Ουδείς ασφαλέστερος εχθρός του ευεργετηθέντος...

Τετάρτη 18 Ιουνίου 2008

Και πως θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση στον κανόνα η προκλητική ηγεσία του γειτονικού κρατιδίου..

Ελληνική Στρατιωτική Βοήθεια και Σκόπια


Εκτός απο την οικονομική και διπλωματική υποστήριξη κατα την διάρκεια της κρίσης στις αρχές της δεκαετίας που διανύουμε, η Ελληνική κυβέρνηση παραχώρησε με την μορφή βοήθειας ,2 ελικόπτερα UH-1 ,10 ΤΟΜΠ Λεωνίδας (1 εκ των οποίων καταστράφηκε) ,7 οχήματα γενικής χρήσης Μercedes , μεγάλο αριθμό πυρομαχικών, σταθμούς ασυρμάτου μαζί με τα απαραίτητα ανταλακτικά και την εκπαίδευση των χειριστών τους.Ολα αυτά αμέσως μετά τις συγκρούσεις του 2001 με τους Αλβανούς αντάρτες ,στα πλαίσια της ενίσχυσης της αμυντικής επάρκειας και της σταθεροποίησης της χώρας

Αμυντικό υλικό που πλήρωσε απο την τσέπη του ο Έλληνας φορολογούμενος για να μπορεί ο κύριος Γκρούεφσκι και ο θίασος του αμφισβητούν την ελληνικότητα ....της Θεσσαλονίκης ανοιχτά και χωρίς αιδώ μερικά χρόνια αργότερα

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά η κυβέρνηση των Σκοπίων έκρινε πως τα 2 ε/π που παρέλαβε το 2002 δεν τις χρησιμεύουν αντί όμως να τα επιστρέψει στην Ελλάδα αποφάσισε να τα βγάλει στο σφυρί με αποτέλεσμα να καταλήξουν στην Βοσνία! (Ελεύθερος Τύπος 15 Νοεμβρίου 2007)



μια φωτογραφική υπενθύμιση.....

ένα απο τα δύο UH-1 του ΕΣ (ΕΣ 609 ,ΕΣ 607) που παραχωρήθηκαν στο γειτονικό κρατίδιο


Το ίδιο ε/π κατά την διάρκεια ασκήσεων


Τεθωρακισμένα Οχήματα μεταφοράς προσωπικού "Λεωνίδας" Ελληνικής κατασκευής κατα την τελετή παράδοσης στους Σκοπιανούς


Πρόχειρη "μετασκευή¨των ανωτέρω τεθωρακισμένων υπο των φόβο των αντιαρματικών RPG των Αλβανών..Διακρίνονται κομμάτια ερπύστριας άρματος Τ-55 και σάκοι με άμμο


"Λεωνίδας" με αυτοσχέδιες ελαστικές ποδιές

1 σχόλια:

Ανώνυμος 10 Μαΐου 2011 στις 3:07:00 μ.μ. EEST  

ο Ελληνας φορολογούμενος και πατριώτης πλήρωσε το υλικό για την ενδυνάμωση των ελληνικών δυνάμεων και η κυβέρνηση τα έστειλε τότε να βοηθήσει τους σκοπιανούς με την ελπίδα ότι θα το εκτιμήσουν! άμ δε! αποφάσισαν να βγάλουν και κάνα φράγκο από την υπόθεση πουλώντας τα ελικόπτερα! νομίζω ότι πούλησαν και ένα Λεωνίδας σε βαλκανική χώρα (βουλγαρία?) για να το αξιολογήσει και να εφαρμόσει κάποια χαρακτηριστικά σε δικό της όχημα. έχεις πληροφορίες Εν κρυπτώ αν χρησιμοποιήθηκαν σε επιχειρήσεις κατά των αλβανών ή έφτασαν μετά την λήξη?
Πέτρος Κ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP