Επεκτείνεται εντός Ελλάδος η τουρκική Ziraat Bank ,χαρας ευαγγέλια για το τουρκικό προξενείο

Παρασκευή 28 Αυγούστου 2009

Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Ζαμάν η αρχική επένδυση της Τουρκικής Αγροτικής τράπεζας στην Ελλάδα (Ziraat Bank) δείχνει να πηγαίνει πάρα πολύ καλά,τόσο ώστε η τράπεζα σχεδιάζει να ανοίξει ακόμα 3 υποκαταστήματα στην ελληνική επικράτεια εκτός των δυο υπαρχόντων σε Κομοτηνή και Αθήνα...

Πιο συγκεκριμένα υψηλόβαθμο στέλεχος της τράπεζας δήλωσε στην εφημερίδα σε πανηγυρικό ύφος ότι: "η Ζιραάτ αποδείχθηκε πολύ δημοφιλής ανάμεσα στους Τούρκους που ζούνε στην Ελλάδα ,ειδικά στην Δυτική Θράκη οι οποίοι άρχισαν να μεταφέρουν τα κεφάλαια τους απο της Ελληνικές τράπεζες και να τα καταθέτουν στην (κρατική στο σύνολο της) Ζιραάτ.Οι καταθέσεις στα ελληνικά υποκαταστήματα άγγιξαν τα 20 εκατομμύρια ευρώ μέσα στους πρώτους μήνες λειτουργίας και οι Ελληνικές τράπεζες αρχίζουν να προσλαμβάνουν τούρκους υπαλλήλους στα υποκαταστήματα τους για να κρατήσουν τους Τούρκους πελάτες τους."

Προφανώς όμως η είδηση δεν είναι οι ευσεβείς πόθοι του μη κατονομασθέντος στελέχους της Ζιραάτ ο οποίος χοροπηδάει απο την χαρά του που μπήκαν...20 εκ.ευρώ στα ταμεία της τράπεζας αλλά το γεγονός ότι προετοιμάζονται να ανοίξουν 3 καινούργια υποκαταστήματα για την εξυπηρέτηση "Τούρκων".. ,πιθανότατα σε άλλες εθνικά ευαίσθητες περιοχές της χώρας στις οποίες ο τουρκικός μηχανισμός δείχνει το τελευταία διάστημα μια υπερδραστηριότητα,όπως πχ τα Δωδεκάνησα.

Ας σημειωθεί επίσης ότι όλοι οι υπάλληλοι της τράπεζας στο υποκατάστημα Κομοτηνής είναι "εισαγόμενοι" (αυτό για αυτούς που έβλεπαν νέες θέσεις εργασίας για να χρυσώσουν το χάπι..) και μάλιστα πάντα σύμφωνα με τις ίδιες πηγές "εκπαιδεύτηκαν" στα κεντρικά στην Άγκυρα ειδικά για να στελεχώσουν το κατάστημα "Γκιουμουλτζίνας" όπως αρέσκονται να αποκαλούν προκλητικά οι γείτονες την Κομοτηνή ακόμα και εντός Ελλάδος.

Η τραγική ειρωνεία είναι ότι η εξαγορά της τουρκικής Alternatif Bank από την ελληνική Alpha Bank η οποία σύμφωνα με δημοσιεύματα ελληνικών εφημερίδων ήταν μέρος της συμφωνίας για να επιτραπεί η είσοδος της Ζιραάτ στην ελληνική αγορά ,ναυάγησε μετά απο το βέτο που έθεσε στην εξαγορά το πανίσχυρο συμβούλιο Εθνικής ασφαλείας .Ως δικαιολογία για την άρνηση το ΣΕΑ προέβαλλε την παρουσία πρώην στελέχους της ΕΥΠ στο διοικητικό συμβούλιο της Αlpha Bank.Άγνωστο γιατί, η ελληνική πλευρά δεν φρέναρε αντιστοίχως την είσοδο της Ζιραάτ,προφανώς για να μην θιγούν οι κατά τα άλλα άριστες σχέσεις των δύο χωρών...

Αντίστοιχα εμπόδια θέτουν οι τουρκικές αρχές στην λειτουργία της Finansbank ,θυγατρικής πλέον της Εθνικής τράπεζας,την ίδια στιγμή που οι ελληνικές αρχές βλακωδώς αφήνουν ζεστό κρατικό χρήμα απο τα ταμεία της Άγκυρας να τροφοδοτεί ξεκούραστα πλέον την Κοσοβοποίηση της Θράκης (Αποκλεισμός της Finansbank από τραπεζικές εργασίες)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP