Συμφωνία ισραηλινής εταιρείας με την Noble για συμμετοχή στις εξορύξεις στην κυπριακή ΑΟΖ

Πέμπτη 25 Αυγούστου 2011

Συμφώνησαν σε όλα η ισραηλινή εταιρεία Delek με την αμερικανική Noble για συμμετοχή στις εξορύξεις που θα γίνουν στο οικόπεδο 12 της κυπριακής ΑΟΖ.

Η Delek ανακοίνωσε πως υπέγραψε σχετική συμφωνία με τη Noble Cyprus, αλλά και την Avner Oil and Gas Ltd σχετικά με ερευνητικές δραστηριότητες στο οικόπεδο 12. Στην ανακοίνωση προστίθεται πως η Κυπριακή Δημοκρατία θα μπορεί να αποφασίσει αν θα επιτρέψει τη συμμετοχή της Delek και της Avner στις έρευνες μέχρι την 1η Αυγούστου 2013.

Με τη συμφωνία,Delek και Avner θα αναλάβουν το 15% των εξόδων που θα κάνει η Noble για ερευνητικές εργασίες συμπεριλαμβανομένων εξορύξεων, αξιολογήσεων, ανάπτυξης ακόμα και παραγωγής.

Παράλληλα, μέχρι την 1η Αυγούστου 2013, η Delek Drilling Management και η Avner Oil and Gas θα δικαιούνται να μεταφέρουν τα δικαιώματα τους από τη συμφωνία σε οποιοδήποτε τρίτο μέρος, το οποίο θα γίνει αποδεκτό από τη Νoble, αλλά θα λάβει την έγκριση και των κυπριακών αρχών.

Σε περίπτωση που η Κυπριακή Δημοκρατία δεν εγκρίνει τη συμμετοχή των δύο εταιρειών και η Noble ανακοινώσει «εμπορικά ευρήματα» στο οικόπεδο 12, τότε θα δικαιούνται επιστροφή των χρημάτων που συνέβαλαν στο συνεταιρισμό από τη Noble, αναφέρει η συμφωνία.

Παράλληλα, μέχρι την έγκριση από την κυπριακή κυβέρνηση, οι δύο εταιρείες δεν θα έχουν καμία πρόσβαση σε πληροφορίες που σχετίζονται με το οικόπεδο 12, οι οποίες είναι εμπιστευτικές.

Εξάλλου, η εταιρεία Cairn Energy, από τους μεγαλύτερους στο είδος του οργανισμούς, ενδιαφέρεται για επέκταση των ερευνητικών της δραστηριοτήτων στον τομέα της ενέργειας και στην Κύπρο, όπως αναφέρει δημοσίευμα των Financial Times και σύμφωνα με την παρουσίαση των εξαμηνιαίων αποτελεσμάτων της εταιρείας.

www.in.gr - Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

1 σχόλια:

ΚΑΡΑΒΑΣ 1974 29 Αυγούστου 2011 στις 7:39:00 μ.μ. EEST  

Είναι να αναρωτιέται κάποιος, πώς μια κυβέρνηση που παρέλαβε αποθεματικό πλεόνασμα μισού δισεκατομμυρίου, και κατάφερε μέσα σε τρία χρόνια να το εξαφανίσει σε ...΄κοινωνικές παροχές΄΄(κυρίως προς αλλοδαπούς και ...φίλους), που κατάφερε να βυθίσει την Κύπρο στο σκοτάδι, που κατάφερε να αυξήσει σε τέτοια επίπεδα το δημοσιονομικό έλλειμμα που μας έχει φέρει προ των πυλών του μηχανισμού στήριξης, Πώς αυτή η κυβέρνηση θα μπορέσει να διαχειριστεί ένα τόσο καυτό και κρίσιμο θέμα όπως αυτό του φυσικού αερίου??
Μα φυσικά ... με τον διορισμό της κα Πραξούλλας Αντωνιάδου Κυριάκου !!!!!
Της κα Πραξούλλας που τον Φεβρουάριο του 2010 έτρεξε να υποβάλει τα σέβη της και να φωτογραφηθεί χαμογελαστή και απαστράπτουσα πλάι στον πρωθυπουργό του αττίλα, τον νεοσουλτάνο κ. Ερτογάν και τον κ Μπαγίς, όταν αυτοί επισκέφτηκαν την κατεχόμενη Κύπρο. Την κα Πραξούλλα που έμπλεξε και το εγκώμιο του κ. Ερτογάν σε δηλώσεις της στο κυπριακό κρατικό κανάλι, που η συμπεριφορά της απέναντι στους τουρκαλλάδες παραπέμπει στο Σύνδρομο της Στοκχόλμης. Αυτή ήταν η επιλογή του κ. Χριστόφια για να διαχειριστεί / να προίσταται στις διαπραγματεύσεις για το θέμα του φυσικού αερίου ....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP