Νέα τουρκικά τσαλίμια κοντά στη Ρω

Πέμπτη 13 Αυγούστου 2009

Νέα πρόκληση των Τούρκων στο Αιγαίο όταν χθες το πρωί μεταξύ του ακριτικού Καστελόριζου και της νησίδας της Ρω, και εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων, τουρκική ακταιωρός με εμφανές οπλισμένο πλήρωμα παρεμπόδισε τον πλου του ελληνικού τουριστικού σκάφους «Βαρβάρα» που με 18 επιβάτες εκτελούσε θαλάσσια περιήγηση.

Σύμφωνα με την αναφορά του πλοιάρχου του μικρού τουριστικού σκάφους, που είχε αποπλεύσει το πρωί από το Καστελόριζο, η τουρκική ακταιωρός-σφήνα- εμφανίσθηκε στις 10.30 και αμέσως ο κυβερνήτης της άρχισε τους επικίνδυνους ελιγμούς μπροστά από την πλώρη του, ενώ στις παρατηρήσεις του μέσω του VHF, ότι παρεμποδίζει επικίνδυνα την πλεύση του τουριστικού πλοιαρίου, ο Τούρκος κυβερνήτης δεν απάντησε καν και συνέχισε τις προκλήσεις του.

Αυτό, σύμφωνα με πληροφορίες, ανάγκασε τον πλοίαρχο του τουριστικού σκάφους να καλέσει σε βοήθεια το Λιμεναρχείο του Καστελόριζου το οποίο και απέστειλε περιπολικό σκάφος το οποίο όμως όταν έφτασε δίπλα στη «Βαρβάρα» η τουρκική ακταιωρός είχε χαθεί στα γειτονικά νερά.

Διάβημα διαμαρτυρίας


Για τη νέα πρόκληση της τουρκικής ακτοφυλακής έγινε διάβημα διαμαρτυρίας μέσω του υπουργείου Εξωτερικών, ενώ το Αρχηγείο του Λ.Σ. διαμαρτυρήθηκε στο Αρχηγείο της τουρκικής ακτοφυλακής.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, ο Ελληνας καπετάνιος κατέθεσε στους λιμενικούς ότι οι χειρισμοί παρεμπόδισης της τουρκικής ακταιωρού ήταν άκρως επικίνδυνες για την ασφάλεια του τουριστικού πλοίου και των 18 επιβατών του, ενώ ζήτησε όταν πραγματοποιούνται θαλάσσιες περιηγήσεις ανάμεσα στα δύο ακρητικά νησιά να υπάρξει έστω και διακριτική παρουσία περιπολικού σκάφους του λιμενικού ή του πολεμικού ναυτικού.

Θ. ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ
Eλευθεροτυπια



Turkish cutter enters Greek territorial waters

12 August 2009 | 10:28 | FOCUS News Agency

Athens. A Turkish cutter entered Greek territorial waters close to the island of Kastelorizo, on Monday, 10 August, Greek Antenna television channel informs.

It disturbed a Greek tourist ship, which was touring the island. The vessel captain said the Turkish cutter crossed his way twice at a distance of only five meters. There were 18 people in the Greek vessel.
The Greek border guard is investigating the incident.

http://www.focus-fen.net/index.php?id=n190724

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP