"Φύλλο και φτερό" το αυτοκίνητο - οπλοστάσιο

Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2014

Στα ειδικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. μεταφέρθηκε το «αυτοκίνητο-γιάφκα» που εντοπίστηκε στην οδό Αγίας Κυριακής στο Παλαιό Φάληρο, γεμάτο με ρουκέτες, καλάσνικοφ, εκρηκτικά και φυσίγγια. Εκεί, θα εξεταστεί για τυχόν αποτυπώματα και γενετικό υλικό.

Συγκεκριμένα, στο ασημί ΙΧ μάρκας Opel βρέθηκαν τέσσερα βλήμματα RPG, τέσσερις προωθητικοί μηχανισμοί RPG, εκτοξευτήρας RPG, τέσσερις αμυντικές χειροβομβίδες F1, τέσσερις πυροδοτικοί μηχανισμοί των χειροβομβίδων, τρία καλάσνικοφ, επτά γεμιστήρες καλάσνικοφ, δύο κοντάκια καλάσνικοφ, κουτιά με σφαίρες καλάσνικοφ, γάντια και κουκούλες.

Όπως έγινε γνωστό, το αυτοκίνητο είχε κλαπεί από την περιοχή της Κερατέας στις αρχές Ιανουαρίου και ειδικότερα, το χρονικό διάστημα που πήρε άδεια απο τις Φυλακές Κορυδαλού ο Χριστόδουλος Ξηρός.

Το όχημα, που, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, είχε μπει εδώ και μέρες στο στόχαστρο της Αντιτρομοκρατικής, εντοπίστηκε, πριν από περίπου 10 ημέρες, μετά απο πληροφορίες, σταθμευμένο στην οδό Αγίας Κυριακής, στο Παλαιό Φάληρο. Στο πίσω μέρος του είχε τοποθετηθεί πινακίδα που ανήκει σε άλλο όχημα και, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, τέθηκε υπο διακριτική παρακολούθηση.

Αστυνομικές πηγές τις οποίες επικαλείται το ίδιο πρακτορείο αναφέρουν οι αστυνομικοί είχαν ερευνήσει το όχημα εξωτερικά, με ειδικές συσκευές και εκπαιδευμένο σκύλο και γνώριζαν ότι ήταν φορτωμένο με όπλα, γι' αυτό και το παρακολουθούσαν με την ελπίδα οτι θα πήγαιναν να το πάρουν οι δράστες και θα έπεφταν στην παγίδα. Επειδή όμως δεν εμφανίστηκε κανείς, αποφασίστηκε να γίνει έρευνα σήμερα, υπό τον φόβο μη συμβεί κάτι απρόοπτο.

Ρουκέτα RPG χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά το 2007, από την οργάνωση Επαναστατικός Αγώνας, εναντίον της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα, ενω απόπειρα για χτύπημα με τέτοια τύπου ρουκέτα είχε γίνει και τον Ιανουάριο του 2013 στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στη λεωφόρο Συγγρού, τα οποία τελικά πυροβόλησαν με καλάσνικοφ. Τέτοιου τύπου ρουκέτες είχαν βρεθεί και στο κρυσφύγετο του Επαναστατικού Αγώνα στην Κυψέλη.

Την προανάκριση για την υπόθεση με το κλεμμένο αυτοκίνητο-οπλοστάσιο διενεργεί η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, η οποία συνεχίζει την έρευνα.

www.naftemporiki.gr

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP