H Φωτογραφία της Εβδομάδας

Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011



Ο Μίκης Θεοδωράκης, ένας από τους λίγους πνευματικούς ανθρώπους που μπορεί να μιλάει και όλος ο Ελληνισμός ν' ακούει με προσοχή, χθες στα Προπύλαια του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ένα το χελιδόνι κι η άνοιξη ακριβή
για να γυρίσει ο ήλιος θέλει δουλειά πολλή


12 σχόλια:

Ιπποκράτης Χατζηαγγελίδης 1 Ιουνίου 2011 στις 12:02:00 μ.μ. EEST  

Σιγά τον πνευματικό άνθρωπο... τον άνθρωπο όλων των εποχών και όλων των παρατάξεων!!!
Οι στίχοι δεν είναι δικοί του αλλά του Ελύτη...

Ανώνυμος 1 Ιουνίου 2011 στις 1:20:00 μ.μ. EEST  

Ένα από τα φαινόμενα της εποχής είναι το να ηρωποιούνται άτομα τύπου Μίκη οι οποίοι μια ζωή το έπαιζαν πολιτικώς ορθώς και στα ενενήντα ξαφνικά ανακάλυψαν την Σιωνιστική παγκόσια συνομωσία

Ανώνυμος 1 Ιουνίου 2011 στις 4:57:00 μ.μ. EEST  

Τι έγινε; Μήπως παραιτήθηκε από τα αναδρομικά των βουλευτών που ζητούσε και αυτός;

Σωτήρης

Ανώνυμος 1 Ιουνίου 2011 στις 5:49:00 μ.μ. EEST  

ΜΙΚΗΣ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΝΕΥ ΧΑΡΤΟΦΥΛΑΚΙΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΙΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ Ο ΑΡΙΣΤΕΡΟΔΕΞΙΟΣ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΠΩΣ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΚΑΚΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΔΑ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ Η ΧΟΥΝΤΑ ΠΑΡΑ Η ΠΑΣΟΚ-ΝΔ.

dimosthenis21 1 Ιουνίου 2011 στις 11:48:00 μ.μ. EEST  

όταν ήρθε ο Σουλτάνος-Ερντογάν στημ Αθήνα,ζήτησε να τον δει και οι χειραψίες δεν είχαν τελειωμό,μήπως το ο σπίθας προωθεί και την ελληνοτουρκική φιλία

Ανώνυμος 2 Ιουνίου 2011 στις 1:07:00 π.μ. EEST  

@ Ιπποκράτης Χατζηαγγελίδης

Όλων των Ελλήνων και όχι μόνο. Μακρυά από κομματικά παιχνίδια, ένας αγνός Πατριώτης και αγωνιστής με φυλακές και εξορίες. Προφανώς το δικό σου πνευματικό έργο θα είναι καλύτερο φαντάζομαι για να μιλάς έτσι από το πληκτρολόγιό σου.

@ 1 Ιουνίου 2011 1:20:00 μ.μ. GMT+03:00

Μάλλον έχεις χάσει επεισόδια.

http://www.youtube.com/watch?v=hu0QJFZXges

http://axion-esti.blogspot.com/2010/01/blog-post_14.html

@ Σωτήρης

Μια θητεία έκατσε και αυτή κουτσή. 1-2 χρόνια εκεί με τις οικουμενικές; Δεν είναι επαγγελματίας πολιτικός σαν κάτι άλλους. Έτσι φύγανε οι άξιοι από τη Βουλή και μείνανε τα λαμόγια. Περαστικά μας τώρα.

@ 1 Ιουνίου 2011 5:49:00 μ.μ. GMT+03:00

Ο εμφύλιος έχει λήξει αλλά μερικοί ακόμα να ξεκολλήσουν. Προτιμώ έναν αγνό πατριώτη που κάνει πράξη την Εθνική Συμφιλίωση, παρά ένα κολλημένο αγύριστο κεφάλι που είναι έτοιμο να ξανακάνει εμφύλιο.
Η χούντα είχε ως αποτέλεσμα την εισβολή στην Κύπρο αν δεν ενθυμείσαι, αλλά μάλλον για σένα αυτό δεν συγκαταλέγεται στα κακά της χούντας των ανίκανων στρατιωτικών.

Υπάρχουν και αριστεροί πατριώτες αλλά κάποιοι δυσκολεύονται να το καταλάβουν. Όσο ζούμε στο παρελθόν και στο διχασμό, δε πρόκειται να δούμε άσπρη μέρα.

Ανώνυμος 2 Ιουνίου 2011 στις 12:30:00 μ.μ. EEST  

Λίγος σεβασμός δεν βλάπτει !!! ο κ. Μίκης είναι σεβαστώ πρόσωπο όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό . Εχει προσφέρει πολλά σε αυτόν τον τόπο .Μακάρι να είχαμε κάνει τα ελάχιστα από αυτά που έχει κάνει εκείνος …. Είναι τιμή για εμάς παρόλα τα χρόνια του να αγωνίζεται ακόμα .
Σήμερα αυτός ο τόπος έχει περισσότερη ανάγκα από τέτοιους πνευματικούς ( αγωνιστές ) ανθρώπους. Ας τους στηρίξουμε λοιπόν έστω και με ένα καλό λόγο…

RONSEA@VIP.GR 3 Ιουνίου 2011 στις 12:33:00 π.μ. EEST  

ΤΟΝ ΑΚΟΥΣΑ ΝΑ ΛΕΕΙ ΟΤΙ" ΑΠΟ ΤΟ 1950 ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΧΡΕΩΣΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ " ΣΕ ΠΟΙΟ ΚΟΣΜΟ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΤΟΥΣ ΕΑΜΙΤΕΣ ΤΟΥΣ ΕΛΑΣΙΤΕΣ ΤΟΥΣ ΚΝΙΤΕΣ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΥΠΕΡΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΜΠΟΥΜΠΟΥΚΙΑ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΙΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟ 80 ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΚΑΙ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΞΙΟΥΣ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΩΟΥΣ ΤΟΥΣ ΒΛΕΠΕΙ?? ΠΡΑΚΤΟΡΑΣ ΗΤΑΝΕ ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΟΡΑΣ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙ.

Ανώνυμος 3 Ιουνίου 2011 στις 9:14:00 μ.μ. EEST  

ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΦΙΛΟΙ,
ΚΑΤΑΓΟΜΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΤΗΣ ΠΕΡΑΣΜΕΝΗΣ ΤΡΙΤΗΣ ΒΡΕΘΗΚΑ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ.
ΕΙΠΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΝΑ ΠΕΡΑΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΓΙΝΟΤΑΝ ΝΑ ΚΟΨΗ ΄΄ΚΙΝΗΣΗ΄.
ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΚΑΤΑ ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΥΠΕΡ ΤΕΤΟΙΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ.

ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΑ ΗΤΑΝ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ-ΠΟΥ ΜΙΛΗΣΕ Ο Κ.ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ-ΗΤΑΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΕΝΟΙ ΟΝΤΩΣ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΩΝ ΛΕΓΟΜΕΝΩΝ ΄΄-ΗΝΤΑ΄΄, ΔΗΛΑΔΗ ΤΗΣ ΓΕΝΙΑΣ ΠΟΥ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΤΟΝ ΦΑΤΑΟΥΛΙΣΜΟ ΤΗΣ.
ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΜΟΥ ΕΚΑΝΕ ΠΩΣ ΤΟ ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΟ ΠΑΝ. ΑΘΗΝΩΝ-ΠΑΡΕΠΙΜΠΤΟΝΤΩΣ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ, ΚΑΤ΄ ΕΜΕ, ΚΑΛΕΣΕ ΤΟΝ ΄΄ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟ΄΄ Μ.ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ, ΕΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ -ΗΝΤΑ,ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ. Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΒΡΙΖΟΝΤΑΣ ΚΑΤ' ΟΥΣΙΑΝ ΚΑΘΕ ΘΕΣΜΟ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ, ΔΗΛ. ΤΟ 80% ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ,ΜΟΥ ΘΥΜΙΣΕ ΑΡΙΣΤΕΡΟΚΟΥΛΤΟΥΡΙΑΡΗΔΕΣ ΜΠΟΥΛΗΔΕΣ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ΜΟΥ ΧΡΟΝΩΝ, ΑΠΕΥΘΥΝΟΜΕΝΟΣ ΣΕ ΕΝΑ ΑΣΤΙΚΟ ΚΑΤΑ ΒΑΣΗ ΚΟΙΝΟ. ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΜΕΝΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΜΟΥ ΗΛΘΕ ΣΤΟΝ ΝΟΥ ΤΟ ΓΡΑΦΙΚΟ ΄΄ΜΩΡΑΙΝΕΙ ΚΥΡΙΟΣ ΟΝ ΒΟΥΛΕΤΑΙ ΑΠΩΛΕΣΑΙ΄΄.

ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ, ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ, ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΗΤΑΝ ΠΙΟ ΝΕΟ, ΤΗΣ ΓΕΝΙΑΣ ΤΩΝ -ΑΝΤΑ, ΝΕΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ, ΕΞ ΟΨΕΩΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΠΡΟΕΛΕΥΣΕΩΣ, ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΝΔΥΜΑΤΟΛΟΓΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ-ΕΚΦΡΑΣΤΙΚΟΥΣ ΚΩΔΙΚΕΣ ΚΑΘΕΝΟΣ.

ΕΚΕΙ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΑ ΜΙΑ ΟΥΣΙΩΔΗ ΔΙΑΦΟΡΑ.

ΤΗΝ ΑΠΕΛΠΙΣΙΑ ΤΩΝ ΓΗΡΑΤΕΙΩΝ ΠΟΥ ΑΠΕΡΧΟΝΤΑΙ ΕΧΟΝΤΑΣ ΞΕΖΟΥΜΙΣΕΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΠΛΕΥΡΑ ΜΙΑ ΑΓΓΧΩΜΕΝΗ ΜΕΣΗΛΙΚΗ ΠΛΕΟΝ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΓΕΝΙΑ, ΠΟΥ ΒΛΕΠΕΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΑΒΕΒΑΙΟ ΕΝ ΠΛΗΡΕΙ ΑΝΕΡΓΙΑ.

ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΑΣ ΣΗΜΕΡΑ.

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΣ ΔΟΘΟΥΝ ΟΙ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΝΑ ΞΑΝΑΚΤΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΡΑΜΟΛΙΜΕΝΤΑ, ΓΚΡΙΖΑΡΙΣΜΕΝΟΙ ΤΕΩΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ ΚΑΙ ΝΥΝ ΣΤΕΛΕΧΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΑΝΗΚΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.

ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΑΠΕΛΘΟΥΝ ΗΣΥΧΑ ΑΛΛΙΩΣ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΒΛΕΠΩ ΝΑ ΤΡΩΝΕ ΣΤΑ ΓΕΡΑΜΑΤΑ ΟΥΤΕ ΛΗΓΜΕΝΟ ΓΙΑΟΥΡΤΑΚΙΑ!!!!

45ΑΡΗΣ

Nikolaos 4 Ιουνίου 2011 στις 11:35:00 μ.μ. EEST  

Δεν θα σχολιάσω τον Μίκη Θεοδωράκη και το ΕΑΜ, το ΕΛΑΣ και την ΕΠΟΝ (Σημ.: ο Μ.Θ, πριν γίνει Επονίτης ήταν Εονίτης).

Θα παρακαλέσω θερμά τους φίλους αναγνώστες να διαβάσουν το ξεχασμένο βιβλίο του λογοτέχνη και πολιτευτή, αλλά και αγωνιστή της Εθνικής Αντιστάσεως και μεγάλου Πατριώτη, αείμνηστου Χρήστου Ζαλοκώστα "Το Χρονικό της Σκλαβιάς" Εκδόσεις ΕΣΤΙΑΣ, που περιγράφει από πρώτο χέρι, διότι τα γεγονότα της κατοχής τα έζησε, καθ' ότι ήταν από τα ιθύνοντα μέλη της Αντίστασης κατά των Γερμανών, Ιταλών και Βουλγάρων, τι έγινε κατά την τριπλή κατοχή !

Εαν διαβάσετε το ανωτέρο πόνημα θα καταλάβετε γιατί εμείς οι παλαιοί έχουμε τόσες επιφυλάξεις για το ΚΚΕ.


Μην μου θυμώνετε, δεν είμαι αρτηριοσκληροτικός, Έλληνας πατριώτης θέλω να είμαι, ούτε δεξιός ούτε αριστερός, αλλά Έλληνας!

Γι' αυτό γίνομαι έξαλλος όταν διαβάζω για τα δισεκατομμύρια που έχους αποκτήσει παράνομα οι πολιτικοί της δύσμοιρης αυτής, αλλά τόσο ωραίας χώρας, της Πατρίδας μας!

Ευμένης ο Καρδιανός

ηλιας 6 Ιουνίου 2011 στις 5:35:00 μ.μ. EEST  

Αποψη μου:
o θεοδωρακης ειναι εθνεγερτης...
Η βουλη εχει παραδωσει την πατριδα στην "Ευρωπαικη ολοκληρωση".
Η αντιδραση του θεοδορακη και των περιξ αυτου ειναι σιγουρα στροφη κατα της Ευρωπης...
Οπως και των λοιπων νεοτερων στο
Συνταγμα...
Δεν βλεπω που ειναι η διαφορα...
Το προβλημα της χωρας νομιζω ειναι, οι μυστικες διπλωματιες και οι σχεδιασμοι κατω απο το τραπεζι...
Αυτοι οι σχεδιασμοι ψαχνουν και βρισκουν συνενοχους στην μαζα, την οποια γεμιζουν με ενοχες μιας και συμμετειχε αθελα της στην παραδοση και υποτελεια της χωρας...
Ο καθενας ψαχνει την εξοδο με τον δικο του τροπο...
Νομιζω οτι πρεπει να γινει συγκερασμος ολων των αποψεων οπως και να ριξουμε λιγο την μυτη μας ο καθενας...και το μαζεμα της ελιας εχει την τεραστια αξια του...
Υ.Γ.
Ελπιζω να μην με διαβασουν ανθρωποι ασχετοι με την Ελλαδα...

ΑΧΕΡΩΝ 7 Ιουνίου 2011 στις 4:05:00 π.μ. EEST  

@ηλιας
Ο ιπεκτσης Θεοδωρακης...εθνεγερτης.
Ισως.
Αλλα προφανως με κρυφη ατζεντα.
Ενας λαος που λατρευει ψευδομεσσιες,παντως,δεν παει μακρια.
Οπως καλη(κακη)ωρα.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP