Τελετή Επίσημης Ένταξης Αεροσκαφών ΑΣΕΠΕ στην Πολεμική Αεροπορία

Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2009

Διέλευση EMB-145H AEW συνοδευόμενο από 2 Μ-2000 και δύο F-16

Το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας ανακοινώνει ότι, σήμερα Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2009, πραγματοποιήθηκε στην 112 Πτέρυγα Μάχης, στην Ελευσίνα, η επίσημη τελετή ένταξης των αεροσκαφών ΑΣΕΠΕ στη δύναμη της Πολεμικής Αεροπορίας.

Στην τελετή... παραβρέθηκαν οι Πρέσβεις Σουηδίας και Βραζιλίας κ.κ. Hakan Majmqvist και Alfonso Massot, η στρατιωτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων και εκπρόσωποι του ΥΠΕΘΑ.

Στο σύντομο χαιρετισμό ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου της Αεροπορίας, Αντιπτέραρχος (Ι) Ιωάννης Γιάγκος, μεταξύ άλλων επεσήμανε ότι "η σημερινή τελετή σηματοδοτεί την ολοκλήρωση ενός πολύ μεγάλου και απαιτητικού από τεχνολογικής απόψεως προγράμματος για την Πολεμική Αεροπορία με την προσθήκη στο οπλοστάσιο της των Αεροσκαφών Εγκαίρου Προειδοποίησης και Ελέγχου (ΑΣΕΠΕ) που ανήκουν στην κατηγορία των πολλαπλασιαστών ισχύος".

Κατά την τελετή έλαβαν χώρα οι παρακάτω κινήσεις:

* Διέλευση ενός αεροσκάφους ΑΣΕΠΕ συνοδευόμενο από δύο Μ-2000 και δύο F-16.
* Δοξολογία.
* Ανάγνωση Πρώτης Ημερήσιας Διαταγής από τον Διοικητή της 380Μ. ΑΣΕΠΕ.
* Χαιρετισμός Προέδρου SAAB.
* Χαιρετισμός κ. Α/ΓΕΑ.
* Επίσκεψη στατικής έκθεσης.
* Μικροδεξίωση στη Λέσχη Αξιωματικών και επίδοση αναμνηστικών.

Πηγή : www.haf.gr





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP