Μαθήματα τουρκικής και κορανιού στην Κω..

Σάββατο 27 Αυγούστου 2011

Τούρκοι δάσκαλοι από τη Σμύρνη διδάσκουν την τουρκική γλώσσα και παραδοσιακούς χορούς σε παιδιά μουσουλμάνων στην Κω, σύμφωνα με την εφημερίδα "Μπουγκιούν".Στο δημοσίευμα αναφέρονται τα παιδιά ως τουρκόπουλα, στα οποία οι εθελοντές δάσκαλοι Λεβέντ Ουνγκάνερ και Αϊντίν Πεχλιβάν διδάσκουν εδώ και 2 μήνες την τουρκική, η οποία δεν διδάσκεται επισήμως στα σχολεία και παραδοσιακούς χορούς.

Ο δάσκαλος Ουνγκάνερ, ο οποίος διδάσκει την τουρκική, εδώ και δυο μήνες παραδίδει έξι ώρες την ημέρα μαθήματα τουρκικής γλώσσας σε 58 παιδιά, ενώ ο Πεχλιβάν επι 2 ώρες την ημέρα μαθαίνει σε 43 παιδιά παραδοσιακούς χορούς. Οι δάσκαλοι διδάσκουν με βιβλία που έχουν φέρει εκεί από την Τουρκία και τα μαθήματα παραδίδονται στο Πολιτιστικό Σύνδεσμο Αδελφοσύνης και Αλληλεγγύης Μουσουλμάνων.

Από την άλλη, προστίθεται, ο ιμάμης του τεμένους Ντεφτερντάρ, που είναι ένα από τα δύο τεμένη στο νησί, Χαγιατί Χότζα παραδίδει στις γυναίκες μαθήματα θρησκευτικών. Ο ίδιος Σύνδεσμος παράσχει βοήθεια σε 126 μουσουλμάνους Τούρκους - όπως αναφέρεται - που είναι φτωχοί και έχουν ανάγκες σε τρόφιμα. Πέραν αυτού δίδει τρόφιμα και στον οίκο απόρων όπου διαμένουν Χριστιανοί. Οι κάτοικοι της Κω φιλοξενούν επίσης τους δασκάλους στα σπίτια τους και υποστηρίζουν τις υπηρεσίες που προσφέρουν, καταλήγει το δημοσίευμα.

http://kathimerini.com.cy/



Και παράλληλα...Ειδησεογραφική ιστοσελίδα Sondakika.com 26-8-2011

Τουρκικό ιφτάρ σε Ελληνικό νησί 26-8-2011

μτφ tourkikanea.gr

O Σύλλογος νήσων Αιγαίου θα παραθέσει ιφτάρ στο νησί Ιστάνκιοϊ (Κως) της Ελλάδας

O Σύλλογος νήσων Αιγαίου υπό την προεδρία του πρόεδρου του δικηγόρου Μουράτ Ουνγκανέρ στις 27 Αυγούστου θα παραθέσει ένα ιστορικό γεύμα-ιφτάρ στο διάσημο νησί της Ιστάνκιοϊ (Κως), όπου γεννήθηκε ο διάσημος ιατρός Ιπποκράτης.

Στο νησί αυτό όπου ακόμη ζούνε 2000 Τούρκοι μπορεί κάποιος με το καταμαράν να πάει σε 45 λεπτά από το λιμάνι του Μπόντρουμ. Ζούνε κυρίως στο χωριό Πλατάνι και στο κέντρο της Κω. Παρά το ότι υπάρχουν πολλά τζαμιά στο νησί μόνο δύο είναι ανοιχτά για προσευχή. Στο ιφτάρ που οργανώνεται το Σάββατο καλεσμένοι είναι οι Τούρκοι ομογενείς του νησιού.

Επίτιμος καλεσμένος στο ιφτάρ θα είναι ο βουλευτής Σμύρνης και πρόεδρος του Κέντρου Στρατηγικών Ερευνών Βαλκανίων Ριφάτ Σαίτ.

Σε αυτή τη σημαντική διοργάνωση θα μετάσχουν από την Τουρκία ο πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Βαλκανικών Συλλόγων Εκρέμ Σελιμέρ, ο Γ.Γ. της Ομοσπονδίας Βαλκανικών Συλλόγων Σμύρνης Εντέρ Οζτούρκ, το μέλος του Δ.Σ. της ομοσπονδίας καθηγητής Κοράι Βασόλ, ο δημοσιογράφος-συγγραφέας Τιμουτσίν Γκιουντέμ και πολλά μέλη Βαλκανικών συλλόγων. Στο γεύμα ιφτάρ δίπλα στον πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Αλληλεγγύης Μουσουλμάνων Κω έχουν κληθεί και οι Τούρκοι ομογενείς που ζούνε στο νησί.

Σχόλιο : Αυτοί οι ευλογημένοι στο ΥΠΕΞ για ποιό λόγο δίνουν βίζα σε όλους αυτούς ; Δεν βλέπουν ότι τείνουν να δημουργήσουν θέμα ; Ή απλά δεν τους νοιάζει ;

http://tourkikanea.gr/2011/08/26/istankoy/#more-9091

1 σχόλια:

Ανώνυμος 27 Αυγούστου 2011 στις 8:04:00 μ.μ. EEST  

Αυτη ειναι η "ιπια" γραμμη της Τουρκιας πλεον. Δημιουργουν "μειονοτητες" εκει που δεν υπαρχουν, ωστε σε 10 χρονια, να εχουν λογο ειτε για "προστασια" μειονοτητας μεσω εισβολης ( οπως εγινε στην Κυπρο ), ειτε για να ασκησουν πλεον πολιτικη μεσω της "μειονοτητας". Το προβλημα (για εμας) με αυτο το σχεδιο που προωθουν στην Θρακη, Κομοτηνη και οπως φενεται τωρα πλεον, Κω, ειναι οτι υπαρχει ενα χρονικο περιθωριο αντιδρασης: Τωρα. Εαν δεν αντιδρασουμε τωρα, σε 10 χρονια που ο πλυθησμος τους θα ειναι μεγαλυτερος, θα ειναι πλεον δυσκολη η οποια αντιδραση χωρις αιματοχυσια...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP