Η Φωτογραφία της εβδομάδας

Παρασκευή 28 Αυγούστου 2009

Το πολυσηζητημένο αρχικό υποβρύχιο της κλάσης U-214 "Παπανικολής" κατα την διάρκεια εκτεταμένων επισκευών επάνω στο syncrolift της HDW στο Κίελο ,προχθές 26-8-2009. (Arne Luetkenhorst)

Οι πληροφορίες που ήθελαν το Παπανικολής να οδεύει προς Πορτογαλία μεριά ως Αντισταθμιστικό ωφέλημα για την αγορά 2 υ/β U209PN απο το Πορτογαλικό Ναυτικό διαψεύστηκαν επισήμως απο το Υπουργείο Άμυνας της Πορτογαλίας,τερματίζοντας άλλο ένα επικοινωνιακό παιχνιδάκι της ΤΚMS. Όπως φαίνεται λύση στο θέμα του ελληνικού προγράμματος θα βρεθεί μόνο αφού δεί την πόρτα του ΥΠΕΘΑ ο τωρινός υπουργός Β.Μεημαράκης και η κουστωδία του ..Εν τω μεταξύ η Διοίκηση Υποβρυχίων του Πολεμικού Ναυτικού συνεχίζει να στερείται των μέσων που θα μπορούσαν να κάνουν την διαφορά σε πιθανή σύρραξη καθώς η μη εξεύρεση λύσης αφήνει εκτός ΠΝ και τα υπόλοιπα σχεδόν έτοιμα U-214 που κατασκευάζονται στην Ελλάδα.

5 σχόλια:

Ανώνυμος 28 Αυγούστου 2009 στις 6:33:00 μ.μ. EEST  

Η Ελλάδα δεν έχει λόγο να παραλάβει ένα σκάφος το οποίο είναι γεμάτο μπαλώματα για να μπορέσει να είναι σωστό. Θα παραλάβει τα σκάφη που κατασκευάστηκαν στην Ελλάδα και πιθανόν να προβεί στην παραγγελία ενός ακόμη σκάφους στο μέλλον που τα οικονομικά της θα είναι καλύτερα.

Πάντως μην υπερβάλουμε σχετικά με τις δυνατότητες του μέσου. Ένα απλό υποβρύχιο είναι το οποίο θα κάνει την δουλειά του αντικαθιστώντας τα παλιά πλέον Type209/1100.

enkripto 28 Αυγούστου 2009 στις 8:07:00 μ.μ. EEST  

θα μας επιτρέψεις να διαφωνήσουμε σε ότι αφορά τις ικανότητες των νέων υ/β και το ανεκτίμητο συγκριτικό πλεονέκτημα που θα έδιναν 4 υποβρύχια τεχνολογίας ΑΙΡ στο Αιγαίο.Η διαφορά στις επιχειρησιακές δυνατότητες σε σχέση με τα υπάρχοντα μέσα και στις δυο πλευρές του Αιγαίου είναι καθε αλλο παρα αμελητέα ,έτσι τουλάχιστον λένε οι ίδιοι οι ναυταίοι.Επίσης οι κινήσεις αναβάθμισης της α/υ ικανότητας και απόκτησης νέων τορπιλών απο τους απέναντι (μεθοδικά και με σταθερό βήμα) μετά την επιλογή μας να εισάγουμε τεχνολογία ΑΙΡ στο Αιγαίο είναι ενδεικτική του πόσο σοβαρά αντιμετωπίζουν το θέμα οι "σύμμαχοι".

Το θέμα του Παπανικολή και το ποιος φταιει που κτλ καλυτερα να το αφήσουμε γιατί θα χρειαζόμασταν 30 σελίδες για να το καλύψουμε..ας μην παραβλέπουμε πάντως τι είπε ο ίδιος ο Α/ΓΕΝ

Ανώνυμος 28 Αυγούστου 2009 στις 9:24:00 μ.μ. EEST  

Θα μου επιτρέψετε να σας πω ότι είναι απλά ένα υποβρύχιο που θα κάνει την δουλειά του όπως όλα τα υπόλοιπα. Σίγουρα είναι ανώτερο από τα παλαιοτέρα μοντέλα αφού ενσωματώνει τεχνολογία του σήμερα αλλά δεν είναι και ο καταλυτικός παράγων στην μάχη του αιγαίου.
Είναι απλά μια παράμετρος και έτσι πρέπει να παρουσιάζεται.

enkripto 28 Αυγούστου 2009 στις 9:46:00 μ.μ. EEST  

Συμφωνούμε ότι διαφωνούμε λοιπόν! Σε ευχαριστώ για την παρέμβαση σου

Ανώνυμος 29 Αυγούστου 2009 στις 4:46:00 μ.μ. EEST  

Αυτή τη φορά τουλάχιστον η προπέλα είναι καλυμμένη.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP