Το Invincible στο διαλυτήριο του Αλιάγα

Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

Στις αρχές Φεβρουαρίου είχε επικρατήσει προβληματισμός στον ειδικό τύπο και τις ιστοσελίδες που ασχολούνται με αμυντικά θέματα, επειδή τουρκική εταιρεία σκραπ αγόρασε από το Βρεταννικό Ναυτικό το αποσυρθέν αεροπλανοφόρο HMS Invincible. Παρά την οικτρή κατάσταση του πλοίου (που είχε αποσυρθεί από το 2005), διαβάσαμε διάφορες κινδυνολογικές και εντυπωσιοθηρικές "αναλύσεις", με τίτλους όπως "Η Τουρκία αγόρασε αεροπλανοφόρο", "Ο νικητής των Φώκλαντς στο τουρκικό ναυτικό" κλπ.

Διαβάσαμε μάλιστα ότι η εταιρεία σκραπ είναι "βιτρίνα" του τουρκικού ΓΕΕΘΑ, ότι το σκάφος μπορούσε "με κάποιες εργασίες να καταστεί αξιόπλοο" και να λειτουργήσει, αν όχι ως αεροπλανοφόρο, πάντως ως LPD ή ως πλατφόρμα εκπαίδευσης των αεροπορικών μονάδων που θα στελεχώσουν το τουρκικό LPD. Δεν έλειψαν και οι αναφορές στη δυνατότητα μεταφοράς F-35... Βέβαια η πραγματικότητα είναι πολύ πιο απλή. Όπως φαίνεται στη φωτογραφία, το Invincible πράγματι διαλύεται για σκραπ στο διαλυτήριο του Αλιάγα...



Δίδαγμα: η εγρήγορση είναι καλή, αλλά ο πανικός όχι. Όσοι αναπαράγουν τέτοιες ειδήσεις, έστω και με καλοπροαίρετη πατριωτική ανησυχία, ας αναλογιστούν μήπως άθελά τους συνεισφέρουν στις ψυχολογικές επιχειρήσεις της "φίλης και γείτονος" και στην προσπάθεια να πειστεί ο μέσος Έλληνας ότι η Τουρκία είναι περιφερειακή υπερδύναμη και άρα πρέπει να αφήσουμε τους "τσαμπουκάδες" και να "προσαρμόσουμε τη συμπεριφορά μας" όπως θα έλεγε και ο νέος υπουργός Άμυνας, κ. Μπεγλίτης... Όσο για την - υπαρκτή- φιλοδοξία της Τουρκίας να αποκτήσει ελικοπτεροφόρο, διαβάστε εδώ μια παλιότερη ανάλυσή μας.

8 σχόλια:

Ανώνυμος 21 Ιουνίου 2011 στις 8:37:00 π.μ. EEST  

πολυ ευστοχη η αναλυση σου....

http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=17310&Itemid=164

Ανώνυμος 21 Ιουνίου 2011 στις 10:28:00 π.μ. EEST  

Κάντε τον κόπο να δείτε την χρησιμότητα των αμφιβίων σκαφών όπως το Mistral στο θέατρο επιχειρήσεων της Λιβύης. Και πριν προλάβετε να μιλήσετε για αεροπορία και exocet και όλα τα υπόλοιπα, καταλάβετε ότι ο πόλεμος δεν είναι βιντεοπαιχνίδι. Για να βουλιάξει ένα τόσο σημαντικό πλοίο απαιτούνται πολλά, τα οποία μπορεί να μην τα έχουμε ούτε τώρα, ούτε στο μέλλον.

Ανώνυμος 21 Ιουνίου 2011 στις 11:42:00 π.μ. EEST  

Έτσι είναι στο μαγαζί εκείνο. Η συνταγή είναι μία. Πανικός με κάλυψη πατριωτισμού κι ας παίζουν το παιχνίδι των ΨΕΠ της Τουρκίας ή ακόμα και του Ιράν! Αρκεί να γίνουν κλικ. Αποκλειστικά με αντιγραφές και ειδήσεις που είναι τραβηγμένες από τα μαλλιά ή και ψεύτικες.

enkripto 21 Ιουνίου 2011 στις 11:53:00 π.μ. EEST  

"Και πριν προλάβετε να μιλήσετε για αεροπορία και exocet και όλα τα υπόλοιπα, καταλάβετε ότι ο πόλεμος δεν είναι βιντεοπαιχνίδι."

εμείς το έχουμε καταλάβει..

Ανώνυμος 21 Ιουνίου 2011 στις 5:41:00 μ.μ. EEST  

Και το Mistral και το Invincible είναι τεράστια πλοία με μήκος 200 μ..Ένα τέτοιου μεγέθους σκάφος θα φαίνεται στα ραντάρ απο εκατοντάδες χλμ απόσταση!!!Εκτός αυτού, ένα τέτοιο σκάφος "δεν χωράει" στο Αιγαίο λόγο μεγέθους!!!Δηλαδή θα το βάλουν οι τούρκοι να πάει να κάνει απόβαση απο τα δυτικά στη Χίο, και εμείς θα το κοιτάμε;;;Σοβαρευτείτε παρακαλώ!!!Ας το βγάλουν στο πέλαγος οι τούρκοι(όποτε και αν το αποκτήσουν) και δεν θα προβάλουν να δουν για πότε πήγε στο πάτο!!!

Ανώνυμος 21 Ιουνίου 2011 στις 6:38:00 μ.μ. EEST  

Ντροπή σας να υπονομεύετε την δουλειά που κάνει το τμήμα (ψευδών) ειδήσεων!

Πώς θα πανικοβληθούμε τώρα;


:D

Ανώνυμος 21 Ιουνίου 2011 στις 7:49:00 μ.μ. EEST  

Είναι όμως οι πλέον αξιόπιστοι στις εμφανίσεις UFO και στα τελευταία νέα για τη συντέλεια το 2012!

Ανώνυμος 25 Ιουνίου 2011 στις 11:36:00 π.μ. EEST  

σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες (Θεός φυλάξοι) το... αεροπλανοφόρο θα ονομαστεί "Mustafa Kemal Ataturk" και θα χρησιμοποιηθεί για βολές harpoon και exocet από το Π.Ν. και την Π.Α. καποιος να τους σταματησει δεν υπαρχει; είναι πλεον επικίνδυνοι! σε λιγο θα μας πουν πως αγορασε και τον "κοκκινο οκτωβρη" η Αγκυρα από το χόλιγουντ!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP