές εκφράσεις την ¨τουρκική κυβέρνηση και τους πολιτικούς ηγέτες της¨ . Ο Ζουαμπί είπε πως θα στείλει στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ έγγραφα, ονόματα και φωτογραφίες σχετικά με την εμπλοκή της τουρκικής κυβέρνησης στην συριακή κρίση.

Ο Ζουαμπί υποστήριξε πως η τουρκική κυβέρνηση εμπλέκεται σε πολιτικό, στρατιωτικό, οικονομικό επίπεδο σε όλα τα περιστατικά στην Συρία, και είπε πως ¨Αυτά τα οποία κλέβονται από την Συρία μεταφέρονται στην Τουρκία εν γνώσει και με τον συντονισμό Τούρκων πολιτικών και με τις ευκολίες που διασφαλίζει η τουρκική κυβέρνηση¨. Ο υπουργός Ζουαμπί ανέφερε πως τα κλαπέντα έχουν αξία εκατομμυρίων δολαρίων.

¨Η Τουρκία αποτελώντας και η ίδια τμήμα του σπίρτου, δυσκολεύεται να ομολογήσει πως το σχέδιο στην Συρία ηττήθηκε¨ είπε ο Ζουαμπί και πρόσθεσε θα στείλει στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ και σε άλλους διεθνείς φορείς τα έγγραφα, ονόματα και φωτογραφίες σχετικά με την εμπλοκή της τουρκικής κυβέρνησης στην συριακή κρίση"

Σχετικά άρθρα:
Το who-is-who του Συριακού εμφυλίου
Τουρκικός δάκτυλος πίσω από τα χημικά ισλαμιστών τρομοκρατών
Τουρκία και ισλαμιστές τρομοκράτες εναντίον του PYD

2 σχόλια:

Ανώνυμος 27 Φεβρουαρίου 2013 στις 8:21:00 μ.μ. EET  

ΔΥΣΚΟΛΟ ΕΩΣ ΑΔΥΝΑΤΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΓΛΥΦΤΕΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΝΑ ΑΠΑΝΤΟΥΝ ΚΑΤΑΛΛΗΛΑ ΣΤΗΝ ΛΑΣΠΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΡΙΧΝΕΙ Η ΑΓΚΥΡΑ, ΔΙΟΤΙ ΟΙ ΤΥΠΟΙ ΑΥΤΟΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΙΡΟ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΡΙΞΕΙ ΣΤΗΝ ΕΚΜΑΘΗΣΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΓΛΩΣΑΣ ΕΝΟΨΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΟΥ ΤΑΞΙΔΙΟΥ ΤΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΣΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ, ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΔΩΣΟΥΝ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΝΤΑΒΟΥΝΤΟΓΛΟΥ. ΑΦΟΣΙΩΣΗ ΚΑΙ ΥΠΑΚΟΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ ΤΟΥΣ.

Ρουμ Ορτοντόξ 28 Φεβρουαρίου 2013 στις 5:03:00 μ.μ. EET  

Μα αυτοί δεν είναι τρομοκράτες, είναι αγωνιστές ενάντια στην χούντα του κακού Άσσαντ!

Βέβαια εαν μέσα στον πολύ "αγώνα" τους σφάζουν και κανεναν από τους λίγους εναπομείνατες Ορθοδόξους Χριστιανούς (-Ήρωες) της Συρίας δεν έχει και πολλη μεγάλη σημασία για τους παγκοσμιολάγνους της οδού Ακαδημίας και Β. Σοφίας.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP