Παραλαβή των πρώτων μεταφορικών ελικοπτέρων NH-90

Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011



Στα μέσα της επόμενης εβδομάδας αναμένεται η άφιξη των δύο πρώτων νέων μεταφορικών ελικοπτέρων ΝΗ-90. Τα δύο ελικόπτερα θα πετάξουν με μικτά πληρώματα της κατασκευάστριας εταιρείας ΝΗΙndustries και στελέχη της Αεροπορίας Στρατού, και θα προσγειωθούν στη Πάχη Μεγάρων όπου θα αξιοποιηθούν από το 2ο Τάγμα Ελικοπτέρων Αεροπορίας Στρατού. Η παραλαβή των επόμενων δύο ελικοπτέρων του τύπου αναμένεται το προσεχή Σεπτέμβριο. Σημειώνεται ότι η ΝΗΙ ανέλαβε την κύρια ευθύνη της καθυστέρησης, παρέχοντας έκπτωση 17% στο τίμημα της αρχικής σύμβασης που ενεργοποιήθηκε την 1η Οκτωβρίου του 2003, ύψους €657,5 εκατ., και προέβλεπε τη παράδοση του συνόλου των 16 μεταφορικών ελικοπτέρων και 4 ελικοπτέρων ειδικών αποστολών τύπου NH-90, συμπεριλαμβανομένων 4 Υγειονομικών Συλλογών μέχρι το 2009. Η έκδοση ΤΤΗ που επιλέχθηκε από την Ελλάδα θεωρείται κατάλληλη για την εκτέλεση πλειάδας ρόλων, όπως η διεξαγωγή αποστολών αερομεταφοράς προσωπικού και φορτίου, ρίψης αλεξιπτωτιστών, έρευνας και διάσωσης μάχης (CSAR), και ειδικών επιχειρήσεων.

Στον εξοπλισμό του ελικοπτέρου περιλαμβάνονται σύστημα FLIR, διόπτρες νυχτερινής όρασης, κράνη με ενσωματωμένο προβολικό σύστημα, ψηφιακό σύστημα απεικόνισης χάρτη μέσω δημιουργίας συμβόλων και γραφικών, κόφτες ηλεκτροφόρων καλωδίων, θωρακισμένα καθίσματα για το διμελές πλήρωμα, καθώς και σύστημα λέιζερ για προειδοποίηση ύπαρξης φυσικών ή τεχνητών εμποδίων μπροστά από το σκάφος. Το ενσωματωμένο σύστημα ηλεκτρονικού πολέμου του ΝΗ90 στην έκδοση ΤΤΗ περιλαμβάνει τέσσερις προειδοποιητές εντοπισμού/εγκλωβισμού από αντίπαλα ραντάρ, δύο συσκευές προειδοποίησης επερχόμενων πυραύλων και δύο εκτοξευτές φωτοβολίδων και αερόφυλλων. Τη συνδυασμένη λειτουργία όλων αυτών των επιμέρους στοιχείων του συστήματος ηλεκτρονικού πολέμου επιβλέπει και διαχειρίζεται μια κεντρική ψηφιακή μονάδα ελέγχου που είναι ενσωματωμένη σε αυτό. Για το μέγιστο δυνατό περιορισμό του ηλεκτρομαγνητικού και του υπέρυθρου ίχνους του ελικοπτέρου, έχουν υιοθετηθεί ειδικά διαμορφωμένες εξαγωγές καυσαερίων με κλίση προς τα επάνω και πλάγια, προκειμένου τα καυσαέρια να διαχέονται από το κατώρευμα του κύριου στροφείου και να περιορίζεται η θερμοκρασία εξαγωγής τους. Σε ό,τι αφορά τον περιορισμό του ηλεκτρομαγνητικού ίχνους, αυτό υπολογίζεται ότι είναι χαμηλότερο από τα άλλα ελικόπτερα της κατηγορίας λόγω της ρομβοειδούς διατομής, της ατράκτου του ΝΗ90 και της ευρείας χρήσης συνθετικών υλικών στην κατασκευή της. Τέλος, το ΝΗ90 χαρακτηρίζεται και από τα εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα θορύβου.

http://www.strategyreport.gr/

σημ Εν κρυπτώ: για το χρονοδιάγραμμα της προμήθειας δείτε εδώ

2 σχόλια:

Ανώνυμος 3 Ιουνίου 2011 στις 2:32:00 μ.μ. EEST  

Δεν νομίζω τα ελληνικά Ε/Π να διαθέτουν σύστημα FLIR ή τουλάχιστον αυτό δεν υπάρχει στις φωτογραφίες που έχουν δοθεί στην δημοσιότητα μέχρι στιγμής. Υποθέτω ότι θα υπάρχει η υποδομή απλά για μελλοντική τοποθέτηση.

Nikolaos 4 Ιουνίου 2011 στις 9:30:00 μ.μ. EEST  

Ο Στρατηγός Κωνσταντίνος Φράγκος έχει κατ' επανάληψη στηλιτεύσει στο ΠΑΡΟΝ, την τρομερή κομπίνα που στήθηκε με την αγορά των ελικοπτέρων αυτών, που καθ' ένα τους κόστισε τα διπλά απ΄ ότι εκείνα που αγόρασε εκείνο τον καιρό η Φινλανδία.

Αφήστε που λόγω μεγάλων χρονικών καθυστερήσεων έπρεπε να καταπέσουν οι ποινικές ρήτρες, αλλά αυτό κανείς εκ των πολιτικάντηδων δεν .. τόλμησε να το πράξει .....!

Γνωρίζουν μόνον να επιπίπτουν κατά των Συνταξιούχων, - που έχουν προπληρώσει την σύνταξή τους και των Αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων , - που προσφέρουν Ασφάλεια Ισχύ στην Πατρίδα, και του Ιδιωτικού τομέα, - που είναι η χρυσοτόκος όρνιθα !

Ευμένης ο Καρδιανός

Ευμένης ο Καρδιανός

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP