Η «αριστερή γραμμή» κατά της Τρομοκρατίας…

Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2009

του Ν.Ζ

Να το πούμε από την αρχή και να το πούμε καθαρά:
Η ελληνική κοινωνία κινδυνεύει σήμερα – και κινδυνεύει άμεσα – από το φαινόμενο της νέας τρομοκρατίας...
Μέσα σε λιγότερο από ένα εικοσιτετράωρο είχαμε μία επίθεση με πυροβόλα όπλα κατά τηλεοπτικού σταθμού, μια απόπειρα βομβιστικής επίθεσης κατά τράπεζας στην Κηφισιά με εκρηκτικά τεράστιας ισχύος και τον ξυλοδαρμό γνωστού καθηγητή (της Αριστεράς), εντός του χώρου του «πανεπιστημιακού ασύλου».

Αν έσκαγε η βόμβα στη Κηφισιά θα είχαμε ίσως εκατοντάδες νεκρούς!
Και τότε να βλέπατε που θα πήγαινε η Οικονομία μας, που θα πήγαινε το spread των επιτοκίων στο διεθνή δανεισμό μας και που θα πήγαινε ο Τουρισμός.
Και το λογαριασμό δεν θα τον πλήρωναν ούτε οι «πολιτικοί», ούτε οι τραπεζίτες, ούτε τα golden boys.
Θα τον πλήρωνε το σύνολο του Ελληνικού λαού. Και για πολλά χρόνια…
Όπως είχε πει ο Γεώργιος Παπανδρέου το 1964 (όταν υπήρχε αληθινό παρακράτος), ο καλύτερος τρόπος – και μοναδικός σε μια δημοκρατία – τρόπος να εξουδετερώσεις το παρακράτος είναι να στρέψεις εναντίον του αμείλικτους τους μηχανισμούς του νόμιμου κράτους, υπό δημοκρατική διακυβέρνηση.

Αν, λοιπόν, πιστεύετε ότι το «παρακράτος» είναι πίσω από τους κουκουλοφόρους, δώστε εντολή στην Αστυνομία να τους τσακίσει: Παντού και στους δρόμους και στα Εξάρχεια, και στους χώρους του Πανεπιστημιακού ασύλου. Παντού…
Αν πάλι δεν είναι το παρακράτος πίσω από τους κουκουλοφόρους (και πρόκειται για εισαγόμενη «πολύχρωμη» αποσταθεροποίηση), τότε… κάντε ακριβώς το ίδιο. Τσακίστε τους! Έτσι κι αλλιώς.
Πριν τσακίσουν εκείνοι την κοινωνία.

Πώς; αυτά είναι «ακροδεξιά»;
Τι μας λέτε; Αυτά που διαβάζετε σ’ αυτές τις γραμμές είναι η καθαρή αριστερή γραμμή. Η μόνη αριστερή γραμμή! Η ιστορικά επαναλαμβανόμενη και δικαιωμένη. Κι είναι, ίσως, το μόνο στο οποίο συμφωνούν όλοι οι Αριστεροί, από Λενινιστές-Κομμουνιστές, μέχρι Ευρω-κομμουνιστές, Σοσιαλδημοκράτες, Σοσιαλιστές και «τριτοδρομικούς» ευρω-σοσιαλιστές.
Όλοι τους, χωρίς εξαίρεση, όταν αντιμετώπισαν τέτοια φονικά φαινόμενα τρομοκρατίας πήραν σκληρά μέτρα και «τέλειωσαν» τους δολοφόνους:

  • Ο Λένιν από τα πρώτα πράγματα που έγραψε ήταν το περίφημο εκείνο «Ποιοί είναι οι “Φίλοι του Λαού” και γιατί πολεμούν τους Σοσιαλδημοκράτες». Οι «Φίλοι του Λαού» ήταν μια τρομοκρατική οργάνωση στην εποχή της Τσαρικής Ρωσίας, και ο Λένιν την πέρασε από «γενεές δεκατέσσερις» και την πολέμησε αμείλικτα…
  • Οι Ιταλοί (ευρω)κομμουνιστές του PCI στη δεκαετία του ’70, όταν οργίαζαν οι «Ερυθρές Ταξιαρχίες», επέμεναν να ληφθούν τα σκληρότερα μέτρα εναντίον των τρομοκρατών. Μόλις πάρθηκαν σκληρά μέτρα, οι «Ερυθρές Ταξιαρχίες» εξαρθρώθηκαν μέσα σε λίγους μήνες.
  • Οι Γερμανοί Σοσιαλδημοκράτες κρέμασαν παράνομα (και εγκληματικά) τους τρομοκράτες της οργάνωσης RAF (Αντρέας Μπάαντερ και την Ούλκρικε Μάίνχοφ), στα «λευκά κελιά», όταν οι συνεργάτες τους συνέχιζαν την εγκληματική δράση για να επιτύχουν την απελευθέρωσή τους!
  • Ο Σοσιαλιστής Πρωθυπουργός της Ισπανίας Φελίππε Γκονζάλες, έφτιαξε παρακρατικό μηχανισμό για να εκτελεί τους Βάσκους τρομοκράτες της ΕΤΑ, όταν συνειδητοποίησε ότι η δημοκρατική δικονομία δεν του επέτρεπε να τους εξουδετερώσει με νόμιμους τρόπους!
  • Οι «νέοι Εργατικοί» του Τόνυ Μπλαίρ στην Βρετανία, αμέσως μετά την τρομοκρατική επίθεση στο Λονδίνο τον Ιούλιο του 2005, πέρασαν στο Κοινοβούλιο «χαλάρωση των δικονομικών εγγυήσεων» για υπόπτους τρομοκρατίας.
Δεν λέει κανείς να κρεμάσουμε κρατούμενους στα κελιά ούτε να οργανώσουμε συμμορίες να σκοτώνουν τους ύποπτους τρομοκρατίες παράνομα.

Αλλά για όνομα του Θεού, απλά πράγματα: Κατάργηση του ασύλου άμεσα, αλλαγή του θεσμικού πλαισίου για τα Πανεπιστήμια συνολικά, αποκατάσταση της τάξης παντού – και στα Εξάρχεια και στα κατειλημμένα κτίρια.
Η ελεγχόμενη κατασταλτική βία που χρειάζεται για να επιτευχθούν όλα αυτά και να καμφθούν οι όποιες «αντιδράσεις» είναι πολύ λιγότερη και πολύ λιγότερο αιματηρή, από την ανεξέλεγκτη τυφλή βία που θα σκορπίσει σε λίγο το θάνατο παντού.

Α και επί τη ευκαιρία: τι ήταν αυτό που… «ξεφούρνισε» ο υπουργός Δικαιοσύνης μετά τον ξυλοδαρμό του καθηγητή στο Πανεπιστήμιο Αθηνών;
Ότι, λέει, η «κοινωνία των πολιτών» θα αντιδράσει;
Τι ήθελε να πει ο «ποιητής»;
Ότι θα φωνάξει τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (MKO) να πιάσουν τους κουκουλοφόρους επίδοξους δολοφόνους;
Ας του εξηγήσει κάποιος ότι με τον όρο «κοινωνία των πολιτών» εννοούνται συνήθως οι ΜΚΟ, που κάνουν άλλες δουλειές – θεμιτές και αθέμιτες – δεν πιάνουν τρομοκράτες!
(Καμιά φορά χρηματοδοτούν και καθοδηγούν «πορτοκαλί επαναστάσεις»).

Στην Ελλάδα, η Αριστερά μας είναι «μεταλλαγμένη» και έχει γυρίσει πίσω στο δεύτερο μισό του 19ου αιώνα…
Ενώ η Δεξιά μας είναι ανύπαρκτη, και προσπαθεί να γίνει «προοδευτική» για να κερδίσει το «μεσαίο χώρο», ο οποίος λίγο ακόμα και θα φύγει στα άκρα…
Δεν ξέρω, αλήθεια, τι είναι πιο θλιβερό:
Μια αριστερά «μεταλλαγμένη»; Ή μια δεξιά που προσπαθεί να μιμηθεί μια μεταλλαγμένη αριστερά;
Ξέρω, όμως, πως ό,τι διστάζουμε να κάνουμε σήμερα προληπτικά και με μέτρο, θα αναγκαστούμε να το κάνουμε αύριο, μετά την καταστροφή και χωρίς όρια.

www.diktyo21.gr

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP