Η τουρκική απειλή είναι υπαρκτή

Τρίτη 19 Ιουλίου 2011

Η τουρκική απειλή δεν είναι θεωρητική, είναι υπαρκτή και το βλέπουμε και στο Αιγαίο και στην Κύπρο, δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Πάνος Μπεγλίτης, ο οποίος επισκέφθηκε σήμερα τη Μεγαλόνησσο και τη ναυτική βάση της Εθνικής Φρουράς


Οι υπουργοί Εθνικής Αμυνας της Ελλάδας και της Κυπριακής Δημοκρατίας επιθεώρησαν μονάδες της Εθνικής Φρουράς

Υπερήφανος δήλωσε ότι αισθάνεται ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Μπεγλίτης, γιατί διαπίστωσε το υψηλό φρόνημα και ηθικό, αλλά και τον υψηλό βαθμό επιχειρησιακής ετοιμότητας και αποτελεσματικότητας των κυπριακών Ενόπλων Δυνάμεων.

Ο υπουργός, ο οποίος συναντήθηκε στο Γενικό Επιτελείο της Εθνικής Φρουράς με τον Κύπριο ομόλογο του Δημήτρη Ηλιάδη, εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι γρήγορα η Εθνική Φρουρά θα απορροφήσει και θα ενσωματώσει δημιουργικά και αποτελεσματικά το τραυματικό σοκ από την τραγωδία στη ναυτική βάση.


Στους επιτελείς που μας ενημέρωσαν, είπε ο κ. Μπεγλίτης, βρήκα τα στελέχη εκείνα με τον υψηλό επαγγελματισμό, "αλλά πάνω από όλα με την αγωνιστική ψυχή για να αντιμετωπίσουμε ανά πάσα στιγμή, όταν και εάν τελικά δημιουργηθούν συνθήκες απειλής, την τουρκική απειλή"

Ο Έλληνας υπουργός τόνισε ότι "η απειλή αυτή δεν είναι θεωρητική, είναι υπαρκτή και το βλέπουμε στο Αιγαίο και το βλέπουμε και στην Κύπρο δια της κατοχικής παρουσίας των τουρκικών στρατευμάτων ως αποτέλεσμα της τουρκικής εισβολής του 1974".

Ο κ. Μπεγλίτης εξέφρασε τη συγκίνηση του, που βρίσκεται στην Κύπρο και δήλωσε ότι μεταφέρει τα πιο βαθιά αισθήματα αλληλεγγύης, συμπαράστασης και συμπαράταξης της Ελλάδας, του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, της κυβέρνησης και της μεγάλης πλειοψηφίας των πολιτικών δυνάμεων της Ελλάδας.

Ανέφερε ότι βρίσκεται στην Κύπρο για να συμμετάσχει στις εκδηλώσεις για την μαύρη επέτειο της τουρκικής εισβολής και της συνεχιζόμενης στρατιωτικής κατοχής, αλλά η συγκυρία το έφερε να συμπίπτει η παρουσία του με ένα τραγικό συμβάν, την πρόσφατη καταστροφή μετά από έκρηξη στη ναυτική βάση, που είχε ως αποτέλεσμα την απώλεια γενναίων στελεχών του Πολεμικού Ναυτικού της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Είπε ότι η συγκίνηση του είναι μεγάλη, γιατί ζει τη μεγάλη συναισθηματική φόρτιση που αισθάνεται η κυπριακή κοινωνία. Όμως, επεσήμανε "θέλω να στείλω το μήνυμα ότι αυτές οι ώρες είναι ώρες ψυχραιμίας, ώρες κοινωνικής ευθύνης, να παλέψουμε μαζί, Ελλάδα και Κυπριακή Δημοκρατία. για να υπερβούμε την κρίση".

Στις δηλώσεις του ο Έλληνας υπουργός μεταξύ άλλων υπογράμμισε:


Η συγκυρία είναι εξαιρετικά δύσκολη, η περιφερειακή, η διεθνής, η ευρωπαϊκή, αλλά και η εσωτερική. Η οικονομική και κοινωνική συγκυρία τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Κύπρο είναι εξαιρετικά δύσκολη.

Δεν θα πρέπει να επιτρέψουμε αυτή η κρίση να καταβάλει και να καταπονήσει το εθνικό μας φρόνημα. Δεν θα πρέπει να επιτρέψουμε "σε φωνές, που μπορεί συναισθηματικά να αναδεικνύουν την απόγνωση αυτής της περιόδου, να πλήξουν τους δημοκρατικούς θεσμούς , να πλήξουν τις αντοχές και την υπόσταση της Κυπριακής Δημοκρατίας".

Ενότητα, εθνική συναίνεση και συνεννόηση είναι όχι απλώς αιτήματα, είναι προϋποθέσεις για ένα πιο ελπιδοφόρο μέλλον.

Ο κ. Μπεγλίτης διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση και οι πολιτικές δυνάμεις της Ελλάδος θα σταθούν δίπλα στον κυπριακό ελληνισμό, δίπλα στον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, στην κυβέρνηση, στις πολιτικές δυνάμεις της Κύπρου "για ξεπεράσουμε μαζί αυτό το επώδυνο ψυχολογικό και κοινωνικό σοκ".

Επίσης, είπε ότι στους αρχηγούς των κυπριακών πολιτικών κομμάτων, τους οποίους θα συναντήσει αύριο, θα μεταφέρει εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης το μήνυμα ότι "αυτό που απαιτείται είναι ψυχική ενότητα, κοινωνική ενότητα, ευρύτερη συναίνεση, κρατώντας ο καθένας τις απόψεις, τις διαφωνίες, ή τις ενστάσεις του. Δεν αντέχουμε διαχωρισμούς και δεν αντέχουμε εντάσεις και κοινωνικές αναταράξεις".

Καταλήγοντας ο Έλληνας υπουργός ανέφερε ότι μέσα από τις συνομιλίες με τον Κύπριο ομόλογο του "θα επιβεβαιωθεί για μια ακόμη φορά το υψηλό επίπεδο στρατιωτικής και αμυντικής συνεργασίας των δύο χωρών, η έμπρακτη με άλλα λόγια αλληλεγγύη, συμπαράσταση και συμπαράταξη".

Ο υπουργός Άμυνας της Κύπρου Δημήτρης Ηλιάδης τόνισε ότι "η Ελλάδα είναι εδώ και μέσα από κοινές δυσκολίες ενώνουμε δυνάμεις για να προχωρήσουμε μπροστά".

Η παρουσία του υπουργού Εθνικής Άμυνας της Ελλάδος "είναι δύναμη, είναι κουράγιο, είναι συμπαράσταση, είναι συμπαράταξη για να προχωρήσουμε με νέες δυνάμεις, να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες, να ανεβάσουμε ξανά την πορεία της Κύπρου προς τη σωστή κατεύθυνση", υπογράμμισε ο Κύπριος υπουργός.

Απόψε ο κ. Μπεγλίτης θα παραστεί σε εκδήλωση για τους αγνοουμένους, στην οποία θα μιλήσουν ο πρόεδρος Χριστόφιας και ο πρόεδρος της Βουλής Γ. Ομήρου.

Έθνος

Σημ Εν κρυπτώ: Ο κ. Μπεγλίτης με τα πλεονάσματα ειρήνης και τα dongfires μετά από δύο χρόνια ως αναπληρωτής υπουργός και τώρα υπουργός άμυνας, κατάλαβε ότι η Τουρκική απειλή είναι υπαρκτή. Κάτι είναι κι αυτό. Όσο για τις απόψεις του ότι: “δεν πρέπει να περιμένουμε γενικευμένο πόλεμο ούτε και να προετοιμαζόμαστε για αυτόν” και “είτε μας αρέσει, είτε όχι για αντικειμενικούς λογους (δημογραφικούς, μεγέθους, κτλ.) η Τουρκία είναι μία μεγάλη περιφερειακή δύναμη και εμείς πρέπει να αναπροσαρμόσουμε την πολιτική μας” παραμένει άγνωστο το κατά πόσο τις έχει αναθεωρήσει.

Καλό θα ήταν επίσης ο κ. υπουργός στο πρόγραμμά του να έχει προβλέψει χρόνο για να ενημερωθεί για τις έρευνες σχετικά με τους Αξιωματικούς Υπαξιωματικούς και Οπλίτες των ΕΕΔ που ακόμα αγνοούνται από το 1974 και να ενημερώσει σχετικά τις οικογένειές τους που ακόμα περιμένουν νέα για τους δικούς τους ανθρώπους. Είναι καιρός το Ελληνικό κράτος να φερθεί σοβαρά κάνοντας τα αυτονόητα.


7 σχόλια:

Ανώνυμος 19 Ιουλίου 2011 στις 9:07:00 π.μ. EEST  

Η 18/7 είναι μια ιστορική μέρα όπου καταγράφηκε μια εμπνευσμένη δήλωση: "Η τουρκική απειλή είναι υπαρκτή" προϊόν βαθιάς σκέψης. Θα προστεθεί στο ανθολόγιο μαζί με το "όταν έχει ήλιο έχει φως", "όποιος έχει πολλά λεφτά είναι πλούσιος" κ.α. Όταν κάποιος είναι στο υπουργείο άμυνας και ανακαλύπτει τέτοια πράγματα μετά 2 χρόνια..μμ..κάτι δείχνει για το επίπεδο πολιτικής ηγεσίας αυτού του τόπου (για να το πω κομψά)

Ανώνυμος 19 Ιουλίου 2011 στις 9:58:00 π.μ. EEST  

"Η τουρκική απειλή είναι υπαρκτή"!!!! Σώωωωωπα!!! Γι' αυτό συρρικνώνετε το στράτευμα, αφήνετε τα αεροπλάνα, τα πλοία και τα τανκς χωρίς καύσιμα, ανταλλακτικά και πυρομαχικά, αποκαλείτε τους αξιωματικούς "μη παραγωγικούς" καταργήσατε το "ενιαίο αμυντικό δόγμα", βάζετε την ουρά στα σκέλια και αφήνετε τους μεμέτηδες να κάνουν εναέρια και θαλάσσια πάρτι στο Αιγαίο,διαγράφετε την ΑΟΖ και άλλα φαιδρά;;;;; Δηλαδή αν δεν ήταν "υπαρκτή" τι θα κάνατε;;;;;;;;;;;;;

ΑΝΔΡΕΑΣ ΤΕΝΕΕΥΣ 19 Ιουλίου 2011 στις 2:23:00 μ.μ. EEST  

Γειά σου Παναῆ μέ τά ὡραῖα σου!!!

Ἑτομάζετε νέα παραγγελία,ἐσεῖς οἱ 'εἰδήμονες' ἐπί τῶν στρατιωτικῶν ἤ συνωμοσιολογῶ;

Ανώνυμος 19 Ιουλίου 2011 στις 2:42:00 μ.μ. EEST  

Με τέτοιους κυβερνόντες και το Βέλγιο να είχαμε δίπλα μας θα του άνοιγε η όρεξη.Η απειλή δεν είναι μόνο θέμα ικανοτήτων του αντιπάλου αλλά και ανικανότητας δικής μας.Με τέτοια υπουργάρα όμως ποιός μας πιάνει...
Είσαι οσφυοκάμπτης?Εισαι άβουλος?Είσαι άσχετος?
Ε τότε....
ΖΗΣΕ ΤΟ ΜΥΘΟ ΣΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.Γίνε υπουργός εθνικής άμυνας!!!

Ανώνυμος 20 Ιουλίου 2011 στις 9:48:00 π.μ. EEST  

ΕΛΑ...ΡΕ..ΑΝΤΕ.? ΔΕΝ ΣΕ ΠΙΣΤΕΥΩ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ !!!! ΑΠΟΡΩ ΜΑΛΙΣΤΑ ..ΜΕ ΤΗΝ ΔΗΛΩΣΗ ΣΟΥ!!!!

konion 22 Ιουλίου 2011 στις 1:00:00 π.μ. EEST  

Κάτι εἶναι κι αὐτό. Σοβαρά, δὲν νομίζω ὅτι ὁ κάθε Υ.ΕΘ.Α. δὲν γνωρίζει τοὺς κινδύνους ἐκ Τουρκίας, μᾶλλον ἄλλα παιχνίδια παίζονται, ποὺ οὔτε τὰ γνωρίζω.

Ανώνυμος 25 Ιουλίου 2011 στις 1:10:00 μ.μ. EEST  

Και τι πράτετε γι'αυτό κυριοι?...... Άκρα του τάφου σιωπή.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP