Τριήμερες εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο απελευθέρωσης της πόλεως των Ιωαννίνων

Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου 2009

Παρουσία της ΑΕ του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κάρολου Παπούλια, του Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Κωνσταντίνου Τασούλα και της Στρατιωτικής Ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, πραγματοποιήθηκε η παρέλαση, με συμμετοχή πεζοπόρων και μηχανοκινήτων τμημάτων του ΣΞ και των ΣΑ, καθώς και εναέριων μέσων του ΣΞ και της ΠΑ, ως αποκορύφωμα των τριήμερων εορταστικών εκδηλώσεων της επετείου απελευθέρωσης της πόλεως των Ιωαννίνων από τον τουρκικό ζυγό, 21 Φεβρουαρίου 1913. Την 19η Φεβρουαρίου 2009, πραγματοποιήθηκε, από τον Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Κωνσταντίνο Τασούλα, στον τύμβο Μπιζανομάχων, κατάθεση στεφάνου και απονομή επάθλων στους νικητές του Μπιζανίου Δρόμου, στο πλαίσιο των τριήμερων εορταστικών εκδηλώσεων για την επέτειο απελευθέρωσης της πόλεως των Ιωαννίνων. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Διοικητής της VIII Μεραρχίας Πεζικού Υποστράτηγος κ. Αθανάσιος Καραγιαννόπουλος και οι θρησκευτικές και πολιτικές αρχές της πόλης.

Άρματα Μάχης Μ60Α3 της 8ης Μεραχίας παρελαύνουν κατα την διάρκεια των εκδηλώσεων


PhotobucketPhotobucketPhotobucket


PhotobucketPhotobucket

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP