Τουρκία: Νέα σοβαρά επεισόδια στην πλατεία Ταξίμ

Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2014

Νέα επεισόδια σημειώθηκαν το Σάββατο στην πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης, όπου η τουρκική αστυνομία έκανε χρήση εκτοξευτήρων νερού και δακρυγόνων για να διαλύσει εκατοντάδες ανθρώπους που διαμαρτύρονταν εναντίον των νέων ελέγχων στο Ίντερνετ.

Οι νέες εξουσίες που εγκρίθηκαν αυτή την εβδομάδα από το τουρκικό κοινοβούλιο, μόλις εγκριθούν και από τον πρόεδρο, θα επιτρέπουν στις αρχές να μπλοκάρουν ιστότοπους μέσα σε λίγες ώρες. Η αντιπολίτευση καταγγέλλει πως τα σχέδια αυτά εντάσσονται στην προσπάθεια της κυβέρνησης να συγκαλύψει το σκάνδαλο διαφθοράς.

Περισσότεροι από χίλιοι άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Ταξίμ φωνάζοντας «Κάτω τα χέρια από το Ίντερνέτ μου». Ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας εμπόδισαν την είσοδο του πλήθους στην πλατεία και χρησιμοποίησαν εκτοξευτήρες νερού για να το απωθήσουν προς τη μεγάλη πεζοδρομημένη λεωφόρο Ιστικλάλ, ενώ οι διαδηλωτές έριχναν πυροτεχνήματα προς τους αστυνομικούς.

Ο νέος νόμος επιτρέπει στην κυβερνητική αρχή που είναι αρμόδια για τις τηλεπικοινωνίες (TIB) να μπλοκάρει, χωρίς την παραμικρή απόφαση της δικαιοσύνης, οποιονδήποτε ιστότοπο στο Ίντερνετ περιέχει πληροφορίες που «προσβάλλουν την ιδιωτική ζωή» ή θεωρείται πως συνιστούν διακριτική μεταχείριση ή πως είναι προσβλητικές.

Η TIB θα μπορεί επίσης να απαιτεί από τους πάροχους πρόσβασης οποιαδήποτε πληροφορία για τους ιστότοπους που επισκέπτεται ένας χρήστης και να τους αποθηκεύει για δύο χρόνια.

Οι αντίπαλοι του νομοσχεδίου κάλεσαν ομόφωνα τον αρχηγό το κράτους Αμπντουλάχ Γκιούλ να μην το υπογράψει και να το αναπέμψει στο κοινοβούλιο.

www.naftemporiki.gr

4 σχόλια:

Γεράκι 8 Φεβρουαρίου 2014 στις 10:54:00 μ.μ. EET  

Ο Ερντογάν ήταν χρήσιμος στην τουρκική ιστορία για να κόψει το βήχα και την αλαζονεία του κεμαλικού καθεστώτος όπως αυτό είχε εκφυλιστεί. Με αυτά που κάνει και θα κάνει, στρώνει το χαλί στον επόμενο χρήσιμο που θα κληθεί να κόψει το βήχα και την αλαζονεία του ισλαμικού καθεστώτος όπως τείνει με αυτόν να εκφυλιστεί. Μόνο έτσι ίσως βρουν κάποια στιγμή μια κάποια ισορροπία.

Ανώνυμος 9 Φεβρουαρίου 2014 στις 1:38:00 μ.μ. EET  

Μωρέ μακάρι να γίνουν χίλια κομμάτια που θέλουν να γίνουν και κοσμοκράτορες.

Μάριος 9 Φεβρουαρίου 2014 στις 4:22:00 μ.μ. EET  

Γεράκι πως το βλέπεις το πολιτικό μέλλον της Τουρκίας; Πιστεύεις ότι ο δυτικός δάκτυλος θα κινητοποιηθεί για την ανατροπή Ερντογάν, αν δεν το έχει κάνει ήδη;

Ανώνυμος 9 Φεβρουαρίου 2014 στις 7:43:00 μ.μ. EET  

Μάριε, όλα όσα γίνονται από την κοινωνική μέχρι την οικονομική αναταραχή, αν δεν ειναι "δάκτυλος" συμφερόντων κατά ερντογάν, τι άλλο μπορεί να είναι;
παραπήρε φόρα ο μάγκας και σου λένε καιρός είναι να σταματήσει το "καμποηλίκι" , γιατί με πορδές δεν κάνεις τον "κοσμοκράτωρα"

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP