Ανταλαγή "φιλοφρονήσεων" νότια του Καστελόριζου

Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2008


Νορβηγικό σκάφος ερευνών υπο την συνοδεία τουρκικού πολεμικού επιχείρησε να πραγματοποιήσει έρευνες για πετρέλαιο ,80 ναυτικά μίλια νοτίως του Καστελόριζου εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας

Επι τόπου έσπευσε πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού που κατέστησε σαφές ότι η έρευνα διεξάγεται εντός ελληνικής υφαλοκριπίδας και πρέπει να αποχωρήσει....Κατόπιν τούτου ,οι έρευνες σταμάτησαν όμως το νορβηγικό σκάφος παραμένει στην περιοχή.Επιδόθηκε επίσημο διάβημα διαμαρτυρίας σε Τουρκία και Νορβηγία.

Θα επανέλθουμε με νεώτερα

Σάββατο 15:26

Σύμφωνα με νεώτερες πληροφορίες εχθές το πρωί το Νορβηγικό σκάφος Malene Ostervold το οποίο είχε μισθώσει η Άγκυρα ξεκίνησε έρευνες εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας (σε διεθνή ύδατα) συνοδευόμενο απο την φρεγάτα Gediz F-495 τύπου Oliver Hazard Perry (πρώην USS John A. Moore FFG-19)

H τουρκική φρεγάτα Gediz που συμμετέχει στο επεισόδειο

Η κανονιοφόρος του ΠΝ "Πολεμιστής" έσπευσε στην περιοχή αμέσως μετά την μετάδοση της πληροφορίας για τις τουρκικές έρευνες και επικοινώνησε με το νορβηγικό πλοίο καλώντας το να αποχωρήσει απο την ελληνική υφαλοκρηπίδα.Το ερευνητικό σκάφος αποχώρησε απο την περιοχή και βγήκε εκτός υφαλοκρηπίδας μετά τα μεσάνυχτα πάντα συνοδευόμενο απο την τουρκική φρεγάτα.Το σκηνικό ξαναστήθηκε όμως απο σήμερα το πρωί με την επιστροφή των δύο σκαφών

Η μόνη διαφορά είναι ότι η νεά επικοινωνία του κυβερνήτη της ελληνικής κανονιοφόρου συνοδεύτηκε ευθής αμέσως απο επικίνδυνους ελιγμούς της Gediz γύρω απο το ελληνικό σκάφος.Η τουρκική πλευρά επέλεξε να αγνοήσει της επανηλημένες προσπάθειες για επικοινωνία και συνέχισε το παιχνίδι με την φωτιά ,κλιμακώνοντας την αντιπαράθεση..



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP