Μάχη για τη ζωή δίνει ο 34χρονος «Ικαρος»

Σάββατο 28 Αυγούστου 2010

Αγώνα για να κρατηθεί στη ζωή δίνει ο 34χρονος σμηναγός Σήφης Αναστασάκης, πιλότος και εκπαιδευτής διθέσιου μαχητικού F-16D το οποίο συγκρούστηκε προχθές στον αέρα με άλλο F16 κατά τη διάρκεια εικονικής αερομαχίας.

Εκτός κινδύνου νοσηλεύεται ο ανθυποσμηναγός Παύλος Βοτζάκης, 25 χρόνων, ο οποίος επέβαινε στο ίδιο αεροσκάφος, ενώ η σφοδρή σύγκρουση στοίχισε τη ζωή στον πιλότο του δεύτερου F16, τον άτυχο σμηναγό Τάσο Μπαλατσούκα.

Αν και οι γιατροί κατάφεραν να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα της εσωτερικής αιμορραγίας του Σ. Αναστασάκη προχωρώντας σε εμβολή της αρτηρίας, παραμένουν επιφυλακτικοί για την εξέλιξη της υγείας του και δεν προχωρούν σε νέα χειρουργική επέμβαση, καθώς φοβούνται ότι μπορεί να επανέλθει το πρόβλημα.

Ο 34χρονος ίκαρος είχε διακομιστεί στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας και εν συνεχεία με αεροδιακομιδή μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου. Πάνω του έχει «πέσει» ολόκληρη η ιατρική ομάδα του νοσοκομείου που δίνει μάχη για να τον κρατήσει στη ζωή.

«Παλεύει παλικαρίσια για να ζήσει» ανέφερε ο χειρουργός του Νοσοκομείου Ιεράπετρας Ανδρέας Μαμαντόπουλος, ο οποίος συνόδευσε τον Σήφη Αναστασάκη κατά τη μεταφορά του στο ΠΕΠΑΓΝΗ.

«Τα άτομα που τον μετέφεραν του είπαν: «παλικάρι τι κάνεις;» κι εκείνος σήκωσε το χέρι του. Αυτό δείχνει ότι είχε επαφή και δεν υπήρχε σοβαρή κρανιοεγκεφαλική κάκωση. Oταν έφτασε στο νοσοκομείο δεν είχε σφυγμό, ήταν με ελάχιστη αναπνοή, χωρίς καμία επικοινωνία και εκεί έγιναν οι πρώτες προσπάθειες ανάνηψης με απινίδωση. Επίσης έγιναν μαλάξεις και επανήλθε».

Σύμφωνα με τον χειρουργό του Νοσοκομείου Ιεράπετρας «Διαπιστώθηκε ότι παρά τις ζημιές που είχε στον θώρακα δεν ήταν αυτές υπεύθυνες για τη σοβαρή κατάστασή του, δεν υπήρχε ζημιά στην κοιλιά και αποκαλύφθηκε τελικά ότι το μεγάλο πρόβλημα είναι στη λεκάνη του, όπου έχει κάταγμα, κάκωση μεγάλων αγγείων και μεγάλη αιμορραγία. Εγινε ανάταξη του κατάγματος της λεκάνης, αλλά δυστυχώς η αιμορραγία εξακολουθεί».

Τον σμηναγό επισκέφθηκε εξειδικευμένη ομάδα γιατρών από το Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας της Αθήνας, η οποία και διέγνωσε την εξαιρετικά δύσκολη περίπτωσή του.

www.ethnos.gr


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP