Καταδίκη της Τουρκίας για τις δολοφονίες Ισαάκ-Σολωμού

Τετάρτη 25 Ιουνίου 2008


Καταδικάστηκε τελικά απο το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) η Τουρκία για τις δολοφονίες των Τάσου Ισαάκ και Σολωμού Σολωμού τον Αύγουστο του 1996 κοντά στην κατεχόμενη Αμμόχωστο.

Το ΕΔΑΔ έκρινε την Τουρκία ένοχη για παραβίαση του άρθρου 2 της Συνθήκης για τα ανθρώπινα δικαιώματα (το δικαίωμα στην ζωή) καθώς και για την παράλειψη διεξαγωγής αποτελεσματικής έρευνας για τις συνθήκες θανάτου των Ισαάκ και Σολωμού ,επιδικαζοντας συνολικά 157000 ευρώ ως αποζημίωση για της οικογένειες των δυο Ελλήνων μαρτύρων που δολοφονήθηκαν άνανδρα απο εγκάθετους του κεμαλικού καθεστώτος της Άγκυρας

ΕΔΩ ολόκληρη η απόφαση στα αγγλικά και η είδηση όπως μεταδόθηκε από το Ρόιτερς και την International Herald Tribune

Ίσως πρίν αρχίσουμε να πανυγηρίζουμε για την καινούργια καταδίκη της Τουρκίας στο ΕΔΑΔ θα έπρεπε να αναλογιστούμε το μέγεθος της ηθικής (και όχι μόνο ) μας κατρακύλας ..

Πρίν αρχίσουμε να νοιώθουμε "δικαιωμένοι" που κάποιοι ξένοι δικαστές στο Στρασβούγο "εκδικούνται" τις βάρβαρες δολοφονίες 2 Ελλήνων ,με ένα πρόστιμο μερικών χιλιάδων ευρώ ..ίσως θα έπρεπε να συνειδητοποιήσουμε το πόσο πολύ τονίζει την γύμνια μας αυτή η απόφαση

Δεν περιμένει κανείς φυσικά επιχειρήσεις τύπου "Μόναχο" ή Εντέμπε , δεν περάσαν δα και τόσα χρόνια από το 1996 και το 1999 -τα τραγούδια των "μεγάλων τραγουδιστών" αντηχούν ακόμα...-

Εάν όμως το Ελληνικό κράτος είχε στοιχειώδη αξιοπρέπεια θα είχε προσπαθήσει να φέρει ενώπιον της δικαιοσύνης τους δολοφόνους των Ισαάκ και Σολωμού (μετά την έκδοση εντάλματος σύλληψης της INTERPOL) ή τουλάχιστον θα απαιτούσε την σύλληψη τους σαν προυπόθεση για την συγκατάβαση της Ελλάδος στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Τουρκίας.

Το χρωστάμε σε αυτά τα παλικάρια..και στην χαμένη μας αξιοπρέπεια

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP