Αποκαλυπτικό βίντεο για την υπόθεση Βάσκο Γκλιγκόρεβιτς

Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2009


Η διευθύντρια της ψυχιατρικής κλινικής Μπαρντόφκσι οπου κρατείται ο φιλέλληνας διανοούμενος ψεύδεται μπροστά στην κάμερα...


1 σχόλια:

Ανώνυμος 8 Μαρτίου 2009 στις 2:56:00 μ.μ. EET  

Πληροφορίες αναφέρουν πως κινδυνεύει…

Πέρασαν αρκετές ημέρες από την επιστροφή της ανεπιτυχούς Ελληνικής αποστολής συνάντησης με τον Vasko Gligorievits από τα Σκόπια και ακόμη δεν έχει πραγματοποιηθεί το αναμενόμενο, δηλαδή η έξοδός του από το ψυχιατρικό ίδρυμα στο οποίο τον έχει φυλακίσει το φασιστικό καθεστώς του Γκρούεφσκι.
Για την ιστορία, να θυμίσω στους αναγνώστες, πως ο Vasko, συνελήφθη από την αστυνομία των Σκοπίων και αφού εξαφανίστηκε από προσώπου γης μετά από 48 ώρες (άγνωστο που βρισκόταν το ενδιάμεσο χρονικό διάστημα) εισήχθη σε ψυχιατρική κλινική των Σκοπίων με αιτιολογικό ψυχασθένειας! Ο Vasko, ο οποίος είναι φιλέλληνας, αρχαιολόγος-ιστορικός, ακτιβιστής και πολέμιος του φασισμού του Γκρούεφσκι, απεδείκνυε καθημερινά μέσω του διαδικτύου τον ψευδομακεδονισμό που διαφημίζει ο γενίτσαρος πρωθυπουργός της Vardarska Banovina. Η αγωνιστική του αυτή δράση είχε ως αποτέλεσμα των βίαιο εγκλεισμό του και την απόπειρα της πλήρους εξαφάνισής του (δεν πρέπει να ξεχνάμε πως κατά τις πρώτες ημέρες της απαγωγής του οι Σκοπιανοί δήλωναν πως αυτό το πρόσωπο δεν υπάρχει και αφού αποδείχθηκε με έγγραφα η ύπαρξή του, αναγκάστηκαν να ομολογήσουν πως είναι έγκλειστος σε ψυχιατρικό ίδρυμα, μία πάγια τακτική εξολόθρευσης των φωνών αντίδρασης στα κράτη του πρώην ανατολικού μπλοκ).

Μετά από τις τελευταίες ΜΗΔΕΝΙΚΕΣ εξελίξεις στο συγκεκριμένο θέμα κι επειδή η ζωή του Vasko (σύμφωνα με αδιασταύρωτη πληροφορία) βρίσκεται σε πολύ μεγάλο κίνδυνο (καταθέτω την πληροφορία με κάθε επιφύλαξη) νομίζω ότι κάποιοι που ενδιαφέρθηκαν για την ζωή του Vasko θα πρέπει να αναθερμάνουν αυτό τους το ενδιαφέρον. Δεν αναφέρομαι στον πρωθυπουργό της χώρας, ο οποίος δείχνει μάλλον να αδιαφορεί, ούτε στην υπουργό Εξωτερικών, η οποία αδιαφορεί μονίμως για οτιδήποτε αφορά πραγματικά τη χώρα σε σχέση με τα Σκόπια, ούτε θα ασχοληθώ με τον κύριο Κουμουτσάκο, που δείχνει ενδιαφέρον μόνο για ταξιδιωτικές οδηγίες (δηλαδή «να είχαμε να λέγαμε»). Η έκκλησή μου δεν απευθύνεται ούτε στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που δείχνει το ίδιο «ενδιαφέρον» με τον πρωθυπουργό και φυσικά ούτε στον κύριο Αλαβάνο ή τον κύριο Τσίπρα (εάν ο Βάσκο είχε ανθελληνική δράση είμαι απολύτως βέβαιος πως θα είχαν οργανώσει και πορείες των γνωστών «ανθρώπων των σκιών» για την απελευθέρωσή του).
Η έκκλησή μου γίνεται προς τον κύριο Παπαθεμελή, του οποίου του κόμμα (αλλά και ο ίδιος προσωπικά) έδειξαν θερμό ενδιαφέρον για την τύχη του φιλέλληνα Vasko. Δυστυχώς, δεν μιλάμε πλέον για τύχη (αυτή την έχει «απωλέσει» από τη στιγμή που ενδιαφέρθηκε για την ιστορική αλήθεια ενάντια στον ναζιστικό καθεστώς του Γκρούεφσκι), αλλά για την ίδια τη ζωή του νεαρού επιστήμονα, η οποία (σύμφωνα με τις πληροφορίες) έχει προσχεδιαστεί να είναι πολύ σύντομη!!!
Ο Vasko μας χρειάζεται. Η υποχρέωσή μας απέναντι στην ιστορία, αλλά και απέναντι στην πορεία μας ως ανθρώπων, είναι μέγιστη και οφείλουμε να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων. Η εγκατάλειψη του Vasko αυτόματα σημαίνει μελλοντική εγκατάλειψη σε όσους θα θελήσουν (ή ήδη επιθυμούν) να βοηθήσουν την Ελλάδα και τον Ελληνισμό.


Κωνσταντίνος

http://kostasxan.blogspot.com/2009/03/vasko.html

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP