Α. ΜΕΤΕ: Ὁδηγίες πρός τουρκοθρησκευόµενους

Παρασκευή 20 Ιουνίου 2008


Πρίν λίγες µέρες κυκλοφόρησε ἕνας φετφάς τοῦ τουρκοµουφτῆ Ξάνθης Ἀχµέτ Μέτε, στόν ὁποῖο δίνονταν ὁδηγίες πνευµατικῆς - ὑποτίθεται - φύσεως πρός τό ποίµνιό του. Τό θέµα ἦταν «Τά καθήκοντα τῶν γονέων γιά τήν ἐκµάθηση τοῦ Κορανίου». Ὥς ἐδῶ ἄς ποῦµε ὅτι εἶναι δεκτόν. Ὅµως ὑπάρχει µία ἰδιάζουσα ἀντίληψη περί πνευµατικότητας στούς κύκλους αὐτούς καί ἡ ὁποία δέν εἶναι καί τόσο... πνευµατική.

Προσέξτε τά κάτωθι παραθέµατα, τίς συµβουλές καί τίς παροτρύνσεις γιά ζητήµατα ἄσχετα µέ ὁποιανδήποτε θρησκεία καί ἀναλογιστεῖτε τό τί συµβαίνει στά 150 περίπου «Κοράν Κουρσού» (Μαθήµατα Κορανίου, δηλαδή Κατηχητικά Σχολεῖα) πού λειτουργοῦν µέ τούς ἴδιους ἰθύνοντες στήν ἑλληνική Θράκη:

«...Πρωτίστως πρέπει να γνωρίζουµε ως κύριο καθήκον την εκµάθηση της τουρκικής κουλτούρας, του ιερού βιβλίου και της θρησκείας στα παιδιά µας. Αυτά πρέπει να µάθουν το Κοράνι και για το σκοπό αυτό να παρακολουθούνε τα φροντιστήρια διδασκαλίας του Ιερού βιβλίου που λειτουργούνε υπό την αιγίδα της µουφτείας µας.

(...) Τα µικρά παιδιά αποτυπώνουν τα γεγονότα και τις κινήσεις που εξελίσσονται στις οικογένειες τους. Γι΄ αυτό το λόγο στην καθηµερινότητα µέσα στις οικογένειες µας, δεν πρέπει να αποµακρυνόµαστε από την τουρκική κουλτούρα, τη θρησκεία µας, τα από τα ήθη και έθιµα µας. (...)

Όπως επιδεικνύουµε ενδιαφέρον για την µόρφωση στα σχολεία και την εκµάθηση της αγγλικής γλώσσας στα φροντιστήρια των παιδιών µας, όµοια οι γονείς πρέπει να φροντίζουν και να επιδεικνύουν ενδιαφέρον για την εκµάθηση των αρχών της θρησκείας µας και της κουλτούρας µας στέλνοντάς τα στα µαθήµατα εκµάθησης του Κορανίου. Συν τω χρόνω θα γίνει αντιληπτή η επιµονή µας προς την κατεύθυνση αυτή. Σε περίπτωση που τα παιδιά µας τα αναγκάζουµε να πάνε µόνο για το θεαθήναι, θα είναι σφάλµα να περιµένουµε θετικά αποτελέσµατα από την παρακολούθηση των φροντιστηρίων εκµάθησης Κορανίου.

Επιβάλλεται εµείς οι γονείς να πηγαίνουµε τα παιδιά µας στον εκπαιδευτικό και να δείχνουµε συνεχές ενδιαφέρον για την πορεία της εκµάθησης. Υποχρέωση των γονέων είναι να εφιστούν την προσοχή στους εκπαιδευτικούς που δεν εκπληρώνουν πλήρως τα καθήκοντα τους, και αν είναι ανάγκη να προβαίνουν σε παράπονα στην µουφτεία µας. (...)
(σημ blog ίσως έτσι εξηγούνται ΠΟΛΛΑ πράγματα....)

Αν θέλουµε να διαβιώνουµε ως Τουρκοµουσουλµάνοι στη Δυτική Θράκη, όση σηµασία δίνουµε στην θρησκεία µας, άλλο τόσο πρέπει να επιδεικνύουµε ενδιαφέρον για την ωραία µητρική µας γλώσσα την τουρκική. Πρέπει να οµιλείται η τουρκική µέσα στην οικογένεια και σε κάθε έξοδο µας στους δρόµους (...)

Τέτοια κόλπα λοιπόν ὁ... «ἐκλεγµένος θρησκευτικός ἡγέτης»...

Πηγή : http://www.antifonitis.gr/trexontefxos/245.pdf

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP