ΤΑΜΣ "Θεόφιλος" στη Λέσβο

Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014

Στην ιστοσελίδα του ΓΕΣ δημοσιεύθηκαν φωτογραφίες από την Τακτική Άσκηση Μετά Στρατευμάτων «ΘΕΟΦΙΛΟΣ», επιπέδου Συγκροτήματος Μηχανοκίνητου Λόχου Πεζικού, που διεξήχθη στο πεδίο βολών – ασκήσεων «Καμμένου Δάσους», στην ΠΕ της 98 ΑΔΤΕ «ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΥΣ» στη νήσο Λέσβο, από 5 έως 6 Φεβρουαρίου 2014.

Αντικείμενο της ΤΑΜΣ ήταν η εξέταση του Σ.Μ/Κ ΛΠΖ στη διαδικασία προώθησης – υπέρβασης και επίθεσης για εξάλειψη προγεφυρώματος, με ταυτόχρονη εκτέλεση πυρών υποστήριξης από ζεύγος αεροσκαφών F-4 της Πολεμικής Αεροπορίας, ζεύγος επιθετικών ελικοπτέρων της 1ης ΤΑΞΑΣ και πυροβολικού, ημέρα και νύχτα. Κατά τη διάρκεια της ΤΑΜΣ εκτελέστηκαν βολές επιθετικών ελικοπτέρων, πυροβολικού, όλμων, αρμάτων μάχης, αντιαρματικών όπλων και πολυβόλων από το σύνολο των ασκούμενων τμημάτων.

Ακολουθούν φωτογραφίες:




































17 σχόλια:

AXEΡΩΝ 6 Φεβρουαρίου 2014 στις 9:56:00 μ.μ. EET  

Ποίον Θεόφιλο τιμᾶ ἡ ἄσκηση,ἄν γνωρίζετε;

Οδυσσέας 6 Φεβρουαρίου 2014 στις 10:18:00 μ.μ. EET  

Τον λαϊκό ζωγράφο, υποθέτω.

AXEΡΩΝ 7 Φεβρουαρίου 2014 στις 6:22:00 π.μ. EET  

Oδυσσέα,και ἐγώ αὐτό ὑπέθεσα.
Λές στο μέλλον να ἔχουμε και ἄσκηση «Φώτης Κόντογλου»,ἤ «Ἀλέξανδρος Παπαδιαμάντης»;

Ανώνυμος 7 Φεβρουαρίου 2014 στις 8:26:00 π.μ. EET  

τον Σεχίδη της Θάσου ?

Ανώνυμος 7 Φεβρουαρίου 2014 στις 11:19:00 π.μ. EET  

@ΑΧΕΡΩΝ

Συνειρμικά μου ήρθε:ΤΑΜΣ στη Ρόδο ''Τσαμπίκος''.Να χαμογελάσουμε και λίγο,το χρειαζόμαστε.......


Μέντωρ

oikologia-gea 7 Φεβρουαρίου 2014 στις 12:04:00 μ.μ. EET  

Πως αλλάξαν οι καιροί, από την εποχή που ο απελθών Μιλτιάδης Έβερτ συνιστούσε στους γονείς να μην αγοράζουν πολεμικά παιχνίδια αλλά «ειρηνικά τοιαύτα», όχι τουφεκάκια και σπαθάκια, στρατιωτάκια κανονάκια και τανξάκια, μην τυχόν και γίνουν τα παιδάκια πολεμοκάπηλοι .......!

Που μας είχαν τρελάνει με τα ιδεολογήματα περί ...... «φιλίας μεταξύ των λαών», με τα διάφορα στάδια «ειρήνης και φιλίας» και όλες τις άλλες παντελώς ατεκμηρίωτες αηδίες, λες και εμείς οι Έλληνες θελήσαμε ποτέ να ανακαταλάβουμε τις χαμένες πατρίδες μας και να εκδικηθούμε ανταποδίδοντας τα ίσα την αποτρόπαια σφαγή των προγόνων μας από τους άτιμους, κτηνώδεις και δόλιους όμορους γείτονές μας.

Και όλα αυτά, όταν οι γείτονες δεν έκρυψαν και δε κρύβουν, με λόγους και έργα, τις δόλιες προθέσεις τους, αλλά προσπαθούν να καταλύσουν την ελευθερία και την ύπαρξή μας!

Ας αφήσουμε τις αστοιχείωτες και ατεκμηρίωτες φενάκες περί πολυπολιτισμού, που καλλιεργούνται συστηματικά για μας φέρουν –υποτίθεται- ίσους με εκείνους που βάσει της θρησκείας των θεωρούν ότι όλοι όσοι δεν είναι μουσουλμάνοι σαν αυτούς, είναι άπιστοι και πρέπει να σφαγούν, ώστε να επικρατήσει, επιτέλους, ο μοναδικός Θεός τους και η ειρήνη επί της γής. Ειρήνη θανάτου!!!

Που θεωρούν όλες τις γυναίκες υπηρετικό αντικείμενο και ηδονής, χωρίς περιεχόμενο, και όλες τις δικές μας γυναίκες πόρνες, άξιες κτηνώδους βιασμού και φόνου.

Ευμένης Καρδιανός

Μάριος 7 Φεβρουαρίου 2014 στις 3:27:00 μ.μ. EET  

"λες και εμείς οι Έλληνες θελήσαμε ποτέ να ανακαταλάβουμε τις χαμένες πατρίδες μας"

Ε θελήσαμε λιγάκι. Για θυμήσου, δεν πέρασε ούτε ένας φουλ αιώνας.

Ανώνυμος 7 Φεβρουαρίου 2014 στις 5:25:00 μ.μ. EET  

Στρατηγός Κωσταράκος

Μακράν ο πιο επιχειρησιακός αρχηγός ΓΕΕΘΑ.-Πυροβολικάριος μέν...λιοντάρι δε...)

Να σ'έχει καλά ο Θεός στρατηγέ.

ΤΕΟ ΧΑΛΙΜ
Εφεδρος Λ/γος ΠΖ(ΚΔ)

AXEΡΩΝ 7 Φεβρουαρίου 2014 στις 10:39:00 μ.μ. EET  

Mάριε,οἱ Πατρίδες δέν ἦσαν ἀκόμη χαμένες ὅταν (δήθεν) ἐπιχειρήσαμε να τις ἀνακτήσουμε.

Μάριος 8 Φεβρουαρίου 2014 στις 5:33:00 μ.μ. EET  

@ ΑΧΕΡΩΝ:

Ε πως. Άλλο η Σμύρνη, άλλο η Άγκυρα.

AXEΡΩΝ 8 Φεβρουαρίου 2014 στις 10:48:00 μ.μ. EET  

Mάριε,τώρα ἄν σου πὼ ὅτι κάνεις σαν την Ρεπούση,θα παρεξηγηθείς;
Στην Ἄγκυρα πήγαμε στο πλαίσιο μίας στρατιωτικῆς ἀναγκαιότητας (ἔτσι ὅπως την ἀντιλήφθηκε ἡ Στρατιά τέλος πάντων),και ὅχι για να μείνουμε.
Και στο κάτω-κάτω της γραφῆς,γιατί να θεωρείται ἡ Ἄγκυρα τουρκική πατρογονική γή;

Μάριος 9 Φεβρουαρίου 2014 στις 3:00:00 π.μ. EET  

Αχέρων, πραγματικά δεν με νοιάζει να μου πεις σαν ποιον κάνω. Αν με ένοιαζε αυτό δεν θα ήμουν ειλικρινής στις απόψεις και στην κρίση μου.

Αν μας ανήκει οτιδήποτε είχαμε κάποτε εμέις, έχουν τώρα οι γείτονές μας αλλά δεν ήταν πατρογονική τους γη ΟΚ πάω πάσο.

Αυτό που θέλω να μου πεις είναι ποια είναι άπψή σου για το ποια είναι η πατρογονική μας γη. Μέχρι εκεί που έφτασε ο Ελληνισμός ή κάτι πιο λίγο;

Αν είναι το πρώτο, τότε η πατρογονική μας γή είναι όλη η Μεσόγειος κ ο Εύξεινος πόντος, και μέχρι τα σύνορα της Ινδίας.

Αν όχι... μέχρι που πρέπει να μαζευτούμε; Στην Ελλάδα της Κλασικής αρχαιότητας; Στο Βυζάντιο; Το Βυζάντιο ήταν.. ακορντεόν, μια μεγάλωνε, μια μίκραινε. Από την άλλη πάλι, καθώς τα όρια του Βυζαντίου -όντας αυτοκρατορία- δεν σημαίνουν απαραίτητα τα όρια του Ελληνισμού, πόσο μπορούν να ληφθούν υπ 'οψιν και με ποια κριτήρια;

Δεν υποννοώ τίποτα απολύτως, προσπαθώ να μαζέψω απόψεις γιατί με τις ιστορικές μεταβολές που συνέβησαν στις χιλιετίες το θέμα είναι πολύπλοκο και δύσκολο και δεν θεωρώ ότι έχω όλες τις απαραίτητες γνώσεις.

AXEΡΩΝ 9 Φεβρουαρίου 2014 στις 9:01:00 μ.μ. EET  


ΚατΜάριε,ἄς μήν χαθοῦμε στην μετάφραση.
Ὁ Κεμάλ διακήρυττε «Ἡ Τουρκία στους Τούρκους»,χωρίς να ὑπάρχει ἀκόμη Τουρκία,και χωρίς να ὑπάρχουν ἀκόμη Τούρκοι.
Οἱ νεότουρκοι εἴχαν ἀποφασίσει να σβήσουν τους χριστιανούς και να ζέψουν στον τουρκισμό ὅλους τους μουσουλμάνους,για να δημιουργήσουν πατρίδα ἑθνική και ὁμοιογενή ὑποτίθεται.ά την πενταετία πρίν την ἄφιξη του Ἑλληνικοῦ Στρατοῦ στην Σμύρνη δούλεψε γενοκτονία μεγάλης ἐκτάσεως,και νομίζω ὅτι δέν χρειάζεται να το ἀποδείξουμε ἐδῶ.
Ὁπότε,ποιά θα ἔπρεπε να εἶναι ἡ στάση ἡ δική μας;
Μία πολιτικῶς ὁρθή,ἀκαδημαϊκή προσέγγιση;

Μάριος 10 Φεβρουαρίου 2014 στις 1:27:00 π.μ. EET  

ΑΧΕΡΩΝ:

Είχα την εντύπωση ότι οι Έλληνες της Μ.Ασίας γενικά ήταν στα παράλια του Αιγαίου και λιγότερο του Εύξεινου Πόντου. Δεν γνωρίζω πολλά όμως, πιθανώς να κάνω λάθος.

Πάντως μπορεί για εμάς να ήταν μια στρατιωτική αναγκαιότητα να προχωρήσουμε προς Άγκυρα (αυτό είναι συζητήσιμο βέβαια) αλλά δυστυχώς από την άλλη μεριά αυτοί έβλεπαν μια προσπάθεια να καταστραφεί η προσπάθεια ίδρυσης του κράτους και των σπιτιών τους.

Όχι ότι με νοιάζει για αυτούς αλλά με ενοχλεί που τελικά ίδρυσαν το κράτος τους μέσα σε αυτήν την συγκυρία η οποία αποτελεί τη "χρυσή σελίδα" στην νεώτερη ιστορία τους, περίπου όπως εμείς έχουμε το '21, με εμάς τους "κακούς".

Από την άλλη μεριά, η Μεγάλη Ιδέα γεννημένη από τον καιροσκοπισμό τον οποίο επέτρεπε η κατάρρευση της Οθ. Αυτοκρατορίας και φουντωμένη από τις αθλιότητες των Νεότουρκων, σαν σκέψη ήταν υπαρκτή και ζωντανή σε κάποια ιθύνοντα ελληνικά μυαλά και η πραγματοποίησή της με τη Μικρασιατική Εκστρατεία υποπτεύομαι οτι δεν είχε σχέση αποκλειστικά με την προστασία των Ελλήνων εκεί.

Οπότε κάποιες φορές αναρωτιέμαι εαν τους δώσαμε ίσως περισσότερες αφορμές να μας μισούν από ότι έπρεπε.

Τα παραπάνω προκύπτουν από ότι θυμάμαι στο σχολείο, και ότι λίγα με συζητήσεις με φίλους. Παραδέχομαι σχετική άγνοια δηλαδή. Το θέμα είναι για μένα πολύ οδυνηρό για να το ψάξω ενδελεχώς. Απλά δυσκολεύομαι να διαβάσω τα σχετικά κείμενα. Θα χαρώ να ακούσω περισσότερες πληροφορίες επί του θέματος όμως, και να σχηματίσω πιο στιβαρή άποψη.

AXEΡΩΝ 10 Φεβρουαρίου 2014 στις 5:32:00 μ.μ. EET  

Μάριε,σου ὁμολογῶ ὅτι και ἐγώ χαλιέμαι ὅταν κάθομαι να διαβάσω την ἰστορία της γενοκτονίας.
Ἄν πάντως ἔχεις διαβάσει και τον Τοπάλ Ὀσμάν,δέν χρειάζονται πολύ περισσότερα,ἐκτός ἴσως ἀπό το «Ἔχω ὅπλο την ἀγχόνη»,του Χαράλαμπου Τσιρκινίδη.
Στην Ἄγκυρα δέν ὑπήρχαν παρά κάποιοι μεμονωμένοι Ἕλληνες ἀπ΄ὅτι ξέρω,ἀλλά στο ὅροπέδιο της Ἄγκυρας ὓπήρχαν ἑλληνικοί μαχαλάδες σε πολλά χωριά,ἀπ΄΄ὅτι μου ἔχει πει Τούρκος συνάδελφος ἀπό ἐκείνα τα μέρη,και τουλάχιστον στο Ἄκ Σαράϋ ὑπάρχουν ἀκόμη,κατά τον ἴδιο.
Δυτικώτερα,πολλά χωριά τάχθηκαν κατά του Κεμάλ,ἰδίως κρυπτοχριστιανοί,μουσουλμανοφανείς και Τσερκέζοι.
Ἡ ἐκστρατεία προς Ἄγκυρα ἦταν ἴσως μία ἀκόμη ἀυτοχειρία,ἄν κάτσεις και διαβάσεις π.χ τα κείμενα του Ἀρματιστή.
Ἡ ἀείμνηστη γιαγιά μου ἀπό την πλευρά του πατέρα μου,μας διηγιόταν με τις ὥρες ἰστορίες σάν παραμύθια ἀπό την «Πατρίδα»,ἀλλά δυστυχῶς δέν φροντίσαμε να τα τις καταγράψουμε ἑγκαίρως,νομίζαμε ὅτι ἡ γιαγιά θα ζοῦσε αἰώνια.
Μάριε,εἶναι ἀκράδαντη πεποίηθηση μου ὅτι δέν πήγαμε στην Μικρασία για να μείνουμε.
Ἀκόμη και του Ελ.Βενιζέλου του ξέφυγαν κάποιες κουβέντες περί «ἑγκαίρου προνοίας ἀνταλλαγῆς των πληθυσμῶν» που δέν ἔλαβαν οἱ πολιτικοί του ἀντίπαλοι.
Ἦταν ἀπό τότε στημένο το παιχνίδι,και δυστυχῶς συνεχίζεται και μέχρι σήμερα.
Ἄν καταλάβει ὁ Ἐλληνισμός πόσο θύμα εἶναι,«θἄρθει ἀνάποδα ὁ ντουνιάς».

Μάριος 10 Φεβρουαρίου 2014 στις 9:18:00 μ.μ. EET  

Αχέρων: Ευχαριστώ.

Έχω γνωρίσει κάποιους Τούρκους διαδικτυακά και η κυριαρχούσα άποψή τους είναι ότι το κράτος τους δημιουργήθηκε μέσα από τη "φωτιά και το σίδερο" του πολέμου με τους Έλληνες και φυσικά, κατά τα γνωστά οδηγήθηκαν στη νίκη από τον ηγέτη τους Κεμάλ.

Μαθαίνουν στο σχολείο μόνο ότι συμφέρει στο καθεστώς τους - προφανώς δεν μαθαίνουν τίποτα για τις σφαγές των χριστιανών.
Και μιλώντας για επιλεκτική διδασκαλία της Ιστορίας, έχω ακούσει ψίθυρους -όχι από αριστερούς- ότι πριν το '74 στην Κύπρο γίνονταν κάποιες περιορισμένης έκτασης εκκαθαρίσεις Τούρκων από Έλληνες... έχεις ακούσει/γνωρίζεις τίποτα σχετικά;

AXEΡΩΝ 12 Φεβρουαρίου 2014 στις 12:33:00 π.μ. EET  

Μάριε,για τους Τούρκους ἦταν ὁ «Αγώνας της Ανεξαρτησίας»,στην πραγματικότητα ἦταν μία ἀνεπανἀληπτη «πάσσα» προς τον Κεμάλ να κάνει την μετάβαση ἀπό την Ὀθωμανική στην ἑθνική ἐποχή.
Για την Κύπρο δέν γνωρίζω,ἐκτός ἀπό ἀντικρουόμενες γενικότητες.
Θα πρέπει ὅμως να ἔχουμε ὑπ΄ὅψιν ὅτι στην Κύπρο πρίν το ΄74 ὑπήρχαν τρεις πολιτοφυλακές,και διαπλέκονταν και με τις ὑπηρεσίες ἀσφαλείας που διοικοῦσε ὁ ἀμφιλεγόμενος Πολύκαρπος Γεωρκάτζης.
Πάντως,περισσότερους Τουρκοκύπριους ἐκκαθάρισε ἡ Ἄγκυρα μέσω της ΤΜΤ,κυρίως πολιτικούς ἀντιπάλους του Ραούφ Ντενκτάς.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP