Ισχυρές εκρήξεις στη ναυτική βάση "Ευάγγελος Φλωράκης" - Δεκάδες νεκροί και τραυματίες

Δευτέρα 11 Ιουλίου 2011

Ισχυρές εκρήξεις σημειώθηκαν σήμερα στις 6 το πρωί στη ναυτική βάση «Ευάγγελος Φλωράκης» στο Μαρί της Κύπρου. Οι αρχικές πληροφορίες από το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΚΥΠΕ) έκαναν λόγο για οκτώ νεκρούς, αλλά ήδη αυτός ο αριθμός έχει αναθεωρηθεί σε 12 νεκρούς και 34 τραυματίες, ενώ εκφράζονται φόβοι ότι ο αριθμός θα αυξηθεί. Στη βάση έχουν σπεύσει ασθενοφόρα.

Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής, λίγα λεπτά πριν τις 6 η ώρα το πρωί ακούστηκε ένας εκκωφαντικός θόρυβος, ενώ στον ουρανό υψώθηκε ένα τεράστιο μανιτάρι καπνού.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από την αστυνομία, οι εκρήξεις οφείλονται σε φωτιά που πήραν 2 εμπορευματοκιβώτια πυρίτιδας από τα 98 που είχαν κατασχεθεί από πλοίο που κατευθυνόταν στη Συρία.

Πυρκαγιές έχουν ξεσπάσει στη γύρω περιοχή ενώ πυκνοί καπνοί έχουν καλύψει την περιοχή. Στο Μαρί κατέρρευσε μια εκκλησία και άλλα κτίρια λόγω της έκρηξης, ενώ η περιοχή από το Μαρί έως το "Γκάβερνορς" θυμίζει βομβαρδισμένο τοπίο. Ο χώρος έξω από τη Ναυτική Βάση είναι γεμάτος από σπασμένα κλαδιά, σωλήνες, σίδερα, γυαλιά από τζάμια αυτοκινήτων. Στον παλαιό αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας-Λεμεσού κοντά στο Βασιλικό και στο Μαρί επικρατεί πολύ χαμηλή ορατότητα και έντονη μυρωδιά καμένου.

Η αστυνομία έχει κλείσει την έξοδο του παλαιού δρόμου Λευκωσίας-Λεμεσού που οδηγεί στο Μαρί και δεν επιτρέπει την είσοδο ούτε στους εργαζομένους στο Βασιλικό. Τα μόνα οχήματα που περνούν από το συγκεκριμένο σημείο είναι ασθενοφόρα.

Από το νοσοκομείο Λεμεσού έγινε έκκληση για αίμα, ενώ ζητήθηκε από τους πολίτες να μην επισκέπτονται το νοσοκομείο αν δεν έχουν σοβαρή ανάγκη.

Από την ώρα της έκρηξης σημειώθηκαν εκτεταμένες διακοπές στην ηλεκτροδότηση, καθώς σημειώθηκαν βλάβες στους ηλεκτροπαραγωγικούς σταθμούς της Μονής και του Βασιλικού, οι οποίοι τέθηκαν εκτός λειτουργίας. Εκφράζονται φόβοι για ολικό μπλακ άουτ αν δεν σβήσει η πυρκαγιά που έχει ξεσπάσει στο Βασιλικό και έχει γίνει έκκληση για περιορισμό χρήσης κλιματιστικών σε όλο το νησί.

Στη ναυτική βάση μετέβη ο αρχηγός της Εθνικής Φρουράς, αντιστράτηγος Πέτρος Τσαλικίδης. «Προσπαθούμε να διαχειριστούμε την κρίση», ανέφερε στο ΚΥΠΕ, κάνοντας λόγο για «μεγάλο κακό και καταστροφή». «Υπήρξε έκρηξη σε εμπορευματοκιβώτια πυρομαχικών τα οποία είχαν κατασχεθεί από ένα πλοίο πριν τρία χρόνια και προσπαθούμε να διαχειριστούμε την κρίση», πρόσθεσε.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, sigmalive.com

17 σχόλια:

Ανώνυμος 11 Ιουλίου 2011 στις 12:01:00 μ.μ. EEST  

Ενημερωτικά στο Βασιλικό σχεδιάζεται να γίνει η ανέγερση του τερματικού σταθμού υγροποίησης του φυσικού αερίου από την Delek.

Ανώνυμος 11 Ιουλίου 2011 στις 5:20:00 μ.μ. EEST  

Μετά τα "κέρδη" της Τουρκίας στην σύνοδο της 7-7-2011, "ήλθαν" οι ....εκρήξεις. Τυχαίο;;; Την ίδια ημερομηνία που χάθηκαν ο αείμνηστος στρατηγός Φλωράκης και οι συνεπιβαίνοντες στο μοιραίο ελικόπτερο! Τυχαίο;;; Πολλά "τυχαία" δεν νομίζετε;;;

Ανώνυμος 11 Ιουλίου 2011 στις 5:25:00 μ.μ. EEST  

αυτά είναι τα οφέλη της θητείας...

Ανώνυμος 11 Ιουλίου 2011 στις 5:34:00 μ.μ. EEST  

Κατά τη ταπεινή μου γνώμη πρόκειται περί δολιοφθοράς.

Απλούστατα, τέτοιο περιστατικό δεν έχει ξανασυμβεί ποτέ και πουθενά, ενώ και επέρισυ, τα εκρηκτικά ήταν εκετθειμένα κατά τον ίδιο τρόπο το καλοκαίρι και δεν συνέβη τίποτε.

Ελπίζω να πάρουν ένα μάθημα και να σοβαρευτούν στην Κύπρο. Βασικά, το περιστατικό χτυπάει άσχημα στην Ελλάδα αφού κανείς δεν έχει την Κύπρο, τις υπηρεσίες της και την ΕΦ σε υπόληψη, ούτε κάν οι ίδιοι οι Κύπριοι.

Ανώνυμος 11 Ιουλίου 2011 στις 6:23:00 μ.μ. EEST  

@ 11 Ιουλίου 2011 5:25:00 μ.μ. GMT+03:00

Ε ρε μεμετσίκ που σου χρειάζεται!

Ανώνυμος 11 Ιουλίου 2011 στις 6:32:00 μ.μ. EEST  

@11 Ιουλίου 2011 5:20:00 μ.μ. GMT+03:00

Δηλαδή η τραγωδία συνέβη την ίδια ημερομηνία προκειμένου εσύ ειδικά να βγάλεις το συμπέρασμα ότι δεν είναι τυχαίο! Επαγωγικότατη σκέψη!

@11 Ιουλίου 2011 5:34:00 μ.μ. GMT+03:00

Η πλημμελής φύλαξη εκτός από τον κίνδυνο δολιοφθοράς αυξάνει και τον κίνδυνο ατυχήματος.

Ας περιμένουμε και κανένα επίσημο πόρισμα.

Ανώνυμος 11 Ιουλίου 2011 στις 6:33:00 μ.μ. EEST  

"Ενημερωτικά στο Βασιλικό σχεδιάζεται να γίνει η ανέγερση του τερματικού σταθμού υγροποίησης του φυσικού αερίου από την Delek."

Eυχαριστούμε για την πληροφορία φίλε. Αυτά τα σενάρια όμως είναι του Φώσκολου για ορισμένους που λένε πως δεν υπάρχουν κοιτάσματα.

H αφέλεια και η φιλοσοφία μετά μ@λ@κίας ευδοκιμούν παρα τοις Έλλησι.

Ανώνυμος 11 Ιουλίου 2011 στις 6:58:00 μ.μ. EEST  

Ας αφήσουμε για λίγο τις συνωμοσιολογικές ιστορίες. Εκτέθηκαν και στο παρελθόν όσοι τις επικαλέστηκαν με την εξαφάνιση της σωρού του Παπαδόπουλου και τη δολοφονία του Κύπριου επιχειρηματία. Οι αρμόδιοι θα αποφανθούν σύντομα εάν ήταν ατύχημα ή κάτι άλλο. Ό,τι και να λέμε εδώ αυτή τη στιγμή είναι άλλα λόγια να αγαπιόμαστε.

ΑΧΕΡΩΝ 11 Ιουλίου 2011 στις 7:55:00 μ.μ. EEST  

Ευδρομο ''Ελλη''1940,Μαλακασα 1987,Ευαγγελος Φλωρακης και το πληρωμα του ''Αλιγατορα''2002,Ναυτικη Βαση Ζυγιου 2011.
Φορτωνεις μετα,η δεν φορτωνεις Ελληνα;
Αλλα,ουπς,παραφερθηκα.
Αυτα δεν ειναι τα πραγματικα γεγονοτα,ειναι προπαγανδα γραφικων κυκλων.
Ας μην παρασυρομαστε απο την διαχειρηση του φοβου...
Ας μην γινομαστε μερος του προβληματος...

Ανώνυμος 11 Ιουλίου 2011 στις 9:08:00 μ.μ. EEST  

Γεια σου ρε Αχέροντα παντογνώστη

Ανώνυμος 11 Ιουλίου 2011 στις 9:39:00 μ.μ. EEST  

Σίγουρα, είναι λογικότατο να πιάσουν ταυτόχρονα φωτιά 2 διαφορετικά κοντέινερ στις 6 τα ξημερώματα από τις υψηλότατες θερμοκρασίες που δεν υπάρχουν εκείνη την ώρα. Πρέπει να περιμένουμε το πόρισμα που πάση θυσία δεν πρέπει να λέει πόσο άχρηστοι είναι όλοι αυτοί που διοικούν και προστατεύουν Ελλάδα και Κύπρο. Εξάλλου είναι γνωστό πως στην Ελλάδα και την Κύπρο δεν υπάρχουν 3-4 λαθρομετανάστες για κάθε 10 ντόπιους πολίτες, άλλο ένα δείγμα δηλαδή ότι όλα είναι καλά, όλα είναι ανθηρά και παντού υπάρχουν ρόζ και κίτρινες πεταλουδίτσες, άχου καλέ...

Ανώνυμος 11 Ιουλίου 2011 στις 9:59:00 μ.μ. EEST  

Το μεγαλύτερο γέλιο το ρίχνω με τους ψύχραιμους, μη συνομωσιολόγους. Λες και ξέρει κάποιος σίγουρα τι έγινε με τη σορό του Παπαδόπουλου. Λες και θα του το έλεγαν αυτού ή στο κοινό τι πραγματικά έγινε... Επίσης να προσθέσω εγώ πως δεν υπάρχουν μυστικές υπηρεσίες και όλα αυτά είναι συνοσιολογίες. Τέλος πάντων, για να σοβαρευτούμε,άκουσα μαρτυρία σε Κυπριακό κανάλι. Ο άνθρωπος αυτός είδε πρώτα κάτι σαν κόκκινη φωτιά στον ουρανό και στη συνέχεια άκουσε τις τρεις πρώτες μικρές εκρήξεις.

Ανώνυμος 11 Ιουλίου 2011 στις 10:21:00 μ.μ. EEST  

Εδώ υπάρχει πολιτικό σκάνδαλο μεγατόνων δεν είναι δυνατόν αυτή η τεράστια ποσότητα εκρηκτικών να βρίσκεται εκτεθειμένη στην ύπαιθρο που αυτό από μόνο του είναι τραγικό λάθος, αφετέρου να μην έχουν λάβει μέτρα για υψηλές θερμοκρασίες και πυρκαγιά η στην χειρότερη περίπτωση για δολιοφθορά, Κανονικά πρέπει να υποβάλει την παραίτηση του ο Χριστόφιας.

Ανώνυμος 12 Ιουλίου 2011 στις 3:31:00 π.μ. EEST  

ναι δολιοφθορά ήταν, σαν τους φαντάρους που αυτοκτονούν γιατι τους παρατησε η γκομενα...

ΑΧΕΡΩΝ 12 Ιουλίου 2011 στις 8:03:00 μ.μ. EEST  

@11/7 9.08
''Γεια σου ρε Αχεροντα παντογνωστη''
Γεια σου και σενα ρε ανωνυμε παντοδιασωστη.

Ανώνυμος 12 Ιουλίου 2011 στις 8:50:00 μ.μ. EEST  

@12 Ιουλίου 2011 3:31:00 π.μ.
Τι να σου πω μεγάλε! Κατέρριψες όλους τους νόμους της λογικής! Είσαι καλός στα "άλματα" και ίσως θα έπρεπε να το σκεφτείς για επαγγελματική αποκατάσταση, εκτός αν αυτό που έγραψες είναι μέσα στα επαγγελματικά σου καθήκοντα.

Ανώνυμος 13 Ιουλίου 2011 στις 12:56:00 μ.μ. EEST  

11 Ιουλίου 2011 6:32:00 μ.μ. GMT+03:00 από 11 Ιουλίου 2011 5:20:00 μ.μ. GMT+03:00
Που το είδες το ... "συμπέρασμα";;; τις συμπτώσεις αναφέρω. 6πμ ο ήλιος δεν έχει προλάβει να ψηλώσει ούτε να "ζεστάνει" (πάλι υπόθεση κάνω δεν βγάζω συμπεράσματα).Ως γνωστόν, κάθε νόμισμα έχει 2 όψεις. Έρρωσο!!!1

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP