Οι επίγονοι του Τσολάκογλου και η «θεωρία εξημέρωσης του θηρίου»

Τρίτη 24 Αυγούστου 2010

Του Φαήλου Μ. Κρανιδιώτη

Ο Τσολάκογλου, ο Ιωάννης Ράλλης, ο Λογοθετόπουλος, ο Μερκούρης κι ο Έκτωρ Τσιρονίκος, ο πρώτος και τελευταίος εθνικοσοσιαλιστής «Πρωθυπουργός» της εξόριστης δοσιλογικής εν Βιέννη ελληνικής κυβέρνησης, θα ριγούν στον τάφο τους. Ο σπόρος τους δεν μαράθηκε. Το πνεύμα που έσυραν μαζί τους στην Βιέννη οι υπέρμαχοι του ρεαλισμού και της νίκης του Άξονος, οι κήρυκες της υποταγής και του συμβιβασμού, οι ασυμβίβαστοι εχθροί της άφρονος αντιστάσεως στις πόλεις, τα βουνά της Ελλάδας και την Βόρειο Αφρρική, παραμένει στις σώφρονες ψυχές ορισμένων.

Ο Πούλος, που με τους γερμανοντυμένους κατσαπλιάδες του της «Griechische Freiwillige Gentarmerie» (Ελληνική Εθελοντική Χωροφυλακή), αφού σκότωσε Έλληνες, βούτηξε προίκες κι έβαλε χέρι σε κοτέτσια, μέχρι παρτιζάνους του Τίτο κυνήγησε στην Σλοβενία, πριν τον στήσει η μετακατοχική Ελλάδα στον τοίχο και χώσει φυλακή την περιβόητη Μοσχούλα, την συμβία του, που «διηύθυνε» τα της στρατολογίας καθαρμάτων, δεν έπεσε άδικα από τα βόλια του εκτελεστικού αποσπάσματος της αληθινής Χωροφυλακής. Και το δικό του πνεύμα, πνεύμα αφοσίωσης στους ισχυρούς, συνεργασίας μαζί τους και καταστολής κάθε αντιστάσεως του εθνικού φρονήματος, λανθάνει στα μυαλά κάποιων στη σημερινή Ελλάδα.

Σήμερα, υπάρχουν κάποιοι, δημοσιογραφούντες και μη που με λίγα λόγια λένε: «η Τουρκία είναι πολύ μεγάλη κι εμείς μικροί. Δεν έχουμε σε όλα δίκιο, είναι μύθευμα ότι η Ελλάδα έχει το Διεθνές Δίκαιο με το μέρος της».

Μάλιστα κάποιοι λένε και το γράφουν κιόλας και κάτι καινοφανές, πιο τούρκικο κι από αυτά που λένε οι Τούρκοι. Για την υφαλοκρηπίδα ισχύει, λένε, η αρχή της αναλογικότητας. Προσέξτε όμως, δεν εννοούν αυτό που λέει το Διεθνές Δίκαιο, ότι η υφαλοκρηπίδα είναι ανάλογη με το μήκος των ακτών σου, κι εμείς ορθά λέμε ότι τα νησιά έχουν υφαλοκρηπίδα κι αφού έχουμε μήκος ακτών δεκαπλάσιο από την Τουρκία, έχουμε και την ανάλογη υφαλοκρηπίδα. Δεν εννοούν αυτό που είπε το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης το 1994, ότι ένας γίγαντας έχει τα ίδια δικαιώματα μ’ ένα νάνο, λύνοντας το θέμα που αφορούσε την υφαλοκρηπίδα μιας ηπείρου, της Γροιλανδίας, κι ενός λιλιπούτειου νορβηγικού νησιού.

Οι επίγονοι του Τσιρονίκου, εννοούν ότι η Τουρκία δικαιούται υφαλοκρηπίδα και δικαιώματα στο Αιγαίο ανάλογα με το γεωγραφικό και πληθυσμιακό της μέγεθος. Καταλαβαίνετε τι σημαίνει αυτό.

Εν ολίγοις, υπάρχουν Έλληνες, οι οποίοι δεν εισηγούνται απλώς έναν επώδυνο αλλά τάχα «ρεαλιστικό» συμβιβασμό. Εισηγούνται την αποδοχή του Νόμου της Ζούγκλας, πέραν βέβαια από την κατάλυση των αποτελεσμάτων της Ελληνικής Επανάστασης και των Εθνικοαπελευθερωτικών Πολέμων του ’12 – ’13 και του 1917 – 1922.

Γράφτηκαν κι άλλα ωραία, ότι π.χ. ούτε στο FIR έχουμε δίκιο κι ότι όποτε αντισταθήκαμε απωλέσαμε κυριαρχία και διάφορα άλλα εξόχως σκυφτά, ραγιάδικα, ανιστόρητα και κόντρα φυσικά στο Διεθνές Δίκαιο, το Σύνταγμα της Ελληνικής Δημοκρατίας και τα συμφέροντα του Ελληνικού Λαού, που κατοικεί κάτι χιλιάδες χρόνια αυτά τα νησιά, που κατά τα μεμέτια και τους εν Ελλάδι αντζέντηδες των συμφερόντων τους, «πνίγουν» την Τουρκία, την στενεύουν στις ισλαμοφασιστικές μασχάλες της κι έχουν βέβαια κι άλλη ιδιότητα, μοναδική παγκόσμια: είναι ιπτάμενα, δεν έχουν υφαλοκρηπίδα. Βέβαια, κατά την προωθημένη υπερτουρκική άποψη τινών εγχωρίων κι αν έχουν υφαλοκρηπίδα, δεν έχει σημασία. Σημασία έχει ότι η Τουρκία είναι πολύ μεγάλη κι έτσι τάχα δικαιούται την μάνα μας, τον πατέρα μας, την υφαλοκρηπίδα, το τζαμί στο Βοτανικό και κάτι αγνοούμενους ρέστα.

Μάλιστα, οι μικροδραγουμάνοι των τουρκικών και όχι μόνο συμφερόντων, περιβάλλονται και τον μανδύα του σώφρονος πατριωτισμού και προκαταβολικά καθυβρίζουν ως ακραίους, άφρονες και συνωμοσιολόγους, όσους θα αντισταθούν σε μια τέτοια λεόντεια διευθέτηση υπέρ της Τουρκίας, την οποία λένε, ήδη απεργάζεται το ψηλό παιδί από τη Μινεσότα.

Λοιπόν, αδέρφια, τίποτα δεν άλλαξε στα χρόνια που πέρασαν. Πολύ πριν ο Μεταξάς για λογαριασμό του Λαού και της πάρτης του πει το ΟΧΙ, ενώ έχτιζε οχυρά, έκανε μυστικά μερική επιστράτευση και προσπαθούσε να βρει συμμαχίες, υπήρχαν κάτι καλόπαιδα, κολωνακιώτες της εποχής και λάτρεις του μεγέθους, της ισχύος και της ιδεολογίας του Φασισμού και του Ναζισμού, που προπαγάνδιζαν υπέρ της Ρώμης και του Βερολίνου και θεωρούσαν άφρονα ενέργεια την αντίσταση.

Στην Κατοχή όλα αυτά τα τομάρια έσπευσαν να καταλάβουν θέσεις κι αξιώματα στις δοσιλογικές κυβερνήσεις κι ορισμένοι σήκωσαν και όπλα ενάντια στον ίδιο το Λαό τους. Μαντέψτε δε τι επικαλούνταν: τον «αληθινό και σώφρονα πατριωτισμό», που επέβαλε την καρτερική αλλά κι ενεργητική συνεργασία με τους Γερμανούς, που ως γνωστόν, κατά Δήμο Σταρένιο στην περίφημη ταινία, ήσαν φίλοι μας, θέλανε το καλό μας, ήταν πιο δυνατοί και θα νικούσαν. ΟΙ ταγματασφαλίτες και οι πολιτικοί πάτρωνες τους κατήγγειλαν δε σε κάθε ευκαιρία τους ΕΛΑΣίτες, τους ΕΔΕΣίτες, όσους κατέφευγαν στην Μέση Ανατολή κι όσους γενικά αντιστέκονταν, ως άφρονες, ολετήρες της Πατρίδος κλπ.

Σήμερα το μόνο που έχει προστεθεί, επειδή άλλαξε η μόδα βλέπετε, είναι ότι οι σημερινοί τουρκοτσολιάδες, επίγονοι των γερμανοτσολιάδων και του Τσιρονίκου, αποκαλούν τους εαυτούς τους «προοδευτικούς» και όσους αντιστέκονται οχυρωμένοι στα πασέ κάστρα του Συντάγματος και του Εθνικού Συμφέροντος, ως «εθνικιστές», «φασίστες» κλπ.

έβαια δεν έχουν κατακτήσει ακόμη της κορυφές της αρετής του Συνταγματάρχη Πούλου. Δεν έχουν ακόμη προτείνει να φτιάξουμε μια Ελληνική Εθελοντική Τζιαντάρμα και μαζί με την αληθινή τούρκικη Τζιαντάρμα (Στρατοχωροφυλακή) να καίμε κούρδικα χωριά και να πυροβολάμε γυναικόπαιδα στο Ντέρσιμ, στην Ούρφα και στο Καντίκ. Προς το παρόν είναι υπέρ της παθητικής συνεργασίας, προφανώς λόγω ιδιοσυγκρασίας. Ίσως αργότερα, για λόγους ποικιλίας, δοκιμάσουν και την ενεργητική.

Γιατί λέγονται αυτά τώρα αδέρφια: γιατί η κρίση βολεύει. Γιατί οι «αντεξουσιαστές» σοσιαλιστές μας, οι μόνοι άνθρωποι στον πλανήτη που πιστεύουν στην Παγκόσμια Διακυβέρνηση, θεωρούν ότι είναι μοναδική ευκαιρία να περάσουν στο ζαλισμένο και άφραγκο πόπολο και αυτές τις ιδεοληψίες τους, οι οποίες επίσης βολεύουν μια χαρά κάποια μεσοπρόθεσμα συμφέροντα των ΗΠΑ.

ΟΙ Αμερικανοί βλέπουν την Τουρκία να διολισθαίνει στου κακού την σκάλα και για να κρατήσουν κάποια επιρροή και έλεγχο προσφέρουν ανταλλάγματα. Κι επειδή δεν είναι μαλάκες αλλά είμαστε εμείς μαλάκες, γιατί να προσφέρουν κάτι δικό τους; Προσφέρουν λοιπόν κάτι δικό μας: Αιγαίο, μερίδα του λέοντος στην υφαλοκρηπίδα, στα πετρέλαια κλπ.

Το δέλεαρ δε που ρίχνουν οι πολιτικοί και δημοσιογραφικοί «λαγοί» είναι απλό: συνεκμετάλλευση, φράγκα, ειρήνη, μείωση εξοπλισμών. Αυτό με μια φράση λέγεται «Θεωρία εξημέρωσης του θηρίου». Στην πράξη είναι κατάλυση της Εθνικής Κυριαρχίας, υποταγή, απώλεια πλουτοπαραγωγικών πηγών που ανήκουν στον Ελληνικό Λαό κι άνοιγμα της όρεξης για την Θράκη και την Κύπρο.

Γιατί δε τόση βιασύνη και καψούρα; Για να προλάβουν.

Γιατί ξέρουν ότι η Κυβέρνηση του Μνημονίου ήδη μαζεύει υπογραφές, γιατί οι ντομάτες και τα γιούχα πάνε σύννεφο όπου εμφανίζονται και γιατί ξέρουν ότι ο Αντώνης ποτέ δεν θα δεχτεί να γίνει Ηγεμών της Βλαχίας και να μαζεύει τα δοσίματα για την Υψηλή Πύλη.

Ο επιτυχημένος Ερντογάν, αδέρφια, παντού τα κατάφερε. Μόνο στο Κουρδιστάν ψώνισε από σβέρκο. Δηλαδή στο ένα τρίτο της χώρας, στα βουνά και τους κάμπους των φλεγόμενων κουρδικών επαρχιών αλλά και στις αχανείς κούρδικες συνοικίες των τριτοκοσμικών μητροπόλεων της Τουρκίας, που βράζουν. Πήρε τα ηνία της ΜΙΤ, τον Στρατό τον μαστιγώνει αλλά ανά πάσα στιγμή κάποιος θολωμένος κεμαλικός ή άλλος μπορεί να του την φυτέψει στο δόξα πατρί και να γίνει κόλαση. Η συνέπεια θα είναι στο τέλος η οριστική ήττα του προναζιστικού απολιθώματος του κεμαλισμού από τον ισλαμοφασισμό αλλά στο τέρμα του ιστορικού δρόμου η Τουρκία, όπως την ξέραμε δεν θα υπάρχει και θα είναι οι ίδιες οι ΗΠΑ που θα αποφασίσουν τον διαμελισμό της. Αυτό οι Τούρκοι το ξέρουν και το φοβούνται και γι’ αυτό είναι καχύποπτοι.

Η απόσχιση του Κουρδιστάν, ο διαμελισμός της Τουρκίας, είναι μόνο ζήτημα χρόνου. 25.000.000 λαό δεν μπορείς πια να τους σφάξεις Ρετζέπ, καρντάση μου. Αλλάξανε οι καιροί. Τότε, παλιά μπορούσε να γίνει στα μουλωχτά, όπως με τους Χριστιανούς, Έλληνες κι Αρμένηδες. Πάνε αυτά.

Ποιος βιάζεται λοιπόν να ταΐσει με το σώμα της Πατρίδας το θηρίο του τουρκικού ισλαμοφασισμού;

Μερικοί διατείνονται ότι εκφράζουν απλώς τις σώφρονες πεποιθήσεις και ιδέες τους, οι οποίες, όλως τυχαίως συμπίπτουν με τα αδηφάγα συμφέροντα της Τουρκίας.

Κι η Σίτσα Καραϊσκάκη τα ίδια έλεγε και τα πίστευε αλλά το Ειδικό Δικαστήριο Δοσιλόγων την καταδίκασε ερήμην σε θάνατο.

Το έχουμε ξαναπεί, αδέρφια, η προδοσία μετράει εκ του αποτελέσματος. Ξαναδιαβάστε το Σύνταγμα, Έλληνες, κι απλά να θυμάστε φάτσες κι ονόματα…

http://www.antinews.gr/?p=58655

13 σχόλια:

Αρματιστής 24 Αυγούστου 2010 στις 10:42:00 π.μ. EEST  

Λίγα περί Τσολάκογλου, πρωτοκόλλων παράδοσης, κατοχικών κυβερνήσεων και σωτηρίας της πατρίδας.

Δηλώνω προκαταβολικά για αποφυγή οποιασδήποτε παρεξήγησης ότι:
Οποιοσδήποτε προσπαθήσει να βρει ομοιότητες, με ότι συμβαίνει σήμερα στη χώρα μας με το παρακάτω κείμενο, επιτρέψτε μου να δηλώσω ότι είναι πονηρός και άθλιος. Μάλλον τρισάθλιος.

Ο αντιστράτηγος Τσολάκογλου, ήταν αξιωματικός του Ελληνικού στρατού. Είχε λάβει μέρος σε όλους τους αγώνες τους έθνους για εθνική ολοκλήρωση, δηλαδή στους δύο Βαλκανικούς πολέμους, στον 1ο Π.Π., στην εκστρατεία της Ουκρανίας και σε όλη τη Μικρασιατική εκστρατεία, όπου διοίκησε το I/39 τάγμα του ηρωικού 2/39 συντάγματος ευζώνων. Κατά τη καταστροφή αν και επιτελάρχης της IVης ΜΠ που είχε διαλυθεί και καταστραφεί, κατόρθωσε να αποσπασθεί από τη φάλαγγα του στρατηγού Τρικούπη που αιχμαλωτίσθηκε και επικεφαλής ενός τμήματος της μεραρχίας του να διασώσει εαυτόν και το τμήμα του από την αιχμαλωσία. Κατά τον Ελλην/Ιταλ πόλεμο του 1940-41 ήταν διοικητής του Γ΄ ΣΣ, δηλαδή ο νικητής της μάχης του Μόραβα και απελευθερωτής της Κορυτσάς.

1ο ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ (ΜΝΗΜΟΝΙΟ Νο1)

Κατά την επίθεση όμως των Γερμανών κατά της Ελλάδος (6 Απριλίου 1941), την βαθιά στην συνέχεια τη βαθιά διείσδυση αυτών προς την κεντρική Ελλάδα και την υποχώρηση του Ελληνικού Στρατού από το μέτωπο της Βορείου Ηπείρου, ο Τσολάκογλου και ορισμένοι άλλοι ανώτεροι αξιωματικοί του Στρατού έλαβαν την πρωτοβουλία για συνθηκολόγηση, κρίνοντας εκείνοι πως κάθε αντίσταση στους κατακτητές θα ήταν μάταιη. Έτσι, στις 20 Απριλίου 1941, ημέρα του Πάσχα, σε συνεννόηση με τον διοικητή του Α΄ Σώματος Στρατού, αντιστράτηγο Παναγιώτη Δεμέστιχα, τον διοικητή του Β΄ Σώματος Στρατού, αντιστράτηγο Γεώργιο Μπάκο, και τον Μητροπολίτη Ιωαννίνων Σπυρίδωνα, κατάργησε πραξικοπηματικά τον διοικητή Στρατιάς Ηπείρου Ιωάννη Πιτσίκα, ανέλαβε ο ίδιος διοικητής της Στρατιάς και υπέγραψε πρωτόκολλο ανακωχής με τον διοικητή της 1ης Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Ες-Ες, υποστράτηγο Γιόζεφ (Σεπ) Ντήτριχ (Josef "Sepp" Dietrich), στο Βοτονόσι του Μετσόβου. Ο αρχηγός του Ελληνικού Στρατού, αρχιστράτηγος Αλέξανδρος Παπάγος, σε τηλεγράφημά του προς το Τμήμα Στρατιάς Ηπείρου, κατήγγειλε την πρωτοβουλία του Τσολάκογλου ως αντίθετη προς τα συμφέροντα της πατρίδας, διέταξε την αντικατάσταση του Τσολάκογλου και αγώνα «μέχρι εσχάτου ορίου δυνατοτήτων». Ήταν όμως ήδη αργά.

2ο ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ (ΜΝΗΜΟΝΙΟ Νο2)

Την επόμενη ημέρα (21 Απριλίου) στην Λάρισα, ο Τσολάκογλου, «υπό το κράτος βίας» όπως δήλωσε, υπέγραψε ως διοικητής της Ελληνικής Στρατιάς Ηπείρου και Μακεδονίας την άνευ όρων παράδοση του Ελληνικού Στρατού στους Γερμανούς. Εκ μέρους των Γερμανών.

(Σήμερα κάποιοι άλλοι πράττοντας ανάλογα, δηλώνουν ότι όλα αυτά τα ανήθικα που διαπράττουν σε βάρος του έθνους και του λαού, προβλέπονται από το ΜΝΗΜΟΝΙΟ Νο1, που το ψήφισε η βουλή. Ξεχνάνε βεβαίως να πουν ότι το υπέγραψε μια απλή πλειοψηφία της βουλής και όχι τα 3/5 της. Και μην αδημονείτε. Παρά τις διαψεύσεις της κυβέρνησης, το ΜΝΗΜΟΝΙΟ Νο2 έρχεται)

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

Αρματιστής 24 Αυγούστου 2010 στις 10:44:00 π.μ. EEST  

3ο ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ (ΜΝΗΜΟΝΙΟ Νο3)

Στις 23 Απριλίου, ο Τσολάκογλου «αναγκάσθηκε» ως αιχμάλωτος πολέμου όπως είπε (!), να υπογράψει στην Θεσσαλονίκη και τρίτο πρωτόκολλο με τον ΓΕΡΜΑΝΟ στρατηγό Άλφρεντ Γιοντλ (Alfred Jodl) και τον ΙΤΑΛΟ στρατηγό Αλμπέρτο Φερρέρο (Alberto Ferrero), για να ικανοποιηθεί και το γόητρο των Ιταλών.

ΟΥΣΙΩΔΗΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ:

Όλα τα πρωτόκολλα αφορούσαν παράδοση του στρατού, δηλαδή του ουσιωδέστερου στοιχείου της εθνικής κυριαρχίας, ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ.

Στα απομνημονεύματα του, ο Τσολάκογλου γράφει:
«Ευρέθην αντιμέτωπος ιστορικού διλήμματος: Ή ν' αφήσω να συνεχισθή ο αγών και να γίνη ολοκαύτωμα ή υπείκων εις τας παρακλήσεις όλων των ηγητόρων του στρατού ν' αναλάβω την πρωτοβουλίαν της συνθηκολογήσεως... "Τολμήσας" δεν υπελόγισα ευθύνας... Μέχρι σήμερον δεν μετενόησα δια το τόλμημά μου. Τουναντίον αισθάνομαι υπερηφάνειαν.»

Δεν γνωρίζω αν είπε κάτι για τη συνεργασία του με τις κατοχικές δυνάμεις και για τους λόγους που ανέλαβε πρωθυπουργός κατοχικής κυβέρνησης. Φαντάζομαι όμως ότι το έκανε για τη «ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ»!!!

Αχ πατρίδα μου! Για την έρμη τη σωτηρία σου, έχουν γίνει τα χειρότερα εγκλήματα!!

ΟΡΚΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΑΤΟΧΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Στις 30 Απριλίου του 1941 και ώρα 11 το πρωί ο Τσολάκογλου, χωρίς την παρουσία του Αρχιεπισκόπου Χρύσανθου, που είχε αρνηθεί να τον ορκίσει, ορκίσθηκε από μόνος του (διορίστηκε) στα Παλαιά Ανάκτορα, (σημερινή Βουλή), ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΑΝΩΤΑΤΩΝ ΔΙΟΙΚΗΤΩΝ ΤΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΚΑΤΟΧΗΣ, θέση στην οποία παρέμεινε μέχρι τις 2 Δεκεμβρίου του 1942. Κατά την πρωθυπουργία του προσπάθησε να διατηρήσει τη δραχμή ως κατοχικό νόμισμα, πλην όμως η δέσμευσή του από τις Αρχές κατοχής είχε σαν συνέπεια τη συνεχή υποτίμηση, που οδήγησε σε ραγδαίες αυξήσεις τιμών και πείνα, ενώ η χρυσή λίρα τότε αποθησαυριζόταν.

Η ΑΔΥΣΩΠΗΤΗ ΝΕΜΕΣΙΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ

Μετά την απελευθέρωση, ο Τσολάκογλου συνελήφθη και παραπέμφθηκε στο διά της Συντακτικής Πράξεως με αριθμό 6/1945 συσταθέν Ειδικό Δικαστήριο, κατηγορούμενος για παράνομη συνθηκολόγηση που είχε προβεί με τον εχθρό, χαρακτηριζόμενη ως «συνθηκολόγησιν εν ανοικτώ πεδίω» και «πριν η υπ' αυτόν στρατιωτική δύναμις εκπληρώση πάν ό,τι το στρατιωτικόν καθήκον επιβάλλει» , καθώς και για «ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΑΞΙΟΤΗΤΑ» για την συνεργασία του, στη συνέχεια, με τις κατοχικές Δυνάμεις, αναλαμβάνοντας Πρωθυπουργός της χώρας. Στις 31 Μαΐου του 1945, το Ειδικό αυτό Δικαστήριο τον καταδίκασε σε θάνατο, αλλά το Συμβούλιο Χαρίτων μετέτρεψε την ποινή σε ισόβια κάθειρξη.

Ανώνυμος 24 Αυγούστου 2010 στις 10:56:00 π.μ. EEST  

Μπράβο ρε Φαήλο! Κι όταν λέμε διαβάστε το Σύνταγμα Έλληνες, εννοούμε ειδικότερα το άρθρο 120.. Τους προσκυνημένους στου Γουδή!!

Αρματιστής 24 Αυγούστου 2010 στις 12:32:00 μ.μ. EEST  

Όταν δημιουργήθηκε το «ελεύθερο» Ελληνικό κράτος και ο «ελεύθερος» πολιτικός βίος των Ελλήνων, δημιουργήθηκαν και τα πρώτα κόμματα. Το Αγγλικό, το Γαλλικό και το Ρωσικό. Δηλαδή κόμματα που δεν προωθούσαν τα συμφέροντα του Ελληνικού κράτους, αλλά τα συμφέροντα των «προστάτιδων δυνάμεων» Τόση πολύ ελευθερία δηλαδή .

Στη πραγματικότητα «προτεκτοράτο» του κερατά ήμασταν και όχι ελεύθερο κράτος. Απλά δεν υπήρχαν στρατεύματα όπως στο Ιράκ τη Βοσνία ή το Κοσσυφοπέδιο. Είχαν όμως τον Όθωνα με τους Βαυαρούς και όταν άρχισε να το παίζει Έλληνας μας έστειλαν τον Γεώργιο. Έτσι προχωρήσαμε μέχρι σήμερα. Μία με τον ΔΟΕ, μια οι Γάλοι να βομβαρδίζουν την Αθήνα, η Γιάλτα που μας έβαλε στη σφαίρα επιρροής της Αγγλίας (αλλά οι αριστεροί δεν το γνώριζαν), ο Βαν Φλητ, ο Βανς, ο Τάσκα, … μια ο έτσι, μια ο αλλος. Τώρα έχουμε το ΔΝΤ, την τρόικα, τον ΓΑΠ, τη Θεοδώρα, τους ξένους συμβούλους του ΓΑΠ, τα παπαγαλάκια των μμε, τον Παπαχελά και ένα σωρό άλλα καλά παιδάκια που προωθούν έναντι παχυλών μισθών και ένας Θεός ξέρει, ποιών εκβιασμών, τα συμφέροντα των μεγάλων (κρατών, υπερκρατικών οργανισμών και οικονομικών συμφερόντων).

Το παραπάνω άρθρο αναφέρεται σε άλλο σχετικό που έχει αναρτηθεί παρακάτω με τίτλο «Προετοιμάζοντας την κοινή γνώμη...» και το οποίο ασκεί κριτική σε άρθρο του δημοσιογράφου Παπαχελά, που πράγματι προετοιμάζει την κοινή γνώμη για να δεχθεί «ένα έντιμο συμβιβασμό» (;;;;) στις Ελληνοτουρκικές «διαφορές».

Στο άρθρο του ο Παπαχελάς χρησιμοποιώντας ένα ήπιο και σοβαροφανές ύφος, παρουσιάζει τις λεγόμενες Ελληνοτουρκικές «διαφορές», με τον ίδιο τρόπο που στη πραγματικότητα τις εμφανίζουν οι Τούρκοι και τις προωθούν οι μέχρι χθες κολλητοί τους Αμερικανοί. Το άρθρο του εν λόγω κυρίου είναι απόλυτα σαφές για το είδος της λύσης που προωθούν τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα και οι Αμερικάνοι, προκειμένου να υπάρξει η αμοιβαία συμφωνία Ελλάδας Τουρκίας για συνεκμετάλλευση των πιθανολογούμενων υδρογονανθράκων του Αιγαίου, στο όποίο σήμερα και με βάση τις Ε/Τ συμφωνίες του 1976 και 1987, δεν είναι δυνατή καμιά ουσιαστική έρευνα, ειδικά από γεωτρύπανα, πολύ δε περισσότερο η οποιαδήποτε εκμετάλλευση.

Τι μας λέει λοιπόν ο Παπαχελάς…

1) «Ότι κάποιος εξαιρετικά έμπειρος βετεράνος διπλωμάτης, διεξάγει διαπραγματεύσεις για λογαριασμό της Ελληνικής κυβέρνησης με την Τουρκία».

Πολύ λίγα ερωτήματα: Ποιος είναι ο εν λόγω κύριος; Έλληνας ή ξένος; Έχει γνώση το ΥΠΕΞ και η διπλωματική υπηρεσία; Είναι εν γνώσει της βουλής, ή τουλάχιστο των αρχηγών των κοινοβουλευτικών κομμάτων η εν λόγω διαπραγμάτευση; Ποιο είναι το στάτους του εν λόγω διπλωμάτη; Είναι διαιτητής; Είναι αντιπρόσωπος της Ελληνικής κυβέρνησης; Είναι διαμεσολαβητής; Με βάση ποια δεδομένα διαπραγματεύεται; Με βάση το διεθνές δίκαιο και τις ισχύουσες διεθνείς συνθήκες, ή με βάση την αρχή της αναλογικότητας;

2) «Όποιοι επιχείρησαν, όπως ο μακαρίτης Βύρων Θεοδωρόπουλος ή ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος, να εκστομίσουν κάποια ψήγματα ρεαλιστικών προτάσεων, λοιδορήθηκαν.»

* Το λιγότερο που μπορούσαμε να κάνουμε, ήταν να τους λοιδορήσουμε. Τα ζητήματα της κυριαρχίας σου δεν τα διαπραγματεύεσαι, αλλά τα προστατεύεις και αν χρειαστεί τα υπερασπίζεσαι, ακόμα και με πόλεμο. Ειδικά όμως με τους Τούρκους θα πρέπει να αρνούμαστε κάθε συζήτηση πέρα από ανώδυνα θέματα, εμπορίου, πολιτισμού, οικονομικά κλπ. Και σε αυτά όμως, πάντοτε όμως με προσοχή.

* Μέχρι το 1995 η θέση της Ελλάδας ήταν, ότι με τη Τουρκία η μόνη μας διαφορά είναι η υφαλοκρηπίδα, η οποία πρέπει να οριοθετηθεί με βάση τη συνθήκη για το δίκαιο των θαλασσών.. Μετά το 1995, μήπως θυμάται κανείς πόσα ακόμη προβλήματα έχει βάλει στο τραπέζι η Τουρκία; Ο Τούρκος λίγο να σε δει να κάνεις πίσω, σε πήδηξε και μετά θα σου ζητήσει το γιο, τη κόρη σου και τη γυναίκα σου. Καλό είναι να μη ξεχνάμε την ιστορία του Νοταρά. Πρώτα του ζήτησε το αγοράκι του. Επειδή αρνήθηκε τον έσφαξε και αυτό και τους δύο γιους του. Στη συνέχεια πήρε στο χαρέμι του και τη κόρη του και τη γυναίκα του και ….. καταλαβαίνετε….

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

Αρματιστής 24 Αυγούστου 2010 στις 12:34:00 μ.μ. EEST  

3) «αν μπορείς να έχεις διαφορετικό εναέριο και θαλάσσιο χώρο;»

· Και εγώ Παπαχελά το θεωρώ κάπως ανορθόδοξο, πλην όμως μέχρι το 1974 η Τουρκία το είχε αποδεχθεί. Για μένα λοιπόν αποτελεί κεκτημένο δικαίωμα.
· Η Τουρκία μας ζητά γη και ύδωρ και μας απειλεί με πόλεμο. Εμείς θα πρέπει να πηγαίνουμε πάντα με το σταυρό στο χέρι;
· Προσωπικά όμως πιστεύω ότι η Ελλάδα θα έπρεπε να είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε απειλή και να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στα 12 νμ.

4) «αν το FIR είναι ζωτικός εθνικός χώρος ή διεθνής χώρος που η διεθνής κοινότητα έχει αναθέσει στην Ελλάδα να επιτηρεί;».

· Ακριβώς έτσι είναι. Μας τον έχουν αναθέσει να τον επιτηρούμε. Δυστυχώς όμως απέναντι μας είναι η Τουρκία που διεκδικεί και μας απειλεί με πόλεμο και όχι η Δανία. Ως εκ τούτου τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου είναι η προκεχωρημένη αμυντική μας τοποθεσία και το Αιγαίο είναι ο ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΑΣ ΖΩΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ. Είναι η περιοχή συγκοινωνιών της αμυντικής τοποθεσίας.
· Τι θα πρέπει να κάνουμε Παπαχελά; Να αφήσουμε την Τουρκία να ελέγχει το εναέριο χώρο του μισού Αιγαίου και ο εναέριος χώρος των νησιών μας να ελέγχεται από την Τουρκία;
· Αυτός που θα δεχθεί να υπογράψει αυτή την ΕΘΝΙΚΗ ΤΑΠΕΙΝΩΣΗ, δεν θα πρέπει να κατηγορηθεί ότι παρέδωσε αμυντικές τοποθεσίες και οχυρά, όπως κατηγορήθηκαν (αδίκως βεβαίως) οι Γούναρης Χατζανέστης και οι άλλοι; Ο παππούς του «μεγάλου τραγουδιστή» είχε συντάξει το κατηγορητήριο….
· Πως το βλέπεις Παπαχελά; Θα πρέπει να παραδώσουμε τον έλεγχο του Αιγαίου ανατολικά του 25ου μεσημβρινού στη Τουρκία; Αυτό είναι το ερώτημα και θα πρέπει να μας πεις ευθέως τη θέση σου και άσε τις περίτεχνες παπάρες.
· Δέχεσαι να βάζουν οι Τούρκοι στο Αιγαίο, τελείως αιφνιδιαστικά ένα πακέτο είκοσι μαχητικών, πολλά από τα οποία είναι οπλισμένα; Δεν πρέπει να δίνουν σχέδιο πτήσεως; Αν αύριο βάλουν δέκα πακέτα και επιτεθούν αιφνιδιαστικά σε ζωτικές εγκαταστάσεις της εθνικής μας άμυνας, τι θα κάνουμε; Θα απευθυνθούμε στον ΟΗΕ και την ΕΕ;

5) «αν οι αποφάσεις για την υφαλοκρηπίδα λαμβάνονται με βάση την αρχή της αναλογικότητας;»

Απλά και ξάστερα Παπαχελά. Η συνθήκη για το δίκαιο των θαλασσών, λέει ότι τα νησιά και οι βραχονησίδες έχουν υφαλοκρηπίδα, τα δε κατοικημένα και ΑΟΖ. Αυτό δεν αποτελεί κυριαρχικό μας δικαίωμα; Θα το αρνηθούμε; Τη θέση σου, θέλουμε.

Ανώνυμος 24 Αυγούστου 2010 στις 1:30:00 μ.μ. EEST  

Αγαπητέ Αρματιστή,
Πολύ ορθά θεωρείς ότι οι σημερινοί ανάξιοι άνθρωποι δεν αποτελούν συγκρίσιμο μέγεθος με τον Τσολάκογλου. Έχει ενδιαφέρον όμως η φράση του Τσολάκογλου :

«Kρίνοντας εκείνοι πως κάθε αντίσταση στους κατακτητές θα ήταν μάταιη!»

¨Ετσι ακριβώς, με τις ίδιες ακριβώς λέξεις, περιγράφει ο Γερμανός Στρατηγός Τεθωρακισμένων (General der Panzertruppen) F.W. von Melenthin στο βιβλίο του Panzerschlachten (Μάχες Τεθωρακισμένων), Neckargemünd 1963, Kurt Vowinckel Verlag που το μετέφρασαν ως Panzerbattles στα Αγγλικά και το οποίο ο Αμερικανός Στρατηγός [….] Schwarzkopf (αν μπορείτε να το προφέρετε αγγλιστί να μου το γράψετε και μένα!) το είχε όπως διέδωσε, στο προσκέφαλό του, κατά την επιχείρηση «Καταιγίδα της Ερήμου» κατά του Σαντάμ Χουσεϊν !

Στα Γερμανικά λοιπόν ο von Melenthin γράφει:
Die griechische Regierung war bemüht, ihrem Lande unötige Opfer zu ersparren.
Ήγουν, «Η Ελληνική Κυβέρνηση προσπαθούσε να περιορίσει τις άσκοπες θυσίες στην χώρα της».

«Die Griechen hatten sich in Albanien unter Feldmarschal Papagos zwar ausgezeichnet geschlagen, aber auch im Winterfeldzug slbst schwere Verluste erlitten. Sie waren sicherlich kaum in der Lage, einer Grossoffensive der Wehrmacht erfolgreich zu wiederstehen.
Ήγουν, «Οι Έλληνες ναι μεν πολέμησαν έξοχα στην Αλβανία υπό τον Στρατάρχη Παπάγο, αλλά υπέστησαν και οι ίδιοι βαριές απώλειες κατά την χειμερινή εκστρατεία. Σίγουρα δεν ήσαν εις θέσιν να αντιμετωπίσουν μια μεγάλη επίθεση της Βέρμαχτ επιτυχώς».
Ευμένης ο Καρδιανός

Ανώνυμος 24 Αυγούστου 2010 στις 1:31:00 μ.μ. EEST  

Αγαπητέ Αρματιστή,
Πολύ ορθά θεωρείς ότι οι σημερινοί ανάξιοι άνθρωποι δεν αποτελούν συγκρίσιμο μέγεθος με τον Τσολάκογλου. Έχει ενδιαφέρον όμως η φράση του Τσολάκογλου :

«Kρίνοντας εκείνοι πως κάθε αντίσταση στους κατακτητές θα ήταν μάταιη!»

¨Ετσι ακριβώς, με τις ίδιες ακριβώς λέξεις, περιγράφει ο Γερμανός Στρατηγός Τεθωρακισμένων (General der Panzertruppen) F.W. von Melenthin στο βιβλίο του Panzerschlachten (Μάχες Τεθωρακισμένων), Neckargemünd 1963, Kurt Vowinckel Verlag που το μετέφρασαν ως Panzerbattles στα Αγγλικά και το οποίο ο Αμερικανός Στρατηγός [….] Schwarzkopf (αν μπορείτε να το προφέρετε αγγλιστί να μου το γράψετε και μένα!) το είχε όπως διέδωσε, στο προσκέφαλό του, κατά την επιχείρηση «Καταιγίδα της Ερήμου» κατά του Σαντάμ Χουσεϊν !

Ανώνυμος 24 Αυγούστου 2010 στις 1:32:00 μ.μ. EEST  

Στα Γερμανικά λοιπόν ο von Melenthin γράφει:
Die griechische Regierung war bemüht, ihrem Lande unötige Opfer zu ersparren.
Ήγουν, «Η Ελληνική Κυβέρνηση προσπαθούσε να περιορίσει τις άσκοπες θυσίες στην χώρα της».

«Die Griechen hatten sich in Albanien unter Feldmarschal Papagos zwar ausgezeichnet geschlagen, aber auch im Winterfeldzug slbst schwere Verluste erlitten. Sie waren sicherlich kaum in der Lage, einer Grossoffensive der Wehrmacht erfolgreich zu wiederstehen.
Ήγουν, «Οι Έλληνες ναι μεν πολέμησαν έξοχα στην Αλβανία υπό τον Στρατάρχη Παπάγο, αλλά υπέστησαν και οι ίδιοι βαριές απώλειες κατά την χειμερινή εκστρατεία. Σίγουρα δεν ήσαν εις θέσιν να αντιμετωπίσουν μια μεγάλη επίθεση της Βέρμαχτ επιτυχώς».

Ευμένης Ο Καρδιανός

Ανώνυμος 25 Αυγούστου 2010 στις 12:52:00 π.μ. EEST  

ΜΡΑΒΟ Κ ΦΑΗΛΟ .... ΣΩΣΤΑ, ΟΛΑ

Milanέζος 25 Αυγούστου 2010 στις 2:02:00 μ.μ. EEST  

Με όλα όσα γράφονται για τους ενδοτικούς δημοσιογραφούντες / ολίγιστους πολιτικούς και λοιπά προσώπατα του ελληνικού δημοσίου βίου, συμφωνώ. Σε ένα μόνο θα διαφωνήσω:
Πού βασίζεται η επένδυση τόσων ελπίδων για το μέλλον του τόπου στον "Αντώνη"? Τι έχει κάνει στο παρελθόν δεκάμηνο, ώστε να πιστέψουμε ότι θα διαφοροποιηθεί από τους ολίγιστους που κυβέρνησαν τη χώρα τις τελευταίες δεκαετίες?
-Μήπως κατήγγειλε στους τόνους που έπρεπε το ανοσιούργημα που λέγεται μνημόνιο? Μίλησε ποτέ για τις παραγράφους του που ισοδυναμούν με απεμπόληση της εθνικής μας κυριαρχίας (π.χ. εθελουσία παραίτηση από ετεροδικία / ασυλία και λοιπά δικαιώματά μας κατά το διεθνές δίκαιο)?
-Πώς αντέδρασε στον βιασμό της εθνικής μας κυριαρχίας που υπέστημεν τον Ιούλιο με τις έρευνες Σισμίκ / Τσεσμέ στην υφαλοκρηπίδα μας? Αν διαβάσει κανείς τη δήλωση που έκανε στη Βουλή για το θέμα, στην καλύτερη περίπτωση θα απογοητευθεί.
-Τι έκανε για να αλλάξει το κόμμα του? Μήπως, ενώ διακηρύσσει τη βούληση να καθαρίσει την παλιά βρώμα, αναλώνεται σε ασκήσεις ισορροπίας μεταξύ Ντορικών, Καραμανλικών και άλλων καραγκιόζηδων? Δείτε τι έγινε, π.χ., με την στήριξη υιού Μπακογιάννη στο Δήμο Καρπενησίου, με την διατήρηση αρκετής πολυσυλλεκτικής γλίτσας στα όργανα της ΝΔ, με τον κ. Καραγκιο/Παναγιωτόπουλο, τον οποίον έχει αναδείξει σε κεντρικό εκπρόσωπο του κόμματος... Με αυτούς περιμένει να κυβερνήσει?
Δυστυχώς, αδέλφια, το πολιτικό μας σύστημα στερείται ΠΑΝΤΕΛΩΣ πραγματικών ηγετών, οι οποίοι θα μας έβγαζαν από τον παρόντα βούρκο. Όσο και να ψάξετε στα σημερινά κόμματα, Μεταξά, Παπάγο ή Τρικούπη δε θα βρείτε...

Ανώνυμος 25 Αυγούστου 2010 στις 8:56:00 μ.μ. EEST  

Ο Σαμαράς απέδειξε ότι μπροστά στο Εθνικό συμφέρον έπαιξε την πολιτική του καριέρα κορώνα γράμματα, έφυγε από το "μαντρί" και μέχρι πριν 1 1/2 χρόνο ήταν ουσιαστικά στο περιθώριο. Άν ήταν "ρεαλιστής" θα μπορούσε άνετα να κοιτάξει το προσωπικό του όφελος. Δεν το έκανε και έτσι έμεινε "εκτός συστήματος".


Και τους Πρωθυπουργούς που αναφέρεις, τους κατηγορούσαν και τότε, κανείς δε γλυτωσε.

Μόνο το γεγονός της αντιμετώπισής του από τα "megaλα κανάλια" θα έπρεπε να σου δείχνει ποιοί τον φοβούνται!

Ανώνυμος 26 Αυγούστου 2010 στις 11:05:00 π.μ. EEST  

Οι πρωθυπουργοί που ανέφερα ήταν ΗΓΕΤΕΣ. Το γεγονός ότι ο Αντώνης έμεινε έξω από το μαντρί χάριν των πεποιθήσεών του, του δίνει ηθικούς πόντους. Ηγέτη όμως δεν τον κάνει, ιδίως αν κοιτάξει κανείς τον τρόπο που πολιτεύθηκε το τελευταίο 9μηνο.
Δυστυχώς...

Ανώνυμος 26 Αυγούστου 2010 στις 3:25:00 μ.μ. EEST  

περι ορέξεως κολοκυθόπιτα..

κατα την γνώμη μου εχει επιδείξει πολλά θετικά στοιχεία, μέσα σε 9 μήνες απο το πουθενά έθεσε το κόμμα της αξ.αντιπολίτευσης υπο τον ελεγχό του, ξεπάστρεψε το μητσοτακαίικο και,θέτει τροχειά ανάκαμψης για τις επερχόμενες εκλογές.

χωρίς κανένα φιλικό ΜΜΕ.

εμένα αυτά κατι μου λένε,αλλα όπως είπαμε, περι ορέξεως..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP