Διαμαρτύρονται οι Έφεδροι για την εχθρική στάση του ΓΕΣ

Σάββατο 21 Ιουνίου 2008

Επιστολή-διαμαρτυρία απέστειλε στο ΓΕΣ ο Πανελλήνιος Σύλλογος Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων για την ομολογουμένως ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ στάση της ηγεσίας του στρατεύματος έναντι των συλλόγων εφέδρων -έφεδροι οι οποίοι αποτελούν και την ραχοκοκαλιά του Στρατού σε περίοδο επιχειρήσεων....- Αναδημοσιεύουμε ολόκληρη την επιστολή με την ελπίδα να την διαβάσει κάποιος αρμόδιος...


Ακούει ο Αρχηγός ΓΕΣ ή πέφτει μακριά το Μαυσωλείο του Κεμάλ όπου πήγε επίσκεψη/προσκύνημα στον σφαγέα του Μικρασιατικού Ελληνισμού?




ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΦΕΔΡΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ
ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΚΑΤΑΔΡΟΜΕΩΝ


Σύνδεσμος Αναγνωρισμένος και Εποπτευόμενος από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Ν.4089/60
Αθήνα, 18/6/2008
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΕΦΕΔΡΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ - ΟΠΛΙΤΩΝ
ΤΟ ΓΕΣ ΔΕΝ ΑΓΑΠΑΕΙ ΤΟΥΣ ΕΦΕΔΡΟΥΣ

Με αφορμή τη νέα άρνηση του ΓΕΣ να επιτρέψει την επίγεια προπόνηση - εκπαίδευση 27 Εφέδρων στη Σχολή Αλεξιπτωτιστών προ της αναχωρήσεως τους για τη Σχολή Αλεξιπτωτιστών Ολλανδίας στην οποία πραγματοποιείται Διεθνής Συνάντηση Αλεξιπτωτιστών ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων – Σύνδεσμος Αθηναίων Καταδρομέων διαμαρτύρεται και πάλι διότι το ΓΕΣ επικαλούμενο μια απλή γνωμάτευση, ότι δεν προβλέπεται η χρήση μέσων - στρατιωτικών εγκαταστάσεων από Εφέδρους για τον φόβο τυχόν ατυχήματος, χωρίς όμως να απαγορεύεται, ακυρώνει όλους τους Νόμους του Υπουργείου Άμυνας και της Δημοκρατίας περί λειτουργίας των Ενώσεων Εφέδρων και την επιβαλλόμενη συνεργασία τους με τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας μας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όλα τα έξοδα της Αποστολής τα καλύπτουν οι ίδιοι Έλληνες Έφεδροι και όχι ο Στρατός, σε αντίθεση με τις Ευρωπαϊκές χώρες που τα έξοδα τους τα καλύπτουν τα Υπουργεία Άμυνας.

Διαμαρτυρόμεθα διότι από το 2005 εξ’ αιτίας αυτής της φοβικής νομικής γνωμάτευσης και παρά τις διαμαρτυρίες μας σταμάτησαν οι Ετήσιοι Πανελλήνιοι Αθλητικοί Στρατιωτικοί Αγώνες Εφέδρων, που επραγματοποιούντο συνεχώς από το 1996, ενώ σήμερα κλείνουν «οριστικά» οι πόρτες των Στρατοπέδων για κάθε είδους συνεργασία και αρωγή στο θεσμό των Εφέδρων Αξιωματικών που λειτουργεί από το 1865 με τις μεγαλύτερες ανθρωποθυσίες κατά την διάρκεια των πολέμων. Γιατί άραγε προσπαθούν να απαξιώσουν 1.300.000 επιστρατευόμενους εφέδρους πολίτες; Ποιους θα ωφελήσει η Διχόνοια στις Ένοπλες Δυνάμεις μας;
Οι προηγούμενοι κ.κ. Υπουργοί, Υφυπουργοί και Αρχηγοί Γενικών Επιτελείων παρανομούσαν ή δεν γνώριζαν τους Νόμους;
Οι ενεργοί φορολογούμενοι πολίτες έφεδροι έχουν αλήθεια μόνο την υποχρέωση να υπηρετούν υπό τα όπλα άμισθοι και ανασφάλιστοι χωρίς κανένα δικαίωμα, ενώ οι Ένοπλες Δυνάμεις δεν έχουν καμιά υποχρέωση απέναντί τους;

Καλούμε και παρακαλούμε τον κ. Πρωθυπουργό και την Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας να προβούν επιτέλους σε άμεση νομοθετική ρύθμιση καταργώντας το πνεύμα της φοβικής γνωμάτευσης που λειτουργεί εις βάρος της Εθνικής Άμυνας, του Ελληνικού Λαού και των Εφέδρων Πολιτών της, λειτουργώντας υπέρ της Εθνικής Ομοψυχίας του Εθελοντισμού, του Αθλητικού Πνεύματος αναβαθμίζοντας τον ρόλο του Εφέδρου Αξιωματικού ενεργού πολίτη και όχι διαλύοντας την Εφεδρεία των Ελλήνων.
Εκ του Δ.Σ.

ΥΓ. Με τη θερμή παράκληση της συνδρομής και παρουσίασης της δίκαιης διαμαρτυρίας μας.


Δ/ΝΣΙΣ:ΦΡΟΥΡΑΡΧΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ Τ.Θ. 3142 Τ.Κ. 10210 τηλ. 210- 3313155, 210 3315335, Φαξ: 210 3311325
http://www.pseed.gr - email: pseed@eexi.gr

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP