Το αμερικανικό σχέδιο «εξαφάνισης» ενός δημοσιογράφου

Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

Η μυστική εισήγηση, που καταγράφεται σε τηλεγράφημα του τότε πρεσβευτή των ΗΠΑ στην Λευκωσία κ. Ρόναλντ Σλίκερ με ημερομηνία 3 Νοεμβρίου 2006, είχε ως αποδέκτες τους Αμερικανούς πρώην υπουργούς Εξωτερικών και Αμυνας, κυρία Κοντολίζα Ράις και κ. Ντόναλντ Ράμσφελντ, ακόμη όμως και τη μυστική υπηρεσία του Πενταγώνου, τη διαβόητη DIA. Στις 22 Οκτωβρίου του 2006 η Λευκωσία ξύπνησε συγκλονισμένη από την είδηση ότι ο τουρκικός στρατός προκάλεσε τον θάνατο άγνωστου αριθμού Ελληνοκυπρίων και Ελλήνων κρατουμένων, τους οποίους είχε χρησιμοποιήσει σαν πειραματόζωα σε εργαστήρια παρασκευής χημικών όπλων σε κάποιο εργοστάσιο κοντά στην Αγκυρα.



Η αποκάλυψη είχε προκαλέσει σάλο στην Κύπρο, πανικό στην Τουρκία και προβληματισμό στις Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς η αμερικανική κυβέρνηση θεωρούσε ότι οι δημοσιογραφικές αποκαλύψεις μπορούσαν να παγώσουν την προσπάθεια έναρξης διαπραγματεύσεων με σκοπό την ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

Για το ρεπορτάζ που δημοσιεύτηκε στις εφημερίδες «Εθνος της Κυριακής» και «Φιλελεύθερος» και μεταδόθηκε από το MEGA Ελλάδος και Κύπρου οι Αμερικανοί διπλωμάτες κατηγόρησαν τον Μιχάλη Ιγνατίου, ο οποίος υπέγραφε το αποκαλυπτικό άρθρο. «Οι αγνοούμενοι-πειραματόζωα της Τουρκίας» ήταν ο τίτλος του ρεπορτάζ. «Το θέμα έγραψε ο Μιχάλης Ιγνατίου, “συνηθισμένο βέλος στα πλευρά μας”», αναφερόταν στο εμπιστευτικό τηλεγράφημα που είχε αποστείλει στο αμερικανικό Στέιτ Ντιπάρτμεντ ο τότε πρεσβευτής των ΗΠΑ στη Λευκωσία κ. Σλίκερ. Στο ντοκουμέντο που παρουσιάζει το «ΘΕΜΑ» περιέχεται η άποψη μιας «προστατευόμενης» πηγής της πρεσβείας στο Intercollege, την οποία ο κ. Σλίκερ παρουσίαζε να υποστηρίζει χωρίς καμία απόδειξη ότι η προεδρία της Κύπρου (τότε πρόεδρος ήταν ο αείμνηστος Τάσσος Παπαδόπουλος) όχι μόνο είχε αναθέσει τη δημοσίευση της υπόθεσης στον Ιγνατίου, αλλά και κατηύθυνε τον δημοσιογράφο να την αποκαλύψει δύο εβδομάδες προτού το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο συζητήσει την ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε. με σκοπό να υπονομεύσει τις προσπάθειες της Αγκυρας. Οι ισχυρισμοί του στελέχους του Intercollege ταυτίζονταν με την εκτίμηση της αμερικανικής διοίκησης ότι η κυβέρνηση του Τάσσου Παπαδόπουλου μεθόδευσε τη δημοσίευση της πληροφορίας πως οι αγνοούμενοι χρησιμοποιήθηκαν από τους Τούρκους σαν πειραματόζωα προκειμένου να αμαυρωθεί η εικόνα της Αγκυρας και να περιοριστούν οι πιθανότητες ένταξης της Τουρκίας στην Ε.Ε.

«Αν οι καταγγελίες της κυρίας … αποδειχθούν αληθείς, ο Ιγνατίου είναι πιθανό να έπαιζε τον ρόλο του πρόθυμου συν-συνωμότη, από τη στιγμή που ένας αριθμός διαφορετικών συνομιλητών της πρεσβείας αναφέρουν ότι είναι στην τσέπη του προέδρου», έγραφε ο κ. Σλίκερ στο τηλεγράφημά του αποκαλύπτοντας ότι Ελληνοκύπριοι που είχαν σχέση με την πρεσβεία είχαν βάλει στο στόχαστρο τον Ιγνατίου. Με προφανή ειρωνική διάθεση, ο τότε επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματικής αντιπροσωπείας στην Κύπρο έγραφε ότι «φυσικά δεν είναι έγκλημα η άσκηση κριτικής στην πολιτική των ΗΠΑ στο Κυπριακό, όμως το δημοσιογραφικό αστέρι (star snoop) του “Φιλελεύθερου” χρησιμοποιεί εναντίον μας την πρόσβαση που του προσφέρουμε» (εννοεί τη δημοσιογραφική διαπίστευση στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ). Ο κ. Σλίκερ προχωρούσε ακόμη ένα βήμα, προτείνοντας συγκεκριμένους τρόπους για να περιοριστεί η πρόσβαση του δημοσιογράφου στις πηγές πληροφόρησης. «Η προσπάθεια αποκλεισμού του από τη ροή των πληροφοριών θα αποτύχει και θα στραφεί εναντίον μας, όμως οφείλουμε να τον περιορίσουμε γρήγορα», εισηγούνταν ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στο αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών όπου ήταν διαπιστευμένος ο Μιχάλης Ιγνατίου.

Ο ίδιος απέστειλε στις 8 Ιανουαρίου του 2008 στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ ακόμη ένα τηλεγράφημα, ενημερώνοντας για μια συνομιλία που είχε με τον πρόεδρο της Κύπρου κ. Δημήτρη Χριστόφια. Ο Μιχάλης Ιγνατίου βρέθηκε εκ νέου στο στόχαστρο της αμερικανικής διπλωματίας επειδή αρθρογραφούσε επιχειρηματολογώντας ότι ο φημολογούμενος διορισμός ειδικού απεσταλμένου των Ηνωμένων Πολιτειών για το Κυπριακό δημιουργεί ένταση στις σχέσεις της Λευκωσίας με την Ουάσινγκτον.

«Ο Χριστόφιας, που ήξερε καλά τον Ιγνατίου, υποσχέθηκε ότι θα επικοινωνήσει με τον δημοσιογράφο. Δεν ήταν βέβαιος (αναφέρεται στον πρόεδρο της Κύπρου) τι είχε οδηγήσει τον δημοσιογράφο στην εκστρατεία παραπληροφόρησης», έγραφε ο κ. Σλίκερ ο οποίος κατάφερε τρεις στόχους με μόνο μία προσπάθεια: ανάγκασε τον κ. Χριστόφια να καταδικάσει και να αποδοκιμάσει τον δημοσιογράφο, απέσπασε τη συμφωνία του προέδρου της Κύπρου για την τοποθέτηση Αμερικανού ειδικού απεσταλμένου και τον έσπρωξε να δηλώσει ότι θα προτιμούσε έναν διπλωμάτη στο στυλ του Τομ Γουέστον… Σημειώνεται ότι σε σύσκεψη στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ, τον Οκτώβριο του 2008, επιχειρήθηκε να στοιχειοθετηθεί κατηγορία κατά του Ιγνατίου για «παραβίαση της εθνικής ασφάλειας» (breach of national security) των Ηνωμένων Πολιτειών μετά τη διαρροή άκρως απόρρητου αμερικανικού εγγράφου για το Σκοπιανό στην εφημερίδα «Εθνος». Κατά πληροφορίες, η διαφωνία ενός υφυπουργού και ενός βοηθού υφυπουργού Εξωτερικών έσωσε τον δημοσιογράφο από τη βαριά κατηγορία που προβλέπει πολυετή φυλάκιση σε περίπτωση καταδίκης. Ομως μετατέθηκε στο εξωτερικό αριθμός Αμερικανών διπλωματών που χαρακτηρίστηκαν πηγές του Ιγνατίου, ενώ ένας τουλάχιστον ανώτερος αξιωματούχος δέχθηκε σφοδρή επίπληξη για τις φιλικές σχέσεις του με τον εν λόγω δημοσιογράφο!

Πρώτο Θέμα

Σημ Εν Κρυπτώ: Ο Μιχάλης Ιγνατίου αποτελεί μαζί με τον συγχωρεμένο πλέον Λάμπρο Παπαντωνίου υπόδειγμα ως προς την μαχητική δημοσιογραφία, το ήθος και την αγάπη για την Αλήθεια. Ανταποκριτές Ελληνικών ΜΜΕ στις ΗΠΑ που αντικρούουν τον εκπρόσωπο του State Department ή του Πενταγώνου και τους κάνουν να μασάνε τα λόγια τους την ώρα του briefing, είναι πλέον είδος εν ανεπαρκεία. Δυστυχώς λίγοι Έλληνες δημοσιογράφοι τολμούν ν' ακολουθήσουν τον ίδιο δρόμο. Ένα δείγμα των αποκαλύψεων του Μιχάλη Ιγνατίου μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

6 σχόλια:

Ανώνυμος 27 Ιουνίου 2011 στις 11:36:00 μ.μ. EEST  

ακόμη και σήμερα οι Τούρκοι σκοτώνουν Κούρδους αιχμαλώτους κατά την εκπαίδευσή τους. Μου το είπε Αλβανός που εργάζεται στην Ελλάδα και είχε εκπαιδευθεί από Τούρκους στην Τουρκία βάσει διακρατικής συμφωνίας με την Αλβανία. Το ερώτημα αν ξέρουν οι Ελληνικές αρχές τι φρούτα (εκπαιδευμένα σε ειδικές επιχειρήσεις) κυκλοφορούν στην Ελλάδα είναι ρητορικό.

Ανώνυμος 28 Ιουνίου 2011 στις 1:37:00 μ.μ. EEST  

Βρήκαν να παίξουν στου κασίδη το κεφάλι...
http://www.defence-point.gr/news/?p=13773

Nikolaos 28 Ιουνίου 2011 στις 3:54:00 μ.μ. EEST  

Αλήθεια, τι έγινε με αυτή την ιστορία ; Γιατί θάφτηκε ;

Συνέβη πριν ή μετά τον ηρωϊκό θάνατο του Αξιωματικού της Πολεμικής μας Αεροπορίας Σιαλμά ;

Έγινε μετά τις γελοίες κουμπαριές του Κωστάκη (ας όψετε ο Βαληνάκης που λέγεται πως τον συμβούλεψε!), ή μετά τους . . . . ζεϊμπέκικους . . . . του γελοίου και άξεστου Yorgos ;

Ήταν μια μοναδική ευκαιρία για να αποδείξουμε, με όλο το δίκαιο μας σε όλο τον κόσμο, τι απάνθρωπα καθάρματα τύπου Μένγκελε είναι οι βρωμοτουρκαλάδες που θέλουν και Ευρωπαϊκή Ένωση!

Τους είχαμε όντως κυριολεκτικά "στο χέρι". Όπως συνήθως αφέθηκε μια τέτοια σπάνια ευκαιρία για να αποκαλυφθούν οι Τούρκοι ποιοί είναι πραγματικά!

Γιατί αν πιστέψει κανείς τους εξωνημένους ή ανιστόριτους μαθητές του Κορμπέλ ή της δυγατρός του Μαντλέϊνας Κορμπέλοβας (Alias Madelien Allbright), η Τουρκία αποτελεί παράδεισο δημοκρατίας. Την μοναδική χώρα του . . . . "δημοκρατικού Ισλάμ" (sic!) . . . . Πρέπει να είναι κανείς αμερικανός αναλυτής ή υπάλληλος της πρεσβείας στην Άγκυρα, Αθήνα ή Λευκωσία για να . . . . "ανακαλύψει" τέτοια σπάνια πολιτικο-ιστορικά δεδομένα!

Αυτοί όλοι οι υπάλληλοι και υπαλληλίσκοι των διαφόρων αμερικανικών πρεσβειών μου την δίνουν με την επίμονη ξεροκεφαλιά τους, τύπου αλαζόνα Ναζιστή Γερμανού!

Ευμένης ο Καρδιανός

giannis 28 Ιουνίου 2011 στις 9:17:00 μ.μ. EEST  

Ο ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗ ΑΝ ΚΑΙ ΦΑΝΑΤΙΚΟΣ ΟΠΑΔΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΓΡΗΓΟΡΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΟΤΙ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΞΕΝΟΔΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΛΕΕΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥΣ.ΛΕΕΙ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΕΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΞΕΝΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ.ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΣ ΣΤΙΣ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΔΕΙΣ ΤΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΩΣΤΗ ΤΟΥΣ ΒΑΣΗ.ΜΕΤΑ ΤΑ ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΑΤΟΜΟ ΤΟΥ ΑΣΧΟΛΕΙΤΕ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΑ ΕΛΛΗΝΟ=ΤΟΥΡΚΙΚΑ.

Ανώνυμος 2 Ιουλίου 2011 στις 11:36:00 π.μ. EEST  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΑ ΤΕΛΙΚΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ ΑΥΤΗΣ, Η ΟΠΟΙΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΑΦΟΡΟΥΣΕ ΤΟΥΣ ΚΟΥΡΔΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟΥΣ ΚΥΠΡΙΟΥΣ...
ΕΠΙΚΕΝΤΡΩΘΗΚΑΝ ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ "ΑΝΕΠΙΒΕΒΑΙΩΤΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΦΗΜΕΣ" ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΥΠΡΙΟΥΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΔΩΣΑΝ ΣΗΜΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ...
ΕΙΔΑΝΕ ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟ ΔΑΣΟΣ...
"Το Μυστικό Πρόγραμμα Παραγωγής
Βιοχημικών Όπλων της Τουρκίας
Κωδικός «Κιτρική Βροχή»"
http://kostasxan.blogspot.com/2009/09/blog-post_5363.html

Nikolaos 3 Ιουλίου 2011 στις 2:30:00 μ.μ. EEST  

Στις 22 Οκτωβρίου του 2006 η Λευκωσία ξύπνησε συγκλονισμένη από την είδηση ότι ο τουρκικός στρατός προκάλεσε τον θάνατο άγνωστου αριθμού Ελληνοκυπρίων και Ελλήνων κρατουμένων, τους οποίους είχε χρησιμοποιήσει σαν πειραματόζωα σε εργαστήρια παρασκευής χημικών όπλων σε κάποιο εργοστάσιο κοντά στην Αγκυρα.

Γιατί θάφτηκε αυτό το αισχρό γεγονός ;

μας έχουν . . . .πρήξει με τα έγκλήματα του αλήστου μνήμης Αδόλφου Χίτλερ πριν από 60 χρόνια!

Εδώ σήμερα σε κράτος που υποτίθεται:
1. Ότι είναι λέει . . . δημοκρατικό.
2. Θέλει να συμπεριλαμβανεται στα πολιτισμένα δημοκρατικά κράτη.
3. Έχει υποβάλει υποψηφιότητα για να γίνει Μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
4. Η αμερικανική think tank θολοκουλτούρα, το θεωρεί ως υπόδειγμα δημοκρατίας ισλαμικού κράτους.

, και κάνει πειράματα χημικου πολέμου επάνω σε ατυχείς αιχμαλώτους πολέμου!!!

Αν είχαμε κάνει εμείς οι Έλληνες το ένα εκατομμυριοστό των όσων πράττουν οι ισλαμοφασίστες γενοκτόνοι εγκληματικοί γείτονες, θα μας είχαν στείλει σοτ πυρ το εξώτερο!

Τι διάβολο έχουμε, υποτίθεται, κυβέρνηση και διπλωματικές υπηρεσίες;

Αφήνουμε να μας δολοφονούν τα άναδρα καθάρματα και δεν αντιδρούμε, αλλά αντίθετα εξοργίζονται οι αποτελούντες τον πολιτικό ζόφο στην Κύπρο, από την αποκάλυψη του κ. Ιγνατίου;


Ευμένης ο Καρδιανός

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP