Περίεργο επεισόδιο στη Ρω

Τετάρτη 5 Αυγούστου 2009

Τρεις Τούρκοι φωτορεπόρτερ εντοπίστηκαν από στρατιώτες του ελληνικού φυλακίου της Ρω και συνελήφθησαν, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Τουρκίας Anadolu. Το τουρκικό πρακτορείο αναφέρει ότι οι δύο εξ αυτών εργάζονταν για το ιδιωτικό πρακτορείο ειδήσεων ΙΗΑ και ο τρίτος για την εφημερίδα Sabah.

Οι τρεις φωτορεπόρτερ, συνεχίζει το πρακτορείο, μετά από συνεννόηση των ελληνικών Αρχών με την τουρκική Ακτοφυλακή παρελήφθησαν από τουρκική ακταιωρό και στις 18:30 αναχώρησαν για το λιμάνι της πόλης Kas απέναντι από το Καστελόριζο.

Η zougla.gr προσπαθώντας να διασταυρώσει την είδηση, επικοινώνησε με το ελληνικό Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, όπου υπάγεται το Λιμενικό Σώμα, το οποίο όμως μέχρι αργά το απόγευμα δήλωνε άγνοια για το γεγονός, όπως και το Αστυνομικό Τμήμα Καστελόριζου. Επίσης πηγές του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, διαβεβαίωσαν ότι δεν είχαν υπ’ όψη τους περιστατικό αποβίβασης Τούρκων πολιτών στη
νήσο Ρω.

Ωστόσο, τοπικές πηγές παραδέχονται ότι υπήρξε επεισόδιο, το περιγράφουν όμως εντελώς διαφορετικά. Αναφέρουν ότι ένα ξύλινο σκάφος, μάλλον αλιευτικό, εισήλθε το απόγευμα της Τρίτης στα ελληνικά χωρικά ύδατα πλησίον της νήσου Ρω. Μετά από συστάσεις ανδρών ελληνικού ταχύπλοου του Λιμενικού το τουρκικό εξήλθε από τα ελληνικά χωρικά ύδατα και έπλευσε προς τα τουρκικά παράλια.

Τι δήλωσαν οι Τούρκοι φωτορεπόρτερ

Ο ανταποκριτής του πρακτορείου ΙΗΑ Sabri Tsaglar, δήλωσε σε τουρκικά ΜΜΕ ότι συνέβη ένα περιστατικό και το περιγράφει ως εξής: «Βρισκόμασταν σε ένα σκάφος και παίρναμε εικόνες από τους Έλληνες στρατιώτες που βρίσκονται στο φυλάκιο της νήσου Ρω. Αυτοί μας παρακολουθούσαν με τα κιάλια. Λίγο αργότερα ήλθε ένα σκάφος του Λιμενικού και μας ρώτησε γιατί φωτογραφίζουμε το φυλάκιο. Εξέτασαν τα πλάνα και τις φωτογραφίες μας, και κάπου έστειλαν ένα e-mail. Μας είπαν ότι αν θέλουμε να πάρουμε εικόνα πρέπει να ζητήσουμε άδεια από το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών. Ήταν πολύ ευγενικοί μαζί μας. Μας κράτησαν πάνω στο σκάφος περίπου μία ώρα».

zougla.gr

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP