Νέος Α/ΓΕΕΦ ο αντιστράτηγος ε.α. Νάσης Στυλιανός

Τετάρτη 20 Ιουλίου 2011

Στο διορισμό νέου Αρχηγού της Εθνικής Φρουράς προχώρησε σήμερα το Υπουργικό Συμβούλιο της Κυπριακής Δημοκρατίας, σε αντικατάσταση του αντιστρατήγου Πέτρου Τσαλικίδη που παραιτήθηκε λόγω της καταστροφικής έκρηξης στη ναυτική βάση "Ε. Φλωράκης". Ο νέος Αρχηγός είναι ο αντιστράτηγος ε.α. Νάσης Στυλιανός του Βασιλείου, επίτιμος διοικητής 1ης Στρατιάς, ο οποίος θα θα δώσει τη νενομισμένη διαβεβαίωση ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια στις 23 Ιουλίου, όπως δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου.

Ο Αντιστράτηγος Στυλιανός Νάσης γεννήθηκε το 1952 στο Πολύγυρο Ιωαννίνων και αποφοίτησε το 1974 από τη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων ως Ανθυπολοχαγός Πεζικού. Φοίτησε σε διάφορες στρατωτικές σχολές στην Ελλάδα και το εξωτερικό (Στρατηγική και Επιχειρησιακή Σχεδίαση, στη Σχολή Εθνικής Άμυνας Ολλανδίας, Πολιτική Ανωτέρων Αξιωματικών ΝΑΤΟ κτλ). Αποφοίτησε πρώτος από τη Σχολή Στρατηγικών Πληροφοριών, Ανωτάτη Σχολή Πολέμου και Σχολή Εθνικής Αμύνης.

Ως κατώτερος Αξιωματικός διοίκησε Λόχο και Μηχανοκίνητο Λόχο Πεζικού για -9- έτη σε Μονάδες Εκστρατείας.
Ως ανώτερος Αξκός διοίκησε διαδοχικά Μηχανοκίνητο Τάγμα Πεζικού, Τάγμα Μαθητών Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών (ΣΜΥ), Τάγμα Πεζικού και Σύνταγμα Πεζικού (Τακτική Διοίκηση).
Ως ανώτατος Αξιωματικός, διοίκησε Ταξιαρχία στη Λήμνο, το Γ΄Σώμα Στρατού/NDC-GR και υπηρέτησε ως Α’ Υπαρχηγός ΓΕΕΘΑ.

Επιτελικές Θέσεις:
Επιτελής Επιχειρήσεων και Πληροφοριών σε Σύνταγμα Πεζικού – Επιτελής του 3ου ΕΓ/ ΓΕΣ (τμήμα Χειρισμού Κρίσεων και Σχεδίων) – Διευθυντής του Κλάδου Σχεδιάσεως (J5) επί -2- έτη και Διευθυντής του Κλάδου Πολιτικοστρατωτικής Συνεργασίας στο Συμμαχικό Στρατηγείο της Νάπολης (JFC-NP). – Διευθυντής 3ου ΕΓ/ΓΕΣ (Επιχειρήσεις – Ασκήσεις). – Διευθυντής Σπουδών στη Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών. – Διευθυντης του Όπλου του Πεζικού στο ΓΕΣ. – Διευθυντής του Α΄ Κλάδου του ΓΕΣ (Επιχειρήσεις – Σχέδια- Πληροφορίες) – Α΄ Υπαρχηγός ΓΕΕΘΑ (Επιχειρησιακός Τομέας).

Αποστρατεύτηκε από τον ΕΣ το Μάρτιο του 2010 ενώ εκτελούσε παράλληλα καθήκοντα Γενικού Επιθεωρητή Στρατού.
Μιλά Αγγλικά και έχει τιμηθεί με όλα τα προβλεπόμενα παράσημα και μετάλλια.

11 σχόλια:

Ανώνυμος 21 Ιουλίου 2011 στις 1:43:00 π.μ. EEST  

καλά κρασιά...

Ανώνυμος 21 Ιουλίου 2011 στις 11:21:00 μ.μ. EEST  

Δεν τον γνωρίζω και μπορεί να είναι άριστος, αλλά αυτό το συνήθειο να επανέρχονται από την αποστρατεία συνηθίζεται και στην Κύπρο εκτός από την Ελλάδα;

Ανώνυμος 22 Ιουλίου 2011 στις 10:39:00 π.μ. EEST  

Εισαι σωστός εν μέρει. Στην Κύπρο ο Α/ΓΕΕΦ ειναι θεσμοθετημένο να προέρχεται από τους ε.α. ελλαδίτες στρατηγούς. Εδώ στην μητρόπολη γίνεται το γνωστό φαινόμενο που αναφέρεσαι αγνωστε 21 Ιουλίου 2011 11:21:00 μ.μ. GMT+03:00

Ανώνυμος 22 Ιουλίου 2011 στις 12:33:00 μ.μ. EEST  

Πάλι Έλληνα έβαλαν αρχηγό στρατού στην Κύπρο; Γιατί δεν έβαζαν κανένα δικό τους αυτή τη φορά μπας και σπάσει η γκαντεμιά επιτέλους;

Ανώνυμος 22 Ιουλίου 2011 στις 3:22:00 μ.μ. EEST  

Ο Α/ΓΕΕΦ δεν "ειναι θεσμοθετημένο να προέρχεται από τους ε.α. ελλαδίτες στρατηγούς". Ο Α/ΓΕΕΦ προέρχεται από τους Ελλαδίτες εν ενεργεία στρατηγούς. Όποιος επιλέγεται, για τυπικούς - νομικούς λόγους, αποστρατεύεται από τον ΕΣ κι εντάσσεται στην Εθνική Φρουρά.

Αυτό που συνέβη τώρα είναι ότι επειδή η ανάγκη για πλήρωση της θέσης προέκυψε εκτός περιόδου κρίσεων, οπότε, αντί να γίνουν κρίσεις και να αρχίσει ένα ντόμινο εκτός προγράμματος, ανακλήθηκε ένας (πολύ πρόσφατα) αποστρατευθείς.

Ανώνυμος 22 Ιουλίου 2011 στις 8:12:00 μ.μ. EEST  

@ Αγαπητέ Ανώνυμος 22 Ιουλίου 2011 12:33:00 μ.μ. GMT+03:00

Σχετικά με το σχόλιό σου "Πάλι Έλληνα έβαλαν αρχηγό στρατού", να υποθέσω πως θεωρείς του Κυπρίους μη-Έλληνες? Αιγύπτιους ή Λιβανέζους ίσως? Ελπίζω μόνο να μην ανήκεις στην κατά τα άλλα συμπαθή συνομοταξία όσων θεωρούν τους εν Κύπρω Ελλαδίτες ενόπλους, ως "μισθοφόρους" ή "τυχοδιώκτες" που υπηρετούν ένα "ξένο" κράτος. Απλά για να αποφεύγονται οι παρεξηγήσεις...

Ανώνυμος 22 Ιουλίου 2011 στις 9:25:00 μ.μ. EEST  

Μικρέ τουρκάκο, δεν έχεις άλλη δουλειά να κάνεις από το να ασχολείσαι με αυτό το μπλογκ;

Άντε, άμε στην ευχή του Αλλάχ.

Ανώνυμος 23 Ιουλίου 2011 στις 10:51:00 π.μ. EEST  

@22 Ιουλίου 2011 9:25:00 μ.μ. GMT+03:00

Σε ποιο ποστ αναφέρεσαι;;

Ανώνυμος 24 Ιουλίου 2011 στις 11:20:00 π.μ. EEST  

Άρχισαν τα τρόλλια...

Ανώνυμος 24 Ιουλίου 2011 στις 1:22:00 μ.μ. EEST  

Σ' αυτό που λέει "Πάλι Έλληνα έβαλαν αρχηγό στρατού στην Κύπρο;"

Ανώνυμος 24 Ιουλίου 2011 στις 5:47:00 μ.μ. EEST  

ο αντ/γος θα περνει κανονικά την σύνταξη του απο τον ελληνικό στρατό και θα περνει και ακόμη ένα μισθό στην Κύπρο;

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP