Ανατολικός Παρατηρητής

Δευτέρα 23 Ιουνίου 2008

  • Το πρόγραμμα ATAK θα ξεκινήσει και επίσημα αύριο σε τελετή στις εγκαταστάσεις της ΤΑΙ στην οποία θα παραβρεθεί ο Τούρκος πρωθυπουργός ,ο Τούρκος ΥΠΕΘΑ και ο Ιταλός υπουργός των Εξωτερικών
  • Σε ομιλία του Τούρκου υπουργού Άμυνας Βετζντί Γκιονούλ στην Τουρκική εθνοσυνέλευση για το θέμα του μαχητικού JSF αναφέρθηκαν τα εξής:
1) Ο συνολικός αριθμός των F-35 που θα παραγγείλει η Τουρκία θα ανέρχεται σε 100+16
2) Οι παραγγελίες θα λάβουν χώρα το 2010
3) το εκτιμόμενο κόστος του προγράμματος (και τα διαθέσιμα κονδύλια) ανέρχονται στα 11 δις δολλάρια
4) η τιμή ανα μονάδα (fly-away) εκτιμάται στα 70-75 εκ δολλάρια (όνειρα θερινής νυκτός προσθέτουμε εμείς ,το κόστος μονάδος σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις θα ξεπεράσει τα 100 εκ δολλάρια)
5) διεξάγονται συνομιλίες για την ενσωμάτωση τουρκικών συστημάτων
6) Γίνονται προσπάθειες για να επιτευχθεί κάποιος εθνικός έλεγχος στον υπολογιστή αποστολής/συστήματα ηλ.πολέμου
7) Το μερίδιο της τοπικής συμπαραγωγής εκτιμάται στα 5 δίς δολλάρια και γίνονται προσπάθειες να αυξηθεί ακόμα περισσότερο
8) Η Τουρκία δεν θα αγοράσει Eurofighter η ελικόπτερα της Eurocopter εάν δεν γίνει μέλος του European Defence Agency την είσοδο της οποίας εμποδίζει κάποιο άλλο μέλος....(sic σημblog ξύδι,ξύδι)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP