Αθήνα – Μόσχα

Παρασκευή 15 Ιουλίου 2011

Από την Κύρα Αδάμ

Τα νέα από τη Μόσχα ταξιδεύουν πάντα αργά και είναι «παγωμένα». Χθες, σε συνέντευξή του στην «Ε», ο ελληνικής καταγωγής βουλευτής της κρατικής Δούμας Ι. Σαββίδης αποκάλυψε πως ο Ελληνας πρωθυπουργός «σνομπάρισε» στις αρχές του 2010 την πρόταση Πούτιν να δώσει στην Ελλάδα 25 δισ. ευρώ χαμηλότοκο δάνειο, με ορισμένα ανταλλάγματα ως «βιτρίνα».



Η ΥΠΟΘΕΣΗ εκείνη δεν προχώρησε ποτέ, αφού κατά τον κ. Σαββίδη ο κ. Παπανδρέου προτίμησε να απασχολήσει τον ισχυρό άνδρα της Ρωσίας με τα οικολογικά προβλήματα της Ελλάδας...

ΗΤΑΝ η εποχή, Φεβρουάριος του 2010, κατά την οποία η ελληνική κυβέρνηση είχε μπει στη δίνη του κυκλώνα, με τα σπρεντ να εκτινάσσονται, με την αδυναμία δανεισμού της Ελλάδας από τις αγορές να γιγαντώνεται, με τα «περίστροφα» του κ. Παπανδρέου στο τραπέζι των Ευρωπαίων, αλλά και με τις υπόγειες συζητήσεις, καθ' ομολογίαν του κ. Στρος-Καν, για τη «βοήθεια» του ΔΝΤ και τους καχύποπτους Ευρωπαίους εταίρους να ετοιμάζουν παρασκηνιακά το Μνημόνιο.

ΤΑ ερωτήματα είναι πολλά.

ΓΙΑΤΙ η ελληνική κυβέρνηση έπρεπε να χρειαστεί τη βοήθεια και τις υπηρεσίες ενός ελληνικής καταγωγής βουλευτή της Δούμας για να συζητήσει πιθανή οικονομική συνδρομή της Μόσχας στο ελληνικό πρόβλημα;

ΜΑ γιατί εμφανώς η ελληνική κυβέρνηση είχε συνειδητά γυρίσει την πλάτη στον άλλο «πόλο» της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής, που ήταν μέχρι τότε η Μόσχα και τα ενεργειακά σχέδιά της για την Ελλάδα.

ΕΚΕΙΝΗ την εποχή μάλιστα ο κ. Πούτιν σε δημόσιες δηλώσεις του είχε αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο να συνδράμει την Ελλάδα στην οικονομική περιπέτειά της, αλλά η πρότασή του έπεσε στα δίχτυα της ελληνικής σιωπής.

ΤΑ γεγονότα μιλούν από μόνα τους.

Η ελληνική κυβέρνηση έκανε ευθύς εξ αρχής ό,τι μπορούσε για να δείξει διεθνώς ότι θέλει να κατεβεί το ταχύτερο δυνατόν από το «ενεργειακό άρμα» της Μόσχας. Και το πέτυχε βοηθούσης, με το παραπάνω, και της Βουλγαρίας, που και αυτή έχει κάνει μέχρι στιγμής μια τρύπα στο νερό.

ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΕ τη στροφή της, όταν επέλεξε να μην αξιοποιήσει τη ρωσική οικονομική πρόταση, φοβούμενη προφανώς «τα ανταλλάγματα» που θα της ζητούσε η Μόσχα.

Η ελληνική κυβέρνηση δέχθηκε όμως ταχύτατα να απολέσει η χώρα «μέρος (;) της εθνικής κυριαρχίας της», προκειμένου να αποδεχθεί τα Μνημόνια της Ε.Ε. και του ΔΝΤ.

ΒΕΒΑΙΩΣ, μπορεί να παρατηρήσει κανείς ότι η ελληνική κυβέρνηση επέλεξε η ίδια τα «δεσμά» της -κομψότερα και κοσμοπολίτικα αυτά της Ε.Ε. και της Ουάσιγκτον.

ΑΛΛΑ και ασφυκτικότερα, σαν βρόχος θανάτου...

Ελευθεροτυπία

8 σχόλια:

Ανώνυμος 15 Ιουλίου 2011 στις 12:29:00 μ.μ. EEST  

ΕΤΣΙ ΑΠΛΑ.. ΚΑΙ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΚΑ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΠΡΟΔΟΣΙΑ.! ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΟΜΩΣ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΩ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΔΕΧΤΕΙ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΚΙΝΗΣΗ.!! Ε...ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ....ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΓΑΠ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ!!
ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΞΕΡΩ ΤΙ ΑΝΤΑΛΑΓΜΑΤΑ...ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΙΑ ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΗ ΣΤΡΟΦΗ ΜΕ ΤΗΝ ΡΩΣΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΟΔΗΓΗΘΕΙ ΣΥΝΑΜΑ Η ΧΩΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝ.ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ.Ε..ΔΙΑΟΛΕ..ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ.
ΤΟ ΣΙΓΟΥΡΟ ΕΙΝΑΙ.. ΟΤΙ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΠΕΡΙΕΡΓΑ ΚΑΙ ΣΕ ΣΥΝΔΙΑΣΜΟ ΜΕ ΤΗΝ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗ ΑΣΤΑΘΕΙΑ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΛΕΚΑΝΗΣ ΤΗΣ ΑΝΑΤ. ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ ΜΑΛΛΟΝ ..ΜΗΝ ΠΩ ΣΙΓΟΥΡΑ ΤΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΑΠΟΘΕΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΥΡΙΤΙΔΑ ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ!!

./ΕΛ

Ανώνυμος 15 Ιουλίου 2011 στις 2:57:00 μ.μ. EEST  

Αγαπητέ "/ΕΛ 15 Ιουλίου 2011 12:29:00 μ.μ. GMT+03:00" Μην είσαι τόσο σίγουρος ότι "Ε..ΔΙΑΟΛΕ..ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ." Τα γεγονότα άλλα δείχνουν. Απλά από τον Κόρδο έως τον Κορυζή οι Έλληνες αρχηγοί έπεφταν επί των επάλξεων. Δεν ξεπουλούσαν την πατρίδα τους. Αυτούς τους φτύνεις και νομίζουν ότι ψιχαλίζει. Αν διαφωνούσαν ή είχαν αντίθετη γνώμη υπήρχε και ο δρόμος της παραίτησης. Είδες κάποιον να το κάνει;; "Είναι πολλά τα λεφτά Άρη" γι' αυτό πουλάνε και την μάννα τους. (Ο Κουρουπλής είναι απλώς η εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον κανόνα).

giannis 15 Ιουλίου 2011 στις 10:36:00 μ.μ. EEST  

ΕΤΣΙ ΑΠΛΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΖΑΒΟ ΕΙΠΕ ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΠΟΥΤΙΝ ΓΙΑΤΙ ΠΕΙΡΕ ΕΝΤΟΛΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΤΟΥ.ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΜΑΣ ΖΕΙΤΑΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΡΕΣΤΑ!!!.ΤΟ ΜΟΝΟ ΣΥΓΟΥΡΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΑΥΤΟΣ ΚΑΙ Η ΠΑΡΕΑ ΤΟΥ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ.

Ανώνυμος 15 Ιουλίου 2011 στις 11:19:00 μ.μ. EEST  

Ανήκωμεν είς την Δύσιν.

-Κ. Καραμανλής.

Ανώνυμος 16 Ιουλίου 2011 στις 2:38:00 π.μ. EEST  

Οι Ρώσοι είναι πολύ τυπικοί στις διπλωματικές τους σχέσεις, και δεν κράζουν εύκολα στα πλαίσια τέτοιων διακρατικών επαφών. Για να την λένε έτσι (κομψά) στον ΓΑΠ, σημαίνει σχεδόν σίγουρα ότι έγιναν σημεία και τέρατα στις έλληνο-ρωσικές σχέσεις.
Σ.

Ανώνυμος 16 Ιουλίου 2011 στις 1:03:00 μ.μ. EEST  

Αρες μάρες κουκουνάρες, εδώ δεν δίνουν στην Λευκορωσία 8 δις θα μας έδιναν εμάς 25;

Ότι την έχουμε κάνει σφεντόνα στην χώρα είναι πια δεδομένο. Ότι μπούρδα και να αναμεταδοθεί την ρουφάμε και την χωνεύουμε αμέσως.

Την Αγιά Σοφιά το ξανθό γέννος θα μας την έδινε πριν ή μετά το δάνειο;

O KAIΡΟΣ ΓΑΠ ΕΓΓΥC

Ανώνυμος 17 Ιουλίου 2011 στις 11:46:00 π.μ. EEST  

Σε ένα περίεργο ψυχογράφημα του αδελφού του και πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου προχωρά ο αδελφός του Νίκος, μιλώντας στους New York Times, με αφορμή σχετικό δημοσίευμα για την οικογένεια Παπανδρέου.

Αφού τονίζει ότι "Ο αδελφός μου δεν ήθελε να γίνει πρωθυπουργός" συνεχίζει λέγοντας: «Αν θέλετε να κάνουμε ψυχανάλυση, τα παιδιά που τους λείπουν οι πατεράδες τους θέλουν να είναι αρεστά και αυτό σημαίνει ότι δεν συγκρούονται. Και αν δεν σου αρέσει η σύγκρουση, τότε είναι δύσκολο να δίνεις εντολές».

Συγκρίνοντας τον με τον πατέρα του, Ανδρέα, είπε: «Θα μπορούσε να το είχε “πουλήσει” καλύτερα, αλλά την ίδια στιγμή θα έλεγε “Ω Θεέ μου, αυτοί οι άνθρωποι χάνουν τις δουλειές τους”».

Ανώνυμος 18 Ιουλίου 2011 στις 8:46:00 π.μ. EEST  

ΤΙ ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ..? ΕΧΩ ΧΑΣΕΙ ΚΑΙ ΕΓΩ ΤΙ ΜΠΑΛΑ ΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ!!
./ΕΛ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP