Ετοιμάζεται αύξηση θητείας στον Στρατό

Δευτέρα 8 Αυγούστου 2011

Toυ Λεωνίδα Σ. Μπλαβέρη

Την αύξηση της στρατιωτικής θητείας στον Στρατό Ξηράς, ώστε από τους εννιά μήνες που το είχε μειώσει η Νέα Δημοκρατία να πάει στους 12 μήνες (δηλαδή τρεις παραπάνω), προανήγγειλε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Μπεγλίτης. Την αποκάλυψη αυτή έκανε ο κ. Μπεγλίτης σε συνέντευξή του, επικαλούμενος σχετική μελέτη των Επιτελείων και δηλώνοντας ότι «ήταν λάθος η μείωση της θητείας, αλλά και η πρόσληψη επαγγελματιών οπλιτών».

Οι ανώτατοι αξιωματικοί σε εκθέσεις που έχουν κάνει κατά καιρούς έχουν επισημάνει τις μεγάλες ελλείψεις που υπάρχουν στον Στρατό Ξηράς, παρά τις προσπάθειες που έχουν γίνει για αναδιοργάνωση, περιορισμό μετατάξεων και κλήσεων σε Ναυτικό και Αεροπορία.


Το πρόβλημα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των επιτελών, όχι μόνο δεν λύθηκε, αλλά παρουσιάζεται αρκετά οξυμένο.

Ο κ. Μπεγλίτης στη συνέντευξή του στην «Ημερησία», απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ισχυρίστηκε τα εξής: «Στον βαθμό που η μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού και των πολιτικών δυνάμεων συμφωνούμε στην ύπαρξη απειλών κατά της χώρας, ενώ, συγχρόνως, υποστηρίζουμε την ανάγκη εξορθολογισμού και μείωσης των αμυντικών δαπανών, οφείλουμε να χειρισθούμε το θέμα της θητείας με σοβαρότητα και ειλικρίνεια, έξω από λογικές πολιτικού οφέλους και κόστους. Να το πω διαφορετικά. Η μείωση της θητείας ήταν λάθος, όπως λάθος είναι και η συνεχής πρόσληψη επαγγελματιών οπλιτών για την κάλυψη σοβαρών κενών που δημιουργεί η μείωση της θητείας. Δεν θέλουμε τη δημιουργία ενός επαγγελματικού Στρατού, για λόγους πολιτικούς και οικονομικού κόστους, αλλά και γιατί μακροπρόθεσμα δημιουργούνται σοβαρά επιχειρησιακά και κοινωνικά προβλήματα». Επίσης ο υπουργός υποστήριξε ότι «βρίσκεται σε εξέλιξη και θα ολοκληρωθεί σύντομα ολοκληρωμένη μελέτη για την αντιμετώπιση της μεγάλης διαρροής που διαπιστώνεται στους νέους που δεν εκπληρώνουν, για διάφορους λόγους, τη θητεία τους».

Η «δημοκρατία» μίλησε με υψηλόβαθμη στρατιωτική πηγή, η οποία αφενός επιβεβαίωσε την ύπαρξη της υπό εξέλιξη μελέτης, αφετέρου επεσήμανε ότι η πρόταση των στρατιωτικών είναι η αύξηση αυτή να είναι τρεις μήνες, ώστε η στρατιωτική θητεία στον Στρατό Ξηράς, που τώρα έχει μειωθεί στο εννιάμηνο, να επανέλθει στην πρότερη χρονική της διάρκεια των 12 μηνών, όπως ακριβώς είναι η θητεία των στρατευσίμων στο Πολεμικό Ναυτικό και στην Πολεμική Αεροπορία. «Η κατάσταση στις μονάδες από πλευράς επανδρώσεως είναι δραματική» πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

http://www.dimokratianews.gr

34 σχόλια:

enkripto 8 Αυγούστου 2011 στις 5:04:00 μ.μ. EEST  

Επιτέλους επανήλθε η λογική, μπράβο στον υπουργό για τις δηλώσεις του.

Ανώνυμος 8 Αυγούστου 2011 στις 5:19:00 μ.μ. EEST  

Εκεί που τον στολίζατε και τον λέγατε επικίνδυνο (http://www.enkripto.com/2011/06/blog-post_8628.html), τώρα τον χειροκροτείτε. Αναφέρονται όμως στα μέσα και κάποιες άλλες δηλώσεις, σύμφωνα με τις οποίες ανακαλείται η απόφαση να υπηρετούν οι στρατιώτες μόνο στον στρατό ξηράς και όχι στο ναυτικό και την αεροπορία. Αυτό γίνεται υποτίθεται επειδή η θητεία εκεί είναι 12 μήνες, ώστε η αυξημένη θητεία σε ναυτικό και αεροπορία να λύσει το πρόβλημα του στρατού ξηράς! Κύριοι, και ο φαρισαϊσμός έχει τα όριά του!

Ανώνυμος 8 Αυγούστου 2011 στις 5:33:00 μ.μ. EEST  

Πιστεύω ότι πρέπει να πάει στους 16

Οδυσσέας 8 Αυγούστου 2011 στις 7:22:00 μ.μ. EEST  

@ Ανώνυμο 5:19:00
Οι λόγοι που είχαμε χαρακτηρίσει τον κ. Μπεγλίτη επικίνδυνο αναλύονται στο ποστ που αναφέρεις, όπως και σε δύο άλλα. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι δε θα πούμε μπράβο σε μια σωστή απόφαση. Το ζήτημα της αύξησης της θητείας το έχουμε θέσει επανειλημμένα, και είναι ζήτημα κρισιμότατο για την άμυνα της χώρας. Αν ο κ. Μπεγλίτης είναι ο υπουργός που θα αντιστρέψει τον άθλιο κατήφορο των λαϊκίστικων μειώσεων της θητείας, είμαστε υποχρεωμένοι να του το αναγνωρίσουμε. Όσο για την εφαρμογή της απόφασης αυτής, εδώ θα είμαστε, θα δούμε και θα κρίνουμε...

Ανώνυμος 8 Αυγούστου 2011 στις 8:15:00 μ.μ. EEST  

Το θέμα είναι ότι ταυτόχρονα παίρνει πίσω ένα ουσιαστικό μέτρο, για να ικανοποιηθούν οι "πελάτες" του μηχανισμού των ρουσφετιών. Για αυτό επιμένω ότι αν δεν καταργηθεί το πελατειακό κράτος δε γίνεται τίποτα. Πάντως, οφείλω να παραδεχθώ ότι είσαι πιο μετριοπαθής από τον άλλο κύριο και ο νοών νοείτω.

Ανώνυμος 8 Αυγούστου 2011 στις 10:16:00 μ.μ. EEST  

ΠΟΙΟΥΣ ΔΕΚΑΕΞΗ; 24 ΜΗΝΕΣ ΕΠΙΟΙΚΩΣ ΑΛΛΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΚΑΙ ΠΕΦΤΟΥΝ ΚΑΙ ΣΦΑΙΡΕΣ (ΠΧ ΙΣΡΑΗΛ)
ΚΑΙ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ 9 ΜΗΝΕΣ
ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΕΣ ΣΕ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΔΥ/ΔΜ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΧΙΜΟΙ ΟΙ ΑΝΔΡΕΣ
ΕΙΔΑΛΩΣ ΓΙΑ ΠΙΑ ΙΣΟΤΗΤΑ ΜΙΛΑΜΕ
ΟΤΑΝ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΠΡΩΤΕΣ

Φειδίας 8 Αυγούστου 2011 στις 11:40:00 μ.μ. EEST  

Ὅπου τὸ ΠΑΣΟΚ διδάσκει σοβαρότητα καὶ πατριωτισμὸ (ἀπὸ τὰ δεξιά, θὰ λέγαμε) τὴν «προοδευτικὴ» ΝΔ -ἐκεῖ καταντήσαμε-, προωθώντας τὸ ἀντιδημοφιλὲς μέτρο τῆς αὐξήσεως τῆς στρατιωτικῆς θητείας, τὴν ὁποία ψηφοθηρώντας ἀσυστόλως τὸ στερούμενο ᾶρχῶν κόμμα τῆς ΝΔ τοῦ «μεσαίου χώρου» καὶ τῆς Ρεπούση εἶχε μειώσει, ἐκμηδενίσει πρακτικῶς, στοὺς 9 μῆνες.

(Εμεῖς ποὺ ὑπηρετήσαμε 23 μῆνες δὲν πάθαμε τίποτε, πάντως. Οὔτε οἱ παπποῦδες μας, ποὺ ὑπηρετούσαν καὶ πολεμούσαν εἴκοσι χρόνια καὰ ἄφησαν καὶ τὰ κόκκαλά τους πολλοί, ἦταν υπεράνθρωποι. Δὲν ἦταν υπεράνθρωποι, Ἕλληνες ἦταν.)

Φυσικὰ ὅλα αὐτὰ εἶναι ἡμίμετρα. Τὸ ἀναγκαῖο μέτρο εἶναι ἕνα: Πρῶτα ὁπλίτης καὶ μετὰ πολίτης. Χωρὶς χαρτὶ ἀπὸ τὸν Στρατὸ δὲν ψηφίζεις κύριε. Ἁπλὰ πράγματα καὶ αὐτονόητα. Οἱ Ἀθηναῖοι ἔφηβοι γίνονταν πολίτες λαμβάνοντας τὰ ὅπλα καὶ ὁρκιζόμενοι σ᾿ αὐτὰ στὸ ἱερὸν τῆς Ἀγλαύρου, στοὺς πρόποδες τῆς Ἀκροπόλεως.

Ανώνυμος 9 Αυγούστου 2011 στις 12:53:00 π.μ. EEST  

Οι κατηγορίες προς τη ΝΔ για την ψηφοθηρική μείωση θητείας από το Μεϊμαράκη είναι σωστές.
Αλλά όχι και να χρεώνουμε τη Ρεπούση στη ΝΔ. Η Ρεπούση έγραψε το βιβλίο της κατά παραγγελία κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ (2002-2003) με βασικό υποστηρικτή τον Ευθυμίου, η ΝΔ το απέσυρε (και μαζί και τη Γιαννάκου που το υπερασπίστηκε) και τώρα το ΠΑΣΟΚ (δηλαδή η Διαμαντοπούλου) το επαναφέρει.
Για να μην τα μπλέκουμε.

Ανώνυμος 9 Αυγούστου 2011 στις 8:53:00 π.μ. EEST  

Λόγια, συνεχώς λόγια και πολλές μελέτες.Ποιό το όφελος της τρίμηνης αύξησης, εάν δεν συνδυαστεί και με άλλα μέτρα.Όχι στρατεύσιμοι σε ναυτικό και αεροπορία. Όχι σε κέντρα εκπαιδεύσεως π.χ στη Πελοπόνησο ή Στερεά, απομεινάρια του εμφυλίου που εξυπηρετούν άλλους σκοπούς, μη υπηρεσιακούς.Κατάργηση Μονάδων-φαντασμάτων και άμεση προώθηση των στελεχών τους - ''δημοσίων υπαλλήλων'' όπως και των στρατευσίμων σε Μονάδες εκστρατείας που υποφέρουν από την έλλειψη προσωπικού.Φθάνουν πιά τα κορκοδείλια κλάματα των ανωτάτων αξιωματικών για τα προβλήματα των ενόπλων δυνάμεων γιατί αυτοί οι ίδιοι συμβάλλουν στη διαιώνιση αυτής της αρρωστημένης κατάστασης.

Ένας Οπλίτης

ΑΧΕΡΩΝ 9 Αυγούστου 2011 στις 9:07:00 π.μ. EEST  

Mη βιαζεστε να χαρειτε.Αν η παρουσα κυβερνηση προβει σε αυξηση της θητειας,δεν θα το κανει για λογους επιχειρησιακους,αλλα για να κουκουλωσει την ανεργια.Προ δεκαετιας περιπου,οταν καποιο αλλο καμαρι του ΠΑΣΟΚ εισηγηθηκε την μειωση της θητειας,βγηκαν στα κεραμιδια καποιοι του οικονομικου επιτελειου,πρεξαρχοντος Τασου Γιαννιτση τινος,υπουργου οικονομικων η κατι τετοιο.Μονο η γνωστη ευαισθησια,σοβαροτητα και συνεπεια του δικομματισμου ως προς τα εθνικα θεματα,μπορεσαν να παραμερισουν τις οποιες οικονομιστικες προσεγγισεις.
Γιατι μλησα για δικομματισμο;
Απλουστατα,το συνθημα για 12μηνη θητεια το εριξε πρωτα η Ν.Δ του Καραμανλη πριν τις εκλογες του 2000,αν και αυτο δεν την βοηθησε να τις κερδισει.
Το ΠΑΣΟΚ δεν δεσμευοταν απο τετοια υποσχεση,αλλα οπως ειπα προηγουμενως,ο δικομματισμος εχει συνεχεια και συνεπεια,και παντως οπωσδηποτε οταν προκειται για εθνικη αποδομηση.
Εξ αλλου,στην Ελλαδα ζουμε,οπου ο Ρωμηος με τα λογια χτιζει ανωγια και κατωγια,π.χ εκεινα τα Αμπραμς που και καλα οπου ναναι ερχοτανε,τα θυμαται κανεις;

Ανώνυμος 9 Αυγούστου 2011 στις 10:13:00 π.μ. EEST  

Οι ανοησίες για θητεία των γυναικών να έλειπαν και τι στον κόσμο...

Ανώνυμος 9 Αυγούστου 2011 στις 11:27:00 π.μ. EEST  

οσο ειδες bmp-3, fremm, efa-2000 αλλο τοσο θα δεις και abrams φιλε.

Ανώνυμος 9 Αυγούστου 2011 στις 8:24:00 μ.μ. EEST  

Στο Ισραηλ πανε στο στρατο γιατι ειναι στη μεση ανατολη.Ποσο καιρο εχει να γινει πολεμος εδω?Σχεδον ενας αιωνας?Αυτο που χρειαζεται ειναι επαγγελματικος στρατος.Αλλα πρεπει να παω γιατι δεν υπαρχει επιλογη.Παντως αυτο για τις γυναικες ειναι πολυ σωστο.Θα επρεπε να συνεισφερουν,οχι μονο ισοτιμια εκει που σε παιρνει.

Οδυσσέας 9 Αυγούστου 2011 στις 8:40:00 μ.μ. EEST  

"Εδώ" έχει να γίνει πόλεμος από το 1974, δηλαδή μόλις 37 χρόνια.
Και τον χάσαμε.
Όποιος ξεχνάει την ιστορία, είναι καταδικασμένος να την ξαναζήσει.

Ανώνυμος 9 Αυγούστου 2011 στις 9:04:00 μ.μ. EEST  

Ή δεν πολεμήσαμε καν...

Ανώνυμος 9 Αυγούστου 2011 στις 9:14:00 μ.μ. EEST  

Το "εδώ" ειναι η Κυπρος; Αμα το παμε ετσι εγινε και πιο προσφατα πολεμος το 1990 στην Γιουγκοσλαβια που ειναι κοντα. Αλλα ολες αυτες οι χωρες ειδαν τι παει να πει πολεμος, εβαλαν μυαλο και καταργησαν τη θητεια. Μαλλον μας χρειαζεται και μας ενας πολεμος για να βαλουμε μυαλο. Να δουν τι πραγματικα εστι κατι ακαπνοι στρατιωτικοι και να μην ξαναδιανοηθουν να μιλησουν για θητεια.

Οδυσσέας 9 Αυγούστου 2011 στις 9:50:00 μ.μ. EEST  

@ Ανώνυμο 9:14:
Το σχόλιό σου δημοσιεύεται μόνο και μόνο για να δουν οι υπόλοιποι αναγνώστες τι μυαλά κυκλοφορούν.
Ώστε το ίδιο είναι η Κύπρος το 1974με τη Γιουγκοσλαβία του 1990 ρε ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ;
Στην Κύπρο ο αντίπαλος κατέχει χώμα ΕΛΛΗΝΙΚΟ. Στην Κύπρο το 1974 πολέμησαν Έλληνες, σκοτώθηκαν Έλληνες, δοξάστηκαν Έλληνες, σακατεύτηκαν Έλληνες, και αγνοούνται ακόμα Έλληνες.
ΕΛΛΗΝΕΣ, Ελλαδίτες και Κύπριοι. Τη θυσία τους δεν επιτρέπεται να τη μηδενίζει κανείς. Καραγκιόζη.

enkripto 9 Αυγούστου 2011 στις 10:43:00 μ.μ. EEST  

Τι να πείς..Μωραίνει κύριος ον βούλεται απωλέσαι

Mithridates 10 Αυγούστου 2011 στις 12:26:00 π.μ. EEST  

"Κύριοι, και ο φαρισαϊσμός έχει τα όριά του!

8 Αυγούστου 2011 5:19:00 μ.μ. GMT+03:00"

Φαρισαϊσμός θα ήταν το αντίθετο: να τον στολίζαμε ενώ έκανε κάτι καλό.

Nikolaos 10 Αυγούστου 2011 στις 10:26:00 π.μ. EEST  

Θέλετε να πείτε δηλαδή ότι δεν υφίσταται από το 1974 εμπόλεμη κατάσταση με τους βρωμοτουρκαλάδες ;

Τι έγινε στην Κωνσταντινούπολη και στην Σμύρνη τον Σεπτέμβριο του 1955 ;

Τι συνέβη στην Κύπρο το 1974 ;

Τότε τι συμβαίνει στην Ελληνική Θράκη σήμερα ;

Πως και γιατί σκοτώθηκε ο ήρως Ηλιάκης και τόσοι άλλοι σπουδαίοι αξιωματικοί της Πολεμικής μας Αεροπορίας ;

Βρισκόμαστε σε συνεχή εμπόλεμη κατάσταση με πλήθος επίβουλων γειτόνων.

Ιδιαίτερα με τους Τούρκους οι οποίοι το 1940 ήσαν 13 εκατομμύρια και οι Έλληνες 7,5, ενώ ελέω των έκτοτε προδοτικών Ελληνικών κυβερνήσεων, σήμερα είμαστε μόνο 10 και οι Τούρκοι κοντά στα 73 εκατομμύρια.

Θα έπρεπε να είμαστε σήμερα τουλάχιστον 20.000.000 Έλληνες, αλλά η συνεχής μετανάστευση και η ελεεινή πολιτική διαπλοκή έχει φέρει την χώρα να διάγει δημογραφική καταστροφική πορεία!!

Τι δέον γενέσθαι ; Δεν γνωρίζω !


Ευμένης ο Καρδιανός

Ανώνυμος 10 Αυγούστου 2011 στις 11:30:00 π.μ. EEST  

"Μαλλον μας χρειαζεται και μας ενας πολεμος για να βαλουμε μυαλο. Να δουν τι πραγματικα εστι κατι ακαπνοι στρατιωτικοι και να μην ξαναδιανοηθουν να μιλησουν για θητεια."

Ενδιαφέρουσα αντίληψη...

Λογικά αυτό σημαίνει ότι μετά από έναν πόλεμο, ο κόσμος βλέπει τι πραγματικά εστί πόλεμος, βάζει μυαλό, και δεν ξαναπολεμάει.

Έτσι, ο Β' ΠΠ δεν έγινε ποτέ, γιατί μόλις 20 χρόνια πριν όλος ο κόσμος ενεπλάκη στον Α' ΠΠ, κι όλος ο κόσμος είδε τι εστί άγριος, καταστροφικός, εξαντλητικός, ολοκληρωτικός πόλεμος.

Τι;! Έγινε Β' ΠΠ;! Με τους ίδιους συμμετέχοντες;! Αδύνατον!!! Αφού όλοι είχαν δει τι σημαίνει πόλεμος, κι έβαλαν μυαλό!!!

Αριστερισμός: το ανώτατο επίπεδο του πολιτικού κρετινισμού.

Allobrogix 10 Αυγούστου 2011 στις 12:03:00 μ.μ. EEST  

@Φειδίας
Συμφωνώ πως οι υπουργοί της ΝΔ εκμεταλεύτηκαν ψηφοθηρικά την παράλογη μείωση της θητείας, και αθτός ήταν ο μόνος λόγος.
Πρέπει να βρούμε μηχανισμούς για να στρατεύεται ο κάθε νέος Έλληνας. Η δέσμευση για εκλογικά δικαιώματα νομίζω πως δεν είναι αρκετή. Υπολογίζοντας και τις ιδεολογικές εκβολές των ανυπότακτων και λιποτακτών.

Στην παρόν συζήτηση δεν αναφέρθηκαμε στην Ελβετία. Το σύστημα στρατολόγησης τους είναι πολύ πετυχημένο και έχει πολλές κατηγορίες έτσι ώστε δεν αφήνει περιθώρια ατέρμονων αναβολών και ανυποταξίας. Όλοι, μα όλοι στρατολογούντε σε 12μηνη υπηρεσία. Σε συγκεκριμένα όπλα πχ Πυροβολικό, η εκπαίδευση φτάνει και τις 21 εβδομάδες.

Οι σωματικές και ψυχολογικές ικανότητες των πολιτών που περιορίζουν τις υπηρεσίες στους στην θητεία, λαμβάνονται υπόψην στην πολιτική τους ζωή. Πχ προσλήψεις σε εργασία στο δημόσιο, έκδοση άδεια οδήγησης.

Οπότε ένας που επικαλείτε ψυχολογικά προβλήματα κατά την κατάταξή του έχει πραγματικά πρόβλημα υγείας.

Κατά την γνώμη μου έχουμε να μάθουμε από την στρατολογηκή οργάνωση των Ελβετών, και να παραδειγματιστούμε. Γιατί η 12μηνη θητεία δεν είναι αρκετή όταν περίπου το 20-30% Ελλήνων σε κάθε ΕΣΟ δεν στρατολογείται.

Ανώνυμος 10 Αυγούστου 2011 στις 1:10:00 μ.μ. EEST  

Οταν οι γυναικες ζητανε ιση μεταχειριση στην ενταξη τους στα Σωματα Ασφαλειας μηπως θα επρεπε να εχουν εκπληρωσει την βασικη προυποθεση -για τους ανδρες- της καταταξης τους στον Ελληνικο Στρατο πρωτα, εστω και για μικροτερη χρονικη περιοδο και σε διαφορετικα ποστα.Αρκετα με τις αστρατευτες - ενστολες με νοοτροποια τραπεζικου υπαλληλου.

Ανώνυμος 10 Αυγούστου 2011 στις 1:42:00 μ.μ. EEST  

μη χαιρεστε άδικα, η θητεία δεν πρόκειται να αυξηθεί, κόλπο ειναι για να ψαρώσουν μερικοί και καταταγούν. Το ίδιο είχαν κάνει και πριν 5, 6 χρόνια απο το υπουργείο εθνικής άμυνας και παραπληροφόρησης...

Nicholas 11 Αυγούστου 2011 στις 9:04:00 μ.μ. EEST  

Υπάρχουν αρκετές ευθύνες να αποδοθούν σχετικά με την λήψη αποφάσεων από διαφορετικές κυβερνήσεις όσον αφορά την διάρκεια της υπηρεσίας στις EΔ. Πρέπει να μάθουμε από τα προηγούμενα μας λάθη, να διορθώσουμε αυτά τα λάθη, να μην επαναλάβουμε τα ίδια λάθη και απλά να κοιτάξουμε προς το μέλλον.

Ανώνυμος 11 Αυγούστου 2011 στις 11:07:00 μ.μ. EEST  

Α! να 'γιάσει το στόμα σου Φειδία!
Χωρίς χαρτί στρατού, (και για τις γυναίκες -και ας έχω 3 κόρες) να μην μπορεί να ψηφίσει ΚΑΝΕΝΑΣ!

Ανώνυμος 12 Αυγούστου 2011 στις 1:14:00 π.μ. EEST  

αν γίνει κάτι τέτοιο το μόνο που θα αυξηθεί ειναι τα Ι5, οι ανυπότακτοί και οι αυτοκτονίες...

Ανώνυμος 12 Αυγούστου 2011 στις 3:21:00 μ.μ. EEST  

Αχου το μωρέ το τσαμένο...

Ανώνυμος 16 Αυγούστου 2011 στις 10:30:00 π.μ. EEST  

Ανώνυμε 9Αυγούστου 9:14 και η μαλ...α έχει τα όρια της.Εκτός ίσως από τον κύκλο σας.

Ανώνυμος 21 Αυγούστου 2011 στις 7:35:00 μ.μ. EEST  

Πώ παναγία μου..άτομα που ζούν στη κοσμάρα τους!Το κράτος έχει ριμαχτεί και μπάζει απο χίλιες μεριές και κάποιοι ακόμα πιστέυουν οτι η λύση είναι ο στρστός και η ανούσια θητεία που το μόνο που σου διδάσκει είναι το πώς άχρηστα άτομα διοικούν το στρατό και βγάζουν λεφτά απο την αχρηστοσύνη τους. Ο στρατός είναι πληγή για το κράτος,στο οποίο ντρέπομαι που ζώ, καταλαβετέ το, οι πόλεμοι γίνονται στα χρηματιστήρια, αλοίμονο σε όσους πιστεύουν οτι απειλούμαστε απο φυσικό πόλεμο. Ειλικρινά..ΞΥΠΝΗΣΤΕ!!!

Οδυσσέας 22 Αυγούστου 2011 στις 12:14:00 π.μ. EEST  

Καλύτερα να ξυπνήσεις εσύ.
Αυτή τη στιγμή που μιλάμε, στον κόσμο γίνονται δεκάδες "φυσικοί πόλεμοι". Παράτα το χρηματιστήριο και άνοιξε καμιά εφημερίδα.

Mithridates 22 Αυγούστου 2011 στις 11:44:00 π.μ. EEST  

http://www.enkripto.com/2011/08/blog-post_21.html

Κάτι λέγαμε για φαρισαϊσμό Ανώνυμε
8 Αυγούστου 2011 5:19:00 μ.μ. GMT+03:00

Ανώνυμος 22 Αυγούστου 2011 στις 1:27:00 μ.μ. EEST  

@ Mithridates

Ο φαρισαϊσμός των πολιτικών είναι δεδομένος, φίλτατε. Ο,τιδήποτε αποφασίζουν εξυπηρετεί τη διαιώνιση του πελατειακού κράτους και της διαφθοράς όλων των κοινωνικών στρωμάτων. Στην προκειμένη περίπτωση, τα μάζεψε για μια απόφαση που κατά τη γνώμη μου θα ήταν απολύτως λανθασμένη. Προφανώς και το έκανε φοβούμενος το πολιτικό κόστος, άρα για λάθος λόγο. Το θέμα για μένα είναι ότι σε μια αλυσίδα από μέτρα για τη βελτίωση των ενόπλων δυνάμεων, η αύξηση της θητείας είναι το τελευταίο που μπορεί να γίνει, ενώ η επικρατούσα άποψη εδώ μέσα είναι ότι είναι το πρώτο. Μίλησα λοιπόν για φαρισαϊσμό διότι ενώ έχουν ακουστεί ίσως και ακραίοι χαρακτηρισμοί για τον εν λόγω υπουργό, έσπευσαν να χειροκροτήσουν αυτό το αποσπασματικό μέτρο, ξεχνώντας σε μια στιγμή όλα τα υπόλοιπα. Η απάντηση του Οδυσσέα ξεκαθαρίζει βέβαια το τοπίο, αλλά όταν περνάνε σχόλια του τύπου "άχου μωρέ το τσαμένο", θεωρώ ότι τελικά υπονομεύονται τόσο οι απόψεις που εκφράζονται όσο και η σοβαρότητα των θεμάτων.

Mithridates 23 Αυγούστου 2011 στις 9:05:00 π.μ. EEST  

Φίλε μου, "ακραία" ήταν αυτά που εκστόμισε σε εκπομπές τα βίντεο των οποίων τα ανεβάσαμε, και ο χαρακτηρισμός "επικίνδυνος" είναι τεκμηριωμένος και μάλλον μετριοπαθής από την πλευρά μας. Εάν και εφόσον κάνει κάτι καλό δεν είμαστε εμπαθείς ούτε φαρισαίοι να μην του το αναγνωρίσουμε. Το αντίθετο θα ήταν φαρισαϊσμός, να κάνει κάτι καλό κι εμείς να σφυρίζουμε αδιάφορα. Αλλοιώς μάλλον έχουμε διαφορετικό ορισμό για την έννοια του φαρισαϊσμού.

Εδώ δεν είναι εφημερίδα ή περιοδικό διαπλεκόμενων εκδοτών. Έχουμε το θάρρος της γνώμης μας το οποίο φροντίζουμε πάντα να τεκμηριώνουμε.

Η αύξηση της θητείας είναι θέμα ταμπού, οι αριθμοί όμως είναι αμείλικτοι και η ασφάλεια της χώρας δεν προσφέρεται για μικροκομματική εκμετάλλευση. Το ότι το θεωρείς τελευταίο στην ιεράρχηση των λύσεων είναι δικαιωμά σου. Δυστυχώς με τους γείτονες που έχουμε θα μου επιτρέψεις να σου πω ότι η άποψή σου είναι αφελής όπως έχει αποδειχτεί στην πράξη.

Και έχε υπ' όψη σου ότι η maskirovka ως εργαλείο εξωτερικής πολιτικής δεν τελείωσε με τον ψυχρό πόλεμο, εφαρμόζεται ακόμα από άλλες χώρες και σε βάρος μας.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP