Αναστασιάδης και Μαλάς στον β' γύρο των προεδρικών εκλογών στην Κύπρο

Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013

Ο Νίκος Αναστασιάδης του ΔΗΣΥ με τον Σταύρο Μαλά από το ΑΚΕΛ θα αναμετρηθούν στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών στην Κύπρο, την επόμενη Κυριακή 24 Φεβρουαρίου, δείχνουν τα επίσημα αποτελέσματα.

Με καταμετρημένο το σύνολο των εκλογικών τμημάτων στην Κύπρο και στο εξωτερικό, ο Νίκος Αναστασιάδης συγκεντρώνει το 45,46% των ψήφων. Αντίπαλός του στο δεύτερο γύρο θα είναι ο Σταύρος Μαλάς που έλαβε το 26,91% των ψήφων. Στην τρίτη θέση είναι ο υποψήφιος του ΔΗΚΟ, Γιώργος Λιλλήκας με 24,93%, ο οποίος στα πρώτα λεπτά της καταμέτρησης έδινε σκληρή μάχη με τον Στ.Μαλά για τη δεύτερη θέση.

Όλοι οι υπόλοιποι υποψήφιοι συγκέντρωσαν λιγότερο από 1%, με το ακροδεξιό Ε.ΛΑ.Μ με υποψήφιο τον Γ.Χαραλάμπους να συγκεντρώνει το 0,88%. Η αποχή έφτασε στο 17,6%, ποσοστό υψηλότερο από τις προεδρικές εκλογές του 2008.

Η κάλπη επιβεβαίωσε τις δημοσκοπήσεις για το σαφές προβάδισμα του Ν.Αναστασιάδη έναντι των αντιπάλων του και τη οριακή διαφορά υπέρ του Σταύρου Μαλά στη μάχη με τη δεύτερη θέση με τον Γιώργο Λιλλήκα.

Ωστόσο, τα exit poll υπερεκτίμησαν τα ποσοστά του Ν.Αναστασιάδη, προβλέποντας νίκη από τον πρώτο γύρο και, επίσης, μεγαλύτερη διαφορά υπέρ του Στ.Μαλά από αυτήν που έδειξαν οι κάλπες.

www.in.gr

7 σχόλια:

Alexandros 18 Φεβρουαρίου 2013 στις 11:53:00 π.μ. EET  

Δυο πράγματα δεν μπορώ να καταλάβω, πως αυτός ο άνθρωπος παρέμεινε στην ηγεσία του κόμματος του και πως αυτός ο άνθρωπος φαίνεται να κερδίζει τις εκλογές? Ευτυχώς όχι από τον πρώτο γύρο βεβαια, πως δηλαδή οι κύπριοι στηρίζουν αυτόν που στήριζε το σχέδιο Άνναν. Είπαμε όμως ο καθένας κάνει τις επιλογές του, Η παράδοση είναι μέσα σε αυτές!

Ανώνυμος 18 Φεβρουαρίου 2013 στις 2:26:00 μ.μ. EET  

Δεν στηρίζουν άνθρωπο αλλά κόμμα ...και τον ίδιο τον Αναν να έβαζε υποψήφιο ο ΔΗΣΥ σε αυτές τις εκλογές πάλι το ίδιο αποτέλεσμα θα είχαμε. Είναι βαθιά ριζωμένη η κομματοκρατία κάτω και αφόρητες οι πιέσεις που ασκούνται από μέλη οικογενειών κλπ για να ψηφιστεί το κάθε κομμμα. Ελπίζω να αναγκαστεί να λάβει δεσμεύσεις για να μπορέσει να προσελκύσει τις ψήφους του Λιλήκα.

ΝΕΣΤΩΡ 18 Φεβρουαρίου 2013 στις 6:27:00 μ.μ. EET  

Στις Δημοκρατικές Χώρες οι Εκλογές αποτελούν το κορυφαίο γεγονός, όπου ο Κυρίαρχος Λαός προσέρχεται για να αποφασίσει για την τύχη του, εκλέγοντας αυτούς που θα τον Κυβερνήσουν, σύμφωνα με την Αρχή της πλειοψηφίας. Αυτό έγινε και στην Κύπρο χθες όπου ο Κυρίαρχος Λαός σύμφωνα με τα αποτελέσματα έδωσε την 1η θέση στον Νίκο Αναστασιάδη με το 45,46% των ψήφων, που του δίνει ένα μεγάλο προβάδισμα για την εκλογή του την επόμενη Κυριακή όπου θα διεξαχθεί η τελική αναμέτρηση. Χωρίς σεβασμό στην παραπάνω δημοκρατική Αρχή, πολλοί άρχισαν να κατηγορούν τον Λαό της Κύπρου ότι ψηφίζοντας τον Νίκο Αναστασιάδη, με ποσοστό ρεκόρ για τα χρονικά της Κύπρου σε 1ο γύρο εκλογών, έγραψε την θανατική του καταδίκη αυτοκτονώντας ! ! ! Το μεγαλύτερο θράσος δε το δείχνουν οι πάσης φύσεως Αριστεροί ινστρούχτορες, οι οποίοι αντί να σωπάσουν, έχουν το θράσος να λένε διάφορα και να κριτικάρουν τον Λαό της Κύπρου γιαυτή του την απόφαση, αποσιωπώντας τα εγκλήματα της οικονομικής και εθνικής καταστροφής «υπόθεση Μαρί», της εθνικής υποδούλωσης στο μνημόνιο και στους δανειστές, την υποθήκευση των εσόδων από το αέριο, που έφερε η εγκληματική 5ετής διακυβέρνηση της ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ του κ. Χριστόφια και του ΑΚΕΛ, στην Κύπρο.

Ευστάθιος Παλαιολόγος 18 Φεβρουαρίου 2013 στις 7:46:00 μ.μ. EET  

Νέστωρα, το αστείο είναι ότι στα εθνικά θέματα(κυπριακό, παιδεία, πολυπολιτισμικότητα, μετανάστευση) ΑΚΕΛ και ΔΗΣΥ έχουν την ίδια και αυτή πολιτική. Μάλιστα κάποτε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ επικαλέστηκε αυτή την ομοφωνία για να δικαιολογήσει τις επιλογές τους που φυσικά δεν εύρισκαν καμία αντίρηση από τον ΔΗΣΥ

Ανώνυμος 18 Φεβρουαρίου 2013 στις 8:12:00 μ.μ. EET  

"Χωρίς σεβασμό στην παραπάνω δημοκρατική Αρχή, πολλοί άρχισαν να κατηγορούν τον Λαό της Κύπρου ότι ψηφίζοντας τον Νίκο Αναστασιάδη, με ποσοστό ρεκόρ για τα χρονικά της Κύπρου σε 1ο γύρο εκλογών, έγραψε την θανατική του καταδίκη αυτοκτονώντας ! ! !"

@ Μπλέ Κομματάθρωπε (για να είμαι ευγενικός και να μην χρησιμοποιήσω άλλη έκφραση)

Δεν πας να δείς αν ερχόμαστε; Καλά κάνουν και τον κατηγορούν, όπως θα έπρεπε να κατηγορούν και εμάς που αυτοκτονήσαμε ψηφίζοντας ΓΑΠ. Ομαδική ευθανασία, σε 2 χρόνια διέλυσε εντελώς την χώρα.

Οι "δεξιοί" του ΔΗΣΥ είναι τα ίδια σκατά με τους ΑΚΕΛικούς, δεν το έχεις πάρει ακόμα χαμπάρι;

Τη πετυχημένη φωτογραφία της ανάρτησης δεν την είδες; "Όλα για την Τουρκία" είναι η μετάφραση.

Κατά τα άλλα, τις δημοκρατικές σου ευαισθησίες τις είδαμε όταν προσπάθησες να δικαιολογήσεις τα ανθρωπάκια της Μεσογείων, που έχεσαν και κατούρησαν πατόκορφα τα θεσμικά όργανα του στρατεύματος και κάθε έννοια αξιοκρατίας.

Με κάτι τέτοιους σαν και εσένα φτάσαμε εδώ που φτάσαμε.

Ανώνυμος 19 Φεβρουαρίου 2013 στις 9:19:00 π.μ. EET  

Χαζοκόύμπαροιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιι!!!!!

Ανώνυμος 19 Φεβρουαρίου 2013 στις 2:36:00 μ.μ. EET  

Ανώνυμος 18 Φεβρουαρίου 2013 - 8:12:00 μ.μ Αγαπητέ, τα ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΜΟΥ!!! και ΛΙΓΑ γράφεις του *****!! Φάνηκε ΠΕΝΤΑΚΑΘΑΡΑ όπως και με τον ηλιθιό- ΓΑΠ! Το ΑΚΕΛ ήταν ο δούρειος ίππος, αριστεροί του κώλου! που έκαναν τα ΠΑΝΤΑ για να τορπιλίσουν Ο,ΤΙ πρόλαβε για ΛΙΓΟ να σώσει το ΤΑΣΣΟΣ! ΟΙ απέξω περίμεναν! δεν είναι και τόσο κορόιδα! είδαν κι απόειδαν οι Κύπριοι και τώρα "μετά βαΐων και κλάδων" θα πέσουν σαν ώριμα φρούτα στην "ζεστή αγκαλιά" της μητέρας πατρίδας και του δντ! Διαβάστε το ποίημα του ΜΕΓΑΛΟΥ ΚΑΡΓΑΚΟΥ σε άλλο σχόλιο! ΤΑ ΛΕΕΙ ΟΛΑ!!! Γιάννης

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP