ΜΟΕ : Μέτρα οικοδόμησης επανάπαυσης ?

Τρίτη 10 Ιουνίου 2008


Ολοκληρώθηκε σήμερα στην περιοχή Seferihisar βορείως της Σάμου η τελική φάση της άσκησης Έφεσος 2008 εξομειώνοντας αποβατική ενέργεια εναντίον ελληνικής νήσου.Την άσκηση παρακολούθησε η στρατιωτική ηγεσία της γείτονος συμπεριλαμβανομένου και του στρατηγού Μπουγιούκανιτ ο οποίος έκανε επίδειξη και του νέου τύπου παραλλαγής που υιοθέτησαν οι ένοπλες δυνάμεις της γείτονος.

Στην άσκηση έλαβε μέρος αποβατικό συγκρότημα της λεγόμενης Στρατιάς Αιγαίου με την υποστήριξη επιθετικών ε/π ΑΗ-1S και αεροσκαφών F-16 και F-4 της ΤHK τα οποία έκαναν και χρήση πραματικών πυρών ,LGB μεταξύ άλλων (φωτογραφική κάλυψη της άσκησης εδώ)

Υπενθυμίζεται ότι στην τελευταία επίσκεψη του Α/ΓΕΕΘΑ στην Άγκυρα έγιναν εκτενείς συνομιλίες επάνω στα περιβόητα Μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης ,χωρίς βεβαίως να γίνει κάποια νύξη στην επιθετική ρητορική της Τουρκικής πλευράς ή οποία εκτός απο τις συνηθισμένες υπερπτήσεις ελληνικών νησιών (Φαρμακονήσι) προχώρησε ένα βήμα παραπέρα εκδίδοντας ανακοίνωση με την οποία καλούσε την Ελλάδα να καταργήσει την ημέρα μνήμης της Ποντιακής Γενοκτονίας "για να μην δυναμιτίσει το κλίμα μεταξύ των δύο χωρών"

Και τι αντίλογο θα μπορούσε να προτάξει άραγε η ελληνική πλευρά όταν έχει γίνει πλέον (υπερκομματική) συνήθεια η κατάθεση στεφάνου στο μαυσωλείο του σφαγέα του Μικρασιατικού Ελληνισμού..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP