Οι μαμμάδες κι η θητεία των μωρών

Σάββατο 25 Ιουνίου 2011

Του Ευστάθιου Παλαιολόγου

Είναι θλιβερό. Διότι περί κατάντιας πρόκειται. Η Κύπρος είναι, ίσως, η μοναδική χώρα στον κόσμο όπου υπάρχει ΠΕΜΣΕ-Παγκύπρια Ένωση Μητέρων και Συζύγων Εθνοφρουρών! Δηλαδή στην Κύπρο υπάρχει μια οργάνωση «νταντεύματος» των «στρατιωτών»! Αυτών που θα έπρεπε να προστατεύουν όλους τους υπόλοιπους...

Ο Όργουελ είχε γράψει ότι «οι άνθρωποι κοιμούνται ήσυχοι τις νύχτες γνωρίζοντας ότι σκληροτράχηλοι άντρες στέκονται έτοιμοι να σκοτώσουν για να τους προστατέψουν».

Στην Κύπρο δεν ισχύει αυτό. Οι «προστάτες» μας χρειάζονται προστασία! Προστασία από τι;! Μα από τους «κακούς» αξιωματικούς. Που μέρα νύχτα ξημεροβραδυάζονται εφευρίσκοντας τρόπους να βασανίσουν και να αδικήσουν τα «μωρά» μας! Τα μωρά μας που «χάνουν δύο χρόνια από τη ζωή τους» υπηρετώντας την Πατρίδα.

Σε λίγες μέρες ξεκινά η κατάταξη της καινούριας ΕΣΣΟ. Έτυχε να παρακολουθήσω μια σχετική ενημερωτική εκπομπή στην τηλεόραση. Και το 90% των τηλεθεατών που τηλεφώνησαν για να κάνουν παρέμβαση ήταν γυναίκες. Μαμμάδες και... γιαγιάδες! Τα μωρά των οποίων είναι στα πρόθυρα του... εξευτελισμού και της καταδίκης να υπηρετήσουν την Πατρίδα τους.

Χαρακτηριστική περίπτωση μία κυρία που δήλωνε κατ’ επανάληψη ότι δεν θέλει τα παιδιά της να καταταγούν διότι δεν χρωστά τίποτα σε αυτή την πατρίδα. Μόνη της τα γέννησε, τα μεγάλωσε, τα σπούδασε κλπ και αρνείται να χαραμίσουν δύο χρόνια της ζωής τους υπηρετώντας την πατρίδα στην οποία δεν χρωστούν τίποτε. Δεν θα επιχειρήσω καν να της εξηγήσω τι χρωστά και τι όχι, είναι ανώφελο. Απλά να σημειώσω ότι προφανώς η συγχυσμένη αυτή κυρία έχει μπερδέψει την Πατρίδα με τις εκάστοτε κυβερνήσεις.

Η κυπριακή κοινωνία ψάχνει εναγωνίως τρόπους να μην υπηρετούν τα μωρά της. Μείωση θητείας, να προσληφθούν επαγγελματίες, να γίνει αναδιοργάνωση, να έχουμε ενα μικρό και ευέλικτο στρατό και χίλια άλλα σενάρια που το μόνο που δείχνουν, πέραν της ασχετοσύνης περί άμυνας αυτών που τα εκτοξεύουν, είναι ότι κανένα ενδιαφέρον δεν έχουν για τη ασφάλεια και την ελευθερία της χώρας αυτής. Δεν θέλουμε να έχουμε μέρος της ευθύνης της άμυνας της χώρας. Είναι χάσιμο χρόνου. Θα μπορούσαμε να κερδίζαμε λίρες... ευρώ τώρα, αντί να υπηρετούμε αχρείαστα την πατρίδα μας.

Προφανώς οι δικοί μας νέοι είναι ανίκανοι ή, πιο σωστά, υπερβολικά κακομαθημένοι και μαμμόθρευτοι για να πιάσουν όπλο στα χέρια τους. Νέοι χωρών που εμείς κοροϊδεύουμε ή κοιτάμε αφ’ υψηλού, 17, 18, 19 χρονών, πολεμούν και προωθούν τα συμφέροντα της πατρίδας τους χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από τα σπίτια τους σε πολέμους που οι πολιτικοί τους ή όποια άλλη δικαιολογία θέλετε, τους έχουν εμπλέξει χωρίς να έχουν την ανάγκη από ΠΕΜΣΕ. Οι δικοί μας νέοι καλούνται να υπηρετήσουν τα σπίτια και τις οικογένειές τους και «χάνουν τον καιρό τους».

Οι αδαείς φυσικά θα πουν «αυτοί έχουν μισθοφόρους» μη δυνάμενοι να αντιληφθούν την έννοια του εθελοντή. Που υπηρετεί εθελοντικά την πατρίδα του. Πολλές χώρες έχουν την πολυτέλεια της εθελοντικής θητείας. Άλλες όχι. Ένας εθελοντικός στρατός φαντάζει ίσως ως ιδανικός. Γι αυτούς που έχουν την πολυτέλεια να έχουν, ίσως. Εμείς εδώ, με τον εχθρό εντός των πυλών, σε περίπτωση εφαρμογής νομοθεσίας εθελοντικής στράτευσης είμαι απόλυτα βέβαιος ότι ούτε μια διμοιρία δεν θα είμασταν σε θέση να επανδρώσουμε. Διότι η κάθε μαμμά που πιστεύει ότι δεν χρωστά τίποτα στην πατρίδα και το μωρό της θα χάσει τον χρόνο του θα κρατήσει τον γιό της στην άνεση του σαλονιού του.

Να προσληφθούν επαγγελματίες θα ουρλιάξουν άλλοι. Έτσι! Να μας προσέχουν επαγγελματίες. Αφού εμείς είμαστε ανίκανοι ή απρόθυμοι να λάβουμε μέρος στην ασφάλεια μας. Ποιοί είναι αυτοί οι επαγγελματίες; Οι στρατιωτικοί. Άρα, σε ενδεχόμενο πόλεμο θα απαιτήσουμε από τους μισητούς αυτούς ανθρώπους, που εώς τώρα βασανιζαν τα μωρά μας, να πολεμήσουν για να προστατέψουν εμάς και τις περιουσίες μας. Και θα είναι και τα πιο βολικά εξιλαστήρια θύματα στην καινούρια τραγωδία.

Τα προβλήματα της Εθνικής Φρουράς είναι πολλά. Καμία αντίρρηση Ένα από αυτά είναι και το γεγονός ότι πολλοί κληρωτοί απασχολούνται σε άσχετες εργασίες και στις σκοπιές αντί στην εκπαίδευση. Φυσικά αν υποβάλεις τα μωρά μας σε σωστή στρατιωτική εκπαίδευση, ξέρετε ποιά, αυτή που σε προετοιμάζει για την σκληρότητα και την βία του πολέμου, θα κινηθούν θεοί και δαίμονες, και ΠΕΜΣΕ γιατί ταλαιπωρούνται τα μωρά. Αχρείαστα, αφού δεν θα γίνει πόλεμος...

Η θητεία και η διάρκεια της δεν είναι πρόβλημα της Ε.Φ. Είναι πρόβλημα μόνο στα μυαλά των πολιτικάντηδων και των ψηφοφόρων τους.

Η Εθνική Φρουρά έχει μια αποστολή. Δυστυχώς αυτή η αποστολή δεν λαμβάνεται υπ’ όψιν στους προϋπολογισμούς και τις διακηρύξεις των πολιτικών μας για τους οποίους η Ε.Φ. είναι απλά μια χρήσιμη απόχη αλίευσης ψήφων.

Στην κατάντια της Ε.Φ. και της κοινωνίας μας μέγιστη ευθύνη φέρουν οι πολιτικοί, και όλοι εμείς που τους ψηφίζουμε και τους επιτρέπουμε έτσι να διαβρώνουν καθημερινά τις αντιστάσεις μας αλλά, ειδικά για την Ε.Φ, μεγάλη ευθύνη φέρουν και οι στρατιωτικοί, που γίνονται πιόνια σε πολιτικές σκακιέρες προς εξυπηρέτηση συμφερόντων.

Η θητεία δεν είναι χάσιμο χρόνου κυρίες μου. Η θητεία είναι καθήκον και υποχρέωση. Είναι προνόμιο και δικαίωμα. Είναι μέρος της Δημοκρατίας, του πολιτεύματος στο οποίο οι συλλογικές υποχρεώσεις προστατεύουν τα ατομικά δικαιώματα.

Κυρίες, απογαλακτίστε τα 18χρονα μωρά σας και νεαροί, ξεκολήστε από τα φουστάνια των μανάδων σας και φερθείτε σαν άντρες. Σαν Έλληνες.

Και ίσως σε αυτό να κρύβεται όλη η ουσία του θέματος. Στο άν έχει αξία για κάποιον να είναι Έλληνας. Διότι, αν δεν έχει, και του αρκεί απλά να ζει το σαρκίο του ήσυχο με τες λίρες του, τότε δεν έχουν σημασία τα όσα γράψαμε παραπάνω. Όμως επειδή αυτή την Πατρίδα την έχουμε δανεική, και επερχόμενες γενεές θα είναι καλύτερες από την δική μας, έχουμε υποχρέωση να τους παραδώσουμε μια Ελληνική Πατρίδα. Η ιδιοτέλεια και η ανικανότητα μας δεν πρέπει να καταδικάσουν το μέλλον των επερχόμενων γενεών. Διότι εμείς μπορεί να κλαψουρίζουμε ότι δεν χρωστούμε τίποτα σε αυτή την Πατρίδα, αλλά τα κόκκαλα αυτών που προφανώς χρωστούσαν, εκεί στον Τύμβο της Μακεδονίτισας, στα Φυλακισμένα Μνήματα, στα ξεροπήγαδα και στους μαζικούς τάφους των κατεχομένων, μπήκαν ενέχυρο για να παραμείνει Ελληνική αυτή η γη. Ελληνική για μελλοντικές γενεές, που θα είναι πιο άξιες από τη δική μας, την εθνικά επικίνδυνη γενιά του σήμερα.

67 σχόλια:

Ανώνυμος 25 Ιουνίου 2011 στις 3:02:00 μ.μ. EEST  

Για σκεφτείτε το κατάντημα του ελληνισμού...
α) Το 40% της Κύπρου είναι υπο κατοχή.
β) Έχουν περάσει ελάχιστα χρόνια από την εισβολή, οι μάνες αυτών που υπηρετούν τώρα, το πιθανότερο είναι να την έζησαν.
γ) Συγγενικά τους πρόσωπα βίωσαν τι θα πει Τούρκος...
παρόλα αυτά "...μία κυρία που δήλωνε κατ’ επανάληψη ότι δεν θέλει τα παιδιά της να καταταγούν διότι δεν χρωστά τίποτα σε αυτή την πατρίδα. Μόνη της τα γέννησε, τα μεγάλωσε, τα σπούδασε κλπ και αρνείται να χαραμίσουν δύο χρόνια της ζωής τους υπηρετώντας την πατρίδα στην οποία δεν χρωστούν τίποτε..."
Συμπέρασμα δεν μας φταίν οι Τούρκοι για ότι θα πάθουμε!!
Φυσικά ούτε κανείς άλλος
Καλησπέρα σας.

Ανώνυμος 25 Ιουνίου 2011 στις 7:30:00 μ.μ. EEST  

Δεν εχουν και πολυ αδικο αυτες οι μαμαδες....και επειδη κανω τη θητεια μου τωρα βλεπω απο κοντα τι ειναι ο στρατος και ο,τι πιστευα για το στρατο πριν καταταγω εχουν επαληθευτει...στην Ελλαδα το να παει καποιος στρατο δεν ειναι τιποτα παραπανω απο χασιμο χρονου...

Ανώνυμος 25 Ιουνίου 2011 στις 8:10:00 μ.μ. EEST  

Δεν πειράζει. Οι Κύπριοι αυτήν την φορά θα χάσουν το υπόλοιπο νησί χωρίς να πέσει ούτε μια ντουφέκια. Και θα το χάσουν όλο το νησί, διότι αυτήν την φορά οι κακοί Έλληνες δεν θα τους βοηθήσουν καθόλου.

SPY_GR 25 Ιουνίου 2011 στις 11:57:00 μ.μ. EEST  

Σωστή η ανάλυση άν και δεν θα πρέπει να γενικεύουμε ή να υπερβάλλουμε, πάντα θα υπάρχουν και οι άλλες... ΜΑΜΑΔΕΣ!

Ανώνυμος 26 Ιουνίου 2011 στις 12:02:00 π.μ. EEST  

Απίστευτο. Το πρώτο πράγμα που μου πέρασε απο το μυαλό είναι ότι αυτοί οι δύστυχοι ανθρωποι είναι -εστω απο σπόντα- απόγονοι αν όχι των Σπαρτιατών, τουλάχιστον των Αιολών, των Αχαιών και των Ιώνων. Δεν γνωρίζω άν υπήρξε ποτέ αποικία των Δωριέων στον νησί τους, ούτε με ενδιαφέρει να μάθω. Επικά χάλια πραγματικά. Το κατάντημα τους θα το ζήλευαν οι εκατοντάδες χιλιάδες των εθνομηδενιστών της Ελλάδας.

Βάλτε δίπλα-δίπλα στο χάλι της Κύπρου την δυναμικότητα του Ισραήλ, του οποίου η νεολαία, ανεμομαζωμένη απο τα 4 σημεία της υφηλίου μη μιλώντας κάν Εβραικά, χωρίς φράγκο ούτε να αγοράσει ένα σάντουιτς πολλές φορές, (αρσενική και θυληκή) υπηρετεί...3 χρόνια στο Στρατό.

Δεν είναι δυνατόν, πώς κατήντησε έτσι αυτός ο λαός των πολεμιστών. Κάποτε οι Ελληνες ήταν ο φόβος και ο τρόμος της Ανατολικής Μεσογείου, τώρα καταντήσαμε, για να το πούμε στα Κυπαραίκα, το laughinnng stock της Ανατ Μεσογείου.

Δεν το παίζω προφήτης, αλλά δεν βλέπω πολύ μέλλον για τους Ελληνόφωνους στην Κύπρο.

Αλλη σκέψη: Συγκρίνετε τον χαρακτήρα ενός Κρητικού και ενός Κυπραίου. Νησιώτες και οι δυο, αποκομμένοι απο την Μητρόπολη και οι δυο.

Ο Κρητικός είναι λεβέντης και περήφανος, και ο Κυπραίος καρπαζοεισπράχτωρας. Τέτοια διαφορά πια. Γιατί άραγε;

Ανώνυμος 26 Ιουνίου 2011 στις 12:24:00 π.μ. EEST  

το δηλητηριο του ΑΚΕΛ εχει περασει κανονικα.Στην κομμουνιστικη Βορειο Κορεα η στρατευση διαρκει 5 χρονια και στρατευονται και οι γυναικες.(ουτε λογος για αναβολες,χασιμο χρονου κτλ.)Οσο για τον βηματισμο;"φασιστικος" οπως σε ολα τα κομμουνιστικα κρατη.Μια επισκεψη στο you tybe θα σας πεισει.Χασιμο χρονου ειναι η ζωη σας σ'αυτην την γη αγαπητοι "συντροφοι".Αν σας ελεγαν να υπηρετησετε στον Σοβιετικο στρατο θα υπηρετουσατε 100 χιλιαδες χρονια χωρις να βογκατε!!!

Ανώνυμος 26 Ιουνίου 2011 στις 8:17:00 π.μ. EEST  

Κατ' αρχήν η πρόσληψη πραγματικών επαγγελματιών είναι απαραίτητη σε κάποια όπλα ή σώματα. Δεν νοείται να εκπαιδεύω τον κληρωτό σε εξειδικευμένα οπλικά συστήματα τα οποία μέχρι να μάθει θα απολυθεί.

Επίσης οτο άρθρο δεν παραθέτει κανένα παράδειγμα με το οποίο να τεκμηριώνει την άποψη ότι η ΠΕΜΣΕ "νταντεύει" τους εθνοφρουρούς. Άρα τα όσα γράφει ο κ. Παλαιολόγος είναι μάλλον αυθαίρετα.

Από τη στιγμή που η ΕΦ έχει ένα σωρό προβλήματα και ελλείψεις, ορθά και λογικά υπάρχουν οργανώσεις οι οποίες στηρίζουν τους εθνοφρουρούς και βρίσκουν λύσεις εκεί που το κράτος απέτυχε ή απέφυγε για δεκαετίες.

Και ναι, 2 χρόνια θητεία είναι πολλά για ένα νέο άνθρωπο. Αυτός ο χρόνος θα πρέπει και να μειωθεί αλλά και να αξιοποιείται πιο παραγωγικά υπέρ των εθνοφρουρών. Και επειδή σε περίπτωση κρίσης η επάνδρωση της ΕΦ βασίζεται κατά ένα πολύ μεγάλο ποσοστό στην εφεδρεία, αυτό σημαίνει ότι μπορούν να γίνουν πολλά! Αλλά επειδή σε Ελλάδα και Κύπρο έχουμε μάθει να παίρνουμε μόνο από τους νέους, επιλέγουμε να στρουθοκαμηλίζουμε και να αποφεύγουμε να βρίσκουμε λύσεις στα προβλήματα.

Ανώνυμος 26 Ιουνίου 2011 στις 8:59:00 π.μ. EEST  

@25 Ιουνίου 2011 7:30:00 μ.μ.

Στον στρατό δεν υπάρχει η μαμά και ο μπαμπάς να σε ταΐζουν στο στόμα. να σε πλένουν να σε ντύνουν και να σου δίνουν χρήματα για να ζεις. Στον στρατό είσαι υποχρεωμένος να μεγαλώσεις. Να κάνεις εσύ το πλύσιμο, το μαγείρεμα κτλ. Ο στρατός δεν είναι Medal of honor ούτε κάποιο άλλο FPS παιχνιδάκι, και φυσικά δεν είναι κατασκήνωση. Το χάσιμο χρόνου λοιπόν προκύπτει από που; από την αδυναμία σου να αντιληφθείς ότι μεγάλωσες και δεν είσαι ακόμη παιδάκι;

Ανώνυμος 26 Ιουνίου 2011 στις 10:55:00 π.μ. EEST  

@25 Ιουνίου 2011 7:30:00 μ.μ.

Αυτό το "χάσιμο" χρόνου είναι όμως που κρατάει τους τούρκους έξω από τα σύνορα. Μπορεί να μην σε νοιάζει για την υπόλοιπη Ελλάδα, μπορεί να είσαι και κανένας μαλθάκας κάτω από τ' αυλάκι, αλλά μην νομίζεις πως η όρεξη του λύκων που μας περιτριγυρίζουν θα σταματούσε σε όλη τη Β.Ελλάδα και τα νησιά του Α.Αιγαίου. Άσε που μετά θα έπρεπε να αντιμετωπίσεις και νέους πρόσφυγες που θα είναι απελπισμένοι και εξαγριωμένοι.

Ανώνυμος 26 Ιουνίου 2011 στις 12:53:00 μ.μ. EEST  

Το γεγονός είναι ότι από την πρώτη ώρα της ίδρυσης της, η ΕΦ διοικείται και διευθύνεται από Ελλαδίτες αξιωματικούς οι οποίοι προφανώς είναι ανίκανοι αφού για 46 χρόνια τώρα δεν κατάφεραν ακόμα να φτιάξουν ένα στρατό της προκοπής.

Ανώνυμος 26 Ιουνίου 2011 στις 1:16:00 μ.μ. EEST  

Για τα ρουσφέτια και τα βύσματα κουβέντα όμως κύριοι! Εφ' όπλου λόγχη κι άγιος ο θεός! Δεν αφήνετε τις επικλήσεις στο αρχαίο αθάνατο ελληνικό πνεύμα κατά μέρος; Σας πείραξαν οι μανάδες των φαντάρων τώρα; Να πάρει όλη η κοινωνία άδεια από εσάς τι θα λέει και τι θα κάνει!

ΑΧΕΡΩΝ 26 Ιουνίου 2011 στις 3:43:00 μ.μ. EEST  

@26/6 8.17
''δυο χρονια θητειας ειναι πολλα για εναν νεο ανθρωπο''.
Ενα μελλον(;)στην σκια του μνημονιου ειναι πολυ περισσοτερο για εναν νεο ανθρωπο.
Μια ολοκληρη ζωη ταλαιπωρεια εξαιτιας ενος ανικανου,διεφθαρμενου κρατους,ειναι πολυ για εναν ανθρωπο.
Αλλα ακομη χειροτερο ειναι να ζεις υπο προθεσμια.
Οταν την οριζει καποιος Αττιλας.

Ανώνυμος 26 Ιουνίου 2011 στις 3:53:00 μ.μ. EEST  

Θεωρητικα ,οπως λενε οι επιστημονες, μια γενια ανθρωπων προσδιοριζεται στα 40 χρονια.Μολις εχουν περασει 50 χρονια απο το τελος του ανεπαναληπτου ηρωικου αγωνα της ΕΟΚΑ με τις εκατομβες θυσιων και37 χρονια απο τγην βαρβαρη τουρκικη εισβολη-με τα χνωτα των βαρβαρων στο σβερκο μας.Δηλαδη ουτε δυο γενιες δςεν εχουν περασει και που κατηντησαμε, γραικυλοι, αρνησιπατριδες και δειλοι να υπηρετησουμε στο στρατο για την Κυπρο μας.Δεν θελω να σκεφτομαι τι θα γινει στο τοπο μας οταν θα περασουν 4-5 γενεες ακομα.Ντροπη και αισχος.

Ανώνυμος 26 Ιουνίου 2011 στις 7:55:00 μ.μ. EEST  

τα έχουμε πει και τα έχουμε ξαναπεί, εθελοντική θητεία ειναι εφικτή αρκεί να υπάρχουν τα ανάλογα κίνητρα. Έτσι όπως είναι τώρα η θητεία, λογικό ειναι να μην θέλει κανένας να υπηρετήσει.

Ανώνυμος 26 Ιουνίου 2011 στις 9:52:00 μ.μ. EEST  

@26 Ιουνίου 2011 1:16:00 μ.μ.

Η τακτική σου να αλλάξεις τον ρου της συζήτησης σε άλλο θέμα (ρουσφέτια,βύσματα) είναι εμφανής. Δεν είμαι ιδιαίτερα καλός χειριστής του λόγου, ούτε εξασκώ κάποιο ανάλογο επάγγελμα, αλλά βρε "αδερφέ", η δικανική σου τακτική κάνει μπαμ!!! Επίσης, κανένας δεν σου αφαίρεσε κάποιο από τα δικαιώματα σου. Απλά όπως έχεις το δικαίωμα της άποψης, έτσι το έχουν και οι άλλοι. Δέξου την κριτική και μην περιμένεις να σε αποδεχθούμε ως γκουρού και τις απόψεις σου ως θέσφατο.
Στο θέμα μας τώρα, ο ατομικισμός είναι αυτός που κατέστρεψε τον Στρατό και ολόκληρη την Ελλάδα. Τα βύσματα και οι ρουσφετολάγνοι είναι τέτοιοι, το ίδιο και οι μανούλες που σκούζουν για τα θηλυπρεπή αγοράκια τους που βιάζονται να κάνουν καριέρες με μισθούς των 900€ και δάνεια των μερικών δεκάδων χιλιάδων. Ατομικισμός, υπεροψία και αυταπάτες! Παντού γύρω μου ακούω για κάτι τυπάκους που σπούδασαν στα υπερπανεπιστήμια και για τις υπεργνώσεις τους που τους κάνουν περιζήτητους ακόμα και σε άλλους γαλαξίες, και πόσο κρίμα θα είναι να χάσουν 12 μήνες από την ζωή τους όταν θα μπορούσαν να γίνουν διευθυντές του IMF μέσα σε ένα τέτοιο χρονικό διάστημα. Στην συντριπτική όμως πλειοψηφία μιλάμε για ημιμαθείς posers. Αυτό είναι το μέγιστο κόμπλεξ των νεοελλήνων, ότι όλοι προορίστηκαν για την σωτηρία του Σύμπαντος και για την δική τους δόξα από το πόπολο...Από την άλλη βέβαια θα μπορούσαν να γίνουν πολλά μέσα στην θητεία, όπως να εκπαιδευτούν σωστά και να μάθουν καινούργιες δεξιότητες, αλλά ως γνωστόν οι ημιμαθείς τεμπέληδες θα έκαναν παράπονα και γι' αυτό. Κρίμα, δεν υπάρχει σωτηρία...

Ανώνυμος 27 Ιουνίου 2011 στις 1:35:00 π.μ. EEST  

@26 Ιουνίου 2011 9:52:00 μ.μ.

πλάκα κάνεις; τι εκπαίδευση κάνει ένας κληρωτός στον στρατό; Εγώ σε όλη τη θητεία μου έκανα 3 βολές, απο πρυμνηδών, και τίποτα άλλο. Ειδικότητα ΑΤ Kornet δεν έκανα ούτε μια βολή, τίποτα. Τι μπορούσα να κάνω για να εκπαιδευτώ; να ανοιξω την αποθήκη πυρομαχικών και να πάρω τίποτα βληματα για να ρίξω; Κοροιδευετε τον κόσμο, όντως δεν υπάρχει σωτηρία.

Ανώνυμος 27 Ιουνίου 2011 στις 10:59:00 π.μ. EEST  

@26 Ιουνίου 2011 9:52:00 μ.μ.

Διακρίνω μια προκατάληψη- εμπάθεια όσον αφορά τα πανεπιστήμια. Δεν γνωρίζω αν και τι έχεις σπουδάσει, αλλά όσο κι αν σου φαίνεται απίστευτο υπάρχουν αρκετοί για τους οποίους η θητεία όπως είναι σήμερα είναι χαμένος χρόνος και τροχοπέδη για τους στόχους που έχουν θέσει στη ζωή τους. Όσο για αυτά που θεωρείς ότι μπορεί να μάθει κανείς κατά τη διάρκεια της θητείας και τις δεξιότητες (!) που μπορεί να αποκτήσει στο σημερινό της χάλι, δύο είναι τα ενδεχόμενα:
1. Δεν έχεις υπηρετήσει
2. Λες σκοπίμως ανακρίβειες

alexeyev 27 Ιουνίου 2011 στις 1:24:00 μ.μ. EEST  

Στη χώρα των διπλωματούχων σουβλατζήδων θεωρούμε χάσιμο χρόνου τα χρόνια στο στρατό.
Όχι το εξαετές-οκταετές-δεκαετές ξύσιμο στην Πάντειο και την Φιλοσοφική, που για να το πληρώσει ο μπαμπάς πούλησε 2 οικόπεδα.
"Αν δε μπάγαινα στρατό, θα 'χα στείλει μπύραυλο στον Άρη ναούμ, και θα 'χα πηδήξει ένα καράβι Μόνικες Μπελούτσες." Η πολεμική κραυγή του νεοέλληνα.
Πόσους Παπακαλιάτηδες και Λαζόπουλους στερηθήκαμε εξ αιτίας του στρατού.

Ανώνυμος 27 Ιουνίου 2011 στις 2:30:00 μ.μ. EEST  

Ω καιροί, ω ήθη!!!! Από το "Η ταν, η επί τας" στο "στον στρατό δεν παν, τον "χρόνο" τους θα φαν". Το "ωραία" συλλογιστική!!!! Μπράβο ρε παιδιά. Θα τρίζουν τα κόκαλα των Αυξεντίου, Παλικαρίδη, Γιάλουρου,Καραολή, Δημητρίου Ισαάκ Σολωμού και όλων των άλλων Ηρώων που έπεσαν για την ελληνικότητα της Κύπρου. Μετά μην έχετε παράπονο όταν σας καρπαζώνουν!!! τα θέλει ο "καλατράβα" σας.

Ανώνυμος 27 Ιουνίου 2011 στις 4:08:00 μ.μ. EEST  

Άφεριμ καρντάς Χριστόφια...

Ανώνυμος 27 Ιουνίου 2011 στις 6:25:00 μ.μ. EEST  

@ 27 Ιουνίου 2011 1:24:00 μ.μ.

ξεκόλα το μυαλό σου απο τα πανεπστήμια, και τουαλέτες να καθαρίζει κάποιος στην πολιτική του ζωή καλύτερα είναι απο το να το κάνει απλήρωτος και ανασφάλιστος στο στρατό...

Ανώνυμος 27 Ιουνίου 2011 στις 6:53:00 μ.μ. EEST  

δυστυχώς η ίδια κατάσταση επικρατεί και στην Ελλάδα όχι μόνο στην Κύπρο. "χαμένος χρόνος" "να υπηρετούν όσοι θέλουν" να "γίνει επαγγελματικός ο στρατός" αν τους πεις ότι θα πληρώνουν δεν ξέρω πόσους φόρους επιπλέον για την ύπαρξη 100,000 επαγγελματικού στρατού (για την Ελλάδα μιλάω) εξεγείρονται! νομίζω ότι και ένας άλλος λόγος που υποκρύπτεται είναι και το ότι ο Ελλαδίτης και Ελληνοκύπριος δεν θέλει να κινδυνεύσει πια σε έναν ενδεχόμενο πόλεμο, ας πάνε κάποιοι άλλοι να το κάνουν αυτό!!! δυστυχώς πάνω από όλα έχουμε πια χάσει τον ιδεολογικό αγώνα και την θέληση να αγωνιστούμε για οτιδήποτε ενέχει κόπο και θυσίες. Θυμάμαι ένα ανεκδιήγητο περιστατικό που είχε συμβεί πριν από πολλά χρόνια στην Ελλάδα ίσως 20 χρόνια, είχαν συγκεντρωθεί κάποιες ανεκδιήγητες κυρίες και καλούσαν τους γονείς να πάρουν τα παιδιά τους και να φέρουν τα πολεμικά παιχνίδια τους για καταστροφή, γιατί λέγαν, ότι αν πάψουν να παίζουν με πολεμικά παιχνίδια θα δημιουργηθεί συνείδηση αντιπολεμική και θα σταματήσουν οι πόλεμοι!!! και αυτό είχε μεταδοθεί ευρέως από τα ΜΜΕ. Λες και οι πόλεμοι γίνονται επειδή τα παιδιά παίζουν πολεμικά παιχνίδια! έλεος πια! η απεθνικοποίηση της Ελλάδος είχε αρχίσει από τότε.

Ανώνυμος 27 Ιουνίου 2011 στις 9:31:00 μ.μ. EEST  

@ 27 Ιουνίου 2011 6:53:00 μ.μ.

αυτά που γράφεις θα ίσχυαν αν η θητεία ενίσχυε τον πατριωτισμό, αυτό όμως δεν συμβαίνει. Ακριβώς το αντίθετο, σε περίπτωση επιστράτευσης πολύ περισσότεροι θα εμφανίζονταν αν δεν υπήρχε καθόλου θητεία ή ήταν εθελοντική, παρά τώρα. Θυμάμαι τελευταία μέρα όταν απολύοταν η σειρά μου, εν χορώ όλοι οι απολυόμενοι φώναζαν "να καει να καει το μπ/λο το νησι" και ότι δεν πρόκειτε να ξαναπατήσουν το πόδι τους εκει πέρα...

ΑΧΕΡΩΝ 28 Ιουνίου 2011 στις 1:37:00 π.μ. EEST  

@27/6.53
Μια τετοια χαριτωμενια ειχε κανει και ο Μ.Εβερτ ως δημαρχος Αθηναιων.

Ανώνυμος 28 Ιουνίου 2011 στις 12:40:00 μ.μ. EEST  

@ 27 Ιουνίου 2011 6:53:00 μ.μ.
Συμφωνώ με τα λεγόμενα σου ότι η θητεία δεν ενισχύει τον πατριωτισμό αλλά το αντίθετο, και εγώ τους τελευταίους μήνες δεν έβλεπα την ώρα να απολυθώ αν και κατανοούσα ότι δεν ήταν χαμένος χρόνος αλλά αναγκαιότητα. η θητεία έχει πολλά ελαττώματα τα οποία πρέπει να διορθωθούν. το αν θα εμφανίζονταν περισσότεροι σε περίπτωση επιστράτευσης αν δεν υπήρχε η θητεία, ακόμη και αν ίσχυε, που δεν το ξέρουμε, δεν θα ωφελούσε και πολύ, γιατί όλοι θα ήταν ανεκπαίδευτοι, δεν θα είχαν ρίξει ποτέ με όπλο, δεν θα είχαν μάθει ποτέ τακτικές, ούτε τα πληρώματα τεθωρακισμένων, πυροβολικού, όλμων, αντιαρματικών θα ξέραν πως να τα χρησιμοποιήσουν οπότε θα ήταν όχλος χωρίς καμιά χρησιμότητα με μεγάλο φόβο λόγω άγνοιας. επίσης δεν χρειαζόμαστε την θητεία μόνο για εκπαίδευση αλλά και για φρουρές στα σύνορα και στα νησιά. αν γίνει επιχείρηση εναντίον κάποιου νησιού τότε οι επίστρατοι που βρίσκονται στην Θεσσαλονίκη, Αθήνα
Πελοπόννησο, θα είναι άχρηστοι στην άμυνα της περιοχής αφού θα είναι πρακτικά αδύνατο να σταλούν ενισχύσεις. η εθελοντική θητεία για να έχει απήχηση θα πρέπει να αμείβονται με κανονικό μισθό, αλλιώς δεν θα σπεύσουν πολλοί, πολλά παιδιά δουλεύουν από τα 17-18 για να συνεισφέρουν στην οικογένεια, οπότε και αν το θέλουν θα αποθαρρυνθούν από την οικογένεια να πάνε αφού δεν βγαίνουν τα προς το ζην της οικογένειας εύκολα.

flanker7 28 Ιουνίου 2011 στις 2:02:00 μ.μ. EEST  

Πιστεύω ότι εκτός από την κατά γράμμα ανάγνωση του άρθρου πρέπει να "διαβάσουμε" και το πνεύμα του, που είναι, κατά την γνώμη μου, όχι η υπερβολικά αγάπη των μανάδων προς τα παιδιά τους, πράγμα φυσιολογικό, αλλά η εκτωση στις αξίες και τα ιδανικά την σήμερον και ειδικά αυτου της φιλοπατρίας.
Από τον ίδιο άνθρωπο: http://www.enkripto.com/2010/12/basic-soldiering.html

Ανώνυμος 28 Ιουνίου 2011 στις 5:37:00 μ.μ. EEST  

Προς τους αυτόκλητους υπερασπιστές των ηθικών αξιών, οι οποίοι κόπτονται περί φιλοπατρίας: μας αρκούν αυτά που αναφέρονται στο Στρατιωτικό Κανονισμό. Μπορείτε να κρατήσετε τις υπερσυντηρητικές-αναχρονιστικές-στρατοκρατικές σας κορώνες για τον εαυτό σας.

χελας γιωργος 28 Ιουνίου 2011 στις 5:39:00 μ.μ. EEST  

τι βλεπω "επικυριαρχια" του γες στο "γεεφ" ? γιατι δεν λεμε και για αυτα που το γεεφ αντιμετωπιζει με αλλους κυριους προερχομενους απο αλλους κυκλους στην κυπριακη ενδοχωρα απο κατι παρεισφρεισαντες σε ασκησεις κτλ αιντε αιντε!!!!!

konion 28 Ιουνίου 2011 στις 8:50:00 μ.μ. EEST  

Τὸ μόνο ποῦ μᾶς νοιάζει εἶναι ἡ καλοπέραση, γι' αὐτὸ ξεχνᾶμε τί ἔγινε στὴν Κύπρο 37 ἔτη πρίν.
Ρεεεέ, οἱ τοῦρκοι ἄνετα θὰ μᾶς ξανασφάξουν!!!

Θέραπς 28 Ιουνίου 2011 στις 11:45:00 μ.μ. EEST  

''μας αρκούν αυτά που αναφέρονται στο Στρατιωτικό Κανονισμό''


Αυτό μου θυμίζει να προσπαθέι κάποιος να εξηγήσει νομικίστικα και ΜΟΝΟ τι είναι δικαιοσύνη ή ελευθερία ή ό,τι άλλη πολυδιάστατη έννοια.

''μαχητής'' by the book δηλαδή. καλοί οι στρατιωτικοί κανονισμοί αλλά όχι αρκετοί για να σε κάνουν αυτό που θα πρέπει να είσαι όταν/εάν θελήσουν να σε σκοτώσουν. δεν νομίζω να χρειαστείς. κράτα τους κανονισμούς για τον εαυτό σου.

ο πόλεμος ή η υπεράσπιση σε μια ενδεχόμενη επίθεση δεν έχει σχέση με ''σωστές'' αναλογίες.

Ανώνυμος 29 Ιουνίου 2011 στις 2:00:00 π.μ. EEST  

@ konion,
ο Ερντογάν στέλνει τους στρατηγούς φυλακή και στις προσφατες εκλογές πήρε 52% των ψήφων! Οπότε καταλαβαίνεις που έχουν γραμμένο τον στρατό οι Τούρκοι, αντε να δούμε πότε θα ξυπνήσουμε και εμείς...

Ανώνυμος 29 Ιουνίου 2011 στις 12:47:00 μ.μ. EEST  

Ω! μα φυσικά και θα ξυπνήσουμε! όταν χρεοκοπήσουμε και δεν θα αγοράζουν ούτε καύσιμα, όταν ο κόσμος θα βρίσκεται στους δρόμους για να διώξει αυτούς τους προδότες από την χώρα, θα ξυπνήσουμε από τον ήχο σειρήνων και το θόρυβο αεροπλάνων! Τουρκικών αεροπλάνων τα οποία θα κάνουν άσκηση με πραγματικά πυρά!

Ανώνυμος 29 Ιουνίου 2011 στις 2:08:00 μ.μ. EEST  

@29 Ιουνίου 2011 2:00:00 π.μ. GMT+03:00

Πως γίνεται να μην τους ενδιαφέρει ο στρατός ενώ τα χρήματα που ξοδεύουν για εξοπλισμούς συνεχώς αυξάνονται ;

Πως γίνεται να μην τους ενδιαφέρει ο στρατος όταν ήδη έχουν πολεμο με τους Κούρδους τον οποίο έχουν ήδη χάσει (μιας και κρατά τόσα χρόνια χωρίς νικηφόρο αποτέλεσμα γι'αυτούς);
Πως δεν τους ενδιαφέρει ο στρατός όταν έχουν 40000 στην Κύπρο ;

Αρκετά τα παραμύθια με την εγκληματική χώρα που την λένε Τουρκία.

Πρίν μιλήσεις : ψάξε/δες/άκουσε/μάθε.

Tommygun 29 Ιουνίου 2011 στις 2:14:00 μ.μ. EEST  

Εγω δεν μπορω να καταλαβω γιατι καθε φορα που γινεται κουβεντα για την θητεια του στρατου πιανουμε παραδειγματα φασιστικων κρατων οπως η Β. Κορεα η σοβιετικα προτυπα η οτιδηποτε αλλο. Γιατι να μην παρουμε καλυτερα την οργανωση του ναζιστικου στρατου που ξεκινουσε την εκπαιδευση σχεδον απο την δευτερη δεκαετια ενος παιδιου?

Αντ' αυτου κανεις δεν αναρωτιεται γιατι εχει μουλαρωσει ολος ο κοσμος οσον αφορα την στρατιωτικη θητεια και το ριχνουμε στο πατριωτικο και στο "ουστ κοπροσκυλα τεμπελχαναδες νεολαιοι", αντι να γινεται μια κουβεντα επι της ουσιας.

Ειναι η δεν ειναι γεγονος οτι ο στρατος εχει γινει τσιρκο? Ειναι η δεν ειναι γεγονος οτι μια σοβαρη θητεια με συνεχη εκπαιδευση θα την αποδεχοταν ολος (σχεδον ολος) ο κοσμος? Ειναι η δεν ειναι γεγονος οτι ετσι και γινει καμια στραβη, ειμαστε παντελως ανετοιμοι να ανταπεξελθουμε στις απαιτησεις μιας τετοιας καταστασης? Υπαρχει καμια προταση σοβαρη να την συζητησουμε, αντι να το ριχνουμε στις κορωνες και στα αναθεματα?

flanker7 29 Ιουνίου 2011 στις 3:18:00 μ.μ. EEST  

Που τον έχει γραμμένο δηλαδή; Δηλαδή πως νομίζεις ότι σκοπεύει να υλοποιήσει τα ηγεμονικά του σχέδια, όπως ομολογεί και μέσω του βιβλίου του Νταβούτογλου, ο Ερντογάν; Με παρακάλια; Δηλαδή εσύ μεταφράζεις την εξουδετέρωση των δυνητικών του αντιπάλων μέσα στις τουρκικές ΕΔ ώς απαξίωση του στρατού; Τέλως πάντων...

Το τραγικό είναι ότι από το "κάλιο μια χούφτα τιμημένη στάχτη παρά γονατισμένος ο γιόκας μου" της μάνας του Αυξεντίου και το "να μεν σε πιάσουν ζωντανό γιε μου" της μάνας του Κάρυου φτάσαμε στο "δεν χρωστά τίποτε ο γιος μου της πατρίδας". Τουλάχιστο θα έλεγα χρωστά το δικαίωμα της ελευθερίας του λόγου αυτή η κυρία.

Δεν είναι θέμα νόμων. Καλό είναι η τήριση των νόμων και των κανονισμών, αλλά φοβάμαι είναι θέμα νοοτροπίας, και οι νοοτροπίες δύσκολα αλλάζουν.

Όπως είπε και ο Μαρτιν Λούθερ Κίνγκ, "ο άνθρωπος που δεν έχει βρει κάτι για το οποίο θα πέθαινε δεν είναι ικανός να ζεί"

Ανώνυμος 29 Ιουνίου 2011 στις 5:01:00 μ.μ. EEST  

Πέστα Flanker7!

Ρε παιδιά, καλά ο στρατός και η Πατρίδα δε σας νοιάζουν. Το καταλάβαμε. Τα κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου πως θα τα εκμεταλλευτούμε αν δεν έχουμε ισχυρό στρατό; Πόσο χαϊβάνι μπορεί να είναι κάποιος; Εκτός αν είναι πράκτορας.

Ανώνυμος 29 Ιουνίου 2011 στις 5:12:00 μ.μ. EEST  

στην Τουρκία γίνεται σοβαρή εκκαθάριση στον χώρο των ΕΔ, και αυτό το επιβράβευσαν οι Τούρκοι στις εκλογές. Στην Ελλάδα γίνονται τρανταχτά σκάνδαλα όπως αυτό με τα υποβρύχια και δεν κατηγορείται ούτε ένας στρατιωτικός, λες και ο Άκης τα κανόνισε όλα μόνος του...

Ανώνυμος 29 Ιουνίου 2011 στις 9:26:00 μ.μ. EEST  

@ Ανώνυμος 29 Ιουνίου 2011 2:00:00 π.μ. GMT+03:00

" @ konion,
ο Ερντογάν στέλνει τους στρατηγούς φυλακή και στις προσφατες εκλογές πήρε 52% των ψήφων! Οπότε καταλαβαίνεις που έχουν γραμμένο τον στρατό οι Τούρκοι, αντε να δούμε πότε θα ξυπνήσουμε και εμείς..."

Ο Ενρτογάν δεν στέλνει τους στρατηγούς στην φυλακή επειδή είναι φιλειρηνιστής, αλλά επειδή είναι αντίθετοι στην (εσωτερική) πολιτική του και θέλει να τους αποκόψει από τον ρόλο που παίζουν στην εσωτερική πολιτική σκηνή .
Στην εξωτερική πολιτική της Τουρκίας απέναντι στην Ελλάδα δεν έχει αλλάξει τίποτα.

Αν εσύ πιστεύεις ότι ο Ερντογάν πολεμάει τους στρατηγούς επειδή είναι αντιμιλιταριστής, συνέχισε να ονειρεύεσαι.

Ανώνυμος 29 Ιουνίου 2011 στις 9:32:00 μ.μ. EEST  

Δεν έχετε βαρεθεί μερικοί τα περί πρακτόρων; Καμιά άλλη καραμέλα δεν έχετε; Τις πληροφορίες για τα κοιτάσματα από που τις αντλείτε, από το Λιάκο και το γνωστό ιστότοπο με θέματα εξωγήινης αμυντικής πολιτικής;

Ανώνυμος 29 Ιουνίου 2011 στις 9:44:00 μ.μ. EEST  

@ Tommygun 29 Ιουνίου 2011 2:14:00 μ.μ. GMT+03:00

"Ειναι η δεν ειναι γεγονος οτι ο στρατος εχει γινει τσιρκο?"

Η λύση σε αυτή την περίπτωση δεν είναι να καταργηθεί θητεία (όπως θα θέλανε κάποιοι γραφικοί), αλλά να βελτιωθεί ώστε να αποκτήσει η θητεία νόημα.

Ανώνυμος 30 Ιουνίου 2011 στις 12:58:00 π.μ. EEST  

Σχετικά με τα κοιτάσματα, το οικόπεδο 12 και ο Λεβιάθαν σου λένε τίποτα; Η Νοble Energy;

Ανώνυμος 30 Ιουνίου 2011 στις 9:43:00 π.μ. EEST  

Για τα κοιτάσματα που αναφέρεις ένα έχω να σου πω: ακόμα δεν το είδαμε, Γιάννη το βγάλαμε. Είναι προφανές ότι σε περιόδους κρίσης όπως αυτή που διανύουμε, οι θεωρίες συνωμοσίας και οι διάφορες "ανέκδοτες" πληροφορίες "ειδικών", ανθούν.

Ανώνυμος 30 Ιουνίου 2011 στις 5:59:00 μ.μ. EEST  

"Η θητεία δεν είναι χάσιμο χρόνου κυρίες μου. Η θητεία είναι καθήκον και υποχρέωση. Είναι προνόμιο και δικαίωμα. Είναι μέρος της Δημοκρατίας, του πολιτεύματος στο οποίο οι συλλογικές υποχρεώσεις προστατεύουν τα ατομικά δικαιώματα.
Κυρίες, απογαλακτίστε τα 18χρονα μωρά σας και νεαροί, ξεκολήστε από τα φουστάνια των μανάδων σας και φερθείτε σαν άντρες. Σαν Έλληνες"
λέει ο αρθρογράφος και συμφωνώ.

ΔΕΝ ΜΟΥ ΛΕΤΕ ΚΥΡΙΟΙ ΚΑΙ ΚΥΡΙΕΣ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΤΗΣ ΙΣΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΕΓΩ Ο ΑΝΤΡΑΣ Ο ΗΛΙΘΙΟΣ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΩ ΝΑ ΥΠΗΡΕΤΩ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΗΡΕΤΕΙ ΚΙ ΑΥΤΗ;
ΕΧΟΥΜΕ ΙΣΟΤΗΤΑ Η ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ; ΠΟΥ ΝΑΙ ΤΗ;
ΘΑ ΔΙΝΩ ΕΓΩ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΜΟΥ Ο ΜΙΣΟΣ ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ; ΠΑΤΕ ΚΑΛΑ; ΘΑ ΜΟΥ ΜΙΛΑΤΕ ΕΜΕΝΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΑΝΤΡΑ ΚΛΗΡΩΤΟΥ ΓΙΑ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ-ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΜΟΥ ΑΥΤΗ ΚΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΟΙ ΓΚΟΜΕΝΟΥΛΕΣ ΘΑ ΠΙΑΝΟΥΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΝΩΡΙΤΕΡΑ, ΘΑ ΠΙΝΟΥΝ ΤΟ ΦΡΑΠΕΔΑΚΙ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΣΑ ΑΛΛΑ; ΚΑΠΟΥ ΧΑΝΕΤΕ ΦΙΛΟΙ. ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΙΣΟΤΗΤΑ, ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΟΠΩΣ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ. ΑΛΛΙΩΣ ΔΩΣΤΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ Σ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥΣ ΝΑ ΦΥΛΑΝΕ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ.
ΑΛΛΙΩΣ ΑΝΤΕ ΦΥΓΕΤΕ ΠΑΡΑΠΕΡΑ.
ΚΟΙΝΩΣ ΝΑ ΤΗ "Χ...Ω ΤΕΤΟΙΑ ΛΕΦΤΕΡΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΧΩ ΤΕΤΟΙΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ"(ΠΑΡΑΦΡΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗ)

Ανώνυμος 30 Ιουνίου 2011 στις 7:08:00 μ.μ. EEST  

Όταν προχωρήσει η επιστήμη και καταστεί εφικτή η εγκυμοσύνη και ο θηλασμός στους άντρες να ζητήσεις συμμετοχή και στα δύο, για το καλό της ισότητας! Καταδρομέα του πληκτρολογίου!

Ανώνυμος 1 Ιουλίου 2011 στις 10:54:00 π.μ. EEST  

Κριμα που δεν υπαρχει μια τετοια οργανωση και στην Ελλαδα. Δυστυχως εδω ο κοσμος ειναι ακομα φοβισμενος στο θεμα στρατος και δισταζει να μιλησει και να αντιδρασει στις αυθαιρεσιες των στρατιωτικων. Ενας Ερντογαν μας χρειαζοταν κι εδω να κλεισει μερικους τετοιους μεσα μπας και καθαρισει η κοπρος του Αυγειου στο στρατευμα αλλα που να βρεθει...

Ανώνυμος 1 Ιουλίου 2011 στις 4:40:00 μ.μ. EEST  

@ 30 Ιουνίου 2011 7:08:00 μ.μ

τουλάχιστον άστοχη κάθε συγκριση της στρ. θητείας με την εγκυμοσύνη.
Προϊόν αρρωστημένης φαντασίας θα έλεγα...

Ανώνυμος 1 Ιουλίου 2011 στις 8:21:00 μ.μ. EEST  

Προς 5:59:00 μ.μ.
Ξυνογαλε ακομα και εδω ηρθε η χαρη σου?Δεν καθεσαι στους vapsommaliades να τα λες καλυτερα?
Εδω το μπλοκ ασχολειται με σοβαρα θεματα

Ανώνυμος 2 Ιουλίου 2011 στις 9:16:00 π.μ. EEST  

@1 Ιουλίου 2011 4:40:00 μ.μ. GMT+03:00

Αυτό κατάλαβες;

Ανώνυμος 3 Ιουλίου 2011 στις 2:32:00 μ.μ. EEST  

@ 2 Ιουλίου 2011 9:16:00 π.μ.

μπα; σε παρεξηγήσαμε; για πες τι εννοούσες...

Ανώνυμος 3 Ιουλίου 2011 στις 7:44:00 μ.μ. EEST  

Για πεστε μου κατι εσεις οι πολεμιστες των πληκτρολογιων με τα ταν ή επι τας, τον Μαρτιν Λουθερ, τα μαμοθρεφτα, τους κακους Τουρκους και δεν συμμαζευεται: εσεις γιατι δεν πατε στις αποστολες του ΝΑΤΟ για να εξασκηθητε στον πολεμο και να ειστε προετοιμασμενοι; Γιατι τωρα που ηταν να σας στειλουν στη Λιβυη γεμισατε το 401 παριστανοντας τους αρρωστους και τους τρελους; (μην μου το αρνηθει κανενας γιατι το ξερω απο πολυ εγκυρη πηγη). Γιατι δεν δινετε πρωτοι εσεις το καλο παραδειγμα;

Ανώνυμος 4 Ιουλίου 2011 στις 3:40:00 π.μ. EEST  

μου κανει εντυπωση οτι εδω μεσα ορισμενοι έχουν ξεσαλώσει τελείως ή παιζονται συμφέροντα.
μιλάω για το θέμα της στρατευσης γυναικών και απόδοσης δικαιωμάτων σε αυτούς που υπηρετούν την πατρίδα.
για να μην παρεξηγηθώ είμαι υπέρ της σκληρής ρεαλιστικής άσκησης ειδικά των ειδικων δυνάμεων κατά του φαινομένου του μαμμαδισμού στο στρατο και κατά του καψονιού με την ψεχεδελική έννοια του κάθε μλκα εκπαιδευτή.
ως προς τα άλλα κάνω κοπυ πειστ απο άλλο σημειοτου σαιτ όπου αυτο έχει ξανασυζητηθεί, το διαβασα και γραφονται ρεαλιστικά πράγματα.
προσωπικά υπηρέτησα ως στρατιώτης πυροβολικου.

1.
"υπηρέτησα κανονικά τη θητεία μου σε μάχιμη μονάδα. συμφωνώ με ο,τι συμβάλλει στην αύξηση της μαχητικής ικανότητας της χώρας.
δυο παρατηρήσεις μόνο

1. κάκιστα και εντελώς απογοητευτικά ο χρόνος της θητείας δεν μετρά για συντάξιμος και προαγώγιμος (μισθολογικό κλιμάκιο-χρονοεπίδομα), σαν προϋπηρεσία δλδ στον δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα.γιατί να χρειάζεται εξαγορά; γιατί αφού θυσιάζω τη ζωή μου για τη χώρα μου αυτή με αδικεί; ένα απύθμενο αίσχος

2. βάσει συντάγματος και στρατολογικού νόμου άπαντες οι έλληνες ανεξαρτήτως φύλου υπέχουν υποχρέωση υπεράσπισης της πατρίδας.
άντρες και γυναίκες.

οι άντρες είμαστε οι ηλίθιοι και οι γυναίκες θα παίρνουν τα πτυχία τους και βγαίνουν στην αγορά εργασίας νωρίτερα;ή μήπως θα κάνουν τις εκδρομές και τις βολτούλες τους ενώ εμείς υπηρετούμε;

γιατί;

έχουμε ισότητα ή οχι;

δυστυχώς δεν έχουμε.

συμφωνώ ότι η φύση της γυναίκας δεν έχει κατά κανόνα τις δυνατότητες της ανδρικής φύσης. υπάρχουν όμως ένα σωρό μη μάχιμες υπηρεσίες που θα μπορούσαν να στελεχωθούν από γυναίκες και να απελευθερώσουν ανδρικό μάχιμο δυναμικό.έπειτα όλες οι γυναίκες θα πρέπει να γνωρίζουν τα της βασικής εκπαίδευσης. δεν ζούμε στον άρη. είμαστε περικυκλωμένοι από εχθρούς"

Ανώνυμος 4 Ιουλίου 2011 στις 3:42:00 π.μ. EEST  

συνεχιζω
2.O ανώνυμος φίλος [23 Ιουνίου 2010 3:42] θέτει ένα σημαντικό θέμα: μέρος της λειψανδρίας μπορεί να αντιμετωπιστεί με τη χρήση γυναικών σε μη μάχιμες θέσεις. Θα είχε ενδιαφέρον να μετρήσει κάποιος πόσες χιλάδες κληρωτοί είναι σε θέσεις γραφείου, οδηγών αξιωματικών, καντινιέριδες κ.α. κ.α. Μια 6μηνη θητεία για τις γυναίκες θα ανέβαζε την επάνδρωση στις μονάδες 1ης γραμμής εντυπωσιακά. Και τις γυναίκες θα τις βοηθούσε να "πατήσουν" καλύτερα στα πόδια τους, σε συγκεκριμένους ρόλους θα αποδίδαν και καλύτερα επειδή πιστεύω ότι οι περισσότερες θα το δέχονταν υπεύθυνα.Υπάρχει μόνο ένας ενδιασμός για μένα που λέγεται υπογεννητικότητα για αυτό θέλει λίγο προσοχή πως θα υλοποιηθεί η γυναικεία θητεία ώστε να μη συμβάλει σε μια ήδη πολύ προβληματική κατάσταση. Εάν δούμε τα στατιστικά και πόσες κοπέλες γίνονται μάνες στα 18 ίσως το "Θητεία για όλους και όλες στα 18" να μην έχει αρνητική επίπτωση στην υπογεννητικότητα k@

Ανώνυμος 4 Ιουλίου 2011 στις 3:44:00 π.μ. EEST  

συνεχεια 3
φίλε ανώνυμε 23 Ιουνίου 2010 10:09:00 π.μ. GMT+0300 και η υπογεννητικότητα λύνεται με σωστες πολιτικές.
όλα λύνονται με ρεαλιστική προσσέγιση.

τώρα που δεν στρατεύονται οι γυναίκες και βρίσκονται στην αγορά εργασίας έχουμε αύξηση της γεννητικότητας ή κατακόρυφη πτώση που οδηγεί στην εξαφάνιση του ελληνικού λαού;
αστεία πράγματα.

προφανώς δεν μπορώ να παραθέσω απόψεις σε ενα απλό σχόλιο εδώ, που υλοποιούμενες θα διναν λύσεις.έπειτα αυτό πρέπει ναναι προϊόν σοβαρής μελέτης και αποφασιστικής πολιτικής.

αλλά το άλλο το θέμα δεν μπαίνει στην κουβέντα; πονάει τους υπουργούς άμυνας, εργασίας,οικονομικών κλπ; ΠΟΝΑΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΛΗΣΤΕΥΣΑΝ ΤΗ ΧΩΡΑ;

ΚΥΡΙΟΙ ΥΠΗΡΕΤΗΣΑ 2 ΧΡΟΝΑΚΙΑ ΤΖΑΜΠΑ ΌΤΑΝ ΤΟ ΚΑΘΕ ΤΟΜΑΡΙ ΦΥΓΟΣΤΡΑΤΕΊ ΚΑΙ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΠΙΑΝΟΥΝ ΔΟΥΛΕΙΑ Η ΓΚΟΜΕΝΙΖΟΥΝ.
ΑΠΟΔΩΣΤΕ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ. ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΕ ΠΛΗΡΗ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΚΑΙΩΣ ΚΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ.

ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΣΗΣ ΜΟΥ ΞΕΒΡΑΚΩΘΗΚΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ Η ΦΤΩΧΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΜΟΥ ΣΤΕΛΝΕΙ ΧΡΗΜΑΤΑ ΚΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ ΚΑΙ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ.ΔΛΔ ΠΛΗΡΩΝΑ ΚΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ.Ε, ΟΧΙ!

ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΟΜΑΣΤΕ ΟΙ ΑΝΤΡΕΣ ΛΕΩ ΓΩ. ΤΟ ΘΕΜΑ ΘΑΠΡΕΠΕ ΝΑΧΕΙ ΤΕΘΕΙ ΠΡΟ ΚΑΙΡΟΥ ΚΑΙ ΝΑΧΕΙ ΛΥΘΕΙ. ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ.

ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΤΡΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΗΣΑΝ ΠΕΡΙΜΕΝΩ.
ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΚΙΝΗΣΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ;

ΝΤΡΟΠΗ ΜΑΣ!ΡΑΓΙΑΔΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ...

Ανώνυμος 4 Ιουλίου 2011 στις 3:45:00 π.μ. EEST  

συνεχεια 4
Το σύνταγμα αναφέρει ρητά ότι ΟΛΟΙ οι Έλληνες πολίτες υποχρεούνται στρατιωτικής θητείας (όχι απαραίτητα ένοπλης- αφού υπάρχουν και οι αντιρρησίες συνείδησης). Δεν αναφέρεται σε άρρενες πολίτες. Άρα σαφώς και οι γυναίκες υποχρεούνται σε θητεία, είναι απλά θέμα να γίνει μια προσφυγή...
Επίσης έχετε πάρει πρέφα οτι σε 15-20 χρόνια ο μισφοφορικός στρατός μας θα αποτελείται απο 50ρηδες ΕΠΟΠ που θα πρέπει να κάνουν τη δουλειά των 20ρηδων, αφου στις μέρες μας μονιμοποιούνται μετά την 2η ανανέωση της 7ετίας τους??
να δω 50χρονο ΕΠΟΠ να κάνει πυρ και κίνηση...και ας πεθάνω....

Ανώνυμος 4 Ιουλίου 2011 στις 3:47:00 π.μ. EEST  

συνεχεια 4
αντιρρησίες συνείδησης. τι να πεί κανεις;!

αλλη βλακεία και όχι μόνο.

αν η πλειονότητα των προς στράτευση δηλώσουν 'αντιρρησίες συνείδησης" ποιός θα πάρει όπλο; ο φούφουτας;

σε ενα κράτος χάρβαλο προτείνω όλοι να δηλώσουν αντιρρησίες συνείδησης για να καταλάβουμε ότι είμαστε ηλίθιοι ή παίζουμε ύποπτα παιχνίδια και οσφυοκαμπτούμε σε εντολείς που θέλουν τον αφανισμό της χώρας
Ανώνυμος 27 Ιουνίου 2010 11:07:00 μ.μ. GMT+03:00

Φίλε ανώνυμε 23 Ιουνίου 2010 11:16:00 μ.μ. για το θέμα της καταβολής αποζημιώσεως στο δημόσιο γιά την αναγνώριση της στρατιωτικής μας θητείας δεν ενδιαφέρεται κανένας.Στο φόρουμ αυτό΄γράφουν κυρίως στρατιωτικοί. Αυτοί δεν ενδιαφέρονται για τέτοια θέματα.
Η μόνη λύση θα ήταν άρνηση στράτευσης με βάση το σύνταγμα και το νομο περί στρατολογίας των Ελλήνων. θα μπορούσε να πεί κάποιος και η οικογένειά του "δεν θα πάει στρατιώτης το παιδί μου άν δεν πάει και η γειτονοπούλα" και να το τραβήξει δικαστικά μέχρι τον άρειο πάγο το συμβούλιο της επικρατείας αλλά και στο ευρωπαϊκό δικαστήριο και στο διεθνές δικαστήριο ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Το ίδιο για την μη αναγνώριση συνταξιοδοτικών και μισθολογικών δικαιωμάτων στους άντρες που έκαναν τη θητεία τους.Είναι θεσμική υποχρέωση του κράτους αυτή. Το ζήτημα είναι οικονομικό, ισότητας, ανθρωπίνων δικαιωμάτων, κατάχρησης εξουσίας, ηθικής βλαβης,εργω προσβολής κλπ.
Προσωπικά είμαι απιδιόδοξος. Στην Ελλάδα κανείς δεν έχει το σθένος να προβεί σε τέτοιες ενέργειες οι οποίες μάλιστα κοστίζουν σε χρήμα.
Μόνο συλλογική προσφυγή θα μπορούσε να γίνει για να επιμεριστούν τα έξοδα. Είναι βάσιμο νομικά ότι αυτά κερδίζονται.
Εμάς τι μας ενδιαφέρει αυτού του τύπου η "Ελλάδα" όταν μας αδικεί με τέτοιο κυνικό τρόπο;
Τώρα με τα νέα μέτρα για το συνταξιοδοτικό κλπ δεν βγαίνουμε ποτέ σε σύνταξη.
Η άλλη λύση είναι "στάση". Ποιός να τη κάνει όμως;
Έχει μεγάλη ευθύνη και το συμβούλιο της επικρατείας που δεν έχει κηρύξει τους νόμους αυτούς αντισυνταγματικούς όπως και ο πρόεδρος της δημοκρατίας που τους υπέγραψε ενώ θα μπορούσε να τους αναπέμψει στο ΣτΕ για έλεγχο συνταγματικότητας.
Όμως και ο κάθε άνδρας ¨Ελληνας πολίτης έχει τη δυνατότητα να προσφύγει στο διοικητικό δικαστήριο και να ζητήσει να κηρυχθούν οι νόμοι αντισυνταγματικοί.Επίσης στην επιτροπή αναφορών της Ευρωπαϊκής Ενωσης και αλλού.
Εγώ προσωπικά θα το κάνω όταν φτάσει το παιδί μου σε ηλικία στράτευσης.
Γιάννης - Δικηγόρος

Ανώνυμος 4 Ιουλίου 2011 στις 3:48:00 π.μ. EEST  

συνεχεια 5
28 Ιουνίου 2010 8:08:00 π.μ. GMT+03:00
"Εμάς τι μας ενδιαφέρει αυτού του τύπου η "Ελλάδα" όταν μας αδικεί με τέτοιο κυνικό τρόπο;"

Συγχαρητήρια..αν σκεφτονταν ολοι ετσι ειμαι σίγουρος ότι θα είχαμε "λύσει" το πρόβλημα της θητείας μόνιμα -και εμείς και οι Τούρκοι-.. και εις ανώτερα..

Ανώνυμος 4 Ιουλίου 2011 στις 3:50:00 π.μ. EEST  

συνεχεια 6
Ανώνυμος 10 Ιουλίου 2010 3:04:00 π.μ. GMT+03:00
Κύριοι του site

Είμαι στρατευμένος σε ακριτική περιοχή με αναβολή λόγω σπουδών σε ΑΕΙ- διοίκηση επιχειρήσεων.
Δεν ασχολούμαι με τέτοιες ιστοσελίδες αλλά ένας φίλος εποπ μου την εκτύπωσε και μου είπε και κάποια στοιχεία που δεν γνώριζα. Με παρακάλεσε να γράψω κάποια πράγματα γιατί οι άλλοι εδώ πέρα δεν έχουν τελειώσει πανεπιστήμιο ούτε ξέρουν καλά υπολογιστή.

Βλέπω ότι ο administrator ή oi σχολιαστές στα ροsts τους δεν ασχολούνται με σημαντικά θέματα που γράφονται ή λένε άρες μαρες κουκουνάρες.

1. Αντιρρησίες συνείδησης.

Ερώτημα εγώ και τόσοι άλλοι στρατευμένοι που πήζουμε για να προστατεύουμε και τους αντιρρησίες συνείδησης δεν καταλαβαίνουμε τους ανθρώπους αυτούς. Είναι έλληνες η επίσημοι φυγόστρατοι ανθέλληνες; αν πάει κάποιος στο σπίτι τους να τους κλέψει-ληστέψει-σκοτώσει θα αμυνθούν και θα σκοτώσουν στην ανάγκη;
Άρα λέμε @@@@@@@@ριες.
Ανέχεται ο ελληνικός λαός το ποσοστό επάνδρωσης των μονάδων να είναι στο 30-20-10% και να έχουμε αντιρρησίες συνείδησης; Αν το ανέχεται δεν θα βγάλουμε 5 που μας θεωρεί το κράτος μλκς το φίδι από την τρύπα. Να το βγάλουν οι μονιμάδες και όλοι εσείς που στηρίζετε αυτή την κατάσταση.
Οι αντιρρησίες θέλουν ξύλο. Άγριο ξύλο. Και στην ανάγκη κατάσχεση όλης της περιουσίας τους και απέλαση. Ακόμα και ντουφεκι.
Όταν εγώ καθαρίζω η εξασκούμαι με το άρμα, ξεπατώνομαι όλο το 24ωρο και ζήτημα να κοιμαμαι 4 ώρες το 24ωρο ο άλλος να λουφάρει στη καφετέρια και να κανει ενναλακτική θητεία παίρνοντας και χαρτί μετά που το βάζει στο βιογραφικό του; τον γ@@@@@@@@@@ αυτον. Το δέχεστε κύριοι εδώ μέσα;
Ανώνυμος 10 Ιουλίου 2010 3:06:00 π.μ. GMT+03:00

Ανώνυμος 4 Ιουλίου 2011 στις 3:51:00 π.μ. EEST  

συνεχεια 7
Ανώνυμος 10 Ιουλίου 2010 3:06:00 π.μ. GMT+03:00
ΣΥΝΕΧΙΖΩ

2.στρατευση γυναικών.

Η Ελλάδα γέμισε αλλοδαπούς. Αυτοί ενδιαφέρονται γι αυτά που πιστεύω και υπερασπίζομαι εγώ; Τη μανα μου τον πατέρα μου τη σημαία μου το σπίτι μου τους ανθρώπους μου τις αρχές μου;
Όχι βέβαια. Μλκς είναι; να μην αναφέρω τι είναι πολλοί από αυτούς κάτι που το γνωρίζει η στρατιωτική και πολιτική ηγεσία. αλλά οι κύριοι αυτοί είναι προδότες. πράκτορες είναι φίλοι του ιστολογίου.
Η Ελλάδα κινδυνεύει από παντού. Πρώτα από την ηγεσία της μετά από τον ηλίθιο λαό της και μετά από τους τούρκους και τους άλλους εχθρούς απ έξω. Ελάτε στη Θράκη να δείτε τι γίνεται. Όλα προδομένα. Εγώ σαν φαντάρος πού θέλει ο κάθε πολίτης μη ένστολος να στρέψω το όπλο μου. Στους δικούς μου προδότες πρώτα η στον τούρκο;
Δεν απανταω γιατί είναι αυτονόητο ότι στη μάχη καλύπτεις τα νώτα σου πρωτα αλλιώς σε φάγανε.μήπως θα με χρησιμοποιήσει μέχρι θανάτου η κάθε ηγεσία για να παίζει και να πίνει φραπεδακι;
Κάνει μεγάλο λάθος. Χέστηκα.

Σ αυτή την κατάσταση μιλάμε αν πρέπει να στρατεύονται οι γυναίκες;

Πολύ γυναικοπροστασια έχει πέσει.
Κοίταξα το σύνταγμα της Ελλάδας και το νόμο περί στρατολογίας τον ελλήνων. Ρώτησα και ένα φιλαράκι που τελείωσε νομική.
Η στρατολογία των γυναικών είναι υποχρεωτική. Και όπως γράφει κάποιος άλλος εδώ μέσα είναι φυσικό να μην έχουν τις ίδιες δυνατότητες οι γκ……….ς με τους άντρες. Να τους βάλουν σε βοηθητικές υπηρεσίες. Γιατρινες,νοσηλευτριες,σκοπιες, τηλεφωνητριες,μεταφορες,δικαστικα οικονομικα,υπασπίστριες και τόσα άλλα.
Ο άντρας γιατρός θα πάει στη μάχη, η γυναίκα στο νοσοκομείο η στο ιατρείο της μονάδας. Όλες υποχρεωτικά να ξέρουν τη βασική εκπαίδευση. Όσες έιναι έγκυος ή έχουν μικρά παιδιά να υπηρετούν μετά και να παιρνει άδεια ο άντρας τους. Τώρα δεν υπάρχουν γυναίκες στο Στράτο μόνιμες; τι μ@@@@@@@@ια είναι αυτή;
Επιπλεον οι γυναίκες αξιοποιούν το χρόνο που δεν στρατεύονται για να πιάνουν δουλειά νωρίτερα.
Όχι ρε π….η μου; εγώ μαλκς είμαι επιτέλους; και πρέπει να ξεπληρώνω το χρόνο που υπηρέτησα για να αναγνωριστεί για τη σύνταξη που δεν θα βγω ποτέ;
Καλά ρε πάμε καλά; δίνω χρόνο από τη ζωή μου για να φυλάω τη πατρίδα δλδ όλους τους άλλους και η πατρίδα με @@@@@@@@ει; (δλδ όλοι οι άλλοι)
Ρε εδώ πέρα πληρώνω εισιτήρια, καραβια,αεροπλανα ένα φραπέ που θα πιω όταν έχω έξοδο και πάω και κοιμάμαι σε ξενοδοχείο κάπου κάπου να φύγω από τη βρώμα που υπάρχει μέσα και πληρώνω ακόμα και φαγητό από την καντίνα όταν είμαι μέσα γιατί το επίσημο φαΐ δεν τρώγεται και πρέπει να πληρώσω για να αναγνωρίσω τα χρόνια στράτευσής μου;
Ρε πάνε καλά αυτοί που τα νομοθετούν αυτά; εσείς που δεν είστε φαντάροι ή έισασταν τα στηρίζετε αυτά; θέλετε να σας υπερασπίσουμε η να σας κάνουμε κάτι άλλο;;;
Μιλάμε για ισότητα.
Ποια ισότητα;
Μη μας δουλεύετε χοντρά γιατί μας ξεκ……..ε και δεν είμαστε ηλίθιοι όπως νομίζουν πολλοί

Στρατιώτης (ΤΘ)

ΤΑΚΗΣ

Ανώνυμος 4 Ιουλίου 2011 στις 3:54:00 π.μ. EEST  

συνεχεια 8
Ανώνυμος 27 Ιουλίου 2010 9:21:00 π.μ. GMT+03:00
Ανώνυμος 17 Ιουνίου 2010 3:39:00 μ.μ. GMT+0300 EIΠΕ
"ο στρατιώτης έχει προσωπικά έξοδα θα μπορούσε λοιπόν το ΥΠΕΘΑ να δείνει ένα επίδομα πχ350-400Ευρώ το μήνα στον καθένα(πολλές οικογένειες έχουν πρόβλημα κατα την διάρκεια της θητείας του γιου τους)με τυτόχρονη καταβολή συντάξιμων ενσήμων στο ΙΚΑ(δεν μιλάω για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη αφού ούτως ή αλλιώς τον καλύπτουν οι ΕΕΔ).έτσι αν και πολλοί θα διαφωνήσουν νομίζω ότι ο 18άρης θα αισθάνεται ότι αφού απολύθυκε αφενώς πρόσφεραι στην πατρίδα αφετέρου κι η πατρίδα κάτι του πρόσφεραι και αυτή!"

ΦΙΛΕ ΜΟΥ
Ο ΑΜΙΣΘΙ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΟΣ ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΕΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΜΟΝΑΔΑΣ (ΦΑΓΗΤΟ-ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ-ΣΙΝΕΜΑ-ΚΑΦΕ-ΒΙΒΛΙΟ-ΕΝΔΥΣΗ-ΥΠΟΔΗΣΗ-ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΚΛΠ. ΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΘΑ ΤΑΞΙΔΕΨΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ ΘΑ ΤΟΥ ΠΑΡΕΙ ΓΥΑΛΙΑ ΟΡΑΣΕΩΣ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ, ΘΑ ΤΟΥ ΧΟΡΗΓΗΣΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΤΟΥ ΧΟΡΗΓΟΥΣΕ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ). ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ ΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ.
ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ
ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ, ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΧΡΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ.
ΑΡΑ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΘΗΤΕΙΑΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ-ΚΡΑΤΟΣ ΓΙΑ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ -ΑΦΑΛΙΣΤΙΚΗ -ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΗ-ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ, ΜΕ ΜΟΝΟ ΤΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΤΥΠΟΥ Α Η ΑΛΛΟ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΣΤΟ ΔΙΠΛΑΣΙΟ ΤΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥ ΓΙΑΤΙ ΥΠΟΧΡΕΩΘΗΚΕ ΓΙΑ ΧΑΡΗ ΤΟΥ ΣΥΝΟΛΟΥ ΝΑ ΠΑΡΕΧΕΙ ΔΩΡΕΑΝ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ.ΑΥΤΑ ΚΑΝΕΙ ΜΙΑ ΣΟΒΑΡΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΝΑ ΣΟΒΑΡΟ ΚΡΑΤΟΣ.

Ανώνυμος 4 Ιουλίου 2011 στις 3:59:00 π.μ. EEST  

συνεχεια 9
Ανώνυμος 11 Νοεμβρίου 2010 1:58:00 π.μ. GMT+02:00
Σχολιαστής 28 Ιουνίου 2010 8:08:00 π.μ. GMT+03:00
"Εμάς τι μας ενδιαφέρει αυτού του τύπου η "Ελλάδα" όταν μας αδικεί με τέτοιο κυνικό τρόπο;"

Συγχαρητήρια..αν σκεφτονταν ολοι ετσι ειμαι σίγουρος ότι θα είχαμε "λύσει" το πρόβλημα της θητείας μόνιμα -και εμείς και οι Τούρκοι-.. και εις ανώτερα..

Αγαπητέ φίλε που σπεύδεις να καταδικάσεις την άποψή μου απαντώ
1. ότι είμαι φιλόπατρις

2. τη λέξη Ελλάδα την έβαλα εντός εισαγωγικών εννοώντας αυτούς που κυβερνούν και παρανομούν ταυτοχρόνως ως προς το συγκεκριμένο θέμα.Γι αυτό είπα ""Ελλάδα" αυτού του τύπου".

3.Είναι σαφές από τη συνταγματική και στρατολογική νομοθεσία ότι το κράτος παρανομεί εις βάρος των κληρωτών και υπέρ των γυναικών.

4. ειναι σαφές ότι ουτε η δικαστική εξουσία (ΣτΕ,άρειος πάγος), ούτε η στρατιωτική ηγεσία, ούτε συνδικαλιστικές οργανώσεις κ.α. φορείς, επιλαμβάνονται του θέματος.

5. είναι σαφές ότι ούτε ο ελληνικός λαός έχει ουσιαστικά διαμαρτυρηθεί για τη σχετική ανισότητα.

6. είναι σαφές ότι βλάπτονται τα εθνικά συμφέροντα, προσβάλλονται εργασιακά δικαιώματα, η προσωπικότητα, τα επαγγελματικά δικαιώματα των ανδρών κληρωτών

7. βλάπτεται η ψυχολογία τους και αισθάνονται τη στράτευση ως αγγαρεία διότι δεν έχουν ανταποδοτικό όφελος για την ασφάλεια που παρέχουν ενώ θα έπρεπε να έχουν

8......

9......

10. υπάρχει σωρεία επιχειρημάτων από νομικής, ηθικής, κοινωνικής,οικονομικής,εθνικής πλευράς τα οποία είναι απολύτως βάσιμα και δεν ειναι εφικτό να παρατεθούν εδώ.

Για τους ανωτέρω λόγους συνεπάγεται ότι το ελληνικό κράτος εκπροσωπούμενο από τον εκάστοτε υπουργό εθνικής άμυνας και τον πρωθυπουργό, παρανομεί και προσβάλλει όλους ανεξαιρέτως τους κληρωτούς άνδρες.

Η διαφύλαξη του συντάγματος ανατίθεται τελικά στον ελληνικό λαό.
Επομένως το ειρωνικό σχόλιο σου είναι αβάσιμο, προσβλητικό, αν είσαι κληρωτός παραλογως στρέφεσαι και κατά του εαυτού σου και βεβαίως συμβάλλει σέ όλα τα ανωτέρω αρνητικά.
Οσον αφορά τους τούρκους κατά τα σχετικά που αναφέρεις είναι έλασσον το θέμα όπως το θέτεις.Δεν είναι δυνατόν να υπερασπιστεί ένας λαός από ένα στράτευμα το οποίο αδικείται.

το μείζον είναι να αντιμετωπιστεί ο τουρκος και ο οποιοσδήποτε εξωτερικός εχθρός σε ειρήνη ή σε πόλεμο με κριτήρια που εμπεδώνουν στο λαό και στο στρατό αίσθημα φιλοπατρίας, ασφάλειας καικονωνικής δικαιοσύνης.Η κάθε υπηρεσία- και εν προκειμένω πρόκειται για ύψιστη υπηρεσία- ειναι αδήριτη ανάγκη να αναγνωρίζεται και να αμοίβεται αναλόγως.
τότε διασφαλίζεται ένας βασικός παράγοντας ασφάλειας αλλά και νίκης σε πόλεμο.
Η συνοχή του πληθυσμού έναντι εσωτερικών κραδασμών.

Γιάννης-δικηγόρος

ολα τα παραπανω μπορειτε να τα δειτε στο http://www.enkripto.com/2010/06/to-1818-18-18.html

για μένα τα συμπερασματα είναι σαφή.γιατι δεν εφαρμόζονται; ορισμένα γιατι υπάρχουν ηλίθιοι που διοικούν και για άλλα γιατι υπάρχουν συμφέροντα υπονομευσης της χωρας

Ανώνυμος 4 Ιουλίου 2011 στις 10:03:00 π.μ. EEST  

Προς αυτούς τους οποίους αφορά: στράτευση γυναικών δεν έγινε ούτε κατά την αγαπημένη σας περίοδο 1967-1974. Όσο για τις προσφυγές και λοιπές αερολογίες, τα λόγια δεν κοστίζουν τίποτα. Αν γίνει τέτοια προσφυγή θα γελάσουν και τα τσιμέντα.

Ανώνυμος 4 Ιουλίου 2011 στις 4:29:00 μ.μ. EEST  

Ξύπνησαν οι Κυπριοι. Εμεις εδω ακομα ασχολουμαστε με τους ΜΑΤατζηδες.

Ανώνυμος 4 Ιουλίου 2011 στις 9:07:00 μ.μ. EEST  

@26 Ιουνίου 2011 8:59:00 π.μ.

-Το να μη με ταιζει και να με ντυνει ο μπαμπας και η μαμα το εμαθα οσο ημουν φοιτητης...δε περιμενα το στρατο για να μου το μαθει. Βασικα ουτε και αυτα σου τα μαθαινει.
-Επισης ο στρατος οντως δεν ειναι medal of honor...ειναι ενα συνολο απο αγγαριες (σκοπιες,θαλαμοφυλικια) και αναγκαστικες αυπνιες για να βγουν αυτες οι αγγαριες και τιποτα παραπανω.
-Ειναι εντελως αστοχο αυτο που λες οτι με το στρατο μεταμορφωνεσαι απο παιδακι σε αντρα. Εννοειται οτι με το να πας στρατο ΔΕ γινεσαι αντρας...αυτο γινεται ειναι να σε κανουν να υπακους στις μαλακιες-διαταγες που σου δινουν ενα τσουρμο αμορφωτοι και κομπλεξικοι ξεκινωντας απο τα μεγαλυτερα ζωα τους ΕΠΟΠ.
-Α,μη ξεχασω τις περιβοητες καθαριοτητες...τα στρατοπεδα ειναι απο τους ποιο βρωμερους χωρους που εχω δει ποτε μου. Απορω γιατι το υγειονομικο δε κανει ελεγχους. Αυτο που αποκαλουν οι καραβαναδες καθαριοτητες ειναι το πασαλειμα της βρωμισιας και της λασπης που ηδη υπαρχει.
Θελω να πω σε οσους δεν εχουν παει ακομα στρατο οτι ειναι σπαταλη χρονου και τιποτα αλλο. Δε μαθαινεις απολυτως τιποτα και τους απλους φανταρους που κανουν τη θητεια τους τους βλεπουν ως ζωα για να βγαζουν τις αγγαριες του στρατοπεδου.

Ανώνυμος 6 Ιουλίου 2011 στις 4:08:00 μ.μ. EEST  

Ρε νομιζετε οτι επειδη παμε στρατο 2 χρονια μπορουμε να αποκρουσουμε τους τουρκους??
Η τουρκια εχει πολλα οπλα και στρατο πολλη, και 5 χρονια να παμε στρατο παλι θα ειναι πιο δυνατη
Ο στρατος ειναι χασιμο χρονου αφου δεν μπορουμε να υπερασπισουμε την πατριδα μας.
Οταν ερθει ο τουρκος με F16 και τοσα οπλα εγω με τι θα σταθω απεναντι του??
Μας αποκαλουν μαλθακους οι Ελληνες αλλα αυτοι πανε 9 μηνες ενω εμεις 2χρονια, αφου ειναι τοσο μαγκες και αγαπουν την κυπρο ας πηγαινουν και αυτοι 2 χρονια να μας βοιθησουν σε περιπτωση πολεμου.
Το Ισραηλ εχει αμεσω κινδυνο απο τους αραβες και αρκετα οπλα για πολεμο γι αυτο πανε ολοι. Εμας οι τουρκοι δεν μας κανουν πολεμο, τωρα θελουν να μπουν στη Ευρωπη δεν θα κατσουν να κανουν πολεμους.
Να κοιταξει η Ελλαδα τα δικα της προβληματα που παει για χρεωκοπια παλι, και να μας αφησει εμας στην ησυχια μας.

Ανώνυμος 6 Ιουλίου 2011 στις 11:01:00 μ.μ. EEST  

Ανώνυμος 4 Ιουλίου 2011 10:03:00 π.μ. GMT+03:00
Προς αυτούς τους οποίους αφορά: στράτευση γυναικών δεν έγινε ούτε κατά την αγαπημένη σας περίοδο 1967-1974. Όσο για τις προσφυγές και λοιπές αερολογίες, τα λόγια δεν κοστίζουν τίποτα. Αν γίνει τέτοια προσφυγή θα γελάσουν και τα τσιμέντα.

ΒΡΕ ΑΝΤΕ ΠΑΡΑΠΕΡΑ! ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΜΟΥΤΡΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΟΛΟΓΗΣΕ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣ ΤΗ ΧΟΥΝΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΜΑΣ ΠΕΡΙΟΔΟ.ΣΤΡΕΨΟΔΙΚΕ!

Οδυσσέας 7 Ιουλίου 2011 στις 1:16:00 π.μ. EEST  

@ ανώνυμο 4.08:
Όλο και βελτιώνεται το μεταφραστικό σας τμήμα αλλά και πάλι ξεφεύγουν λαθάκια...
Για να στο πω να το καταλάβεις, άι σιχτίρ...

Ανώνυμος 7 Ιουλίου 2011 στις 10:38:00 π.μ. EEST  

@6 Ιουλίου 2011 11:01:00 μ.μ. GMT+03:00

Σε στενοχώρησα αγόρι μου και γράφεις με κεφαλαία; Άνοιξε κανένα λεξικό για να μάθεις τι σημαίνουν οι λέξεις που χρησιμοποιείς, αντί να λες μπαρούφες.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP