"Συγνώμη" Χριστόφια στους Τούρκους κατακτητές

Τρίτη 25 Αυγούστου 2009

ΟΤΑΝ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ της Δημοκρατίας από το επίσημο βήμα του Συνεδρίου Αποδήμων λέει να ζητήσουμε συγνώμη από τους Τούρκους κατακτητές, τι άλλο θα πρέπει άραγε να περιμένουμε;

ΕΒΓΑΛΕ εντελώς το προσωπείο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μιλώντας- εκτός του επίσημου κειμένου- στο Συνέδριο των Αποδήμων. Αντί να σταθεί στο ύψος του και να ενθαρρύνει τους απόδημούς μας να συνεχίσουν τις προσπάθειές τους για σωστή διαφώτιση μίλησε ωσάν να μιλούσε σε κάποιο ακτίβ της ΕΔΟΝ!
Ο αμετανόητος «κομμουνιστής» έριξε όλο το βάρος του στο πραξικόπημα και έδωσε- για μια ακόμη φορά-το άλλοθι στην Τουρκία.
Ιδού αυτούσιο το απόσπασμα της κατάπτυστης ομιλίας του:

''Στρώσαμε όμως το χαλί εμείς οι ίδιοι στην Τουρκία να εισβάλει και να κατακτήσει και να μην φεύγει από την Κύπρο. Αυτό δεν το ακούω να αναφέρεται από διάφορα βήματα. Και πρέπει επιτέλους να το λέμε και αυτό εάν θέλουμε να κερδίζουμε και συμπάθειες στη διεθνή κοινότητα''.

Ο διεθνής παράγοντας, είπε ο Πρόεδρος Χριστόφιας, γνωρίζει ότι έγινε χουντικό πραξικόπημα, ότι υπήρξε μια φασιστική οργάνωση, η ΕΟΚΑ Β, η οποία ανέτρεψε τον Αρχιεπίσκοπο Μακάριο και έστρωσε το χαλί στην Τουρκία.
''Αν δεν πούμε συγνώμη η μια κοινότητα στην άλλη για ότι έπραξε η μια κοινότητα στην άλλη και εάν δεν έρθει και η Τουρκία να μετανοήσει και να πει τη συγνώμη της για το έγκλημα σε βάρος ολόκληρου του κυπριακού λαού, και των Ε/κ και των Τ/κ, δεν θα δούμε χαϊρι και δεν θα πάμε μπροστά''.

* Να ζητήσουμε λοιπόν συγνώμη από τον κατακτητή! Ιδού ποιος είναι ο Πρόεδρος που επέλεξε ο κυπριακός λαός να τον εκπροσωπεί για τα επόμενα τρία και κάτι χρόνια...
Ο Θεός να βάλει το χέρι του...

www.pontiki.com.cy


1 σχόλια:

Ανώνυμος 26 Αυγούστου 2009 στις 12:45:00 μ.μ. EEST  

Ολαρία - ολαρά, δάγκωσε με πιο βαθιά
Αχ, ο Όλιβερ Τουίστ χαμογελάει και ο Χίτλερ του χαϊδεύει τα μαλλιά
διαμαντένιο δαχτυλίδι του φοράει και πετούν αγκαλιασμένοι μακριά

Ολαρία - ολαρά, με σουραύλια και βιολιά
θα βρεθούμε όλοι μαζί στο πανηγύρι, θα ‘ναι όλη η παλιά μας συντροφιά
και θα πιούμε από το ίδιο το ποτήρι και την πιο πικρή γουλιά

Ολαρία - ολαρά, γύρω - γύρω τα παιδιά
ο μαρκήσιος Ντε Σαντ μ’ ένα χίπη, ο φονιάς με το θύμα αγκαλιά
ο γραμματέας μαζί με τον αλήτη κι η παρθένα με τον σατανά

Όλα είναι μακρινά κι ευτυχισμένα
και το χιόνι πέφτει από ψηλά
τα ζευγάρια στροβιλίζονται πιο πέρα
κι η κοπέλα μου αστράφτει από χαρά.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP