"Παρεξήγηση" η αύξηση της θητείας....

Κυριακή 21 Αυγούστου 2011

Του Μάνου Ηλιάδη

Τέσσερις μόλις μέρες μετά από την συνέντευξη του στην Ημερησία (7 Αυγούστου) σχετικά με το θέμα της αυξήσεως της θητείας την οποία προέβαλλε ιδιαίτερα ο ΚτΕ της προηγούμενης εβδομάδας, ο ΥΕΘΑ κ.Π.Μπεγλίτης με δύο αλλεπάλληλες συνεντεύξεις του (μια στον Real FM στις 11 Αυγούστου και και μια στο Έθνος της Κυριακής στις 14 Αυγούστου) υπαναχώρησε πλήρως απο αυτό που είχαμε όλοι καταλάβει απο τις πρώτες του δηλώσεις.Ότι επέκειτο δηλαδή απόφαση για αύξηση της διάρκειας της θητείας, ενός θέματος που όλοι γνωρίζουν, μεταξύ των οποίων και ο κ.Μπεγλίτης, ότι αποτελεί το κυριότερο πρόβλημα των ΕΔ της χώρας.

Kόσμος του Επενδυτή 20-8-2011

26 σχόλια:

Ανώνυμος 21 Αυγούστου 2011 στις 11:12:00 π.μ. EEST  

Ένα καλό πράγμα σκέφτηκε να κάνει, και το πήρε πίσω

Ανώνυμος 21 Αυγούστου 2011 στις 12:29:00 μ.μ. EEST  

Κάποιοι πρέπει να αλλάξουν πλευρό...

Θέραπς 21 Αυγούστου 2011 στις 6:21:00 μ.μ. EEST  

''Κυβερνούν''/''κυβέρνησαν'' την χώρα μας πραγματικά ανθρωπάκια και παπατζήδες ολκής.

Κανένας σ ο β α ρ ό ς ;;;

Ανώνυμος 21 Αυγούστου 2011 στις 6:25:00 μ.μ. EEST  

Εάν χρειαστεί, επιστρέφω στην Ελλάδα και, 40 χρονών, πάω να ξαναυπηρετήσω θητεία,
απάτριδες, αντίθεοι, δειλοί.

Τι να πρωτοθυμηθούμε;
Οτι τα τελευταία δέκα χρόνια διά νόμου απαγορευόταν στους εφέδρους να υπηρετήσουν στα ΟΥΚ; Ποιό σατανικό μυαλό τα σκέφτηκε όλα αυτα;

ΑΧΕΡΩΝ 21 Αυγούστου 2011 στις 8:01:00 μ.μ. EEST  

Εγω παντως σας το ειχα πει,δλδ μην χαιρεστε προκαταβολικα.

Ανώνυμος 21 Αυγούστου 2011 στις 11:47:00 μ.μ. EEST  

μάλλον πρέπει να πάμε σε ελβετικού τύπου θητεία, 100% εκπαίδευση, καθόλου αγγαρείες και σκοπέτα, αξιοπρεπής αποζημίωση και δυνατότητα εκπλήρωσης της τμηματικά. Μόνο έτσι θα πεισθούν οι νέοι ότι δεν αποτελεί πρόβλημα αλλά πλεονέκτημα για το μέλλον τους.

Ανώνυμος 22 Αυγούστου 2011 στις 5:04:00 μ.μ. EEST  

Εννοείς ανώνυμε 21 Αυγούστου 2011 11:47:00 ότι εν καιρώ πολέμου οι καμαριέρες θα καθαρίζουν τους κοινόχρηστους χώρους και κάποιοι άλλοι θα φυλάνε σκοπιά στο μέτωπο αλλά όχι οι φαντάροι;

Κυρίως για οικονομικούς λόγους, αλλά και για λόγους σκληραγωγίας, τα παραπάνω είναι απαραίτητα. Κάθε κλάδος έχει τα δικά του σώματα ειδικών δυνάμεων. Οποιος θέλει εκπαίδευση την παίρνει. Οι περισσότεροι βέβαια (ισως και εγώ) περιμένουν τη μαμά τους να τους πλύνει τα ρούχα.

Ανώνυμος 22 Αυγούστου 2011 στις 10:38:00 μ.μ. EEST  

κατ'αρχάς στις ειδ. δυνάμεις δεν υπάρχει εκπαίδευση για τους κληρωτούς, τα πεν/κεν/ειδικότητες ειναι της πλάκας και απο εκει και πέρα κάργα αγγαρείες και σκοπέτα, ίσως παλιά ήταν αλλιώς πλέον όχι.

Σκληραγωγία δεν πετυχαίνεις με το να στέλνεις τον φαντάρο συνέχεια στις σκοπιές και στις αγγαρείες, έτσι τον καις, πρέπει να κάνει και αυτά αλλά κυρίως ρεαλιστική εκπαίδευση, ασκήσεις, κτλ.

Ανώνυμος 23 Αυγούστου 2011 στις 9:32:00 π.μ. EEST  

Αγγαρείες για τους αντιρησσιες συνείδησης, για όσους επιθυμούν κοινωνική θητεία (τους εχει δει ποτέ κανένας τι κάνουν;) για τους ποινικους κρατουμενους που καθονται αραχτοι σημερα στις φυλακες και κανουν μεταπτυχιακο στο εγκλημα. Οριστε μια καλη ιδεα: να μεταφερουμε τους κρατουμενους σε στρατοπεδα καθε μερα για να κανουν εργασιες. Θα βοηθήσει στον σωφρονισμό τους. Ιδέες πάντα θα υπάρχουν αφού λεφτά δεν υπάρχουν.
Τον ρουχισμό του αμερικανικού στρατού τον ράβουν κρατούμενοι.

Ανώνυμος 23 Αυγούστου 2011 στις 12:35:00 μ.μ. EEST  

Μήπως να κάνουν και οι αξ-υπαξ-εμθ-εποπ και δε συμμαζεύεται καμιά δουλειά που πληρώνονται κιόλας; Έχουν βολευτεί αρκετοί αργόμισθοι στη συγκεκριμένη συντεχνία.

Ανώνυμος 23 Αυγούστου 2011 στις 3:27:00 μ.μ. EEST  

Για τις αγγαρείες και σκοπιές, αυτές είναι οι διαταγές. Αν το έθνος έχει αυτές τις ανάγκες τότε τις κάνεις.

Οσο αναφορά την μη εκπαίδευση των κληρωτών στις ειδικές δυνάμεις ξαναρωτάω: Ποιό σατανικό μυαλό τα σκέφτηκε όλα αυτά;

Ανώνυμος 23 Αυγούστου 2011 στις 4:36:00 μ.μ. EEST  

Τι έγινε, σας θίξαμε τη συντεχνία;

Ανώνυμος 24 Αυγούστου 2011 στις 2:02:00 π.μ. EEST  

@ 23 Αυγούστου 2011 3:27:00 μ.μ.

Aυτοί που πλασσάρουν το κλισέ του μικρού και ευέλικτου εππαγγελματικού στρατού και με τα φιάσκο των ΟΠΥ/ΕΠΥ/ΕΠΟΠ ούτε την μειωμένη απόδοση των κλάσσεων αντιμετώπισαν, ούτε την επιχειρησιακή ετοιμότητα ανέβασαν.

Ανώνυμος 24 Αυγούστου 2011 στις 3:45:00 μ.μ. EEST  

@ Ανώνυμος 24 Αυγούστου 2011 2:02:00 π.μ.

Αυτό θα περίμενα και έγώ. Αυτά τα κλισε είναι για γενική κατανάλωση και για να ρίξουν στάχτη στα μάτια του λαού που έχει βασανιστεί όσο κανείς άλλος ανά τα χρόνια.

@ 23 Αυγούστου 2011 4:36:00 μ.μ.

Πές μας και εμάς τι εννοείς με τη λέξη "συντεχνίες". Εάν αναφέρεσαι σε παράνομες δραστηριότητες τότε πρέπει να κάνεις μία καταγγελία.
Εάν αναφέρεσαι στο ότι συντεχνίες υποβιβάζουν το αξιόμαχο του έθνους, τότε συμφωνώ.

--Κληρωτός ΠΝ 89Δ--

Ανώνυμος 24 Αυγούστου 2011 στις 5:39:00 μ.μ. EEST  

@24 Αυγούστου 2011 3:45:00 μ.μ. GMT+03:00

Εννοώ τη συντεχνία των στρατιωτικών, η οποία έχει βολευτεί επί δεκαετίες με τις στρατιές των άμισθων κληρωτών που λύνουν προβλήματα και καλύπτουν πάγιες ανάγκες και κρίσιμα καθήκοντα, προκειμένου οι κύριοι να τα φορτώνουν στον κόκορα. Εγώ που υπηρέτησα στο ΣΞ πριν από λίγα χρόνια έβγαλα το θλιβερό συμπέρασμα ότι πρόκειται για ένα κάστρο γραφειοκρατίας που μόνο χαρτιά πάνε κι έρχονται. Από οργάνωση και αξιόμαχο ας το αφήσουμε. Ας με διαψεύσουν οι φίλοι ένστολοι...

Ανώνυμος 24 Αυγούστου 2011 στις 9:11:00 μ.μ. EEST  

Συμφωνω οτι στρατιωτικοι και ως επι το πλειστον μη μαχιμων ειδικοτητων τα εχουν φορτωσει στον κοκορα λογω φυγοπονιας ή αφου στο παραμικρο στραμπουλιγμα του στρατιωτη κρεμεται η σπαθη απο πανω τους. Εκπαιδευση χωρις ιδρωτα/σχετικη ταλαιπωρια, διαθεσιμο χρονο και εξοπλισμο δεν γινεται.
Οι πολιτικοι τα εχουν φορτωσει στους αμερικανους και ησυχαζουνε.

Συμφωνω για την καταναγκαστικη εργασια των κρατουμενων στα στρατοπεδα και σε καθε δημοσια χειρωνακτικη εργασια και την εργασια των αντιρρησιων ή εναλλακτικης θητειας κοπριτών

Ανώνυμος 24 Αυγούστου 2011 στις 9:30:00 μ.μ. EEST  

Θητεια τουλαχιστον 24 μηνων για τους ανδρες
θητεια και για τις γυναικες 9 μηνων σε θεσεις διοικητικες και ΔΜ
Εθελοντικη εφεδρεια για οσους/ες επιθυμουν να προσφέρουν και μετα την θητεια
Λιγοτεροι ανδρες στην ΠΑ και στο ΠΝ
Συχνοτερη εκπαιδευση των εφεδρων
Ρεαλιστικη εκπαιδευση μαχητου ελαφρου πεζικου σε ολους τους ανδρες χωρις φειδω στα μεσα (πυρομαχικα, εξοπλισμο)

ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΥΦΕΞΑΛΑ ΚΑΙ ΜΗΝ ΑΠΟΡΕΙΤΑΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΦΟΥ ΑΥΤΟ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΘΕΛΟΥΝ
ΕΑΝ ΔΕΝ ΓΙΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΔΩ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΛΕΜΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΕΩΣ ΟΤΟΥ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΜΠΑΜ

Ανώνυμος 26 Αυγούστου 2011 στις 1:03:00 μ.μ. EEST  

H λύση στο πρόβλημα, είναι οι πολίτες-οπλίτες, οι εθελοντές έφεδροι που αυτή την στιγμή, ασκούνται ανα την Ελλάδα με δικά τους έξοδα, αφήνοντας πίσω τις οικογένειες τους, την καλοπέραση, τα οικονομικά προβλήματα.
Το εφεδρικό κίνημα πρέπει να στηριχθεί από το στρατό και την πολιτεία για να αναπτυχθεί και να δώσει τις απαραιτητες εκείνες δυναμεις για την δημιουργία αξιόμαχου στρατεύμετος.
Δεν είναι δυνατόν τα εφεδρικά σωματεία να παρακαλάνε την ηγεσία πολιτική και στρατιωτική για εκπαίδευση, για χορήγηση χώρων ασκήσης και στέγασης, για κλήση σε εθνικές ασκήσεις, για αλλαγή στρατολογικής κατάστασης και να μην υπάρχει καμία ανταπόκριση, την ίδια στιγμή που διαπρέπουν σε διεθνής ασκήσεις και προσφέρουν ενεργά στην πολιτική προστασία.
Ας αναλογιστούμε τι μήνυμα θα περνούσε στην κοινωνία και στους εχθρούς και φίλους αν έβλεπαν, τα Σ-Κ να ασκούναι στα στρατόπεδα και στα πεδία ασκήσεων οι εθελοντές έφεδροι, και να προστέχουν στις διάφορες καταστάεις κρίσεως, με το εξοπλισμό τους έτοιμο από τα σπίτια τους, εκπαιδευμένοι άρτια και με υψηλό ηθικό.
Οι εθελοντές έφεδροι που επανδρώνουν τα εφεδρικά σωματεία κάνουν το καθήκον τους και δηλώνουν το παρόν υπηρετώντας μαι ιδέα 2500χρόνων αυτή του πολίτη-οπλίτη, ας πράξει το καθήκον της και η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία.
ΣΕΛΕΥΚΟΣ

Ανώνυμος 28 Αυγούστου 2011 στις 12:16:00 π.μ. EEST  

Ώστε η λύση είναι οι παραστρατιωτικές ομάδες; Σε δημοκρατικές κοινωνίες τέτοια πράγματα δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτά. Απλά κάποιοι μπερδεύετε την ταινία "300" με την πραγματικότητα.

Λεωνίδας

Οδυσσέας 28 Αυγούστου 2011 στις 12:35:00 π.μ. EEST  

@ Λεωνίδας:
Τα "δημοκρατικά" σου κλισεδάκια είναι τυπικό γνώρισμα των ασχέτων. Καμία σχέση με "παραστρατιωτικές ομάδες" δεν έχουν τα εφεδρικά σωματεία. Ούτε υποκίνηση ούτε εξάρτηση από το κράτος έχουν (ούτε καν βοήθεια εδώ που τα λέμε) και φυσικά ούτε τους ύποπτους και αδιαφανείς σκοπούς που υπαινίσσεται ο όρος. Μιλάμε για νομικά πρόσωπα με δημοσιευμένα και εγκεκριμένα καταστατικά.
Και επειδή λες ότι σε δημοκρατικές κοινωνίες δε γίνονται αποδεκτά τέτοια πράγματ, η Ελβετία σου πέφτει αρκετά δημοκρατική για τα γούστα σου;
Γιατί εκεί το κράτος διευκολύνει τους εφέδρους, δεν τους βάζει εμπόδια όπως εδώ...

Ανώνυμος 28 Αυγούστου 2011 στις 2:41:00 μ.μ. EEST  

εκπαιδευση δεν γίνεται στον στρατό γιατί φοβούνται ότι στην επόμενη διαδήλωση αν οι διαδηλωτές ειναι εκπαιδευμένοι θα πάρουν τα σώβρακα απο τα ματ και τους άλλους μπάτσους. Έφεδροι οπλίτες/κληρωτοί κτλ καλό ειναι να κουβαλάνε μόνο τίποτα καφέδες και τυροπιτες.

AegeanHawk 28 Αυγούστου 2011 στις 6:37:00 μ.μ. EEST  

Αθήνα 28 Αυγούστου 2011

Ανοικτό ενδεχόμενο αύξησης της στρατιωτικής θητείας αφήνει σε συνέντευξή του στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία ο υπουργός Άμυνας Πάνος Μπεγλίτης.

Συγγκεκριμένα, ερωτηθείς γιατί πρόκειται να αυξηθεί η θητεία, ενώ στις περισσότερες (ευρωπαϊκές) χώρες μειώνεται, ο κ. Μπεγλίτης, λέει:

«Προφανώς οι χώρες της Ευρώπης στις οποίες αναφέρεστε δεν αντιμετωπίζουν τις προκλήσεις και τις απειλές που αντιμετωπίζει η χώρα μας. Η ιστορία και η γεωγραφία πρέπει να συνεχίσουν να μας διδάσκουν. Η εθνική άμυνα και η ασφάλεια της Ελλάδας είναι πολύ σοβαρή υπόθεση για να αφεθεί η διαχείρισή της σε "φιλελευθεριάζουσες" αντιλήψεις».

Ο υπουργός Άμυνας δεν διευκρινίζει τον χρόνο και το μέγεθος της αύξησης, λέγοντας ότι αυτή την περίοδο εξετάζει τα δεδομένα ώστε σύντομα να λάβει τις σχετικές αποφάσεις.

«Μελετώ τα στοιχεία, τις ανάγκες και τα κενά που υπάρχουν. Οι αποφάσεις θα ληφθούν σε ευθετότερο χρόνο», σημειώνει.

Ανώνυμος 29 Αυγούστου 2011 στις 1:12:00 μ.μ. EEST  

Μόλις κάποιος πάει να κάνει κάτι λογικό σε αυτόν τον παραλογισμό που βιώνουμε σε κάθε έκφανση της πολιτικής, οικονομικής και κοινωνικής ζωής στην χώρα, αρχίζουν τα τηλέφωνα και οι πιέσεις και υπαναχωρεί, αλλιώς πεθαίνει πολιτικά. Εμείς οι ίδιοι οι πολίτες απειλούμε και εκβιάζουμε τους απαράδεκτους πολιτικούς μας.

Ανώνυμος 29 Αυγούστου 2011 στις 2:22:00 μ.μ. EEST  

Αν όσοι θεωρούν ότι η Ελλάδα έχει ανάγκη από αξιόμαχη εφεδρεία και έιναι πολίτες - οπλίτες πασχίζοντας με κόπο, χρόνο και δικά τους μέσα, να είναι ετοιμοπόλεμοι και προσφέροντας το εθελοντικό τους έργο κάθε φορά που η πατρίδα το χρειάζεται βάζοντας σε κίνδυνο ακόμα και την ζωή τους σε πυρκαγιές, διάσώσεις κλπ θεωρούνται παραστρατιωτικές οργανώσεις, είναι γιατί στην δημοκρατία μας κυβερνούν καρεκλοκένταυροι και νενέκοι.
ΣΕΛΕΥΚΟΣ

Ανώνυμος 29 Αυγούστου 2011 στις 8:19:00 μ.μ. EEST  

Υπάρχουν αρκετά σωματεία,ΛΕΦΕΔ, ΠΕΝΕΦΥΟ,ΣΕΕΔΑ,ΠΣΕΕΔ τα οποία δραστηριοποιούνται ανά την επικράτεια, τόσο εκπαιδεύοντας τους εφέδρους σε στρατιωτικά αντικείμενα, όσο και σε θέματα πολιτικής προστασίας.
Αυτό που χρειάζεται είναι να ''ανοίξουν'' τα στρατόπεδα για αυτούς , να παρασχεθεί εκπαίδευση από τα στελέχη του στρατού, ώστε να δημιουργηθεί μια αξιόμαχη εφεδρεία. ποιοτικά και ποσοτικά.

Ανώνυμος 30 Αυγούστου 2011 στις 11:23:00 μ.μ. EEST  

ΠΟΛΙΤΕΣ-ΟΠΛΙΤΕΣ

Είμαι πολίτης-οπλίτης, γιατί είναι η ίδια μας η ιστορία, είναι ο ίδιος μας ο πολιτισμός, είναι η εξήγηση του ποιοί είναι οι Έλληνες, είναι μια διαδρομή 2.500 ετών.
Συμμετέχω ενεργά σε εφεδρικό σωματείο, αφήνοντας πίσω οικογενειακές και επαγγελματικές υποχρεώσεις και δίνω το παρόν ψυχή τε και σώματι ,για να υπηρετήσω μια ιδέα 2.500 ετών, αυτή του πολίτη –οπλίτη και να την κάνω σύγχρονο θεσμό και μέσω αυτού να σηκώσω ψηλά το έθνος μας, που έχει πέσει χαμηλά και κινδυνεύει.

Συμμετέχω ως ΠΡΟΜΑΧΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ,από καθήκον και ιερή υποχρέωση προς την πατρίδα μου, για να δείξω σε όλους, πως υπάρχουν Έλληνες με πίστη και αγάπη για την πατρίδα έτοιμοι για θυσία και για να βλέπω την σημαία και τα λάβαρα μας να κυματίζουν ψηλά όπως πρέπει.

Η εφεδρεία είναι προσκλητήριο παρόντων.
Καλώ όλους τους εφέδρους σε συστράτευση, και την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία να αναλάβει τις ευθύνες της, στηρίζοντας έμπρακτα το εφεδρικό κίνημα.

Χαιρετίζω, τιμώ και στηρίζω από τα βάθη της ελληνικής ψυχής μου, την αξιέπαινη προσπάθεια των πολιτών-οπλιτών και δηλώνω προς όλους ότι θα είμαι παρόν, έτοιμος για όλα, οποτεδήποτε και οπουδήποτε η πατρίδα με χρειαστεί, τηρώντας την παρακαταθηκη των προγόνων μου ‘’ Η ΤΑΝ Ή ΕΠΙ ΤΑΣ’’

Ζήτω η εφεδρεία

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP