Εντυπωσιακή η παρέλαση για την επέτειο της ανεξαρτησίας της Κύπρου - Παρουσιάστηκαν νεοπαραληφθέντα Τ-80

Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2011

Με θερμά χειροκροτήματα υποδέχτηκε ο κόσμος τη στρατιωτική παρέλαση στην Λευκωσία, που πραγματοποιήθηκε, με την ευκαιρία της 51ης επετείου της Ανεξαρτησίας, ενώπιον του προέδρου της Δημοκρατίας Δ. Χριστόφια, της πολιτικής, πολιτειακής και θρησκευτικής ηγεσίας του τόπου, καθώς και του υπουργού Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας Π. Μπεγλίτη. Παρόντες ήταν επίσης ο Κύπριος υπουργός Άμυνας Δημήτρης Ηλιάδης και ο νέος Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς Αντιστράτηγος Στυλιανός Νάσης.

Θερμής υποδοχής έτυχαν ορισμένα από τα 41 άρματα Τ-80 U, που παρελήφθησαν τον τελευταίο χρόνο από τη Ρωσία, και φέρουν μεταξύ άλλων βελτιώσεων το θερμικό "Catherine" που βελτιώνει σημαντικά τις δυνατότητες νυκτερινού αγώνα. Ακολουθούν δύο αποκλειστικές κοντινές φωτογραφίες των νέων Τ-80:






Τα Τ-80 U άρχισαν να ενισχύουν τις κυπριακές ένοπλες δυνάμεις από το 1996 και θεωρούνται μεταξύ των καλύτερων του κόσμου, με δυνατότητα καταστροφής όλων των τύπων εχθρικών αρμάτων, αλλά και με δυνατότητα εκτόξευσης πυραύλων κατευθυνόμενων με δέσμη λέιζερ εναντίον τόσο αρμάτων όσο και ελικοπτέρων σε απόσταση πέραν των πέντε χιλιομέτρων.

Εκτός των ρωσικών αρμάτων μάχης Τ-80 U, των γαλλικής κατασκευής AMX30B2 και των τεθωρακισμένων οχημάτων μάχης TOMA BMP-3, έκαναν αισθητή την παρουσία τους, υπεριπτάμενα του χώρου της παρελάσεως, τα ελικόπτερα Mi-35 της Εθνικής Φρουράς.

Με χειροκροτήματα χαιρέτησε ο κόσμος επίσης και τα προσφάτως παραληφθέντα ιταλικά ελικόπτερα AGUSTA WESLAND 139, τα οποία είναι εξοπλισμένα με σύγχρονα συστήματα για εκτέλεση αποστολών έρευνας και διάσωσης -ημέρα και νύκτα- και κάτω από δύσκολες καιρικές συνθήκες, σε όλο τον Χώρο Ελέγχου Πτήσεων της Λευκωσίας.

Την παρέλαση παρακολούθησαν και Πρεσβευτές ξένων χωρών, στρατιωτικοί ακόλουθοι, αξιωματικοί της Ειρηνευτικής Δύναμης των Ηνωμένων Εθνών, ανώτεροι αξιωματικοί της Εθνικής Φρουράς, της Αστυνομίας, άλλοι επίσημοι, παλαιοί πολεμιστές και πλήθος κόσμου.

Τα τμήματα της Εθνικής Φρουράς και της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου, της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, του Τμήματος Δασών, της Πολιτικής Άμυνας, αλλά και οι έφεδροι, παρελαύνοντας σε άψογους σχηματισμούς διατράνωσαν τη θέληση και την απόφαση του λαού της Κύπρου να αγωνισθεί μέχρι την τελική δικαίωση, που δεν μπορεί να είναι άλλη από την επανένωση της διαιρεμένης πατρίδας.

Στην εξέδρα των επισήμων βρέθηκαν μεταξύ άλλων, για να παρακολουθήσουν την παρέλαση, ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος Β΄, ο Πρόεδρος της Βουλής Γιαννάκης Ομήρου, ο Πρεσβευτής της Ελλάδας στην Κύπρο Βασίλης Παπαϊωάννου, αρχηγοί ή εκπρόσωποι πολιτικών κομμάτων, Υπουργοί, Βουλευτές και ανώτεροι κρατικοί αξιωματούχοι.

Σε τιμητική θέση, πλησίον της εξέδρας, ευρίσκοντο οι ανάπηροι πολέμου, τους οποίους ο Πρόεδρος Χριστόφιας και άλλοι επίσημοι πλησίασαν για να χαιρετήσουν στο τέλος της παρέλασης.

Η παρέλαση άρχισε με την προσέλευση των μελών της Φιλαρμονικής της Αστυνομίας, οι οποίοι σε άψογο σχηματισμό παρέλασαν και στη συνέχεια πήραν τη θέση τους απέναντι από την εξέδρα των επισήμων, από όπου παιάνιζαν κατά τη διάρκεια της διέλευσης των μηχανοκίνητων τμημάτων.

Το γενικό πρόσταγμα της παρέλασης είχε εφέτος ο Ταξίαρχος Ανδρέας Παπαπαύλου, ο οποίος, αφού διήλθε μπροστά από τους επισήμους επιβαίνων οχήματος της Εθνικής Φρουράς και ακολουθούμενος από το επιτελείο του από τρεις ανώτερους αξιωματικούς του στρατού, του ναυτικού και της αεροπορίας που επέβαιναν σε αντίστοιχα αυτοκίνητα, πήρε τη θέση του απέναντι από τους επισήμους.



Την παρέλαση άνοιξε ένα άρμα Τ-80 στο οποίο επέβαινε αξιωματικός της Εθνοφρουράς κρατώντας αναπεπταμένη σε ιστό την κυπριακή σημαία και αμέσως μετά πέρασαν μπροστά από την εξέδρα των επισήμων δύο στρατιωτικά οχήματα με αξιωματικούς της Εθνοφρουράς ως παραστάτες της σημαίας.

Ακολούθησε ένας λόχος της Στρατονομίας, προηγούμενος των μηχανοκίνητων τμημάτων της Στρατονομίας και στη συνέχεια παρέλασε ο Διοικητής και το επιτελείο του Τάγματος Αντιαρματικών Όπλων του Πεζικού με ένα λόχο με σύγχρονα αντιαρματικά κατευθυνόμενα βλήματα.

Λίγο πιο πίσω ακολουθούσαν η Διοίκηση του Λόχου Αντιαρματικών και η Πρώτη Διμοιρία με αντιαρματικούς πυραύλους «Μίλαν 3» προηγμένης τεχνολογίας και γαλλογερμανικής κατασκευής, με μεγάλο βεληνεκές και τηλεκατευθυνόμενη σκόπευση, τους οποίους μετέφεραν τροχοφόρα οχήματα Μερσεντές, ελληνικής κατασκευής και γερμανικής προέλευσης.



Ακολουθούσε η Δεύτερη Διμοιρία αντιαρματικών πυραύλων HOT επί των τεθωρακισμένων VAB γαλλικής κατασκευής. Οι γαλλικοί αυτοί πύραυλοι είναι τηλεκατευθυνόμενοι με βεληνεκές πέραν των 4.000 μέτρων, με ακρίβεια στόχευσης και προσβολής των εχθρικών δυνάμεων και με μεγάλη διατρητική ικανότητα. Στη συνέχεια ακολούθησε μία διμοιρία βαρέων όλμων 120 χιλιοστών, γαλλικής προέλευσης τους οποίους ρυμουλκούσαν ειδικά οχήματα «Ακμάτ».

Η παρέλαση συνεχίστηκε με το Πυροβολικό, το οποίο παρουσίασε τα νέα οχήματα MAN TGM, από την ελλαδική εταιρεία ΕΛΒΟ, τα οποία ρυμουλκούν γαλλικής κατασκευής πυροβόλα 155 χιλιοστών με βεληνεκές 40 περίπου χιλιομέτρων. Ενώπιον των επισήμων και του λαού παρέλασαν επίσης οι Διαβιβάσεις και το Υγειονομικό Σώμα του στρατού.

Ακολούθησε το Ναυτικό, το οποίο παρουσίασε, μεταξύ άλλων, τις επάκτιες γαλλικής κατασκευής συστοιχίες κατευθυνόμενων βλημάτων Exocet και τα ταχύπλοα σκάφη της Μονάδας Υποβρυχίων Καταστροφών ρυμουλκούμενα από διπλοκάμπινα οχήματα, με τα οποία οι βατραχάνθρωποι μπορούν να μεταφερθούν σε όλα τα σημεία του νησιού για να εκτελέσουν την αποστολή τους.

Η Αεροπορία παρέλασε με τα γιουγκοσλαβικής κατασκευής ρυμουλκούμενα αντιαεροπορικά πυροβόλα των 20 χιλιοστομέτρων και τα σύγχρονα αντιαεροπορικά όπλα, όπως οι γαλλικής κατασκευής πύραυλοι ΑΤΛΑΣ σε οχήματα P/G, ακολουθούμενα από ένα ουλαμό αντιαεροπορικών πυραύλων «Οθέλλος», το ραντάρ SKYGUARD, ελβετικής κατασκευής κα προέλευσης, καθώς και οι ιταλικοί εκτοξευτές πυραύλων «Aspide» και τα ελβετικά αντιαεροπορικά πυροβόλα «Oerlikon».



Μετά τη διέλευση 24 αξιωματικών της Εθνικής Φρουράς που παρέλασαν κρατώντας ισάριθμες κυπριακές σημαίες, παρέλασε η Διμοιρία 1964 και στη συνέχεια οι Ελληνοκύπριοι μαθητές των Ανώτατων Στρατιωτικών Παραγωγικών Σχολών της Ελλάδας, γυναίκες Υπαξιωματικοί, το Πεζικό και οι Εθνοφύλακες, καθώς και Τμήμα Εφέδρων Στρατονομίας.

Ενθουσιασμό και χειροκροτήματα προκάλεσαν η παρέλασή των καταδρομέων, το πιο επίλεκτο τμήμα του κυπριακού στρατού, που, με το σύγχρονο ατομικό τους εξοπλισμό, τα υποπολυβόλα FN P90, διήλθαν προ των επισήμων και του λαού με άψογους σχηματισμούς, ακρίβεια στις κινήσεις και τέλειο συντονισμό, όπως και το Τμήμα Ειδικών Ομάδων της Διοίκησης Καταδρομών που αποτελείται από μόνιμα στελέχη και οι έφεδροι ΛΟΚατζήδες, οι οποίοι εκπαιδεύονται εντατικά για να είναι έτοιμοι στο πρώτο κάλεσμα της πατρίδας.

Η παρέλαση συνεχίστηκε με το πεζοπόρο τμήμα του Ναυτικού, με τους Υποβρύχιους Καταστροφείς και ακολούθησαν πεζοπόρα τμήματα της Αεροπορίας, της ΕΛΔΥΚ, της Αστυνομίας και της Μηχανοκίνητης Μονάδας Αμεσης Δράσης (ΜΜΑΔ), της Πυροσβεστικής και της Ειδικής Μονάδας Αντιμετώπισης Καταστροφών (ΕΜΑΚ) και η παρέλαση έκλεισε με την αποχώρηση της Στρατιωτικής Μουσικής της Εθνικής Φρουράς.

Στο τέλος της παρέλασης, ο Πρόεδρος Χριστόφιας και ο κ. Μπεγλίτης χαιρέτησαν τους παλαιούς πολεμιστές και τους ανάπηρους πολέμου.

(με στοιχεία από www.kathimerini.gr)

Τροποποίηση άρθρου:Επειδή έγιναν κάποια σχόλια από αναγνώστες σχετικά με "ελλιπή" παρουσία της ελληνικής σημαίας στην κυπριακή παρέλαση, δημοσιεύουμε άλλες δύο φωτογραφίες που νομίζουμε ότι κλείνουν το θέμα. Φαίνεται καθαρά ο σημαιοστολισμός με ελληνικές σημαίες στις κολώνες, και η πολεμική σημαία (ελληνική με σταυρό) επί άρματος Τ-80.





21 σχόλια:

Ανώνυμος 3 Οκτωβρίου 2011 στις 2:00:00 μ.μ. EEST  

Η ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ και η Ν.ΖΗΛΑΝΔΙΑ οι οποιες χωρες φυσικα και αισθανονται τις ΑΓΓΛΟΣΑΞΟΝΙΚΕΣ τους ριζες προσθεσαν στις σημαιες τους και τον σταυρο του ΓΕΩΡΓΙΟΥ της ΑΓΓΛΙΑΣ.ΟιΑΔΕΛΦΟΙ μας ΚΥΠΡΙΟΙ γιατι δεν χρησιμοποιησαν στην σημαια τους τον ΣΤΑΥΡΟ, μηπως και στενοχωρησουν το ανυπαρκτο ποια 18% απο τα καρντασια; Εφαρμοσαν ομως τα ουδετερα ασπρο και κιτρινο χρωμα της ΑΣΘΕΝΙΑΣ γιατι ισως αυτο τους αντιπροσωπευει.

Ευστάθιος Παλαιολόγος 3 Οκτωβρίου 2011 στις 3:45:00 μ.μ. EEST  

Τον Σταυρό μας τον έχουμε και Τον τιμούμε αδελφέ. Η Κυπριακή Δημοκρατία είναι αυτή που είναι και οι νόμοι της και το Σύνταγμα το ίδιο. Και η Ε.Φ. είναι αυτή που είναι με τις πολεμικές σημαίες της με τους σταυρούς και τους Αγίους Γεωργιους. Ψάξε αλλού για τα φαντάσματά σου.

Οδυσσέας 3 Οκτωβρίου 2011 στις 4:00:00 μ.μ. EEST  

@ Ανώνυμο 2.00:
Άμα δεν ξέρεις, καλύτερα να μασάς, παρά να μιλάς...
Η κυπριακή σημαία δεν υπήρξε επιλογή των Έλληνοκυπρίων, αλλά συμβιβασμός που τους επιβλήθηκε. Όπως τους επιβλήθηκε και η ανεξαρτησία του 1960, αντί της ένωσης. Και στους συμβιβασμούς αυτούς, όπως και στα μεταγενέστερα δεινά (1974) το μεγαλύτερο (ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΑ μεγαλύτερο) μέρος ευθύνης το φέρουμε εμείς οι Ελλαδίτες.
Πάει πολύ να εγκαλούμε τους Ελληνοκύπριους αδελφούς για όσα εμείς αποτύχαμε να τους προσφέρουμε.

Ανώνυμος 3 Οκτωβρίου 2011 στις 4:38:00 μ.μ. EEST  

Μπράβο Οδυσσέα!

Ανώνυμος 3 Οκτωβρίου 2011 στις 5:05:00 μ.μ. EEST  

προς ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟ ΚΑΙ ΟΔΥΣΣΕΑ. Παρολο που δυστυχως δεν υπηρετησα στην ΕΛΔΥΚ, τους ΚΥΠΡΙΟΥΣ ΑΔΕΛΦΟΥΣ μου τους αγαπω και τους συμπονω.Οσο για εμενα δεν πιστευω σε φαντασματα και μπαμπουλες και δεν μασαω γιατι ειμαι σε μονιμη διαιτα λογω του οτι ειμαι ΜΑΧΙΜΟΣ ΚΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ λογω επαγγελματος.Ειναι καιρος να παψουν οι απανταχου ΕΛΛΗΝΕΣ να κλαινε αλλα μαρθα βουρτση ΄΄οτι τους φταινε αλλοι΄΄. Να μην ψηφιζουν δοσιλογους που εγγαλουν την ΤΟΥΡΚΙΑ/ΑΓΓΛΙΑ/ΑΜΕΡΙΚΗ να τους βοηθησει για να μην χασουν την καρεκλα τους και οι οποιοι μειωνουν την θητεια ΑΜΦΟΤΕΡΟΙ γιατι ειναι σιγουροι οτι ο φιγοπονος νεοελληνας θα τους συντηρει εσαει.Να με συγχωρεσετε αν ειμουν προσβλητικος, δεν διεκδικω το αλλαθητο. Αυτα διαβαζω και βλεπω αυτα λεω.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

Οδυσσέας 3 Οκτωβρίου 2011 στις 5:17:00 μ.μ. EEST  

Εντάξει φίλε αλλά στο θέμα της Σημαίας ήσουνα φάουλ, και σου εξήγησα γιατί. Σεβαστή η παραδοχή ότι δεν έχεις το αλάθητο.

Κοχλίας 3 Οκτωβρίου 2011 στις 5:25:00 μ.μ. EEST  

Το πρώτο πράγμα που είδα σε ένα άρμα της φωτογραφίας ήταν ο σταυρός που υπάρχει στις πινακίδες.
Αυτό ήταν υπεραρκετό για 'μένα!
Δυστυχώς για εμάς τους Ελλαδίτες, οι Κύπριοι μας έχουν βάλει γυαλιά σε όλα τα θέματα. Ας είναι καλά όπου κι αν είναι ο Τάσος Παπαδόπουλος που με τον αγώνα του, έδωσε πνοή και σθένος στην Κύπρο. Αυτός ήταν πολιτικός που ενεργούσε για τα συμφέροντα της χώρας του, οι δικοί μας, κιοτήδες που ούτε στο νυχάκι του τον έφτασαν. Ανάξιοι, άχρηστα παράσιτα, δούλοι ξένων συμφερόντων προσπαθούν με σθένος να μας υποδουλώσουν.
Δυστυχώς και ευτυχώς το Ελληνικό έθνος είναι γεμάτο Εφιάλτες και ήρωες. Οι Εφιάλτες τον τελευταίο καιρό είναι μαζεμένοι στην Ελλάδα, ενώ οι ήρωες στην Κύπρο, βλέπε Σολωμού, Παπαδόπουλος. Και οι μεν και οι δε, δεν ξεχνιούνται.
Να κλείσω με το αγαπημένο μου:
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται, ζυγόν δουλείας ας έχωσι· θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»
Α. Κάλβος.

ΑΧΕΡΩΝ 3 Οκτωβρίου 2011 στις 5:56:00 μ.μ. EEST  

Στο θεμα της Σημαιας παντως,ομολογω και εγω οτι μου λειπει.Μεχρι πριν καποια χρονια,την παρελαση ανοιγε η Ελληνικη σημαια,επι αρματος ΑΜΧ-30,ενω και στους φανοστατες,στυλους,και οπου ηταν δυνατη η αναρτηση σημαιων,συνυπηρχαν η Ελληνικη και η Κυπριακη.
Επι Χριστ(οφι)α,η γαλανολευκη δεν παρουσιαζεται πλεον.
Υπαρχει αμφισβητηση επ´αυτου;
Υ.Γ.:τελικα,στην διαρκεια της παρελασεως,εγιναν,η δεν εγιναν αποπειρες δολοφονιας του Προεδρου Ντε Γκωλ,εεε Αλλιεντε,εεε,Ουλοφ Παλμε,συγγνωμη,Δημητρη Χριστοφια ηθελα να πω;

Ανώνυμος 3 Οκτωβρίου 2011 στις 8:55:00 μ.μ. EEST  

@ΑΧΕΡΩΝ ... Στις φωτογραφίες Νο 4 και Νο 5 φαίνονται αν προσέξεις οι ελληνικές σημαίες στους στυλους-φανοστάτες μαζι με την κυπριακή...
Κατα τα αλλα συμφωνω απολυτα με τον @Οδυσσέας

ΑΧΕΡΩΝ 3 Οκτωβρίου 2011 στις 11:37:00 μ.μ. EEST  

@3/10 8.55
Ναι,τις ειδα,δεν τις ειχα παρατηρησει στην πρωτη ματια,γιατι ειχα εστιασει στα Τ-80,ψαχνοντας για τις Catherine.
Oμως επιμενω οτι παλαιοτερα την παρελαση ανοιγε η γαλανολευκη φερομενη επι αρματος.
Και οι δοκιμοι,η αλλα στελεχη του αγηματος σημαιοφορων,παλι την γαλανολευκη εφεραν.

Οδυσσέας 4 Οκτωβρίου 2011 στις 11:10:00 π.μ. EEST  

@ γνωστό ανώνυμο:
Σχόλιο που να αναφέρεται στην Κύπρο ως "κιτρινιάρα νησίδα' δεν πρόκειται να δημοσιευτεί σε αυτό το blog στον αιώνα τον άπαντα. Σοβαρέψου.

Ανώνυμος 5 Οκτωβρίου 2011 στις 5:31:00 μ.μ. EEST  

Η Κυπρος και οι Κυπριοι ειναι ΕΛΛΑΔΑ και ΕΛΛΗΝΕΣ αντιστοιχα.Δυστυχως απο εμας τους Ελλαδιτες παθανε οτι παθανε και ακομα τραβανε οτι τραβανε.Επισης στο θεμα της σημαιας,εχουν και αυτοι οπως και εμεις την Γαλανολευκη,απλα συνυπαρχει με την Κυπριακη.Και το κυριοτερο ειναι πως εχουμε τον ιδιο Εθνικο Υμνο!
Και οποιος αναφερεται στην Κυπρο ως ''κιτρινιαρα νησιδα'' ειναι αναξιος προσοχης...το λιγοτερο!

Ανώνυμος 6 Οκτωβρίου 2011 στις 12:23:00 π.μ. EEST  

Τελικά εμείς οι Ελλαδίτες το έχουμε χάσει εντελώς... Μα εντελώς..

Ανώνυμος 6 Οκτωβρίου 2011 στις 10:37:00 π.μ. EEST  

Αν καί έχω ζητήσει συγγνώμη γιά τις οξύς καί άστοχες τιποθετήσεις μου γιά το θέμα της ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ σημαίας επιμένετε να παρουσιάζετε σχόλια γιά το θέμα από την λανθασμένη τότε τοποθέτησή μου. Με καλύπτουν τα σχόλεια του ΑΧΕΡΩΝΤΟΣ ΕΥΓΕ ΤΟΥ .Ωστόσο για το θέμα του ποιός πταίει γιά το δράμα της ΚΥΠΡΟΥ σίγουρα το μεγαλίτερο μερίδιο ευθύνης το φέρει η ΕΛΛΗΝΙΚΗ τότε ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ, ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΙ ΕΛΛΑΔΙΤΕΣ,με την ΕΠΙΒΛΗΘΗΣΑ αποχώρηση της ΜΕΡΑΡΧΙΑΣ και την ΑΡΝΗΣΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ στον ΠΟΛΕΜΟ του 1974 από τους αρχηγούς των ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΕΠΙΤΕΛΕΙΩΝ αλλα καιτην ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗ.Αλλά και η ΚΥΠΡΙΑΚΗ τότε κυβέρνηση δεν διαμαρτυρήθηκε για την αποχώρηση της ΜΕΡΑΡΧΙΑΣ γιατί την ήθελε όπως αργότερα και της ΕΛΔΥΚ λόγω ''δακτύλων''κάποιων αξιωματικών της.Κύριοι στο ΔΙΑΖΥΓΙΟ φταίνε σχεδόν πάντα ΔΥΟ.Γιά όσουν βλέπουν ΕΛΛΑΔΙΤΕΣ, ΚΥΠΡΙΟΥΣ,ΚΡΗΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΜΑΚΕΔΩΝΕΣ ΔΗΛΩΝΩ ΟΤΙ Η ΨΥΧΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ.Οσο γιά εμένα αφήστε με τον ανάξιο να ζω με τα ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ του ΣΤΡΑΤΗΓΟΥ ΓΡΙΒΑ του ΑΥΞΕΝΤΙΟΥ,ΠΑΛΙΚΑΡΙΔΗ και όλων των ΑΛΛΩΝ οι οποίοι ΠΟΛΕΜΙΣΑΝ ΚΑΙ ΠΕΘΑΝΑΝ για μία ΠΑΤΡΙΔΑ μία ΣΗΜΑΙΑ μία ΘΡΗΣΚΕΙΑ.Μπορεί να έχω σφάλει αλλά γιά αυτό το κομάτι της ΕΛΛΑΔΑΣ που λέγεται ΚΥΠΡΟΣ είμαι πρόθυμος ΟΛΟΨΥΧΑ,και θα είναι ΤΙΜΗ μου να πολεμίσω και να ΠΕΘΑΝΩ εκεί, οχι καθισμένος μπροστά στον υπολογιστή εφυολογόντας και εκτρέφοντας την σαπιοκοιλία μου ΕΠΙ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΟΥΣ.Και πάλι ΣΥΓΧΩΡΗΣΤΕΜΕ ήθελα να ταράξω τα λιμνάζοντα ΥΔΑΤΑ και οχι να προσβάλω κάποιον που δεν το ΑΞΙΖΕΙ.Δεν είμαι ΑΝΩΝΥΜΟΣ και υπηρετώ επώνυμα την ΜΙΑ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ.

Οδυσσέας 6 Οκτωβρίου 2011 στις 4:39:00 μ.μ. EEST  

Προστέθηκαν στο άρθρο επιπρόσθετες φωτογραφίες, όπου φαίνεται και ο σημαιοστολισμός και η ελληνική πολεμική σημαία επί άρματος Τ-80.

Ανώνυμος 6 Οκτωβρίου 2011 στις 7:05:00 μ.μ. EEST  

Όπου τιποθετησεις-τοποθετήσεις όπου σχόλεια-σχόλια όπου μεγαλιτερο-μεγαλύτερο και όπου ΠΟΛΕΜΙΣΑΝ-ΠΟΛΕΜΗΣΑΝ κ.τ.λ.π ευχαριστώ.

ΑΧΕΡΩΝ 6 Οκτωβρίου 2011 στις 9:04:00 μ.μ. EEST  

Οδυσσεα,ευχαριστω για την προσθηκη των δυο στιγμιοτυπων.
Αν και η πραγματικοτητα παραμενει ζοφερη τοσο για την Ελλαδα οσο κα την Κυπρο,μετα απο την θεαση της γαλανολευκης αισθανομαι καλυτερα.

Ανώνυμος 8 Οκτωβρίου 2011 στις 12:45:00 π.μ. EEST  

Για μια Πατριδα,μια Θρησκεια,μια Σημαια ελπιζουμε ολοι και προσπαθουμε να μην φουσκωνουμε τη σαπιοκοιλια μας.Δυστυχως ομως υπαρχουν πολλοι ευρωστοι που φερουν σαπια...μυαλα και ιδεες,οι οποιοι ειναι και οι πλεον επικινδυνοι!
Το αισθημα ή και η επιδιωξη μοναξιας σε πραξεις και ιδεες,δυστυχως μονον ανεπιθυμητα αποτελεσματα φερουν και οχι μοναδικοτητα στο συνολο οπως πολλοι θελουν να ελπιζουν.Για το δραμα της Κυπρου εφταιξαν πολλα,μα το σημαντικοτερο ''λαθος'' ηταν το αδιαφορο σφυριγμα της Ελληνικης τοτε κυβερνησης στις εξωφθαλμες προετοιμασιες των Τουρκων για αποβαση,εβδομαδες πριν την εισβολη, και φυσικα,η αστεια αποβαση των Τουρκων με ΜΗΔΕΝΙΚΗ αντισταση στις ακτες της Κυπρου απο πλευρας αμυνομενων,λογω ''ανωθεν'' εντολης για εγκαταλειψη θεσεων αμυνης.Να μην πλατιαζω αναφερομενος σε μισοαδειες αποθηκες οπλισμου,σε λιποτακτες αξιωματικους,σε διαταγες υποχωρησης και εγκαταλειψης στρατηγικων σημειων που ειχαν καταληφθει με απλετο Ελληνικο αιμα πριν,και πολλα αλλα που σιγουρα στους περισσοτερους απο εσας ειναι γνωστα.Ας ευχηθουμε στο αγαπημενο μας νησι να πρυτανευει η γαληνη,η ομοψυχια και η εμφυτη αγαπη για την πατριδα,υπο την σκεπη της επαγρυπνησης φυσικα.Διανυουμε δυσκολες εποχες και ευχομαι σε ολους μας,να μην μας δωσει ο Θεος οσα μπορουμε να αντεξουμε!

Ανώνυμος 8 Οκτωβρίου 2011 στις 8:58:00 π.μ. EEST  

ΠΡΟΣ ΟΔΥΣΣΕΑ ΚΑΙ ΑΝΩΝΥΜΟΥΣ. Άνοιξα κακό χορό με το αρχικό μου άτσαλο και προσβλητικό σχόλιο περί ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ σημαίας, παρόλα αυτά το ερωτημά μου παραμένει και το θέτω εξ΄αρχής χωρίς να θέλω να προσβάλω ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΔΕΛΦΟ ΜΟΥ.Είπατε ότι την σημερινή ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΣΗΜΑΙΑ μας την επέβαλαν.Το ακριβές είναι ότι έγινε διαγωνισμός επιλογής νέας σημαίας για ένα νέο ανεξάρτητο κράτος που μας επέβαλαν. Μεταξύ των προτεινομένων σχεδίων διαλέξαμε, γιατί δεν μπορούσαμε να έχουμε την ίδια σημαία με άλλο κράτος και ίσως για να μην ερεθίζει το 18% των τουρκοκυπρίων ,το σχέδιο της σημερινής σημαίας που ήταν ιδέας τουρκοκύπριου .Το ερώτημα είναι, γιατί αφού χάλασε η κουμπαριά ,αν και είχε χαλάσει από το 1963 ,το 1974 με τον πόλεμο και διαχωρίσαμε τα τσανάκια μας με τους τούρκους δεν αντικαταστήσαμε την σημαία η έστω δεν προσθέσαμε τον ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΗΣ ΣΗΜΑΙΑΣ μας ΣΤΑΥΡΟ;Ισως μας φάνηκε περιττό.Γιά το θέμα της ΦΙΛΟΠΑΤΡΙΑΣ σίγουρα είναι προσωπική υπόθεση του καθενός μας πως αυτός την αντιλαμβάνεται.Και κλείνοντας, γιατί αρκετά σας έχω ζαλίσει με τα φαντάσματά μου,εγώ πιστεύω ότι αυτό που έπαιξε ρόλο στην καταστροφή τότε της ΚΥΠΡΟΥ ήταν και θα είναι η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΧΟΝΟΙΑ ,όπως λέει στον ΕΘΝΙΚΟ ΜΑΣ ΥΜΝΟ Ο ΣΟΛΩΜΟΣ,αλλά και η τυφλή μας εμπιστοσύνη σε ξένους ΠΑΤΡΟΝΕΣ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

Οδυσσέας 8 Οκτωβρίου 2011 στις 10:00:00 π.μ. EEST  

Η απάντηση είναι απλή: γιατί η Κυπριακή Δημοκρατία εξακολουθεί να τηρεί το Σύνταγμα του 1960, καθότι από αυτό αντλεί τη διεθνή της υπόσταση και νομιμοποίηση. Είναι το πλεονέκτημά της απέναντι στο ψευδοκράτος και θα ήταν χαζό να το απεμπολήσει μόνη της.

Ανώνυμος 8 Οκτωβρίου 2011 στις 6:46:00 μ.μ. EEST  

Αν και δεν μου αρέσουν τα πολιτικά παιχνίδια μάλλον έχεις ΔΙΚΙΟ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP