Πτώση Mirage-2000 BGM ανοιχτά της Σάμου, σώοι οι χειριστές

Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011

Αεροσκάφος Mirage 2000 BGM της 114ΠΜ/332Μ της Πολεμικής Αεροπορίας κατέπεσε στα ανοιχτά της Σάμου, στις 13:24. Όπως γνωστοποιήθηκε, οι δύο χειριστές, σμηναγός Κούρτης Μιχαήλ και υποσμηναγός Μήτσιου Μιχαήλ χρησιμοποίησαν επιτυχώς τα εκτινασσόμενα καθίσματα και διασώθηκαν.

Στη συνέχεια περισυνελέγησαν από τη θάλασσα από σκάφος των Ειδικών Δυνάμεων του ΣΞ που μετείχε σε άσκηση στην ίδια περιοχή, και θα μεταφερθούν με C-130 στο ΓΝΑ για προληπτική νοσηλεία.

Το αεροσκάφος μετείχε σε σχηματισμό τεσσάρων μαχητικών και εκτελούσε εκπαιδευτική άσκηση χαμηλής ναυτιλίας, στην περιοχή μεταξύ Σάμου και Φούρνων. Παρουσιάστηκε πρόβλημα απώλειας της ισχύος του κινητήρα, με αποτέλεσμα οι δύο χειριστές τουνα αναγκαστούν να εγκαταλείψουν το αεροσκάφος, χρησιμοποιώντας το σύστημα εκτίναξης. Σύμφωνα με αρχικές εκτιμήσεις, δεν αποκλείεται η απώλεια ισχύος του κινητήρα να οφείλεται σε εισρόφηση πτηνού.

2 σχόλια:

Ανώνυμος 9 Ιουνίου 2011 στις 7:41:00 μ.μ. EEST  

Ευτυχώς οι χειριστές είναι σώοι.

Ανώνυμος 10 Ιουνίου 2011 στις 3:35:00 μ.μ. EEST  

Μπράβο στα παιδιά και ευτυχώς.
Μη μας λέν όμως ότι οι περικοπές στην άμυνα δε βλάπτει το αξιόμαχο!
Σε 24 σχεδόν ώρες 2 ατυχήματα από κινητήρα.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP