Εισβολή ενόπλων στην 114 ΠΜ

Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

Σοβαρότατο περιστατικό έλαβε χώρα χθές τα ξημερώματα στην 114 Πτέρυγας Μάχης (στρατιωτικό αεροδρόμιο της Τανάγρας), εντός της οποίας εισήλθαν δυο άγνωστοι οπλοφόροι. Οι άγνωστοι εισβολείς έγιναν αντιληπτοί απο περίπολο εναντίον της οποίας δεν δίστασαν να ανοίξουν πύρ. Η 114 ΠΜ φιλοξενεί τα Μ2000 της ΠΑ - φορείς ορισμένων "ειδικών όπλων" όπως τα βλήματα πλεύσης SCALP-EG και τα αέρος-επιφανείας AM-39 Exocet.

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση της Π.Α:

"Την Τρίτη 21 Ιουνίου 2011 και ώρα 01:50 περίπου, εντοπίστηκαν από περίπολο δύο άγνωστα άτομα να κινούνται σε χώρο εντός της 114 Πτέρυγας Μάχης στο αεροδρόμιο Τανάγρας.

Οι δύο άγνωστοι με τον εντοπισμό τους τράπηκαν σε φυγή ενώ πυροβόλησαν για εκφοβισμό πέντε με έξι φορές. Στις έρευνες για τη σύλληψή τους εκτός από τα όργανα Ασφαλείας του αεροδρομίου συμμετείχαν και δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας. Μέχρις στιγμής τα δύο άτομα διαφεύγουν την σύλληψη. Οι έρευνες συνεχίζονται."

Θα σας κρατάμε ενήμερους για οποιαδήποτε εξέλιξη αυτής της εξαιρετικά σοβαρής υπόθεσης.

15 σχόλια:

Ανώνυμος 21 Ιουνίου 2011 στις 6:45:00 μ.μ. EEST  

Τώρα θα γίνω κακός βάση υψίστης σημασίας και να καταφέρουν να εισδύσουν δυο απατεώνες, αυτό μας δείχνει ότι η περίμετρος φυλάσσεται από τον αρχάγγελο Γαβριήλ και μόνο,
Επίσης είναι γνωστό πλέον ότι το νομικό πλαίσιο περί κανόνων εμπλοκής είτε αστυνομίας είτε των ΕΔ είναι παρωχημένο.

Ανώνυμος 21 Ιουνίου 2011 στις 11:00:00 μ.μ. EEST  

Εάν η πολιτεία σεβόταν τις ΕΔ, τότε δεν θα πέρναγε μύγα μέσα. Αλλά το μόνο που ξέρουν είναι να μας βάζουν τρικλοποδιές (λειψανδρεία, να σε αφήνουν ακάλυπτο γιατί έκανες αυτά που ορίζουν οι κανονισμοί και τα σχέδια και άλλα πολλά που δεν λέγονται). Άνθρωποι είμαστε όχι μηχανές, μην το ξεχνάτε

Ανώνυμος 22 Ιουνίου 2011 στις 3:56:00 π.μ. EEST  

ναι, λες και οι ΕΔ δεν ειναι όργανο της πολιτείας...

Ανώνυμος 22 Ιουνίου 2011 στις 12:09:00 μ.μ. EEST  

ολοι ξερετε πως φυλασονται οι μοναδες των ΕΔ και τι μεσα τους παρεχει η πολιτεια...

Ανώνυμος 22 Ιουνίου 2011 στις 4:13:00 μ.μ. EEST  

αφού πρέπει σε κάθε χωριό να υπάρχει και ένα στρατόπεδο, ας το κάνουν εις βάρος της ασφάλειας του προσωπικού και των υλικών...

Ανώνυμος 22 Ιουνίου 2011 στις 7:47:00 μ.μ. EEST  

Η πολιτεία παρέχει εμάς, τους απλούς πολίτες, που μέσα σε 10 ημέρες μας ονομάζει ΣΤΡ. Κι εμείς φυσικά, τη θητεία την έχουμε γραμμένη κανονικά. Γιατί το 99% του χρόνου μου στον ΕΣ προσωπικά τον πέρασα με το χορτοκοπτικό κι όχι στο βουνό με το όπλο. ΟΚ? Γιατί η θητεία στο 99,9% του πληθυσμού έχει συνδυαστεί με ΑΥΤΟ ακριβώς.
Στο τελευταίο στρατόπεδο που ήμουν, είχαμε ΕΝΑΝ ΕΠΥ που ήταν ο μόνος που έκανε σωστή δουλειά στο περίπολο.

Και τα τηλέφωνα από τους στρατηγούς, ταξίαρχους κλπ που ζητούσαν από το "συμμαθητή" τους να βάλουν σε μία καλή θέση τον ανιψιό, γιο του φίλου-γείτονα-πολιτικού κοκ δίνουν και παίρνουν...

Τόσα εκατομμύρια ξοδεύουν οι ΕΔ κάθε χρόνο σε άχρηστο εξοπλισμό. Κάμερες όμως, δεν παίρνουν... Εκεί, στις τακτικές του 19ου αιώνα έχουν μείνει...

Ανώνυμος 23 Ιουνίου 2011 στις 1:48:00 π.μ. EEST  

είχε ενδιαφέρον μια υπηρεσία που έκανα με έναν εποπ που είχε πάει στο Αφγανιστάν, που μου περιέγραφε πόσο πρωτογονοι είμαστε στην ασφάλεια του στρατοπέδου σε σχέση με τις ξένες αποστολές που ήταν εκει...

Προσωπικά, όλη μου η θητεία ήταν χάσιμο χρόνου, χρήματων και προσωπικών επαφών, απολύτως τίποτα χρήσιμο και ωφέλιμο ούτε για εμένα τον ίδιο ούτε για την πατρίδα.

Ανώνυμος 23 Ιουνίου 2011 στις 10:18:00 π.μ. EEST  

Θα συμφωνήσω πως δεν υπάρχει πραγματική εκπαίδευση αλλά και δεν φυλάσσονται σωστά οι εγκαταστάσεις λόγω λειψανδρίας και λόγω της μη επένδυσης σε τεχνολογίες που θα επέτρεπαν την φύλαξη του στρατοπέδου με ηλεκτρονικά μέσα. Θυμάμαι πως τρία άτομα φυλάγαμε (λέμε τώρα) ένα τεράστιο στρατόπεδο με αντιαεροπορικά (άρα στόχους για δολιοφθορές). Σε περίπτωση που ήθελαν οι τούρκοι να στείλουν ειδικές δυνάμεις, δεν θα έμενε κανείς μας ζωντανός γιατί δεν είχαμε ούτε εξοπλισμό για να εντοπίζουμε στα σκοτάδια πιθανούς εισβολείς, αλλά ούτε και την κατάλληλη εκπαίδευση για να αντιμετωπίσουμε μια τέτοια κατάσταση. Πρέπει ο Στρατός να αναδιοργανωθεί και να εισάγει και συστήματα ηλεκτρονικής φύλαξης. Αυτό βέβαια απαιτεί οι υψηλόβαθμοι στρατιωτικοί να λαμβάνουν βαθμούς με βάση την αξία τους και όχι την κομματική τους ταυτότητα.

Ανώνυμος 23 Ιουνίου 2011 στις 11:30:00 π.μ. EEST  

Τέτοια περιστατικά αποδεικνύουν ότι επάνδρωση χωρίς εκπαίδευση ισοδυναμεί με μια τρύπα στο νερό.

Ανώνυμος 24 Ιουνίου 2011 στις 12:38:00 π.μ. EEST  

Παρατηρώ 2 πράγματα:
1ον: Οι πολίτες είναι πιο προχωρημένοι από τους Στρατιωτικούς.
2ον: Με τέτοια μυαλά, δεν περιμένω και πολλά από τις ΕΔ... Τι θα πει επάνδρωση;;; Να την κάνω τι; Ξυπνήστε, αφήστε τις μεθόδους του 1940 στο 1940 κι ελάτε στο 2011... Πάει πέρασε κι η πρώτη δεκαετία του 21ου αιώνα κι οι 'καραβανάδες' για επάνδρωση μιλούν ακόμα...

Υπηρέτησα σε μονάδα 'υψηλής τεχνολογίας', υποτίθεται, δεν λέω που. Απλά θα σας πω πως ο συναγερμός που υπήρχε στο φυλάκιο (με όπλα πανάκριβα, ακριβείας και πάνω απ' όλα πολλαπλασιαστές ισχύος), ήταν ο... Μούργος!
Α, ναι. Κι υπήρχαν 12 ΣΤΡ να το φυλάνε, ως βυσματική θέση βεβαίως βεβαίως. Υπόψη, ένα σετ κάμερες IR, σύρματα συναγερμών, συναγερμοί κλπ κλπ απλά θα κόστιζαν όσο ένα ταξιδάκι των "κυρίων" υπουργών στο εξωτερικό...

ΑΧΕΡΩΝ 24 Ιουνίου 2011 στις 12:06:00 μ.μ. EEST  

Aνωνυμε 24/6 12.38
Διαισθανομαι οτι νοιωθεις πολυ ωραιος,πολυ προχωρημενος,με δυο λογια πολυ καποιος,οταν κατακεραυνωνεις αυτην την φουκαριαρα την επανδρωση.Στην πραγματικοτητα ομως,εισαι και εσυ του συρμου.Σημερα,και η κουτση Μαρια τα εχει βαλει με την επανδρωση.Δεν χρειαζονται επιχειρηματα,δεν χρειαζονται παραδειγματα,πεταμε μια κοτσανα,αλλα εντος κλιματος,και ειμαστε ωραιοι.Οποιος δε δεν συμφωνει,ειναι καραβανας του 1940.Μονο που τοτε με τετοια νοοτροπια νικησαμε,ενω σημερα με τα δηθεν προοδευτκα,ειμαστε χυμα και ανσκελα.
Σου επισημαινω,οτι καθολη την δεκαετια του 2000,οι ΕΔ δεν μπορουσαν παρελασεις να βγαλουν σωστα,λογω υποεπανδρωσεως.Ωσπου τις καταργησαμε και αυτες,και το λυσαμε το προβλημα...

Ανώνυμος 24 Ιουνίου 2011 στις 1:29:00 μ.μ. EEST  

Αν είναι τόσο σημαντική η επάνδρωση,ας έχουν τα κότσια οι υπεύθυνοι να μη στέλνουν τα βύσματα να επανδρώσουν τις λέσχες των αξιωματικών. Αλλά συνήθως έχουν να ξεπληρώσουν τα γραμμάτια της προαγωγής τους.

Ανώνυμος 24 Ιουνίου 2011 στις 9:38:00 μ.μ. EEST  

έτσι ακριβώς, τα κααυ και οι λέσχες μια χαρά επάνδρωση έχουν αν θέλουν ας τους πάρουν απο εκεί και να τους στείλουν σε στρατόπεδα...
Ειλικρινά, χειρότερη νοοτροπία απο των στρατιωτικών δεν έχω συναντήσει πουθενά αλλού στην ελλ. κοινωνία.

ΑΧΕΡΩΝ 25 Ιουνίου 2011 στις 3:02:00 π.μ. EEST  

Τα ΚΑΑΥ και οι λεσχες ειναι βεβαια ενα προβλημα,αλλα για να μην κοβουμε βολτες γυρω απο το θεμα,η μονη λυση για την επιτευξη καποιας ουσιαστικης επανδρωσεως ειναι η αυξηση της θητειας σε διαρκεια οχι μικροτερη του 18μηνου,αλλοιως ματαιοπονουμε.
Υπενθυμιζω οτι μονη της η τουρκικη στρατοχωροφυλακη(Jandarma)εχει περισσοτερους οπλιτες απο οτι ο ΕΣ,αρκετοι δε,προοριζονται για δραση στο Αιγαιο,εκ παραλληλου με τις τουρκικες ενοπλες δυναμεις.

Οπλουργός 25 Ιουνίου 2011 στις 1:44:00 μ.μ. EEST  

Η ασφάλεια των Αεροπορικών Βάσεων είναι πολύ σοβαρή υπόθεση για να είναι στα χέρια άσχετων όπως ισχύει σήμερα.Η Π.Α πρέπει να εφαρμόσει το σύστημα επαγγελματιών ειδικών στην φρούρηση όπως η USAF όλα τα άλλα είναι μόνο λόγια.
http://www.youtube.com/watch?v=vnORuHE1RfY

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP