Νέες έρευνες ξεκινά το Πίρι Ρέις

Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2011

Το τουρκικό σεισμογραφικό σκάφος «Πίρι Ρέις» αναμένεται να ξεκινήσει τις επόμενες ημέρες νέες έρευνες στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου, μετά τον ανεφοδιασμό του στο λιμάνι της κατεχόμενης Αμμοχώστου. Υπενθυμίζεται ότι στην ευρύτερη περιοχή ερευνούν ήδη για λογαριασμό της Τουρκίας τα νορβηγικά ερευνητικά Thor Beamer και Bergen Surveyor και το ιταλικό ερευνητικό Explora.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες του ΡΙΚ, το Ισραήλ εντείνει τη στρατιωτική παρουσία του στη θαλάσσια περιοχή νοτίως της Κύπρου, στέλνοντας το μήνυμα στην Τουρκία ότι «δεν μπορεί να παίζει το ρόλο χωροφύλακα στην ανατολική Μεσόγειο».

Στο πλαίσιο αυτό, ισραηλινά πολεμικά πλοία και αεροπλάνα θα περάσουν από την περιοχή όπου διεξάγονται οι έρευνες της Κύπρου για εντοπισμό υδρογονανθράκων.

Με την ενέργειά τους αυτή οι ισραηλινοί, εκτός από το μήνυμα στην Αγκυρα, επιθυμούν να ενισχύσουν το αίσθημα της ασφάλειας όσον αφορά την εξόρυξη υδρογονανθράκων στην αποκλειστική οικονομική ζώνη της Κύπρου.

Την ίδια ώρα, συνεχίζονται κανονικά οι εργασίες της αμερικανικής εταιρείας Noble Energy στο οικόπεδο 12 της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι μετά την τοποθέτηση βαλβίδων ασφαλείας, το τρυπάνι της αμερικανικής εταιρείας έχει ξαναπιάσει δουλειά και προχωρεί συνεχώς σε μεγαλύτερο βάθος. Στόχος είναι να διαφανεί με ασφάλεια η ποσότητα και η ποιότητα του φυσικού αερίου που υπάρχει.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP