Σοβαρά προβλήματα με το αυστραλιανό ΑΣΕΠΕ MESA

Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2009


Νέες πληροφορίες που δημοσιεύονται στον Αυστραλιανό τύπο κάνουν λόγο για "σοβαρά προβλήματα στο πρόγραμμα Wedgetail αξίας3,8 δις δολλαρίων,το σύστημα ίσως δεν καταφέρει ποτέ να επιτύχει τα διαφημιζόμενα στην αυστραλιανή αεροπορία επίπεδα επιδόσεων"

Υψηλόβαθμα στελέχη της Πολεμικής Αεροπορίας της Αυστραλίας λένε ότι τα προβλήματα με το ραντάρ "υπερβαίνουν την προβληματική αναγνώριση στόχων και την ολοκλήρωση του λογισμικού αλλά έχουν να κάνουν με τις βασικές επιδόσεις και την γεωμετρία του συστήματος που επικάθεται στην άτρακτο του αεροσκάφους Boeing 737.."

Τα προβλήματα είναι τόσο σοβαρά -πάντα σύμφωνα με τους Αυστραλούς- που το υπουργείο Άμυνας χρειάστηκε να επιστρατεύσει ένα κορυφαίο Αμερικανικό εργαστήριο το οποίο κλήθηκε να κάνει μια ανεξάρτητη έρευνα επάνω στην σχεδίαση και στις επιδόσεις του ραντάρ του αεροσκάφους ,που ανέπτυξε η Northrop Grumman.

Το Εργαστήριο Λίνκολν του Ινστιτούτου Τεχνολογίας της Μασσαχουσέτης (ΜΙΤ) έχει αναλάβει την έρευνα, υποβοηθούμενο από μια μικρή ομάδα επιστημόνων του οργανισμού Αμυντικής Επιστήμης και Τεχνολογίας της Αυστραλίας .

Η ανεξάρτητη έρευνα αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Μαρτίoυ και θα ακολουθήσει δοκιμαστική πτήση τον Μάιο.

Ο Αυστραλός κοινοβουλευτικός γραμματέας για τις αμυντικές προμήθειες Greg Combet σε πρόσφατες δηλώσεις του φέρεται να είπε επι λέξη ότι : "έχουμε ακόμη πολύ δρόμο να διανύσουμε και πολλά εμπόδια να ξεπεραστούν . To σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης και ελέγχου Wedgetail είναι, από τη φύση του εξαιρετικά σύνθετο, δεδομένου του εύρους της της τεχνολογιών αιχμής ραντάρ και αισθητήρων, που θα ενσωματωθούν σε κάθε αεροσκάφος"

Να σημειώσουμε ότι και η Τουρκική πολεμική αεροπορία έχει παραγγείλει 4 αεροσκάφη Boeing 737 ΜΕSA σε μια σύμβαση ύψους δισεκατομυρίων δολλαρίων..Ψωνίσανε απο χέρι οι γείτονες..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP