Αναβάθμιση των τουρκικών φρεγατών PERRY για έλεγχο βολής RIM-162 ESSM

Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2009

Η Lockheed Martin ανακοίνωσε στις 17 Φεβρουαρίου πως ανέλαβε σύμβαση του Ναυτικού των ΗΠΑ για την αναβάθμιση του Συστήματος Ελέγχου Βολής MK92 των φρεγατών κλάσης PERRY του Τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού (TDK) με σκοπό την υποστήριξη της εισαγωγής του Εξελιγμένου Βλήματος Sea Sparrow (ESSM) για την παροχή ενισχυμένων ικανοτήτων αυτοπροστασίας.
Το MK92 περιλαμβάνει το Σύστημα Συνδυασμένης Κεραίας (CAS) με τον χαρακτηριστικό διηλεκτρικό θόλο ωοειδούς σχήματος, καθώς και το Ανεξάρτητο Ραντάρ Ιχνηλάτησης και Ακτινοβολίας (STIR). Αμφότερα λειτουργούν στην Χ-ζώνη συχνοτήτων (8-12GHz) ενώ το ολοκληρωμένο σύστημα παρέχει ικανότητες επιτήρησης, ιχνηλάτησης στόχων και ελέγχου βολής βλημάτων και πυροβόλων.

Η φρεγάτα SYDNEY (FFG03) κλάσης PERRY του Βασιλικού Αυστραλιανού Ναυτικού (RAN) πραγματοποιεί βολή ESSM. Δεξιά διακρίνεται ο ωοειδής θόλος CAS του συστήματος ΜΚ92. (Australian DoD)

Στο πλαίσιο της συγκεκριμένης σύμβασης, η Lockheed Martin θα σχεδιάσει, αναπτύξει και ολοκληρώσει τις απαιτούμενες μετατροπές για την υποστήριξη του ESSM. Ο κ. Σταν Όζγκα, διευθυντής Προγραμμάτων Ναυτικών Ραντάρ της Lockheed Martin δήλωσε σχετικά: «Αυτή είναι η πρώτη υποστηριζόμενη από το Ναυτικό [των ΗΠΑ] πώληση του πομπού μας στερεάς κατάστασης καταύγασης συνεχούς κύματος για την υποστήριξη της παράταξης του ESSM από ναυτικές δυνάμεις ανά τον κόσμο. Οικοδομώντας στην επιτυχία μας με συστήματα ήδη σε χρήση από τη Νορβηγία και την Αυστραλία, η Lockheed Martin θα παραδώσει, με την τελευταία αυτή παραλλαγή, μια μείζονα βελτίωση στην ικανότητα αντι-αεροπορικού πολέμου της φρεγάτας κατευθυνόμενων βλημάτων και θα συνεχίσει περισσότερο από δύο δεκαετίες υποστήριξης στις επιχειρησιακές ανάγκες του Τουρκικού Ναυτικού.»

Πάντα κατά την ανακοίνωση, η αναβάθμιση συνδυάζεται με το Σύστημα Κατακόρυφης Εκτόξευσης (VLS) MK41 της Lockheed Martin θα παρέχει αυξημένη ικανότητα αυτοάμυνας διαμέσου του κάνιστρου Τετραπλής συσκευασίας (Quadpack) ΜΚ25. Το τελευταίο επιτρέπει να τοποθετηθούν 4 βλήματα ESSM σε κάθε κυψέλη εκτόξευσης του ΜΚ41.

Η αναβάθμιση του συστήματος ΜΚ92 των τουρκικών φρεγατών κλάσης PERRY -ή G-κλάσης κατά το TDK- αποτελεί τμήμα ευρύτερου προγράμματος FMS, για το οποίο ειδοποιήθηκε το Κογκρέσο στις 4 Απριλίου 2008. Συνολικής δυνητικής αξίας $227 εκατ. εφόσον ασκηθούν όλα τα προβλεπόμενα δικαιώματα προαίρεσης, το πρόγραμμα αναφέρεται σε 6 τακτικά τμήματα (tactical modules) MΚ41 Baseline VII για τον εκσυγχρονισμό των δύο φρεγατών ΜΕΚΟ 200 Track IIA κλάσης BARBAROS και τεσσάρων PERRY, καθώς και σε δύο σύνολα αναβάθμισης των MΚ41 στις δύο φρεγάτες MEKO 200TN Track IIB κλάσης SALIHREIS, από Baseline IV σε Baseline VII. Η σχετική ανακοίνωση της Υπηρεσίας Συνεργασίας Ασφαλείας του υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ (DSCA) ανέφερε ρητά πως περιλαμβάνονται αναβαθμίσεις των συστημάτων ελέγχου βολής για ικανότητα χρήσης ESSM.

hellenicdefense.gr

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP