Πολύτιμο εργαλείο σε χαλεπούς καιρούς η Πληροφορική

Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2009

Του Μ.Ηλιάδη ,ΚτΕ

(κλίκ στην εικόνα)

3 σχόλια:

Ανώνυμος 8 Νοεμβρίου 2009 στις 7:55:00 μ.μ. EET  

Υπηρέτησα στο σώμα αυτό. Από τότε βέβαια έχει περάσει μια δεκαετία. Δεν ξέρω πως έχουν σήμερα τα πράγματα.
Αυτό που θα ήθελα να πω σε τυχόν αξιωματικούς που θα διαβάσουν είναι πως -τουλάχιστον στη σειρά μου- όλοι οι συνάδελφοι θα μπορούσαν να κάνουν πολύ περισσότερα και αξιολογότερα πράγματα από αυτά που μας είχαν αναθέσει και μάλιστα θα μας κούραζαν λιγότερο.
Για παράδειγμα για τις παρουσιάσεις τους θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν ανθρώπους που έχουν σπουδάσει γραφίστες, για τη δακτυλογράφηση κειμένων θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν απόφοιτους σχολής γραμματέων και για συντήρηση κοινών υπολογιστών θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν απόφοιτους ΙΕΚ Τεχνικών υπολογιστών και όχι αποφοιτους Πολυτεχνείων με μεταπτυχιακά και διδακτορικά.
Τα παραπάνω ήταν τα καθήκοντα μας σε ποσοστό 90%.
Απ την άλλη, ένας στρατός έχει τεράστιες ανάγκες σε τεχνολογίες Πληροφορικής, σε τεχνολογίες τηλεπικοινωνιών και δικτύων, σε τεχνολογίες συλλογής δεδομένων και μετρήσεων,σε τεχνολογίες ασφάλειας επικινωνιών, συστήματα που αν υπάρχουν σίγουρα θα κάνουν τη διαφορά όταν έρθει η ώρα.
Ίσως είναι ένας τομέας όπου ο στρατός θα μπορούσε να προχωρήσει και σε ανάπτυξη καθώς με λίγα χρήματα θα μπορούσαν να γίνουν παπάδες. Τεχνογνωσία στα Ελληνικά Πολυτεχνεία-μηχανικών υπολογιστών υπάρχει και δεν έχουμε να ζηλέψουμε σε τίποτα από τους άλλους ευρωπαίους ή τους αμερικάνους συναδέλφους μας

Ανώνυμος 9 Νοεμβρίου 2009 στις 7:39:00 μ.μ. EET  

Ενδιαφέρον θέμα, επισήμανση υπαρκτού και σοβαρού προβλήματος, αλλά λάθος προσέγγιση.

Το πρόβλημα δε βρίσκεται στο συγκεκριμένο οργανωτικό μοντέλο που ακολουθείται, αλλά στην ποιότητα και τη σοβαρότητα της εφαρμογής, καθώς και την αντίληψη και το εύρος των παραστάσεων της ηγεσίας που θέτει το πλαίσιο.

Ως συνήθως, η ζύγιση και η μέτρηση μας βρίσκει ελλιπείς...

Βελισσάριος 9 Νοεμβρίου 2009 στις 7:57:00 μ.μ. EET  

Μιας και μιλάμε για στρατιωτική κουλτούρα, και ποιοτικά πλεονεκτήματα...

Όποιος έχει ένα ειλικρινές ενδιαφέρον για να δει πως κάνουν οι κορυφαίοι την ίδια δουλειά με τη ΔΕΠΛΗ, το ΣΕΠ, και τη ΣΠΗΥ, ας αναζητήσει στο wikipedia το λήμμα Mamram. Κι ας αναγνώσει υπομονετικά το (σχετικά εκτενές) κείμενο-μελέτη του Κέντρου Βιομηχανικής Παραγωγικότητας του MIT που βρίσκεται αναρτημένο στο τέλος του.

Θα του λυθούν αρκετές απορίες σχετικά με τη σχέση (και τη διαφορά) που έχουν οι βούρτσες με κάτι ομόηχο. Έτσι, για να υπάρχει μία συναίσθηση του γιατί κάποιοι είναι μάγκες...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP