Με αφορμή την τραγωδία στην Κύμη..

Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2008

.
Πέρα από την τραγική πλευρά του, το ατύχημα του ελικοπτέρου AH-64 Apache υπήρξε αφορμή για να δράσει άλλη μια φορά η μνημειώδης ελληνική «φλυαρία» σε σχέση με ευαίσθητες πληροφορίες στρατιωτικού χαρακτήρα, που χαρακτηρίζει ορισμένες ιστοσελίδες του αμυντικού χώρου...Έτσι, με αφορμή ένα τραγικό ατύχημα, όλοι οι ενδιαφερόμενοι (καλοπροαίρετοι και κακοπροαίρετοι) μαθαίνουν και τις ακόλουθες πληροφορίες :


  • ότι υπάρχει πυροβολαρχία Hawk στην Κύμη (πληροφορία που γενικά αποκρύπτεται, όποτε και όπου αναφέρεται η σύνθεση της 180 μοίρας Κ/Β Hawk)
  • ότι οι πυροβολαρχίες Hawk συνασκούνται αυτή την εποχή με τα Apache, πράγμα που σε κάποιον γνώστη δε δείχνει μόνο τους τρόπους αξιολόγησης των Α/Α συστημάτων του ΕΣ, αλλά και κάποιες αποστολές που ενδεχομένως προβλέπεται να αναλάβουν τα ελληνικά Apache σε περίπτωση πολέμου…
  • ότι τα ελικόπτερα Apache εκτελούν υπηρεσίες ετοιμότητας σε νησιά του Αν. Αιγαίου (ένα εκ των οποίων κατονομάζεται) , «για να επιταχυνθεί η αντίδραση σε περίπτωση ανάγκης»
Και όλα αυτά χωρίς το ΓΕΣ να έχει ανακοινώσει τίποτα τέτοιο και χωρίς όλες αυτές οι πληροφορίες να συνεισφέρουν το παραμικρό στην αποσαφήνιση των αιτίων του ατυχήματος, το οποίο θα μπορούσε εξ ίσου καλά να ανακοινωθεί ότι συνέβη κατά τη διάρκεια «νυχτερινής άσκησης χαμηλής ναυτιλίας ή πτήσης Nap of the Earth (NoE)» (περιγραφή λιγότερο "φανταχτερή" μεν αλλά αληθής)…

Σημειωτέον ότι στο «φόρουμ» σχετιζόμενα με την εν λόγω ιστοσελίδα έχουν επίσης αποκαλυφθεί από απρόσεκτα μέλη, και με την ανοχή ή καθυστερημένη αντίδραση των συντονιστών, πλείστες άλλες ευαίσθητες πληροφορίες. Το μόνο που έχουμε εμείς να σχολιάσουμε είναι «ντροπή»… την ίδια ώρα που οι δύο πεσόντες αξιωματικοί δείχνουν σε όλους μας το αληθινό μέτρο της ευθύνης και του πατριωτισμού, κάποιοι άλλοι, με περισσή ελαφρότητα, υποσκάπτουν αυτό, για το οποίο εκείνοι έδωσαν τη ζωή τους: την ελληνική εθνική άμυνα.

1 σχόλια:

Ανώνυμος 19 Νοεμβρίου 2009 στις 6:17:00 μ.μ. EET  

Αυτή η ματαιοδοξία, να "εντυπωσιάσουμε" αναφέροντας λεπτομέρειες είναι βασικό μειονέκτημα μερίδας του ελληνικού ειδικού αμυντικού τύπου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP