Ο επικίνδυνος κύριος Μπεγλίτης έγινε υπουργός Εθνικής Άμυνας

Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011

Τελικά υπάρχουν πάντα και χειρότερα... Ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης έφερε υπουργό Εθνικής Άμυνας τον ως σήμερα αναπληρωτή υπουργό, Πάνο Μπεγλίτη, μια εξέλιξη που μόνο δεινά προοιωνίζεται για τη χώρα. Με τον κ. Μπεγλίτη έχουμε ασχοληθεί και στο παρελθόν, αλλά αξίζει μια ανακεφαλαίωση των δειγμάτων γραφής του ανθρώπου που αναλαμβάνει την ευθύνη της άμυνας της χώρας.

Ο κ. Μπεγλίτης μπορεί να μη διακρίνεται για τις γνώσεις του σε αμυντικά θέματα (έχει μείνει ιστορική η μάλλον άσεμνη - στην αγγλική γλώσσα - αναφορά του σε "dongfires" όταν μιλούσε για αερομαχίες - dogfights) αλλά φαίνεται ότι διαθέτει άλλες ικανότητες, που συνίστανται στην εφαρμογή του "αμυντικού δόγματος ΓΑΠ" με δραστική μείωση των αμυντικών δαπανών, και ιδίως τη "συναντίληψη" με τον πρωθυπουργό για τον "ενδεδειγμένο" ρόλο της Ελλάδας έναντι της Τουρκίας... Το ποιος πρέπει να είναι αυτός ο ρόλος φαίνεται από όσα αποκαλυπτικά είχε πει ο κ. Μπεγλίτης σε εκπομπή του Α. Παπαχελά για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, στα τέλη του 2009.

Όντας ήδη αναπληρωτής ΥΕΘΑ, ο κ. Μπεγλίτης δήλωσε πως ο "παιδευτικός ρόλος του πολιτικού" (sic) περιλαμβάνει την ανάγκη εμπέδωσης απο τον Έλληνα των λόγων για τους οποίους πρέπει να δορυφοροποιηθεί η χώρα. Είτε μας αρέσει, είτε όχι για αντικειμενικούς λογους (δημογραφικούς, μεγέθους, κτλ.) η Τουρκία είναι μία σημαντική περιφερειακή δύναμη και εμείς πρέπει να αναπροσαρμόσουμε την πολιτική μας, δήλωσε ο κύριος Μπεγλίτης...




Γράφαμε τότε: "Ιδού λοιπόν: η διολίσθηση της Ελλάδας από ανεξάρτητο εθνικό κράτος, (έστω στα πρόθυρα του καθεστώτος client-state) , σε δορυφόρο της Τουρκίας, γίνεται πλέον, όχι άρρητη πρακτική, αλλά επίσημη πολιτική δια στόματος του αναπληρωτή υπουργού της Ελληνικής Δημοκρατίας". Σήμερα είμαστε αναγκασμένοι να σβήσουμε τη λέξη "αναπληρωτή", καθώς ο φορέας αυτών των απαράδεκτων απόψεων ανταμείφθηκε με αναβάθμιση σε Υπουργό Εθνικής Άμυνας.

Στα "χαρίσματα" του κυρίου Μπεγλίτη περιλαμβάνεται επίσης η συστηματική αποσιώπηση των τουρκικών προκλήσεων (εδώ διαψεύδει τη γνωστή παρενόχληση του ελικοπτέρου στο Φαρμακονήσι) που είναι επίσης διαχρονική πολιτική του προϊσταμένου του Γ. Παπανδρέου, για να μη διαταραχθεί το "καλό κλίμα", ήδη από το 2000- 2002, που ως ΥΠΕΞ πίεζε το ΥΕΘΑ να μη δημοσιοποιεί τις τουρκικές παραβιάσεις. Τώρα έβαλε τον κατάλληλο άνθρωπο στην κατάλληλη θέση για να το πετύχει σίγουρα...

Άλλο ένα επίτευγμα του κ. Μπεγλίτη είναι η εφεύρεση μιας καινούργιας, οργουελικής σχεδόν, ορολογίας για την ελληνική εξωτερική και αμυντική πολιτική. Σύμφωνα με τον υπουργό λοιπόν, αυτοί που υποστηρίζουν ότι δεν πρέπει να φοβόμαστε την τουρκική απειλή, αλλά πρέπει να την αντιμετωπίσουμε αποφασιστικά (όπως στη συγκεκριμένη εκπομπή ο πρέσβης κ. Ζαχαράκης και ο Χρύσανθος Λαζαρίδης) χαρακτηρίζονται "φοβικοί". Ενώ εκείνοι που φοβούνται την παραμικρή τουρκική ενέργεια και απειλή, ψάχνοντας φύλλο συκής για την υποχωρητικότητα που εισηγούνται, αυτοχαρακτηρίζονται "γενναίοι", έτοιμοι για "γενναίες αποφάσεις" .



Γράφαμε ήδη από τότε: "Προφανώς, για να προβαίνει σε τόσο προκλητική κι εξόφθαλμη αντιστροφή των όρων και των εννοιών, ο κ. Μπεγλίτης βασίζεται σε ορισμένες εκτιμήσεις... Εκτιμά ότι τα προσκείμενα ΜΜΕ αντί να τον...σατιρίσουν για την ορολογία του, θα τον επικροτήσουν, και θα συμπλεύσουν. Εκτιμά, επίσης, ότι η μέχρι σήμερα πλύση εγκεφάλου έχει επιφέρει τέτοια αποτελέσματα στον ελληνικό λαό, ώστε να είναι δεκτικός στην παρουσίαση του μαύρου ως άσπρου... Κάνετε ΛΑΘΟΣ κύριε υπουργέ..."

Τελικά, ίσως κάναμε εμείς λάθος: στην Ελλάδα του Γιώργου Παπανδρέου, απόψεις σαν αυτές του κ. Μπεγλίτη δεν αποδοκιμάζονται, αλλά αντίθετα σε ανεβάζουν ταχύτατα σε υπουργικούς θώκους.
Ίσως πάλι και να μην κάναμε λάθος: γιατί ο ελληνικός λαός δεν έχει μιλήσει ακόμα. Και όταν μιλήσει, ελπίζουμε να στείλει τον κ. Μπεγλίτη και τον κ. Παπανδρέου στα σπίτια τους. Μακάρι αυτό να συμβεί εγκαίρως...

33 σχόλια:

ΑΧΕΡΩΝ 17 Ιουνίου 2011 στις 12:38:00 μ.μ. EEST  

Eγω θα καταθεσω το εξης:το ετος 2002,ο Π.Μ ηταν εκπροσωπος του ΥΠΕΞ,επι υπουργειας ΓΑΠ.
Συμφωνα με το περιοδικο ''Στρατηγικη'',τευχος Ιουνιου 2002 αν θυμαμαι καλα,ο περι ου ο λογος Π.Μ,πριν τον ημιτελικο του μουντιαλ,οπου συναντωντο η Τουρκια με την Βραζιλια,εκανε την εξης απαραμμιλη δηλωση:''σημερα ειμαστε ολοι τουρκοι''.
Να μην ξεχνιομαστε.

EAV 17 Ιουνίου 2011 στις 5:43:00 μ.μ. EEST  

Την θυμάμαι την φράση από τον εκπρόσωπο τύπου του ΥΠΕΞ.
Ήταν όντως ο Μπεγλίτης;

Ανώνυμος 17 Ιουνίου 2011 στις 6:20:00 μ.μ. EEST  

αμα έλεγε σήμερα ειμαστε όλοι βραζιλιάνοι θα ήταν καλύτερα;

Οδυσσέας 17 Ιουνίου 2011 στις 7:46:00 μ.μ. EEST  

Καλύτερα θα ήταν να μην έλεγε τίποτα.

Ανώνυμος 17 Ιουνίου 2011 στις 8:49:00 μ.μ. EEST  

Ο Beglit θα μας πει πως λέγονται οι αερομαχίες στ' αλβανικά;;;;

ΑΧΕΡΩΝ 17 Ιουνίου 2011 στις 9:45:00 μ.μ. EEST  

Ανωνυμε 6.20
Θελεις και εσυ να με κανεις...τουρκο;

Ανώνυμος 17 Ιουνίου 2011 στις 11:01:00 μ.μ. EEST  

Σας διέφυγε ο νέος Υπουργός Εξωτερικών.

Αντιγράφω από το βιογραφικό του
(στοιχεία από http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_17/06/2011_394971 )

ΣΤΑΥΡΟΣ ΛΑΜΠΡΙΝΙΔΗΣ - Δικηγόρος-Διεθνολόγος
.....
Την περίοδο 1994-1996, ήταν ειδικός σύμβουλος του τότε υφυπουργού Εξωτερικών Γιώργου Παπανδρέου, το 1996 ήταν διευθυντής του επιτελείου του υπουργού Εξωτερικών Θεόδωρου Πάγκαλου και στη συνέχεια, διετέλεσε γενικός γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού στο υπουργείο Εξωτερικών (1996-1999).
Το ίδιο χρονικό διάστημα (1996-1999), ήταν μέλος της Επιτροπής Απόδημου Ελληνισμού του ΠΑΣΟΚ. Το 1999, διορίστηκε πρέσβης εκ προσωπικοτήτων και συμμετείχε στη Συντονιστική Επιτροπή του υπουργείου Εξωτερικών για τη διαπραγμάτευση εννέα διμερών συμφωνιών με την Τουρκία, που υπογράφηκαν το 2000.


Έχει κανείς αμφιβολίες για την πορεία που θα συνεχίσει η ελληνική εξωτερική πολιτική;

ΥΓ: Το μόνο θετικό είναι ότι, σε αντίθεση με τον απερχόμενο ψευδο-διδάκτορα ΥΠΕΞ, αυτός έχει πράγματι ανακηρυχτεί διδάκτωρ (έστω και επίτιμος).
Από την ίδια πηγή "Το 1999, αναγορεύθηκε επίτιμος διδάκτορας του Ινστιτούτου Ανθρωπιστικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Ντονιέτσκ της Ουκρανίας."

Ανώνυμος 17 Ιουνίου 2011 στις 11:03:00 μ.μ. EEST  

;!;!;!

Δε θα ήταν "καλύτερα".

Θα ήταν μια αδιάφορη και παιγνιώδης δήλωση - έναντι μιας κατάπτυστης.

Ανώνυμος 17 Ιουνίου 2011 στις 11:24:00 μ.μ. EEST  

Δεν υπάρχει φως στο τούνελ δυστυχώς

nicksogreek 18 Ιουνίου 2011 στις 10:40:00 π.μ. EEST  

ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΤΩΝ ΚΑΛΥΤΕΡΩΝ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΑΝ ΠΟΤΕ...!!!

ΕΘΝΙΚΟΦΡΩΝ 18 Ιουνίου 2011 στις 3:05:00 μ.μ. EEST  

ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΚΕ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΧΡΟΝΙΑ............. ΣΗΜΕΡΑ ΥΠΕΡΠΑΤΡΙΩΤΗΣ.................

Οδυσσέας 18 Ιουνίου 2011 στις 3:41:00 μ.μ. EEST  

Ρε "Εθνικόφρονα"... Ούτε μια μπηχτή της προκοπής δε μπορείς να ρίξεις.
Στο Ρήγα Φεραίο ήταν ο Λαζαρίδης επί χούντας, όχι στο ΚΚΕ...
Και μέλος συντονιστικής επιτροπής Πολυτεχνείου στα 19 του, και στο ΕΑΤ/ΕΣΑ για μήνες...
Αλλά από αυτούς που δεν το εξαργύρωσαν ως ΠΑΣΟΚοι, και πήγαν στο εξωτερικό να φτιάξουν τη ζωή τους με την αξία τους... διάβασε "βιογραφικό "
να πάθεις πλάκα...
Από τους πρωτεργάτες στην κινητοποίηση της ομογένειας για το Μακεδονικό το 1990-92...
Κομμένος από το ΔΟΛ και όλα τα κανάλια από το 1997, που πρότεινε θερμό επισόδιο με την Τουρκία για την αποκατάσταση της αποτρεπτικής μας αξιοπιστίας μετά τα Ίμια...
Και μεγάλο μυαλό γενικώς...

Και κάτι ακόμα: ο Λαζαρίδης με κανονικότατη στρατιωτική θητεία ως ΑΠΜΑ το 1982-83, απολύθηκε από τη 12 ΕΜΑ του Έβρου... Αλήθεια ο φυγόστρατος κ. Αϊβαλιώτης του κόμματός σου πόσο υπηρέτησε τελικά;

Ανώνυμος 18 Ιουνίου 2011 στις 4:51:00 μ.μ. EEST  

Πές τα ρε Οδυσσέα να αγιάσει το στόμα σου...!!! Με τους άπιστους Θωμάδες... 13

Ανώνυμος 18 Ιουνίου 2011 στις 8:28:00 μ.μ. EEST  

το 2002 η Τουρκία έπαιξε μπαλάρα, γιατί να μην το παραδεχθεί; τοσο μικροψυχία;

ΕΘΝΙΚΟΦΡΩΝ 18 Ιουνίου 2011 στις 10:18:00 μ.μ. EEST  

Έχουμε πήξει στους πατριώτες και στους μάχιμους εθνοσωτήρες.............να σοβαρευτούμε επιτέλους και να δούμε αντικειμενικά και χωρίς κομματικές επιρροές το μεγάλο εθνικό θέμα της σωτηρίας της χώρας. Κανείς δεν δικαιούται να λέει ότι είναι περισσότερο πατριώτης .

Ανώνυμος 19 Ιουνίου 2011 στις 10:38:00 π.μ. EEST  

Να το παραδεχθεί στην παρέα του, βλέποντας το ματς με πίτσες και μπύρες. Όχι ως επίσημος εκπρόσωπος της Ελλάδας.

Οδυσσέας 19 Ιουνίου 2011 στις 10:59:00 π.μ. EEST  

Πούσαι, "Εθνικόφρονα"... όποιος υπηρέτησε κανονικά στον Έβρο μαυροσκούφης σαφώς θεωρείται περισσότερο πατριώτης από τον Αϊβαλιώτη που τον σύρανε να υπηρετήσει ενάμιση μήνα όταν αποκαλύφθηκε η φυγοστρατία του...
Κατά τα άλλα πρώτη φορά ακούω "Εθνικόφρονα" να λέει ότι κανείς δεν δικαοιούται να το παίζει περισσότερο πατριώτης από τους άλλους... Μήπως (μήπως λέμε τώρα) είσαι ψευδεπίγραφος;

ΑΧΕΡΩΝ 19 Ιουνίου 2011 στις 2:58:00 μ.μ. EEST  

Καποιοι δεν καταλαβαν η εκαναν οτι δεν καταλαβαν.
Το θεμα δεν ειναι αν επαιξε η δεν επαιξε μπαλλα η Τουρκια,ωστε να κανει σχολιο επι του αγωνιστικου επιπεδου.
Την δηλωση την εκανε ΠΡΙΝ τον αγωνα.
Πως λεμε''οι ευχες του Εθνους σας συνοδευουν''...

Ανώνυμος 19 Ιουνίου 2011 στις 5:14:00 μ.μ. EEST  

Πάντως τώρα, είναι βέβαιο ότι οι μούτζες του έθνους, τον συνοδεύουν

Ανώνυμος 19 Ιουνίου 2011 στις 7:53:00 μ.μ. EEST  

Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΙΠΕ ΟΤΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΥΝΑΜΗ!!!! ΔΗΛΑΔΗ ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΟΡΥΦΟΡΟΙ ΤΗΣ! ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΣ!! ΤΟ ΗΘΙΚΟ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΠΟΙΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ; ΚΑΙ ΤΟΝ ΘΕΩΡΟΥΣΑ ΣΟΒΑΡΟ!! ΑΙΣΧΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΤΤΟΠΑΘΕΙΆ ΤΟΥ

Akritas 21 Ιουνίου 2011 στις 11:36:00 π.μ. EEST  

Μα αφορμή τόσο το άρθρο του blog, αλλά και το νέο παραλήρημα του Μπεγλίτη[http://www.protothema.gr/politics/article/?aid=129263],

ξαναυπενθυμίζω ότι η χρεωκοπία ενός λαού είναι ένας κλιμακωτός κατήφορος:
πολιτιστική-πολιτική-κοινωνική-οικονομική και τέλος εθνική.

Ο Μπεγλίτης με το να καταγγέλει τους απόστρατους για αντικυβερνητικό κίνημα στο στρατό, μάλλον ψάχνει να βρει θύτες για την επικείμενη και τελευταία χρεωκοπία.

ΕΘΝΙΚΟΦΡΩΝ 22 Ιουνίου 2011 στις 10:02:00 π.μ. EEST  

Μην βγάζουμε γρήγορα συμπεράσματα και μην βάζουμε κομματικές ταμπέλες σε όσους έχουν αντίθετη άποψη. Όσο για το εάν η Τουρκία είναι περιφερειακή δύναμη αυτό φανεί σύντομα, η άποψη μου είναι ότι η Τουρκία είναι ήδη περιφερειακή δύναμη.
http://www.tovima.gr/world/article/?aid=406885

Οδυσσέας 22 Ιουνίου 2011 στις 11:58:00 π.μ. EEST  

Δεν έβγαλα εγώ βιαστικά συμπεράσματα "Εθνικόφρονα", εσύ κάτι βιαστικά έλεγες για ΚΚΕ και υπερπατριώτες...
Σε κάθε περίπτωση, αν αδίκως σε κατέταξα στο ΛΑΟΣ ζητώ ειλικρινά συγγνώμη.
Το δε λινκ που έβαλες δε νομίζω ότι τεκμηριώνει την άποψη ότι η Τουρκία είναι περιφερειακή δύναμη: άλλο τι θέλει, άλλο τι μπορεί.
Αλλά κι αν ακόμα ήταν περιφερειακή δύναμη, ο ρόλος του Έλληνα Υπουργού Εθνικής Άμυνας δεν είναι να "εξοικειώσει" τους Έλληνες με αυτό, αλλά να προβεί σε ενέργειες εξισορρόπησης της απειλής και να εκπέμπει αποφασιστικότητα, όχι εθελοδουλεία.

ΕΘΝΙΚΟΦΡΩΝ 22 Ιουνίου 2011 στις 5:27:00 μ.μ. EEST  

Οδυσσέα συμφωνώ απόλυτα μαζί σου, οι κατάλληλες συμμαχίες είναι η Ελληνική απάντηση στο πιθανό ενδεχόμενο της ανάδειξης της Τουρκίας σε περιφερειακή υπερδύναμη.

Ανώνυμος 22 Ιουνίου 2011 στις 10:12:00 μ.μ. EEST  

Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε

Ανώνυμος 23 Ιουνίου 2011 στις 5:02:00 μ.μ. EEST  

Προς ΣΤΙΓΜΗ ο Αγαρ μεγας μετα οιΡωσσοι θα τους εξαφανισουν απο χαρτη κι απο την μνημη μας

Ανώνυμος 23 Ιουνίου 2011 στις 6:46:00 μ.μ. EEST  

Πως η Τουρκία είναι περιφερειακή δύναμη όταν δεν μπορεί να ελέγξει το εσωτερικό της (κούρδους,αλεβίτες,πόντιους); Αφήστε τα παραμυθάκια μερικοί τουρκολάγνοι και ηττοπαθείς...

enkripto 25 Ιουνίου 2011 στις 1:37:00 μ.μ. EEST  

προς γιαλατζι εθνικόφρονες και λοιπους σφουγγοκωλάριους :

μαθετε να είστε περισσότερο διακριτικοί στις "αυθόρμητες" παρεμβάσεις σας, σας πήρανε χαμπάρι με το καλημέρα

Ανώνυμος 1 Οκτωβρίου 2011 στις 12:10:00 π.μ. EEST  

o kos Mpeglitis einai aktos topou kai xronou.

Ανώνυμος 27 Οκτωβρίου 2011 στις 8:39:00 μ.μ. EEST  

ΔΕΝ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΩ ΤΑ ΕΙΠΕ ΑΥΤΑ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΜΥΝΑΣ ΤΙ ΤΟΝ ΚΟΙΤΑΤΕ ΡΕ!

Ανώνυμος 7 Νοεμβρίου 2011 στις 10:24:00 π.μ. EET  

Μπεγλίτη θα ξαναγίνεις Υπουργός μετά την Αποκάλυψη.

Φαίακας 6 Μαρτίου 2012 στις 8:46:00 μ.μ. EET  

Λοιπόν Συνέλληνες!!! Σταματείστε να τσακώνεστε μεταξύ σας, ρίξτε λίγο νερό στο κρασί σας, όσον αφορά τις μεταξύ σας κομματικές διαφορές, ανοίξτε επιτέλους τα μάτια σας και κατανοήστε ότι όλοι αυτοί οι τυχάρπαστοι, ανεκδιήγητοι πολιτικοί τυχοδιώκτες που έχουν το θράσσος, - με την δική μας πάντα ανοχή - να βρίσκονται ακόμα σε κυβερνητικούς θώκους και να κάνουν παιχνίδι, μόνο για λογαριασμό των αφεντάδων τους, τους οποίους σημειωτέον υπηρετούν με πολύ μεγάλο ζήλο, αλλά και για να ικανοποιήσουν την δική τους άθλια ματαιοδοξία, μόνο Έλληνες δεν είναι!!! Το πόσο ακόμα θα εξακολουθούν να παίζουν αυτό το ανέντιμο και άθλιο πολιτικό παιχνίδι, είναι αποκλειστικά στο χέρι μας!!! Στις επόμενες Εθνικές εκλογές πρέπει να δώσουμε εμείς, και μόνον εμείς την πρέπουσα απάντηση σε αυτά τα λαμόγια που εξακολουθούν να σφετερίζονται την εξουσία, που τους εμπιστεύθηκε ο Ελληνικός λαός, και λυμαίνονται ασύστολα, όλοι ανεξαιρέτως, τον ιδρώτα και το αίμα του Ελληνικού λαού!!! Ακόμα και αυτοί που δεν συμμετέχουν ή δεν συμμετείχαν σε κανένα κυβερνητικό σχήμα, θεωρούνηται συνένοχοι με την ανοχή τους, απέναντι σε όλους αυτούς που ρήμαξαν τον τόπο, αλλά δεν έκαναν τίποτε απολύτως για να τους σταματήσουν ενώ μπορούσαν!!!
Το μόνο, που πρέπει όλοι μαζί να φωνάζουμε, σε όλους αυτούς τους ανίκανους, ετερόκλητους αλλά και ετερόφωτους, ανάλγητους κομματικούς φωτήρες είναι: ΑΙΔΩΣ ΑΡΓΕΙΟΙ!!! ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!!! Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΑΣ, ΓΑΡ ΕΓΓΥΣ!!!

κυριάκος ιωαννίδης 19 Απριλίου 2012 στις 9:41:00 π.μ. EEST  

Καλά, ποιος είναι ο Μπεγλίτης; Μήπως είναι ένας από αυτούς τους υπουργούς που κατάντησαν τη χώρα, ζητιάνα;

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP