Νέο συμβάν σε F-16, αυτή τη φορά στην 115 ΠΜ

Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

Νέο συμβάν με αεροσκάφος F-16 της ΠΑ σημειώθηκε σήμερα, καθώς στις 09:18 το πρωί, κατά τη διάρκεια της απογείωσης μονοθέσιου αεροσκάφους F-16C Blk 52+ της 115ΠΜ/340Μ για εκπαιδευτική αποστολή, διαπιστώθηκε πυρκαγιά στον κινητήρα του. Ο κυβερνήτης του αεροσκάφους εφάρμοσε τις προβλεπόμενες διαδικασίες, προσγειώνοντάς το άμεσα και ασφαλώς στην 115ΠΜ/Αεροδρόμιο Σούδας.

Ύπενθυμίζεται ότι στις 17 Μαϊου, αεροσκάφος F-16D της 116 ΠΜ/335M είχε χάσει το ρινιαίο τροχό κατά τη διάρκεια της απογείωσής του, με αποτέλεσμα να κάνει αναγκαστική προσγείωση στο αεροδρόμιο του Αράξου. Και ναι μεν οι υποδειγματικές αντιδράσεις των χειριστών στα δύο περιστατικά δείχνουν το υψηλό επίπεδο εκπαίδευσής τους, αλλά η συχνότητα εμφάνισης τέτοιων προβλημάτων και μάλιστα σε μοίρες "πρώτης γραμμής" δημιουργεί σοβαρούς προβληματισμούς για τη συντήρηση των πτητικών μέσων της ΠΑ.

6 σχόλια:

Ανώνυμος 8 Ιουνίου 2011 στις 8:07:00 μ.μ. EEST  

enimerotika. Den kratise o kinitiras toy afoys. O kinitiras einai mia xara. Efygan dyo fulla apo ta nozzle kai tpt perissotero.

ΑΧΕΡΩΝ 8 Ιουνίου 2011 στις 8:18:00 μ.μ. EEST  

Εχω την αισθηση οτι το προβλημα ειναι πολυ βαθυ,και αυτα που ακουμε ειναι ο αποηχος μονον,και οχι ο κροτος.Δεν θελω να πιστεψω οτι τα δικα μας F-16 εμειναν χωρις συντηρηση απο την ΕΑΒ,για να ''βγει''το συμβολαιο των F-16 της USAF,αλλα κατι μουρμουρες σερνονται.Κατα τα αλλα,οταν τα παιδια της ΠΑ μας χαριζουν πρωτιες,οπως η προσφατη-παλι-στο TLP,ειναι οτι φυσικωτερο...

Ανώνυμος 8 Ιουνίου 2011 στις 9:46:00 μ.μ. EEST  

Ευτυχώς που υπάρχουν κάποιες ιστοσελίδες που προσφέρουν σωστή ενημέρωση για ότι πραγματικά συνέβη (σε αντίθεση με τις φαντασίες που γράφουν άλλες "έγκυρες" σελίδες).

Συγχαρητήρια για την καλή δουλειά που κάνετε.

Ανώνυμος 8 Ιουνίου 2011 στις 9:53:00 μ.μ. EEST  

@ 8:07:00 μ.μ.
Το γραφειο τυπου της ΠΑ λεει οτι διαπιστωθηκε πυρκαγια στον κινητηρα και γινεται ερευνα για τα αιτια του περιστατικου. Τωρα το τι ακριβως εγινε ειναι καπως δευτερέυον. Το ερωτημα ειναι γιατι γινονται τετοιου ειδους "ατυχηματα".

Ανώνυμος 9 Ιουνίου 2011 στις 11:37:00 π.μ. EEST  

Συνηθισμένα τα βουνά στα χιόνια.

Ανώνυμος 9 Ιουνίου 2011 στις 1:36:00 μ.μ. EEST  

**** Το ερωτημα ειναι γιατι γινονται τετοιου ειδους "ατυχηματα".****

Γιατί είναι ιπτάμενες μηχανές και το εγχειρίδιο κάθε αφους αναφέρει ρητά τι πρέπει να κάνεις σε τέτοιες περιπτώσεις, πολύ απλά γιατί κάποτε το περιμένεις.

Αν χαλάσει ένα άρμα μάχης το παρκάρεις στην άκρη και δεν πρόκειται ποτέ να γίνει είδηση. Αν κρατήσει ο κινητήρας από καμιά φρεγάτα την μπαρκάρεις στην άκρη και δεν πρόκειται ποτέ να γίνει είδηση. Αν χαλάσει σε ένα αεροπλάνο όμως αμέσως εξάγουμε συμπεράσματα...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP