Τουρκικες βαρβαρότητες στην Παναγία Σουμελά εναντίον Ελλήνων και Ρώσων

Δευτέρα 17 Αυγούστου 2009


Έκτροπα διαδραματίστηκαν σύμφωνα με ασφαλείς
πληροφορίες στην Παναγία Σουμελά στην Τραπεζούντα όταν ομάδα Ελλήνων και Ρώσων εισήλθαν για να τελέσουν την καθιερωμένη λειτουργία. Η Τουρκική αστυνομία και άνθρωποι με πολιτικά προπηλάκισαν πολίτες και Ιερείς μεταξύ των οποίων ο Στέλιος Παπαθεμελής. Εκτός από τις χειροδικίες έφτασαν στο σημείο να υποχρεώσουν ιερείς να βγάλουν τα ράσα, διέκοψαν την τελετή, βιαιοπράγησαν και ενάντια στον Έλληνα πολιτικό που επέμεινε να παραμείνει στο ναό και να συνεχίσει την Ιερουργία.

Αναμένεται η αντίδραση του Ρωσικού και Ελληνικού υπουργείου εξωτερικών. Προξενεί πάντως εντύπωση αυτή η ενέργεια που παραπέμπει στις μαύρες ημέρες του Κεμαλικού κράτους δολοφόνου, λίγες ημέρες μάλιστα μετά την προσέγγιση Πούτιν – Ερντογάν για σύσφιξη των σχέσεων των δυο χωρών.

olympia.gr

(σημ εν κρυπτώ : το ακόλουθο βίντεο είναι απο τα χθεσινά επεισόδια)

8 σχόλια:

gkari 6 Νοεμβρίου 2009 στις 1:04:00 μ.μ. EET  

Καλά είστε σοβαροί? με ποιο δικαίωμα τελέστηκε η "καθιερωμένη" κατα τα άλλα, λειτουργία? απο που και ως που καθιερωμένη? Ο ναος της Παναγίας Σουμελα στη σύγχρονη Τουρκία αποτελει αρχαιολογικό χώρο και μνημείο, υπο την προστασία της ουνέσκο και όχι θρησκευτικό όπως ήταν μέχρι το 1924.πότε θα πάψετε τις υστερίες? Τι δουλεία έχουν τα ακροδεξιά στοιχεία να τελεσουν δοξολογία σε ένα αρχαιολογικό χώρο? για συνέλθετε λίγο "φιλαρακια".

Ανώνυμος 6 Νοεμβρίου 2009 στις 6:38:00 μ.μ. EET  

Και ο Ιερός Ναός της Αγίας του Θεού Σοφίας απότελεί "μνημείο υπο την προστασία της Ουνεσκο" η οποία "προστασία" επιτρέπει να λειτουργεί παζάρι και λαϊκή αγορά. Ωραία ...προστασία από την Ουνέσκο! Πάντα τέτοια!

Από πότε το δικαίωμα της θρησκευτικής έκφρασης υπόκειται σε αξιολογήσεις των πολιτικών πιστεύω; Ποιός είσαι εσύ που θα κρίνεις και θα απαγορεύσεις την ελέυθερη εξάσκηση των θρησκευτικών δικαιωμάτων του οποιουδήποτε;

Τώρα θα μου πεις ότι η Τουρκία δεν είναι Δημοκρατικό κράτος, οπότε από αυτή την άποψη ίσως έχεις δίκιο. Οι Νεοοθωμανοί και οι Κεμαλοφασίστες είναι γνωστοί για τη μή υστερική στάση τους όταν βομβαρδίζουν Κουρδικά χωριά με χημικά όπλα.

Άφεριμ!

gkari 9 Νοεμβρίου 2009 στις 2:39:00 μ.μ. EET  

ο Ιερός Ναός της Αγίας του Θεού Σοφίας όπως τον αποκαλείς, δεν είναι τποτα άλλο παρά ένα τερατουργημα χτισμένο πανω στο αίμα χιλιάδων αδικημένων(διαβασε ιστορια). ο Θεός δεν έχει αναγκη απο δοξολογίες - αερολογίες αλλα απο την αναγκη να είσαι ανθρωπος και να δεις στο πρόσωπο του πλησίον σου, τον ΙΗΣΟΥ. ο κεμαλισμός σε φταιει ή ο φασισμός που κρυβεις μέσα σου?

enkripto 9 Νοεμβρίου 2009 στις 3:06:00 μ.μ. EET  

@gkari

ο μόνος λόγος που δημοσίευσα το προβοκατόρικο σχόλιο σου είναι για να δούν οι υπόλοιποι σχολιαστές ,με τι έχουν να κάνουν...

όταν η αμορφωσιά συναντά τον φανατισμό ο συνδιασμός σπάει κόκκαλα

Ανώνυμος 9 Νοεμβρίου 2009 στις 4:02:00 μ.μ. EET  

@gkari
Ενδιαφέρουσα η άποψή σου, gkari...

Μαθαίνουμε έτσι τα εξής:
1.Παρά τις (εμφανέστατα καθοδηγούμενες, αργυρώνητες και προβοκατόρικες) κρίσεις του συνόλου των ιστορικών της τέχνης για το Ναό της Αγίας του Θεού Σοφίας (όπως τον αποκαλώ κι εγώ), αυτός δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένα τερατούργημα.
Περί ορέξεως κολοκυθόπιτα, βέβαια, gkari, αλλά έτσι κι αλλιώς, δεν είναι αυτό το θέμα.
2.Ότι ο Ναός της Αγίας του Θεού Σοφίας (όπως τον αποκαλώ κι εγώ), είναι χτισμένος πάνω στο αίμα χιλιάδων αδικημένων. Φαντάζομαι ότι θα έχεις κάτι αρκετά συγκεκριμένο για να παραπέμψεις, και μάλιστα κάποιες ιστορικές πηγές, κι όχι καμία βιβλιογραφική παραπομπή στο Δαυλό ή στη 18η Μπρυμαίρ. Φαντάζομαι ότι ζητάω πολλά, αλλά είμαι αισιόδοξος άνθρωπος, gkari...
3. Μετά από αποκλειστική συνέντευξη που εξασφάλισες με το Θεό, αυτός σου αποκάλυψε από τι έχει ανάγκη, κι από τι δεν έχει. Ελπίζω να μην έχεις σβήσει το σχετικό βίντεο, gkari, που δίνει τελεσίδικα λύση στις μεταφυσικές αναζητήσεις τόσων δισεκατομμυρίων ανθρώπων επί τόσες χιλιάδες έτη.
4.Ότι οι Τούρκοι στήνουν φωτογραφίσεις μόδας, παζάρια και λαϊκές αγορές στον Ναό της Αγίας του Θεού Σοφίας (όπως τον λέω κι εγώ) στοχεύοντας να πικάρουν ευθέως τον Θεό αυτοπροσώπως, κι όχι να προσβάλουν την θρησκευτική πίστη των ιστορικών και πολιτικών αντιπάλων τους, από ανασφάλεια και μικροπρέπεια. Και για την πρόκληση αυτή δε φταίει ο Κεμαλισμός, αλλά, με μία συναρπαστική διαδρομή - που είμαι σίγουρος ότι θα μας αναλύσεις, εμείς που προσβαλόμαστε. Ζητούμε συγγνώμη, και υποσχόμαστε ότι θα προσπαθούμε, εφεξής, όταν θα προσβάλουν τα ιερά και τα όσιά μας, να αυτομαστιγωνόμαστε. Κι αν μας δώσεις και λίγο χρόνο, υποσχόμαστε να μην έχουμε ούτε ιερά ούτε όσια, οπότε το πρόβλημα θα αντιμετωπιστεί όχι συμπτωματικά, αλλά ριζικά.

Δεκτή η άποψή σου, gkari.
Γιατί, όπως έλεγε και κάποιος (με μάλλον καλύτερο γούστο από το δικό σου)... οι απόψεις είναι σαν τους κώλους.

Όλοι έχουν από μία.

Ανώνυμος 9 Νοεμβρίου 2009 στις 4:57:00 μ.μ. EET  

@gkari

Εσύ πρέπει να είσαι ή για άλλο πλανήτη ή από άλλο πλανήτη.....

gkari 11 Νοεμβρίου 2009 στις 12:48:00 μ.μ. EET  

Μάλλον εγώ φταίω που ανακατεύτηκα με τα πίτουρα και να οι κότες έτοιμες να με φάνε!! Άν νομίζεις οτι ο Θεός σου κατοικεί στα 4 ντουβάρια της Αγίας Σοφίας( .......) και προσβάλλεται απο τα μοντέλα και τα παζάρια, είσαι απίστευτα νυχτωμένος!! Για το Γενί τζαμί στη Θεσσαλονίκη που έγινε αρχαιολογικό μουσείο και στη συνέχεια εκθεσιακός χώρος του δήμου, τι έχεις να πεις? Πως θα σου φαινότανε να γυρνούσαν οι απόγονοι των ΝΤΟΝΜΕΔΩΝ και να θέλουν να λειτουργήσουν εκεί?Είστε για πολύ γέλιο εδώ μέσα τελικά. Καλά βρε, "κοτόσσια" νας το πω και στα Ρωμέικα(ποντιακά) χαμπάρι για τη τη στάση του Νίκα το 532 που έγινε στον Ιππόδρομο, χαμπάρι? θέλεις και πηγές ε? άνοιξε μια εγκυκλοπαίδεια να τις βρεις. Αντε γειας σας και καλα μυαλά. ά και που σαι, αν λογοκρίνεις την άποψη μου και δεν τη δημοσιευσεις, έχεις κάθε δικαίωμα να το κάνεις μιας και δικό σου ειναι το μπλογκ. Είπαμε, δικό μου λάθος να ξοδέψω το χρόνο μου και να χάσω τα λόγια μου. Τι να πώ και σε ποιους? όπως ειπε πολύ σωστά και ο ανώνυμος, είμαι για άλλον πλανήτη ή από άλλον πλανήτη.Γειας σας

Ανώνυμος 5 Μαρτίου 2012 στις 10:37:00 π.μ. EET  

Ας δούνε οι δικοί μας υπεύθυνοι το βίντεο και ας παραδειγματιστούνε.
Η κυρία μιλάει την μητρηκή της γλώσσα σε τουρίστες, σε ένα τουριστικό χώρο, προσπαθώντας τους απωθήσει. Αν κάτι τέτοιο γινόταν στην Ελλάδα ο υπεύθυνος θα έψαχνε να βρει τούρκο διερμηνέα για τον καταλάβουν οι τουρίστες. Μπράβο μας!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP