Μυστική επιτροπή Ελλήνων-Αμερικανών-Τούρκων συζητά για το Αιγαίο

Τρίτη 30 Αυγούστου 2011

Του Φαήλου Μ. Κρανιδιώτη

Μια σκοτεινή κλίκα που δεν σκέπτεται ελληνικά, δεν νοιώθει ελληνικά και που εν πολλοίς και μεταξύ τους δεν μιλούν καν ελληνικά, έχει υφαρπάξει την εξουσία. Την υφάρπαξε με μια κολλοσιαία πολιτική απάτη, πουλώντας φούμαρα στο φοβισμένο από την κρίση πόπολο, ότι υπάρχουν λεφτά, ότι θα δίνανε κι αυξήσεις κι ότι είχαν και κάτι δισεκατομμύρια καβάτζα για κοινωνικές δαπάνες.

Η ιδεοληπτική παρέα, δουλευταράδες σαν ακρίδες στα πράσινα στάχυα, πρώτα φρόντισε να σπάσει τον τσαμπουκά του Λαού. Αλλεπάλληλα κύματα εκβιασμών, ψευδολογίας και κατατρομοκράτησης, έσπειραν σε όλο το κοινωνικό σώμα την κατάθλιψη κι έδιωξαν κατά κύματα τις καταθέσεις στο εξωτερικό ενώ πάγωσαν κάθε οικονομική δραστηριότητα. Κάθε μπούρδα που αμόλαγαν, έστελνε μερικές εκατοντάδες εκατομμύρια στην Κύπρο και την Εσπερία. Παράλληλα ελεεινολογούσαν την χώρα στις ρούγες τις υφηλίου, βρίζανε την Πατρίδα και το Λαό από κάθε διεθνές βήμα. Φανταστείτε τι λέγανε κατ΄ιδίαν στους Φράγκους, τους Αλανούς και τους κοντοχωριανούς του αδερφού Νικολάκη, τους αμεταμφίεστους Αμερικάνους, με την αμερικάνικη καρδιά.

Τα γεγονότα και το απύλωτο στόμα του λάγνου Ντομινίκ, αποκάλυψαν ότι η παρεούλα που κατσικώθηκε με παπατζίδικο τρόπο στην εξουσία, είχε προαποφασίσει την προσφυγή στο ΔΝΤ, ενώ δημοσίως σφυρίζανε κλέφτικα μας δουλεύανε ψιλό γαζί. Αυτό, λένε οι κακεντρεχείς, έδωσε την δυνατότητα σε κάποιους, που λόγω «κληρονομικού χαρίσματος» γνώριζαν την αλήθεια, να παίξουν γερό μπαρμπούτι, με σημαδεμένα «κόκκαλα» και να βγάλουν δισεκατομμύρια, όσο εσείς, μνημονιακοί μου δουλοπάροικοι, βγάζατε ίκτερο από την αγωνία για τη χώρα και το ψωμί σας. Τ+10, CDS και το λουρί της μάνας.

Ψήφισαν και νόμο κράχτη για όλα τα γρήγορα βετέξ του Πακιστάν, τους Σομαλούς νταβαντζήδες και τους Νιγηριανούς ναρκέμπορους. Αυτοί, μαζί με επαίτες, ορδές από δύστυχες πουτάνες, όπου παλεύει το AIDS με την ηπατίτιδα, κι Αφγανούς κατσαπλιάδες, ήρθαν σε ακόμη μεγαλύτερα κύματα να μοιραστούν τον σοσιαλιστικό μας παράδεισο, την πράσινη ανάπτυξη και το γλαρό βλέμμα του Ραγκούση. Τζημπέργκερ σοσιαλισμός και πολυπολιτισμός. Προηγουμένως όμως, από τον Νοέμβριο του 2009, μόλις ένα μήνα μετά το κόλπο γκρόσο υφαρπαγής της εξουσίας, εφαρμόζοντας τις έγγραφες τρίχες, που έστελνε ο Συνήγορος του Αποτέτοιου στα Υπουργεία, έπαυσε η ανάσχεση των λαθρομεταναστών στον Έβρο, με αποτέλεσμα να φρακάρει η χώρα από παράνομους, κυρίως μουσουλμάνους. Δυο εκατομμύρια αναφομοίωτα σαρίκια, ασύμβατα με την χώρα, τον Λαό, την Ιστορία μας, τον τρόπο ζωής μας.

Παράλληλα, οι «έκπληκτοι» σοσιαλιστές μας, άμα τη αναλήψει, οδηγούν με γοργά βήματα τους εργαζόμενους στην εποχή πριν από το Σικάγο. Το οκτάωρο, το αξιοπρεπές μεροκάματο, είναι ήδη στην αληθινή αγορά μια μακρινή ανάμνηση. Ο Ιωάννης Μεταξάς, ο θεμελιωτής του ΙΚΑ, του οκταώρου κι ο τοποτηρητής της πιο αυστηρής περιόδου εφαρμογής της εργατικής νομοθεσίας, φαντάζει υπόδειγμα κοινωνικής ευαισθησίας, σκανδιναβικής κοπής, συγκρινόμενος με τους ιδεοληπτικούς ανθρωποφάγους της κυβερνώσας κλίκας.

Αποκάλυψη: Μυστική επιτροπή συζητά για το Αιγαίο

Θα σας πω όμως μια πληροφορία. Με την ενθάρρυνση και συνεισφορά μέρους της αμερικανικής γραφειοκρατίας, κάτι απατεώνες Δημοκρατικούς σαν αυτούς που βομβαρδίζανε μοναστήρια, γυναικόπαιδα και ψυχασθενείς στην Σερβία, έχει συγκροτηθεί εδώ και κανένα οκτάμηνο μια άτυπη επιτροπή, κοινή με τους ισλαμοφασίστες γείτονες μας. Δυο αμερικανάκια, δυο μεμέτια κι, εκ μέρους της ιδεοληπτικής κλίκας λέγεται ότι συμμετέχει διπλωμάτης μας, τον οποίο στην Κύπρο, όπου υπηρέτησε, τον αποκαλούν ειρωνικά «Ολλανδό», ένεκα των αφασιακών, μακράν του Ελληνικού Τρόπου, απόψεων του. Αντικείμενο της η συγκεκριμενοποίηση και κατάρτιση οριστικής ελληνοτουρκικής συμφωνίας, επί ήδη συμφωνημένου πλαισίου αρχών, για συνεκμετάλλευση στο Αιγαίο και όχι μόνο, όπου εμείς θα δώσουμε, οι Τούρκοι θα πάρουν κι εμείς θα ξαναδώσουμε. Η συμφωνία δεν θα είναι απλώς λεόντειος. Στον Κορυδαλλό, στον Περαία και στα πέριξ, το λέμε νταβαντζιλίκι. Στον Ποινικό Κώδικα το λένε αλλιώς κι έχεις δικό σου πεύκο στο Γουδί, if you know what I mean, κι ας πάει το 2100 ο εγγονός σου στον Άρειο Πάγο να κάνει αναψηλάφηση. Εξ αυτού άλλωστε η ιδεοληπτική παρέα κάνει ως τώρα γαργάρα την ΑΟΖ. Δεν την διακηρύσσει, δεν την οριοθετεί, παρ’ ότι οι Ισραηλινοί μας την έχουν ήδη αναγνωρίσει (!), ο μακαρίτης Τάσσος είχε φροντίσει να εμπλέξει μεγάλες αμερικανικές εταιρείες στην έρευνα κι εξόρυξη στην δικιά του ΑΟΖ, ενώ ήδη μη επανδρωμένα αεροσκάφη του Τελ Αβίβ επιτηρούν την περιοχή, στέλνοντας το μήνυμα στην Άγκυρα ότι θα φάει φωτιά και σίδερο αν κάνει λεονταρισμούς.

Ο δρόμος του Λυκίδη

Στους συντρόφους και σε σας αδέρφια, θα θυμίσω λοιπόν τον Λυκίδη.

Μετά τη νίλα στη Σαλαμίνα ο Ξέρξης γύρισε στην Ασία κι άφησε πίσω του πολύ στρατό με αρχηγό τον Μαρδόνιο. Αυτός ήταν λίγο τζάμπα μάγκας κι υπερόπτης, σαν τον Ερντογάν ένα πράμα, που μας απειλεί, θέλει ν’ ανοίξει άλλο Βόσπορο αλλά οι Κούρδοι κήρυξαν αυτονομία και στις 30/7 έκαναν εκλογές για αυτόνομη Βουλή κάτω απ΄τη μύτη του, ενώ υπάρχουν μέρη όπου ο Στρατός απλά δεν πάει ποτέ. Αυτά βέβαια οι βαριοί αναλυτές και τα κομματικά μπλέϊζερ δεν σας τα λένε.

Ο Μαρδόνιος λοιπόν ξανακατέλαβε την ρημαγμένη από τον Ξέρξη Αθήνα κι έστειλε ως απεσταλμένο στη Σαλαμίνα τον Μουρυχίδη τον Ελλησπόντιο. Οι Αθηναίοι λόγω του πολέμου είχαν μεταφέρει εκεί τις φαμίλιες τους, τον στρατό και ναυλοχούσε εκεί και όλος ο στόλος τους, οι νικητές της ναυμαχίας. Ο Μουρυχίδης παρουσιάστηκε στην Βουλή των Πεντακοσίων και επανέλαβε ενώπιον της τις ίδιες προτάσεις υποταγής, που είχε μεταφέρει ο Αλέξανδρος ο Μακεδών εκ μέρους του Ξέρξη, που πήρε τότε την απάντηση «όσο ο ήλιος δεν αλλάζει την πορεία του, ούτε εμείς θα κάνουμε συμφωνίες με τον Ξέρξη, αλλά πιστοί στους Θεούς και τους Ήρωες, των οποίων έκαψε τους ναούς και τα αγάλματα, θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για την Ελευθερία μας». Εθνικιστές, ε; Παλιοσαμαρικοί ο Αριστείδης, ο Θεμιστοκλής κι ο Δήμος των ελεύθερων Αθηναίων. Ο Μαρδόνιος πίστευε ότι με την πόλη τους στα χέρια του, ίσως τελικά να έσκυβαν το κεφάλι. Ένας μόνο από τους βουλευτές, ο Λυκίδης, σηκώθηκε και είπε πως σε αυτόν φαίνεται καλό να δεχθούν τις προτάσεις των Περσών και να τις παρουσιάσουν στο λαό. Οι υπόλοιποι βουλευτές αλλά και οι πολίτες που βρίσκονταν έξω από την Βουλή και το πληροφορήθηκαν, κυριεύθηκαν από αγανάκτηση, περικύκλωσαν τον Λυκίδη και τον σκότωσαν δια λιθοβολισμού. Επί τόπου. Ο Μουρυχίδης έντρομος έφυγε κακήν κακώς αλλά αβλαβής, για να πει την έμπρακτη απάντηση των Αθηναίων στο Μαρδόνιο, που λίγο αργότερα θα συναντούσε τον θάνατο στις Πλαταιές, μπροστά στην Φάλαγγα των Ομοίων της αγέρωχης Σπάρτης. Το φοβερό νέο, ό,τι βρέθηκε βουλευτής που πρότεινε υποταγή στους βαρβάρους, διέτρεξε όλη την Σαλαμίνα. Τότε οι γυναίκες, παρακινώντας με οργή η μία την άλλη, έτρεξαν στο σπίτι του Λυκίδη και σκότωσαν με λιθοβολισμό την γυναίκα και τα παιδιά του, σβήνοντας την σπορά του από τα μητρώα των ελευθέρων πολιτών.

Άλλες εποχές θα πείτε, αδέρφια. Σωστά. Τώρα θα βρεθούν τζιτζιφιόγκοι κι εκ πεποιθήσεως δουλόφρονες που όλα θα τα συζητήσουν. Όμως στις πόλεις και τα χωριά μας, οι απλοί άνθρωποι, αυτοί, οι πολλοί, που είναι ο Λαός και ο Στρατός, μερικά πράγματα δεν τα συζητάμε. Κι όσο από πέτρες, ποτέ δεν λείψανε από την τραχιά γη των Ελλήνων…

http://www.antinews.gr/

31 σχόλια:

Ανώνυμος 30 Αυγούστου 2011 στις 4:31:00 μ.μ. EEST  

Ο άλλος δρόμος ποιος είναι; Ελλάς Ελλάς Αντώνης Σαμαράς; Νοστάλγησε και το Μεταξά, κουβέντες για κατανάλωση...

Ανώνυμος 30 Αυγούστου 2011 στις 4:46:00 μ.μ. EEST  

Δεν χρειάζονται πέτρες Φαήλο. Με τα χέρια για να το ευχαριστηθούμε πιο πολύ.

Ανώνυμος 30 Αυγούστου 2011 στις 5:40:00 μ.μ. EEST  

Ότι να'ναι.Η παράταξη που έχει κάνει τις αμέτρητες παραχωρήσεις στους ξένους διαχρονικά, είναι γνωστή.Η εθελοδουλεία στους Αμερικάνους είναι στο DNA της δεξιάς εδώ και δεκαετίες.Εδώ τους παρακολουθούσαν τα τηλέφωνα και αυτοί το έθαψαν μη τους κάνουν ντα!Τα σύνορα με την Αλβανία τα άνοιξε και δεν τα προστάτεψε,το 1992 η ίδια παράταξη.Τότε που είχαν ανοίξει όλες οι φυλακές της Αλβανίας και περνούσαν ανενόχλητοι τα σύνορα οι χειρότεροι εγκληματίες της γείτονος!Άσε μας που μας παρουσιάζεις σαν καλό τον ¨παλαιοσαμαρισμό" λες και αντιπροσωπεύει κάτι-και μάλιστα θετικό- ο όρος!

Ανώνυμος 30 Αυγούστου 2011 στις 8:12:00 μ.μ. EEST  

Λαός-Στρατός-Καλά κρασιά

Ανώνυμος 30 Αυγούστου 2011 στις 9:40:00 μ.μ. EEST  

Ας μην έλεγε τις μπούρδες αυτές "λεφτά υπάρχουν" δε θα πειράξουμε το ΦΠΑ" και δεν θα έπερνε ούτε 10%.Αλλά από τέτοιους τι περιμένεις....

Ανώνυμος 31 Αυγούστου 2011 στις 2:02:00 π.μ. EEST  

πολύ μάγκας ο Κρανιδιώτης, περπατάει και τα σέρνει...

Ηλίας από Κομοτηνή 31 Αυγούστου 2011 στις 2:57:00 π.μ. EEST  

Μια παρατήρηση μόνο σχετικά με την ΑΟΖ: τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά ούτε τόσο ευνοϊκά όσο φαίνονται. Δεν αρκεί να την ανακηρύξουμε, ούτε και λέει κάτι ουσιαστικό το ότι το Ισραήλ μας την έχει αναγνωρίσει (αν και αμφιβάλλω και για αυτό). Η ΑΟΖ πρέπει α) να ανακηρυχθεί και β) να οριοθετηθεί, προκειμένου να τεθεί σε ισχύ. Εάν δεν υπάρξει οριοθέτηση αποδεκτή από την Τουρκία για το Καστελόριζο (γιατί εκεί βρίσκεται το κυρίως πρόβλημα) οι Τούρκοι μπορούν να προσφύγουν σε κάποιο διεθνές δικαστήριο. Και το κυριότερο είναι ότι η διεθνής νομολογία μάλλον ευνοεί αυτούς και όχι εμάς!

Ανώνυμος 31 Αυγούστου 2011 στις 7:35:00 π.μ. EEST  

Ο υπερπατριωτης Φαήλος ξεχασε την περασμενη 5ετια της ΝΔ σαν να μην υπηρξε, και επικεντρωθηκε στα σημερινα κακα μοναχα... Αχ μακαρι να ηταν ετσι...
Κομματοσκυλα εσεις ποτε θα βαλετε μυαλο.
Λες και η εξωτερικη/αμυντικη πολιτικη μεχρι το 2009 εβαινε καλως...

Ανώνυμος 31 Αυγούστου 2011 στις 9:54:00 π.μ. EEST  

προς τον ανωνυμο 4:31
ο λαος νοσταλγησε τον Μεταξα και τους αξιωματικούς γιατι ειδε τι εκαναν οι πολιτικοι (περιλαμβανω και το κυπριακο για να σε προλαβω)
οσο για τον Σαμαρα θα δουμε σε λιγο ποσα απιδια πιανει ο σακκος γιατι δεν μου γεμιζει το ματι και στην πολιτικη τα ωραια γραπτά σαν του Φαήλου "δεν μενουν"

Ηλίας από Κομοτηνή 31 Αυγούστου 2011 στις 12:48:00 μ.μ. EEST  

Αν και συμφωνώ σε πολλά με τα γραφόμενα του Φαήλου, ειδικά το θέμα της ΑΟΖ θέλει προσοχή. Για να τεθεί σε ισχύ η ΑΟΖ πρέπει α) να ανακηρυχθεί και β) να οριοθετηθεί. Και η οριοθέτηση γίνεται με τη σύμφωνη γνώμη των γειτονικών κρατών, αλλιώς αυτά μπορούν να προσφύγουν σε διεθνή δικαστήρια. Συνεπώς εάν η Ελλάδα ανακηρύξει ΑΟΖ σύμφωνα με τους χάρτες που κυκλοφορούν στο Διαδίκτυο, η Τουρκία μάλλον θα καταθέσει αμέσως προσφυγή, π.χ. στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, για το Καστελόριζο. Και το πρόβλημα είναι πως η διεθνής νομολογία είναι μάλλον υπέρ της και όχι υπέρ μας.

Ανώνυμος 31 Αυγούστου 2011 στις 1:45:00 μ.μ. EEST  

@ Ανώνυμο 7:35.
Πάντως εγώ από την πενταετία του Καραμανλή θυμάμαι στήριξη στο "Όχι" του Τάσσου Παπαδόπουλου στο Σχέδιο Ανάν, θυμάμαι ένα "Όχι" στα μούτρα του Μπους για την είσοδο των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ (Βουκουρέστι 2008), θυμάμαι συμφωνίες με τον Πούτιν για αγωγούς...
Κομματόσκυλο μάλλον είναι όποιος τα μηδενίζει αυτά.

Ανώνυμος 31 Αυγούστου 2011 στις 2:05:00 μ.μ. EEST  

Ελπίζω ότι άνθρωποι που ονειρεύονται νέο Γουδί, έκτακτα στρατοδικεία και τιμωρίες δια λιθοβολισμού δεν θα αποκτήσουν ποτέ ψήγμα εξουσίας, για το καλό του τόπου. Τα άκρα ανήκουν στο περιθώριο. Εκεί ας παραμείνουν, δεν χρειαζόμαστε τις κάκιστες υπηρεσίες που προσέφεραν στην πατρίδα (υπόθεση Οτσαλάν), κάτι που δεν θα είχαν κανένα περιθώριο να κάνουν αν υπήρχε τότε σοβαρή διακυβέρνηση.

Ανώνυμος 31 Αυγούστου 2011 στις 2:27:00 μ.μ. EEST  

ανώνυμε 1:45 συμφωνούμε ο Καραμανλής στην εξωτερική πολιτική ήταν σκάλες ανωτερος στα απολύτως βασικά γι΄αυτόν (Σκόπια και Ρώσοι/Κινέζοι)
Σε αλλα όπως τα ΙΜΙΑ ΙΙ, η Ντόρα στο ΥΠΕΞ, οι παρακολουθήσεις, η κατασταση στην Θράκη και στην Β.Ηπειρο, στο σχέδιο Αναν είπε ένα δειλό ΝΑΙ(ξανακύταξε το βιντεο) ήταν από ανεπαρκής έως αδιάφορος.

Ανώνυμος 31 Αυγούστου 2011 στις 3:01:00 μ.μ. EEST  

σαν βουλευτής του ΛΑΟΣ μιλάει ο Κρανιδιώτης...

Ανώνυμος 31 Αυγούστου 2011 στις 3:44:00 μ.μ. EEST  

Εχω προσεκτικά ακούσει τις ομιλίες του κ. Σαμαρά και είναι πράγματι πατριωτικές. Ομως, υπάρχει ανακολουθία των ομιλιών με τις θέσεις του κομματος του. Πχ στο θέμα της θητείας η ΝΔ είναι πολύ χειρότερη από τους μιξοβάρβαρους του Πασοκ. Επίσης δεν υπάρχει ούτε μία γραμμή στην ιστοσελίδα της που να αναφέρει το κυβερνητικό εργο που θα βγάλουν εις περας μετα την ανάληψη της εξουσίας. Καλά τα λόγια αλλά αυτή τη φορά τα θέλουμε και γραπτώς.

Ανώνυμος 31 Αυγούστου 2011 στις 4:14:00 μ.μ. EEST  

@ Ανώνυμο 3:44
Για τη Ντόρα στο ΥΠΕΞ έχεις δίκιο, για τα υ΄πόλοιπα όχι. Δεν ξέρω τι εννοείς ως Ίμια ΙΙ, ούτε τι χειροτέρεψε επί Καραμανλή σε Θράκη και Ήπειρο. Το βέβαιο είναι ότι το "Όχι" στα Σκόπια στο Βουκουρέστι και οι συμφωνίες των αγωγών τα είπαν όλα. Όσο για το Σχέδιο Ανάν, το κρίσιμο σημείο της δήλωσης Καραμανλή το 2004 λέει τα εξής:

"...Συνεργαστήκαμε στενά, και θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε εξίσου στενά, με την Κυβέρνηση και την πολιτική ηγεσία της Κύπρου. Στις σημερινές συγκυρίες επιβάλλεται όλοι να ενεργήσουμε με ενότητα, σύνεση και διορατικότητα. Το σχέδιο Ανάν, όπως έχω τονίσει, έχει και θετικά στοιχεία και δυσκολίες. Οι συγκεκριμένες συγκυρίες επιβάλλουν να μην αφήσουμε τις αδικίες να μας εμποδίσουν να κοιτάξουμε μακροπρόθεσμα. Αυτό που προέχει σήμερα, αυτό που οφείλουμε να κάνουμε, είναι να δούμε ψύχραιμα πώς μπορούμε να αξιοποιήσουμε τα
θετικά του σχεδίου Ανάν, στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής δυναμικής.

Προσωπικά πιστεύω βαθύτατα στη δύναμη της ευρωπαϊκής πραγματικότητας. Στη δύναμή της να αμβλύνει τις όποιες δυσκολίες. Για αυτό και θεωρώ ότι, μέσα στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής προοπτικής, τα θετικά σημεία μπορούν να αποδειχθούν υπέρτερα των αρνητικών.

Βεβαίως, την τελική ευθύνη για το μέλλον της πατρίδας τους την έχουν οι Κύπριοι πολίτες. Τις αποφάσεις τους θα τις σεβαστούμε απόλυτα. Και η επόμενη ημέρα του δημοψηφίσματος θα βρει την Ελλάδα αταλάντευτα εκεί όπου βρισκόταν από την πρώτη στιγμή: στο πλευρό της Κύπρου.

Σε οποιαδήποτε περίπτωση, πάντως, δεν θα εξυπηρετούσε ούτε την ελεύθερη έκφραση της γνώμης του κυπριακού λαού, ούτε την εθνική ομοψυχία η άσκηση πιέσεων με στόχο τον επηρεασμό της κρίσης του. Αυτό
που έχει σημασία είναι, ανεξαρτήτως αποτελέσματος, να διαφυλαχθεί η ενότητα του Ελληνισμού, αλλά και η προοπτική επίλυσης του Κυπριακού. Για το λόγο αυτό, πρέπει να αποφευχθούν οι κινδυνολογίες. Η κοινή μας
προσπάθεια δεν σταματά με το δημοψήφισμα, όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμά του.

Αν οι δύο κοινότητες πουν "ναι", η ελληνική κυβέρνηση θα στηρίξει με όλες τις δυνάμεις της το νέο κράτος στα πρώτα του βήματα, θα ενθαρρύνει την οικοδόμηση εμπιστοσύνης μεταξύ των δύο κοινοτήτων και θα πάρει όλα τα μέτρα που απαιτούνται για την πλήρη και αποτελεσματική εφαρμογή του σχεδίου.

Αν πάλι το σχέδιο δεν γίνει δεκτό, η έκφραση της λαϊκής βούλησης πρέπει να γίνει σεβαστή από όλους. Ομως, και σε αυτή τη δεύτερη περίπτωση, η προοπτική επίλυσης του προβλήματος δεν πρέπει να χαθεί. Η διαδικασία προσέγγισης των δύο κοινοτήτων και οι προσπάθειες γεφύρωσης των μεταξύ τους διαφορών θα πρέπει να συνεχισθούν. Και η επανένωση θα πρέπει να επιδιωχθεί εκ νέου, μόλις δημιουργηθούν οι κατάλληλες για αυτό συνθήκες."


Εσύ ίσως εστιάσεις στη φράση "τα θετικά σημεία μπορούν να αποδειχθούν υπέρτερα των αρνητικών". Αλλά για όποιον καταλαβαίνει, αυτό το "δειλό ναι" όπως το λες δεν είναι το κρίσιμο. Αυτό ήταν η κουρτίνα, για να μη διαρρήξει η Ελλάδα τις σχέσεις της με τις ΗΠΑ. Το σημαντικό είναι ότι σε μια εποχή που όλοι είχαν πέσει να φάνε τον Τάσσο και λέγανε ότι "είναι η τελευταία ευκαιρία", "δεν υπάρχει επόμενη μέρα", "το Όχι σημαίνει διχοτόμηση και αναγνώριση των Τουρκοκυπρίων" κλπ. κλπ., ο Καραμανλής είπε ότι "πρέπει να αποφευχθούν οι κινδυνολογίες" και ότι "η επόμενη ημέρα του δημοψηφίσματος θα βρει την Ελλάδα αταλάντευτα εκεί όπου βρισκόταν από την πρώτη στιγμή: στο πλευρό της Κύπρου". Αυτό για όσους καταλαβαίνουν, σημαίνει στήριξη του Τάσσου. Και άλλωστε γι' αυτό το λόγο ο Μητσοτάκης επέκρινε τον Καραμανλή ότι δεν πίεσε τον Τάσσο κλπ.

Ανώνυμος 31 Αυγούστου 2011 στις 5:58:00 μ.μ. EEST  

Για το Σχέδιο Ανάν, ο Καραμανλής είχε αρχικά πει ότι βλέπει περισσότερα θετικά από αρνητικά στοιχεία. Στην συνέχεια, προφανώς τη υποδείξει του Μολυβιάτη, είπε το "η Κύπρος αποφασίζει και η Ελλάδα συμπαρίσταται".

Στο Βουκουρέστι ουδέποτε προεβλήθη βέτο, διότι δεν χρειάστηκε. Άλλωστε, επειδή τάχα προβάλαμε βέτο, μάς έτρεχαν οι Σκοπιανοί στο ΔΔΧ και τότε αγωνιζόμασταν να αποδείξουμε ότι δεν προεβλήθη βέτο, όπως άφησε η τότε κυβέρνηση να διαρρεύσει, για λόγους εσωτερικής κατανάλωσης.

Η μόνη σωστή κίνηση ήταν το άνοιγμα προς την Ρωσία.

Σε όλα τα υπόλοιπα, ΠΑΣΟΚ/ΝΔ είναι ένα και το αυτό.

Πότε έδειξε κανείς τους ενδιαφέρον για την Β. Ήπειρο και τον εκεί δεινοπαθούντα ελληνικό πληθυσμό; Αντιθέτως και οι δύο έδωσαν το πράσινο φως για την ένταξη της Αλβανίας στις ευρωατλαντικές δομές, χωρίς την παραμικρή επιφύλαξη. Ο Σαμαράς ήταν υπουργός της τότε κυβέρνησης. Γιατί δεν διεχώρισε την θέση του; Πότε τον άκουσε κανείς να αρθρώνει λόγο πατριωτικό και να εναντιώνεται στην εθελοδουλεία των άλλων; Πότε εξέφρασε αντίρρηση για την μεταναστευτική πολιτική (ο Θεός να την κάνει) του Παυλόπουλου; Μουγγα στην στρούγκα ήταν, διότι απέβλεπε στην διαδοχή.

Αυτόν υπηρετεί σήμερα ο Κρανιδιώτης και όλα τα άλλα είναι ανοησίες.

Ανώνυμος 31 Αυγούστου 2011 στις 6:38:00 μ.μ. EEST  

@ Ανώνυμο 5.58:
1. Το ακριβές κείμενο της δήλωσης του Καραμανλή για το Σχέδιο Ανάν είναι αυτό που παραθέτω παραπάνω, και σε προκαλώ να το ελέγξεις. Ποτέ δεν είπε ότι βλέπει περισσότερα θετικά από αρνητικά στοιχεία. Είπε επί λέξει "στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής προοπτικής, τα θετικά σημεία ΜΠΟΡΟΥΝ να αποδειχθούν υπέρτερα των αρνητικών". Και η υποστήριξη προς την (όποια) απόφαση των Κυπρίων διατυπώθηκε στην ίδια δήλωση, όχι αργότερα όπως λες. Όσο για το "η Κύπρος αποφασίζει και η Ελλάδα συμπαρίσταται", αυτό είναι από άλλο ανέκδοτο και έχει ειπωθεί δεκαετίες πριν...
2. Στο Βουκουρέστι δεν προβλήθη ΤΕΛΙΚΑ επίσημο ελληνικό βέτο, γιατί οι Νατοϊκοί ενώπιον της σκληρής στάσης Καραμανλή αποφάσισαν να δείξουν εικόνα ομοφωνίας και να υιοθετήσουν την ελληνική θέση (ότι για να μπουν τα Σκόπια στο ΝΑΤΟ πρέπει να λυθεί το θέμα του ονόματος). Όπως καταλαβαίνεις, αυτό είναι καλύτερο και από βέτο. Αλλά για να φτάσουμε εκεί, χρειάστηκε να αντιλέξει ο Καραμανλής στον Μπους δημοσίως, στο επίσημο δείπνο... Ας μας πει κάποιος ποιος άλλος Έλληνας ηγέτης το έκανε αυτό και πότε.
3. Για τη μεταναστευτική πολιτική οι κατηγορίες κατά του Παυλόπουλου είναι σωστές επί της αρχής ("ευχαριστούμε που μας επέλεξαν" κλπ.), αλλά υπερβολικές, γιατί στην πράξη ο Παυλόπουλος δεν έκανε σοβαρή ζημιά. Η ΝΔ το 2005-2006 έδωσε 76.000 άδειες παραμονής όλες κι όλες, ενώ το ΠΑΣΟΚ το 1997 και το 2001 έδωσε συνολικά 682.000 άδειες (δες σχετικό άρθρο http://www.enkripto.com/2010/01/blog-post_6867.html). Δε δημιούργησε λοιπόν ο Παυλόπουλος το πρόβλημα, αλλά το ΠΑΣΟΚ.
Και σημειωτέον ότι Σαμαράς και Παυλόπουλος δεν είναι το ίδιο πράγμα, και ο Σαμαράς έχει δεσμευτεί ότι θα καταργήσει το νόμο του Γιωργάκη περί ιθαγένειας.

Ανώνυμος 31 Αυγούστου 2011 στις 6:54:00 μ.μ. EEST  

IMIA II: όταν ο Μολυβιάτης ήταν στην Τουρκία και μία τουρκική ακτοφυλακιδα ήταν στα Ιμια και προσέκρουε στο δικό μας λιμενικό σκαφος. Καλή η ξεφτίλα μας.
Εχω παει στα Ιμια και ξέρω οτι σε μία συνηθισμένη μερα η τουρκική ακτοφυλακη χρειαζονται κυαλια για να την δεις από τα νερα των Ιμίων.
Και μιας και ειπαμε για προσκρούσεις ποιος ηταν στην ηγεσία της Ελλάδας οταν σκοτωθηκε ο Ηλιάκης από τις τουρκικές πολεμικες αποστολες φωτοαναγνωρισης και ερευνας και διάσωσης με τον τουρκο πιλοτο-πειρατή πάνω στο εμπορικό πλοιο που τον περιμάζεψε και τους έλληνες διασωστες;
Στην θράκη αφησε το προξενειο να αλωνιζει οπως και τουτοι.
Εβαλε την αλβανια στο νατο χωρις να εξασφαλίσει ανταλλάγματα για την β.ηπειρο.
Δεν εκανε τιποτα για την λαθρομεταστευση παρα ο Πακης ελεγε ευχαριστούμε που μας διαλεξατε για να ερθετε εδω... δηλαδη ελατε και αλλοι!
Πραγματικά το ΝΑΙ της δηλειας του κρυβεται σε αυτή τη γραμμή που ειπες. Μην μας λες λοιπόν ότι είπε ξεκάθαρο ΟΧΙ. Τα λόγια οτι στηριζουμε τηνκυπριακή κυβερνηση...κλπ τα ακουμε 37 χρόνια από όλους... Καθαρο ΟΧΙ δεν ακουσαμε για το κυπριακό.
Ποιος μείωσε την θητεία;
Ποιος αφησε τους νταβατζήδες αλωβητους στην Ελλαδα ωστε να γυρίσει να τον δαγκώσει στο τέλος;
Οπως βλέπεις τα αρνητικά του ήταν περισσότερα από τα θετικά του
και μην νομίσεις οτι είμαι αριστερός, δεξιος ειμαι και δεν ψηφίζω ΝΔ από το 2004. Θα ξαναψηφίσω ΝΔ Σαμαρά όταν δοκιμαστεί. Μέχρι τοτε θα κυττάξω με την ψήφο μου να διώξω το ΛΑΟΣ και να φέρω κανένα πργματικά εθνικιστικό κομμα στην βουλή που το χρειαζεται η πατρίδα και η δεξιά που τώρα πελαγοδρομεί ως κεντοδεξια. Επί Καραμανλή με την κεντροδεξια καραμέλα μας ειρωνεύοταν μεχρι και ο ΓΑΠ οτι θα μας χαρισει τον σοσιαλισμό του που βεβαια ποτε τον ειχε αυτός για να μας τον δωσει. Δυστυχώς τα περί κεντροδεξιάς τα λεει και ο Σαμαράς

Ανώνυμος 31 Αυγούστου 2011 στις 7:18:00 μ.μ. EEST  

@ Ανώνυμο ¨6:54
(1) Αν αυτό το περιστατικό που λες με τα σκάφη του λιμενικού το συγκρίνεις με τα Ίμια του 1996 και το λες Ίμια ΙΙ, δεν έχω κανένα σχόλιο, ο καθένας μπορεί να κρίνει.
(2) Σε προκαλώ να μου πεις πού και πότε έγραψα ότι ο Καραμανλής είπε ξεκάθαρο "Όχι" στο σχέδιο Ανάν. Αυτό που έγραψα είναι ότι στήριξε το "Όχι" του Τάσσου. Παρέθεσα το κείμενο της δήλωσης και επιμένω ότι συνιστά στήριξη του Τάσσου. Μη μου λες ότι τα ίδια λόγια στήριξης τα κούμε χρόνια. Τον Απρίλιο του 2004 στην Κύπρο έρεε το αμερικανικό χρήμα υπέρ του "Ναι" (τα αποκάλυψε αυτά ο Ιγνατίου), είχαν κατέβει ο Ρόντος και ο Δρούτσας να πιέσουν εκ μέρους του Γιωργάκη, και ο Γιωργάκης βγήκε με ξεκάθαρο "Ναι" και κινδυνολογίες να επισκιάσει τον Τάσσο, το πρωί πριν το διάγγελμά του. Και μου λες ότι δεν έχει σημασία η δημόσια στήριξη του Καραμανλή, το "όχι στις κινδυνολογίες" και το "θα στηρίξουμε την Κύπρο ανεξαρτήτως αποτελέσματος;" Όποιος ξέρει από διεθνή διπλωματία καταλαβαίνει, όποιος δεν ξέρει δεν πειράζει.
(3) Τα υπόλοιπα αρνητικά που γράφεις ισχύουν (π.χ. μείωση θητείας, νταβατζήδες), αλλά κατά τη γνώμη μου είναι δευτερεύοντα σε σχέση με Κύπρο, Σκόπια και αγωγούς. Από κει και πέρα ο καθένας κάνει τη στάθμιση θετικών και αρνητικών κατά την κρίση του, έχεις κάθε δικαίωμα να κάνεις τη δική σου.

konion 31 Αυγούστου 2011 στις 8:26:00 μ.μ. EEST  

Ποιὰ ΑΟΖ καὶ κολοκύθια τούμπανα, ἐδῶ δὲν τολμᾶμε νὰ ἐπεκτείνουμε τὰ χωρικὰ ὕδατα στὰ 12ν.μ.
Ποιὸς θὰ μᾶς πάρη σοβαρά, ὡς πρὸς τὴν ἰσχύ μας ὡς κρᾶτος;

Ανώνυμος 1 Σεπτεμβρίου 2011 στις 4:47:00 μ.μ. EEST  

@30 Αυγούστου 2011 5:40:00 μ.μ.
Σε λίγο θα μας πεις οτι ο Ανδρέας Παπανδρέου ήταν αντιαμερικανός και ότι ο Καραμανλής έκανε περισσότερες παραχωρήσεις στους Αμερικανούς απο ότι ο Σημίτης και ο Γιωργάκης.
Τουλάχιστον ο Μεταξάς είπε και ένα ΟΧΙ στους δανειστές και αρνήθηκε να πληρώσει τοκογλυφικά χρέη. Ακόμα και τα οχυρά του Μπιζανίου όπως και όλες οι στρατιωτικές επιχειρήσεις επι Βενιζέλου, απο το Μεταξά έγιναν. Μια φορά δεν ηγήθηκε και πάθαμε τη Μικρασιατική καταστροφή. Ευτυχώς που δεν ήταν αριστερός και απλώς φυλάκιζε. Αν ήταν κομμουνιστής, τους αντίπαλους του θα τους έσφαζε με κονσερβοκούτια όπως έκανε η προοδευτική παράταξη. Έλεος πια με την προπαγάνδα. Όλη η ανθρωπότητα πάει μπροστά και στην Ελλάδα ακόμα πιστεύουν ορισμένοι οτι ο Σοσιαλισμός και η Αριστερά είναι μόνόδρομος. Ήμαρτον! 2011 έχουμε.
Και για να τελειώνουμε, όλα τα κόμματα είναι το ίδιο σάπια. Πρέπει να αφανιστούν και να ξεκινήσουμε με νέους, μορφωμένους ανθρώπους και απο την αρχή.

Ανώνυμος 1 Σεπτεμβρίου 2011 στις 10:44:00 μ.μ. EEST  

ΑΝΩΝΥΜΕ 1 Σεπτεμβρίου 2011 4:47:00 μ.μ. GMT+03:00
ΠΕΣΤΑ ΦΙΛΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΤΣΟΛΙΑΔΕΣ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΑΝΕ!

Η ΔΕΞΙΑ ΗΤΑΝ SOFT ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΚΟΚΚΙΝΗ ΑΠΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ
ΠΕΣ ΤΟΥΣ ΟΤΙ ΣΤΑΛΙΝ ΣΤΝΕΡΓΑΣΤΗΚΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΕΣ ΑΓΓΛΟΣΑΞΩΝΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ "ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΕΣ"
ΣΟΣΙΑΛ(Η)ΣΜΟΣ=ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ

Ανώνυμος 2 Σεπτεμβρίου 2011 στις 9:56:00 π.μ. EEST  

ρε ουστ αμερικανοτσολιάδες

Ανώνυμος 2 Σεπτεμβρίου 2011 στις 12:55:00 μ.μ. EEST  

@ 31 Αυγούστου 2011 6:38:00 μ.μ

"ο Σαμαράς έχει δεσμευτεί ότι θα καταργήσει το νόμο του Γιωργάκη περί ιθαγένειας."

Πόσες φορές θα ακούσουμε αυτή την αρλούμπα; Πήγε ποτέ στον Άγιο Παντελεήμονα; Συμπαραστάθηκε έμπρακτα στον δοκιμαζόμενο από την λαθρομετανάστευση Έλληνα; Με τους λαϊκισμούς, δουλειά δεν γίνεται. Γιατί δεν συμπαραστάθηκε στον Καρατζαφέρη, που ζήτησε αμέσως ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ για τον λαθρονόμο; Ήξερε ότι θα υπερψηφισθεί, δεν το ήξερε; Και τώρα λέει ΟΤΑΝ (και πότε και αν) έλθει και ιστορίες για αγρίους.

Οδυσσέας 2 Σεπτεμβρίου 2011 στις 2:03:00 μ.μ. EEST  

@ Ανώνυμο 12.55:
Αφού λες (πολύ σωστά) ότι "με τους λαϊκισμούς δουλειά δε γίνεται", τι ρωτάς γιατί ο Σαμαράς δε στήριξε την πρόταση Καρατζαφέρη για δημοψήφισμα; Αφού έτσι κι αλλιώς η πρόταση δε θα έπαιρνε την απαραίτητη πλειοψηφία βουλευτών, ήταν άλλο ένα πυροτέχνημα από τα γνωστά του Κωλοτούμπα (βλ. και "θα παραιτήσω όλους τους βουλευτές μου για να γίνουν εκλογές, κλπ. κλπ.) Ο μόνος τρόπος για να καταργηθεί ο νόμος Ραγκούση είναι να υπάρξει κοινοβουλευτική πλειοψηφία που θα τον καταργήσει. Τόσο απλό. Αυτό είπε κι ο Σαμαράς. Τα υπόλοιπα είναι για τσαρλατάνους.

Ανώνυμος 3 Σεπτεμβρίου 2011 στις 1:45:00 μ.μ. EEST  

1 Σεπτεμβρίου 2011 4:47:00 μ.μ. GMT+03:00

Ο Ανδρέας αν δεν ήταν αντιαμερικανός, όπου χρειάστηκε συγκρούστηκε μαζί τους, έδιωξε αρκετές από τις βάσεις τους από την Ελλάδα και γενικά στα εθνικά θέματα άσκησε μια πατριωτική πολιτική.Ο Σημίτης αν και επέδειξε μια ασυγχώρητη λιγοψυχία στη κρίση των Ιμίων, στα εξωτερικά θέματα είχε όπως και ο Γιώργος, μια πολιτική κατεύθυνση-επιλογή, να μπούμε στην ΟΝΕ.Μπορεί κανείς ακόμη και να διαφωνεί για αυτή την επιλογή, όμως κάτι γινόταν.Ο Καραμανλής απλά ακολουθούσε τα γεγονότα και κρύβονταν πίσω από τον Παπαδόπουλο στο σχέδιο Ανάν χωρίς να τον στηρίζει ΚΑΘΟΛΟΥ.Το αντίθετο μάλιστα.Γενικά πες μου έναν(1) τομέα που μπορείς να βρεις κάτι θετικό για τη 5ετία 2004-2009.

ΚΑΡΑΒΑΣ 1974 3 Σεπτεμβρίου 2011 στις 5:54:00 μ.μ. EEST  

Δυστυχώς σε Κύπρο και Ελλάδα τα … ψηλά δώματα έχουν καταληφθεί από Καρεκλοκένταυρους / νεο-οθωμανούς / ραγιάδες / ηττοπαθείς / κυνηγούς του ΄εφικτού΄/ θαυμαστές των νεοσουλτάνων της άγκυρας / δήθεν προοδευτικούς / πολυ-πολιτισμικούς / διεθνιστές. Γεμίσαμε με δήθεν προοδευτικά άτομα ή και ομάδες που σε συνεργασία με διεθνείς οργανισμούς, επιδιώκουν την κατεδάφιση ότι ελληνικού υπάρχει σε Κύπρο και Ελλάδα, αρχίζοντας από την αποδιοργάνωση της συνοχής του ελληνικού έθνους, υιοθετώντας την παραμόρφωση της ιστορίας μας, την εξάλειψη του ελληνικού πολιτισμού, ξεπουλώντας ή απλώς μη διεκδυκώντας εθνικά συμφέροντα σε Κύπρο, Αιγαίο, Θράκη, Μακεδονία, Ήπειρο.
ΑΓΓΕΛΙΑ:
Ζητούνται ΗΓΕΤΕΣ που θα θέσουν τέρμα στο κατήφορο που έχουν πάρει και στα οικονομικά θέματα μα κυρίως στα εθνικά, Κύπρος και Ελλάδα. Ζητούνται ΗΓΕΤΕΣ που θα δώσουν πίσω στον λαό την χαμένη του αυτοπεποίθηση, αξιοπρέπεια και ηθικό, που θα επαναφέρουν την αγάπη για την Πατρίδα και την Οικογένεια, που θα ενώσουν τον Λαό.
Ξυπνάτε Έλληνες, ξεκολλήστε από τους καναπέδες και ενωμένοι ας αντιμετωπίσουμε, ας ξεσκεπάσουμε και ας απομονώσουμε και τους έσω και τους έξω εχθρούς.

Ανώνυμος 5 Σεπτεμβρίου 2011 στις 9:20:00 μ.μ. EEST  

ΑΝΩΝΥΜΕ 1 Σεπτεμβρίου 2011 4:47:00 μ.μ. GMT+03:00
Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΑΓΡΟΦΥΛΑΚΗ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΘΑ ΕΚΑΝΕ ΧΩΡΟΦΥΛΑΚΗ ΟΠΩΣ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ. ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΧΑΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗ, ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΕΠΑΡΧΙΑ ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΡΗΜΑΞΕΙ ΣΤΗΝ ΚΛΕΨΙΑ ΟΙ ΛΑΘΡΟ ΚΑΙ ΜΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΓΕΜΙΣΕ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ

Ανώνυμος 8 Σεπτεμβρίου 2011 στις 8:12:00 μ.μ. EEST  

Και η ΝΔ ψήφισε υπέρ για το ΤΖΑΜΙ...!
Λοιπόν τι περιμένεις;
Δεν υπάρχουν Έλληνες ηγέτες. Τέλος!

TheEllinas1 11 Σεπτεμβρίου 2011 στις 4:56:00 μ.μ. EEST  

τι να πει κανεις πηλιογούσηδες και εφιάλτες υπήρχανε πάντα στο πάνθεο τον ελλήνων.
ξαναμασιμενι μπουκιά αλλα πάντα επίκαιρη : Οι ΕΧΘΡΟΙ είναι εντός τον Τειχών μονο μια λύση υπάρχει Αδέρφια σkινί και σαπούνι για τα τομάρια που μας κυβερνούν
φιλικά

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP